Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Με την… αύρα του Χαριστέα!


Τα χρόνια της υπομονής, 34 στον αριθμό, πέρασαν για τον Παναιτωλικό και ήρθε η ώρα της Σούπερ Λίγκας! Οι Αγρινιώτες επέστρεψαν στα «σαλόνια» και βάση των μεταγραφών τους ήρθαν… για να μείνουν!

Η ΟΜΑΔΑ: Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε καν… δέκα! Τριαντατέσσερα ολόκληρα χρόνια λαχταρούσαν στο Αγρίνιο την στιγμή που θα έβλεπαν ξανά τον Παναιτωλικό στην μεγάλη κατηγορία. Είτε αυτή λεγόταν Α΄εθνική, είτε λέγεται τώρα Σούπερ Λίγκα. Μέχρι και στα χωράφια του Περιφερειακού πρωταθλήματος βρέθηκαν οι Αγρινιώτες στα χρόνια της απαξίωσης. Πλέον αποτελούν για όλη την ποδοσφαιρική πιάτσα σημείο αναφοράς. Με διοίκηση μακριά από τα… στημένα και τους κοριούς, με οικονομική συνέπεια τράπεζας, με αθλητικό κέντρο που ζηλεύουν οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας και με κόσμο που… ζει, αναπνέει για την ομάδα και την ακολουθεί παντού! Όλοι οι οιωνοί είναι στο πλευρό του Παναιτωλικού σε αυτό το δύσκολο ταξίδι στα… βαθιά νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου! Σε ένα ανακαινισμένο γήπεδο και μια νέα εξέδρα-πέταλο όπου μετακινούνται από φέτος οι οργανωμένοι της ομάδας στο Αγρίνιο αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο που είναι η… ανανέωση της παρουσίας τους στην Σούπερ Λίγκα! Άλλωστε οι μεταγραφικές βόμβες τύπου Χαριστέα και Καμαρά καταμαρτυρούν ότι οι «κυανοκίτρινοι» δεν επιθυμούν να είναι… περαστικοί από την κατηγορία!
 
ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟ ΑΣΤΕΡΙ: Δεν είναι μόνο το… αστέρι του Παναιτωλικού αλλά ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα που θα αγωνίζονται στο νέο πρωτάθλημα! Ο λόγος φυσικά για τον Άγγελο Χαριστέα. Τον άνθρωπο που το καλοκαίρι του 2004 έβγαλε μια ολόκληρη χώρα στους δρόμους με το γκολ στον τελικό της Πορτογαλίας. Μετά από μια τεράστια καριέρα στο εξωτερικό που διήρκησε 8 χρόνια και αφού αγωνίστηκε στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης ο «Χάρι» αποφάσισε να γυρίσει Ελλάδα και να… παρκάρει στο Αγρίνιο! Πέρα της αγωνιστικής βοήθειας που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη από τον 31χρονο σέντερ φορ και επικοινωνιακά ο Παναιτωλικός έριξε… βόμβα στο πρωτάθλημα!
 
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Μπάμπης Τεννές ανέλαβε τις τύχες του Παναιτωλικού… στα μισά του περασμένου πρωταθλήματος. Ο προκάτοχος του Γιάννης Νταλακούρας είχε κάνει πολύ καλή πορεία, όμως μια… αγωνιστική κοιλιά ήταν η αιτία της αλλαγής. Η διοίκηση έψαχνε έναν τεχνικό με μεγάλη εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις και στο πρόσωπο του Τεννέ επέλεξε τον «μετρ των ανόδων»! Η άνοδος ήρθε και ο Κωστούλας στηρίζει τον έμπειρο προπονητή να οδηγήσει τον Παναιτωλικό και στην Σούπερ Λίγκα. Άνθρωπος χαμηλών τόνων ο Τεννές είναι αισιόδοξος ότι θα μπορέσει και με την ομάδα του Αγρινίου να… κερδίσει το μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει. 
 
ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Χαριστέας, Καμαρά, Κουτρουμάνος, Σιόντης, Μπλάζιτς, Σέγε
 
ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Καούνος, Μπαϊκαρά, Βούκοβιτς, Γκούρμα, Γκουέι
 
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Ακριβώς την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της football league, o Παναιτωλικός με το διπλό στην Ηλιούπολη πήρε και τον τίτλο και απέδειξε εμπράκτως ότι ήταν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Μια αγωνιστική πιο πριν οι Αγρινιώτες είχαν εξασφαλίσει την άνοδο τους και επέστρεψαν στα μεγάλα σαλόνια μετά από 34 ολόκληρα χρόνια.
 
ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ: Ως νεοφώτιστος ο Παναιτωλικός έχει πρώτο και σημαντικό στόχο την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα. Το πρόγραμμα είναι τέτοιο που δίνει το δικαίωμα στους Αγρινιώτες να πετύχουν σχετικά νωρίς τον στόχο αυτό αν και όλα θα κριθούν εντός αγωνιστικών χώρων. Βέβαια το ρόστερ των «κυανοκίτρινων» είναι υψηλών απαιτήσεων και έτσι έστω κι αν δεν το λένε από τώρα στην ομάδα λογικό είναι να κοιτάνε λίγο πιο ψηλά από μια εύκολη παραμονή!
 
ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ: Να γυρίσει τον επόμενο Μάιο από… εκεί που ήρθε. Να υποβιβαστεί δηλαδή στην Football League και να μην καταφέρει να παραμείνει στα… μεγάλα σαλόνια. Αυτό θα είναι καταστροφικό για τον Παναιτωλικό που και στο μεταγραφικό παζάρι δεν συμπεριφέρεται ως νεοφώτιστος αλλά ως μια ομάδα που είναι χρόνια στην κατηγορία και αναζητεί το βήμα παραπάνω. Άλλωστε και ο πρόεδρος του συλλόγου Φώτης Κωστούλας… τρέμει στην ιδέα του υποβιβασμού τον οποίο έχει χαρακτηρίσει και πισωγύρισμα.
 
ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ… Η ΕΞΕΔΡΑ: Με το που πήραν στα χέρια τους το πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας οι φίλοι του Παναιτωλικού… κύκλωσαν με κόκκινο στυλό την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής. Τότε είναι που στο Αγρίνιο, ο Τίτορμος υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «γειτονικό» ντέρμπι! Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Κανείς δεν έχει ξεχάσει την περσινή αντίστοιχη αναμέτρηση στο ίδιο γήπεδο και τον τρόπο με τον οποίο οι Ηπειρώτες πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας. Μπορεί πλέον Φουρτάδο να μην υπάρχει στο ρόστερ του «Άγιαξ της Ηπείρου» όμως όπως κι αν έχει είναι πολύ πρόσφατα τα γεγονότα εκείνου του αγώνα και μάλλον Κώτσιος και Ντε Μολ θα πρέπει να ετοιμάζονται για ένα… θερμό απόγευμα!

Πηγή : www.gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου