Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Οι Τεννές, Θεοδωρίδης και Χαριστέας στη Nova + Video

Οι Τεννές, Θεοδωρίδης και Χαριστέας στη Nova

Ο προπονητής τoυ Παναιτωλικού, Μπάμπης Τεννές, ο Γιώργος Θεοδωρίδης και ο Άγγελος Χαριστέας, μίλησαν αποκλειστικά στη Nova και τον ρεπόρτερ Γιώργο Βασιλείου, για τη νέα αγωνιστική σεζόν, την άνοδο της ομάδας στη Superleague, τα δυνατά και αδύνατα σημεία της ομάδας και τη στήριξη του κόσμου.

Μπάμπης Τεννές:

Ο φετινός στόχος του Παναιτωλικού: «Ο στόχος της ομάδας της δικής μας και κάθε ομάδος που ανεβαίνει στη Σούπερ Λιγκ είναι να εδραιωθεί σε αυτή την κατηγορία. Δεν σας κρύβω ότι υπάρχει αισιοδοξία σε όλη την οικογένεια του Παναιτωλικού ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να κοιτάξουμε και πιο ψηλά. Είναι γεγονός ότι η ομάδα μας κοίταγε από το τέλος της περασμένης περιόδου και με τη μαθηματική άνοδο στη Σούπερ Λιγκ να φέρει όσο πιο αξιόλογους παίκτες μπορεί στην ομάδα. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια, σε μεγάλο βαθμό τα έχουμε καταφέρει από κει και πέρα αυτό επιζητεί ο κόσμος, αυτό επιζητεί ο πρόεδρος, αυτό επιζητεί η διοίκηση, είναι ευτυχία για τον προπονητή να δουλεύει με καταξιωμένους παίκτες, όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να βγούνε και στο γήπεδο».

Για τη βοήθεια από τον κόσμο του Παναιτωλικού: «Είναι πάρα πολύ σημαντική η στήριξη των οπαδών και μας γεμίζει με ακόμα περισσότερες ευθύνες, μας προσδίδει λίγο άγχος αλλά νομίζω ότι η βοήθειά του θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτά που και εμείς οι ίδιοι περιμένουμε. Δεκαπέντε  ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και ο Παναιτωλικός έχει διαθέσει 4.000 διαρκείας, είναι ένας πολύ σημαντικός αριθμός για ομάδα που πρωτοεμφανίζεται στη Σούπερ Λιγκ».

Ποιο θα είναι το δυνατό σημείο της ομάδας: 
«Δεν θα έλεγα ότι η δική μας η ομάδα έχει μόνο ένα δυνατό σημείο αλλά αρκετά στοιχεία που μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι. Πρώτα από όλα έχει έναν τεράστιο ενθουσιασμό, έχει μια στήριξη από τον κόσμο εξαιρετική, έχει μια διοίκηση και έναν πρόεδρο που στηρίζει αυτή την ομάδα, έχει απόλυτη συνέπεια για πέντε ή έξι χρόνια συνεχόμενα, έχει παίκτες καταξιωμένους και με εμπειρίες στη Σούπερ Λιγκ, έχει ένα τεχνικό τιμ που νομίζω όλοι οι συνεργάτες μου έχουν τρομερό πάθος για δουλειά και είναι εξαιρετικοί και στη δουλειά τους άρα βλέπετε ότι είναι πάρα πολλά τα στοιχεία που μας κάνουν να νιώθουμε αισιόδοξοι για την πορεία μας στο πρωτάθλημα».

Για το αδύνατο σημείο της ομάδας: «Αδύνατο σημείο στην ομάδα μας είναι η απειρία, είναι ένα σημαντικό κομμάτι που θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε γιατί καμιά φορά ο υπέρμετρος ενθουσιασμός οδηγεί και σε λάθος μονοπάτια αλλά πιστεύω ότι αυτό θα το ξεπεράσουμε με τις πρώτες αγωνιστικές».

Για το αν μπορεί μια επαρχιακή ομάδα να απειλήσει τις μεγάλες ομάδες: «Υπάρχουν πάρα πολλές επαρχιακές ομάδες οι οποίες έχουν φανατικές έδρες, έχουν κόσμο στο πλευρό τους και αυτό σίγουρα θα δυσκολεύει πολύ περισσότερο τις μεγάλες ομάδες αλλά θα ναι πάρα πολύ δύσκολο να πούμε ότι κάποια επαρχιακή ομάδα να μπει σφήνα στις ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

Άγγελος  Χαριστέας:

Για την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Όλοι μου έκαναν θετικά σχόλια με το βήμα που έκανα να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα γιατί είμαι σε μια πάρα πολύ καλή ηλικία. Σκοπός μου ήταν ότι θα γύριζα στην Ελλάδα και θα γύριζα σε ηλικία ποδοσφαιρική ώστε να μπορώ να προσφέρω. Δεν έρχομαι για να κάνω μια αρπαχτή που κάνεις όταν είσαι 35 χρόνων και είσαι στα τελειώματά σου, εγώ έχω αρκετά χρόνια καλό ποδόσφαιρο και επέλεξα να έρθω αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε μια ομάδα, συγκεκριμένα στον Παναιτωλικό, γιατί αυτή η ομάδα πιστεύω στο μέλλον θα κάνει πολλά πράγματα. Έχει δηλαδή μεγάλες δυνατότητες να κάνει πράγματα και πιστεύω ότι ένας λόγος θα είμαι και εγώ για να ανεβεί η ομάδα όσο γίνεται πιο ψηλά».

Για το αν αναζήτησε κάποια άλλη ομάδα στην Ελλάδα:  «Δεν μπήκα καν στη διαδικασία να ψάξω ομάδα στην Ελλάδα, μοναδικός άνθρωπος που μίλησα ήταν ο κ. Κωστούλας και έκλεισα κατευθείαν εδώ τη μεταγραφή χωρίς να χρονοτριβώ και να ψάξω για άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Είχα ακόμη μια πρόταση από το εξωτερικό αλλά αποφασίσαμε με την οικογένειά μου να γυρίσουμε Ελλάδα».

Για τον προσωπικό του στόχο και τις αγωνιστικές δυνατότητες της ομάδας: «Ο προσωπικός μου στόχος είναι να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα γίνεται στο Ελληνικό πρωτάθλημα και να προσφέρω στην ομάδα μου με την εμπειρία μου και τις ικανότητές μου. Να βοηθήσω αυτή την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της, αν αυτή η ομάδα εκπληρώσει τους στόχους της τότε και ο δικός μου ο στόχος θα έχει εκπληρωθεί. Έχω μάθει στη ζωή μου να συνδυάζω τους προσωπικούς μου στόχους με τους στόχους της ομάδας αλλά από την άλλη έχω λείψει πολλά χρόνια από το Ελληνικό πρωτάθλημα και δεν έχω ίσως ακόμα τα κριτήρια να κρίνω τη δυναμικότητα της ομάδας σε σχέση με τις υπόλοιπες. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο προσαρμογής και πιστεύω ότι από ένα σημείο και μετά θα καταλάβω που ακριβώς βρίσκεται η δυναμικότητα αυτής της ομάδος σε σχέση με τις υπόλοιπες της Σούπερ Λιγκ αλλά μέχρι τώρα στα πρώτα φιλικά δείχνει ότι η ομάδα μας θα είναι πολύ ανταγωνιστική».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες ομάδες της Ελλάδος αλλά εγώ βρίσκομαι στην Ελλάδα εδώ και δύο εβδομάδες, στην προπόνηση γεμίζει μια κερκίδα που έχουμε για να μπορεί να έρχεται ο κόσμος να μας βλέπει, αυτό δείχνει ότι ο κόσμος διψάει, θέλει να δει την ομάδα να αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκ και πιστεύω πως ο κόσμος θα είναι το μεγάλο όπλο στην έδρα μας αυτή τη χρονιά.»

Για τη σχέση του με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Κωστούλα: «Ο κ. Κωστούλας ήταν ο άνθρωπος που μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Μίλησα μαζί του προσωπικά και ήρθα εδώ στην ομάδα. Ξέρει τη νοοτροπία μου, έχει ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό γνωρίζει ότι για μένα είναι ένα μεγάλο βήμα να γυρίσω στην Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια στο εξωτερικό όχι μόνο ποδοσφαιρικά αλλά και σε θέμα ζωής. Με κατάλαβε από την αρχή και είχαμε πάρα πολύ καλή συνεννόηση. Πιστεύω ότι έχει βοηθήσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια την ομάδα  και στο χέρι μας είναι να του δώσουμε και εμείς χαρά με νίκες με καλά αποτελέσματα έτσι ώστε η ομάδα αυτή να έχει και τα επόμενα χρόνια τη στήριξή του».

Για το στόχο της ομάδας: «Σίγουρα ο στόχος της ομάδας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία αφού είναι νεοφώτιστη η ομάδα και τα τελευταία 35χρόνια δεν αγωνιζόταν στην Α' κατηγορία και σίγουρα τώρα είναι μια ευκαιρία  όχι μόνο να κάνει ένα καλό πρωτάθλημα αλλά και να παραμείνει στην κατηγορία και να βάλει τις βάσεις για την επόμενη χρονιά και να είναι μια σταθερή ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Μέχρι στιγμής πάντα γιατί έχω παίξει μόνο δύο φιλικά με την ομάδα είδα ότι σαν ομάδα έχουμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία, είμαστε αρκετά σφιχτή ομάδα, ανταγωνιστική ομάδα, έχουμε τρεξίματα και από την άλλη είμαστε πάρα πολύ καλοί στο να δημιουργούμε φάσεις. Πιστεύω ότι αυτό θα είναι το όπλο μας να είμαστε μια πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα».

Γιώργος Θεοδωρίδης:

Για τον ενθουσιασμό των παικτών που αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ: «Αν έχουμε ενθουσιασμό αλλά με μέτρο πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά γιατί αυτή η ενέργεια του κόσμου και εμείς οι ποδοσφαιριστές που παίζουμε ξανά στη Σουπερ Λιγκ είναι κάτι πολύ ευχάριστο αλλά πρέπει όλα να είναι με μέτρο και με συνείδηση.»

Αν αποτελεί δικαίωση για τον Παναιτωλικό, η παρουσία του στη Σουπερ Λίγκ: «Εγώ προσωπικά αισθάνομαι πολύ δικαιωμένος από αυτό που έχω προσφέρει στην ομάδα από την άλλη είναι κάτι ξεχωριστό για το Αγρίνιο που η ομάδα μετά από 35 χρόνια βρίσκεται στην Α' Εθνική. Είναι κάτι ξεχωριστό για όλη την πόλη άρα σίγουρα είναι κάτι πολύ ευχάριστο».

Για τους φιλάθλους του Παναιτωλικού: «Νομίζω φάνηκε στην περσινή χρονιά το πόσο σημαντική ήταν η στήριξη και ακόμα πιο σημαντικό ήταν ότι δεν υπήρχε βία σε ότι έχει να κάνει με τους οπαδούς του Παναιτωλικού τουλάχιστον. Ούτε στα εντός ούτε στα εκτός, από ότι είχαν δείξει, δεν υπήρχε κάποιο κακό παράδειγμα. Νομίζω ότι φέτος θα παίξει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο και θα το καταλάβουνε πολλοί τι είναι φίλαθλος και ότι αγαπάει την ομάδα και κοιτάει να την στηρίξει. Θέλω να μας στηρίξει πάρα πολύ ο κόσμος και εμείς θα δώσουμε το παν γι αυτή την ομάδα όπως και το κάναμε τα προηγούμενα χρόνια και να είναι παντού μαζί μας».

Για την προετοιμασία της ομάδας τη φετινή χρονιά: «Την περίοδο της προετοιμασίας προσπαθούμε ο καθένας να είναι στο καλύτερο δυνατό της απόδοσής του για να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες στην ομάδα. Κάνουμε τις προπονήσεις μας, την προετοιμασία μας, κοιτάμε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και ελπίζω να δικαιώσουμε και τη φετινή χρονιά τις προσδοκίες και του προέδρου μας και του κόσμου».

Για τον προσωπικό του στόχο: «Προσωπικός μου στόχος είναι να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και να προσφέρω στην ομάδα μου και να δίνω χαρά στον κόσμο και νομίζω ότι έτσι πρέπει να κάνουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές».

Για την προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές να αποδείξουν κάτι: «Όταν μπαίνει ο ποδοσφαιριστής στην υπόθεση να αποδείξει κάτι νομίζω ότι δεν κάνει τίποτα και πρέπει να ευχαριστιόμαστε πάνω από όλα το ποδόσφαιρο, κάτι που λείπει και κάτι που δεν το κάνει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής συχνά. Αν καταφέρουμε και απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε τότε θα έχουμε και καλύτερη απόδοση που αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος στο να πάει καλά η ομάδα».

Για τις μεταγραφές που ενίσχυσαν το ρόστερ της ομάδας: «Με τον ερχομό του Άγγελου Χαριστέα και του Ανρί Καμαρά σίγουρα ανεβαίνει στο πρεστίζ της ομάδος, την κάνει πιο γνωστή γιατί σίγουρα ο ερχομός του Χαριστέα ή του Καμαρά είναι ότι καλύτερο αλλά για να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά χρειάζονται και τη δική μας βοήθεια, δεν μπορεί ο καθένας μόνος του να πάρει την ομάδα από το χέρι και να κάνει μεγαλεία. Αυτά τα παιδιά ήρθανε, τα αγκαλιάσαμε και σίγουρα και αυτά θα βοηθήσουνε με τον καλύτερο τρόπο».


Πηγή : www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου