Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Σιόντης: «Δεν πετάμε στα σύννεφα»

«Δεν πετάμε στα σύννεφα»

Ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα, αλλά απόλυτα προσγειωμένος παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα, εμφανίστηκε μέσω του Sportaction ο Στέφανος Σιόντης.

Ο Έλληνας άσσος των Αγρινιωτών τόνισε ότι στόχος παραμένει η παραμονή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, ενώ στάθηκε και στην εξαιρετική υποδοχή του κόσμου προς το πρόσωπό του. Παράλληλα, μίλησε για τον άνθρωπο και προπονητή Μπάμπη Τεννέ, αλλά και για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα λόγια του στο  Sportaction:

Η ομάδα έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα. Αυτό σας κάνει να αναθεωρήσετε τον αρχικό στόχο που είχατε θέσει, αυτόν της παραμονής στη κατηγορία; Αλλάζει τα πλάνα σας; 
«Όχι, σε καμία περίπτωση. Στόχος παραμένει η σωτηρία. Μπορεί να έχουμε ξεκινήσει αρκετά καλά, αλλά δεν πετάμε στα σύννεφα, δεν αλλάζει κάτι με μερικές νίκες. Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα και δεν αλλάζει κάτι. Θέλουμε να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα και στην συνέχεια θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Πως σε υποδέχτηκε η ομάδα, αλλά και ο κόσμος στο Αγρίνιο; 
«Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, κάτι που φαίνεται και από την εικόνα που δείχνουμε στο γήπεδο. Πραγματικά, ένιωσα σαν να είμαι… χρόνια εδώ, αφού ο κόσμος με αγκάλιασε. Είναι πολύ ζεστός, η πόλη είναι ζεστή και όλοι έχουν αγκαλιάσει την προσπάθειά μας. Ειλικρινά, ένιωσα σαν το σπίτι μου στο Αγρίνιο».

Η άποψή σου για τον άνθρωπο και προπονητή Μπάμπη Τεννέ; 
«Ότι και να πούμε για τον κ. Τεννέ είναι λίγο. Είναι ένας πολύ σοβαρός και έμπειρος προπονητής, απλός και βοηθάει τον κάθε παίκτη. Εγώ είχα τη τύχη να συνεργαστώ μαζί του και στην Κέρκυρα, οπότε τον γνωρίζω και από παλιά. Με τις ικανότητές του και την εμπειρία του, έχει βοηθήσει την ομάδα που είναι άπειρη στην μεγάλη κατηγορία να δείξει αυτό το πρόσωπο».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας; 
«Ο κόσμος δεν θέλει άλλο μήνυμα πιστεύω, έχει λάβει αυτό που έχουμε στείλει από την αρχή. Είναι δίπλα μας από το ξεκίνημα και μας βοηθούν πάρα πολύ, μας έχουν αγκαλιάσει, κάτι που φαίνεται και κάθε αγωνιστική που γεμίζουν το γήπεδο. Εμείς απλώς του υποσχόμαστε πως η συνέχεια θα είναι ανάλογη και θα συνεχίσουμε να τον κάνουμε χαρούμενο».

Πηγή : www.sportaction.gr

Κούσας: «Όλα οφείλονται στον Κωστούλα»


Κούσας: «Όλα οφείλονται στον Κωστούλα»

Ο Γιώργος Κούσας είναι από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού και η γνώμη του έχει πάτα βαρύνουσα σημασία. Ο αμυντικός μέσος της ομάδας του Αγρινίου μίλησε για όλα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM».

Χαμηλό προφίλ και αισιόδοξος για την πορεία του Παναιτωλικού στη συνέχεια της Football League παρουσιάστηκε ο Γιώργος Κούσας στον «Novasport FM». Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα: 
«Με τη δουλειά που κάνουμε να προσπαθούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κάνουμε τον κόσμο μας χαρούμενο. Πιστεύω ότι τα παιδιά είναι έμπειρα, έχουμε κι έναν καλό προπονητή που μας έχει προετοιμάσει κατάλληλα. Είμαστε σοβαροί και το δείχνουμε στο γήπεδο».

-Για τον στόχο της ομάδας: 
«Είναι νωρίς ακόμη. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας. Θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στόχος μας είναι να πάρουμε όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς».

-Για την επιτυχία και τις συνθήκες εργασίες στην ομάδα: 
«Αυτό οφείλεται στον πρόεδρο. Έχει όρεξη και χρήματα και το σημαντικότερο του αρέσει να ασχολείται με την ομάδα και να δημιουργεί. Θέλει και τα κάνει αυτά και αυτό είναι το πιο σημαντικό»

-Εάν έρθουν κακά αποτελέσματα: 
«Σίγουρα θα έρθουν και κακά αποτελέσματα. Εμείς όμως θα κοιτάξουμε να πάρουμε τους βαθμούς που μπορούμε. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι κάνουμε την προσπάθειά μας και φαίνεται αυτό φαίνεται από το χειροκρότημα του».

-Για τον Άγγελο Χαριστέα: 
«Ο Χαριστέας είναι ένας έμπειρος παίκτης. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην ομάδα. Μας δίνει ώθηση να γίνουμε καλύτεροι».

Πηγή : www.onsports.gr

Τεννές: «Παραμονή και καλό ποδόσφαιρο»


Τεννές: «Παραμονή και καλό ποδόσφαιρο»

Για την μέχρι τώρα πορεία του Παναιτωλικού στην Super League μίλησε ο Μπάμπης Τεννές στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM». Ο τεχνικός των «κυανοκίτρινων» αναφέρθηκε στους στόχους του συλλόγου, στον Άγγελο Χαριστέα και την διοίκηση Κωστούλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπάμπη Τεννέ:

Για το συνδυασμό αποτελέσματος και καλού ποδοσφαίρου: «Είμαστε αναγκασμένοι να βάλουμε μέσα στους στόχους μας -πέρα από το κυνήγι των βαθμών που θα μας κρατήσουν στην κατηγορία- και το καλό ποδόσφαιρο. Ο Παναιτωλικός έχει έναν κόσμο που διψά για μπάλα και γεμίζει το γήπεδο θέλοντας εκτός από τη νίκη της ομάδας του να βλέπει και καλό ποδόσφαιρο».

Για τους στόχους του Παναιτωλικού: «Πρέπει να προχωρήσουμε σεμνά. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και είμαστε στο ξεκίνημά του. Κανείς δεν έχει σωθεί με τους δέκα βαθμούς που έχουμε εμείς. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν τα καταφέρουμε, ίσως επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και πάμε για κάτι παραπάνω. Μέχρι τότε, ωστόσο, μένουμε στο αρχικό μας πλάνο».

Για την παρουσία του Άγγελου Χαριστέα στην ομάδα: «Με τον Άγγελο είχα συνεργαστεί και στον Άρη. Πέραν από την ποιότητά του, έχει δώσει με την παρουσία του μία γενικότερη αίγλη στο σύλλογο, με τη συμπεριφορά του στα αποδυτήρια, με τις συμβουλές σε μικρότερους ποδοσφαιριστές και ασχολούμενος με το καλό της ομάδας κι όχι την προσωπική του προβολή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλοι στην ομάδα και την πόλη να τον αγαπάμε».

Για τις ομάδες που τον έχουν εντυπωσιάσει και απογοητεύσει: «Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν έχει σχέση με την ομάδα την περασμένης περιόδου. Δυσάρεστη έκπληξη είναι ο Άρης, που δεν περίμενα να έχει αυτή την πορεία».

Για το πόσο επηρεάζει η οικονομική κρίση τον Παναιτωλικό: «Η διοικητική σταθερότητα και η οικονομική συνέπεια είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας μας. Και φαίνεται πως έτσι όπως πάνε τα πράγματα στην Ελλάδα και το ποδόσφαιρο, θα είναι ένα πλεονέκτημα απέναντι σε άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα».

Για το προσεχές ματς με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο: «Πάμε για τη νίκη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ισοπαλία στο Παγκρήτιο θα μας κακοφαινόταν. Εμείς έχουμε σαν στόχο να κερδίζουμε τα παιχνίδια κι όχι να τα ‘’κλέβουμε’’. Θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Πηγή : www.onsports.gr

Η συνέντευξη του Άγγελου Χαριστέα στο "Yellow Power"

Η συνέντευξη του Άγγελου Χαριστέα στο "Yellow Power"

Η συνέντευξη του Άγγελου Χαριστέα στο "Yellow Power", το επίσημο περιοδικό της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.

Ο Άγγελος Χαριστέας δεν χρειάζεται συστάσεις. Τον έχουν κάνει γνωστό σε όλους οι προσωπικές του επιτυχίες. Πολύ νωρίτερα από εκείνο το βράδυ της 4ης Ιουλίου 2004, όταν απ’ το κεφάλι του η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα παγώνοντας το Ντα Λουζ και τρελαίνοντας τους Έλληνες σε όλη την γη. Έως πριν λίγες μέρες στην Τυφλίδα, όπου με άψογο πλασέ σφράγισε μια ακόμα παρουσία του Εθνικού μας συγκροτήματος σε μεγάλη διοργάνωση.  Πολλά γκολ, πολλές διακρίσεις, πολλοί τίτλοι με ευρωπαϊκές ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε. Ένας ποδοσφαιριστής που νιώθει ευλογημένος, όπως ο ίδιος λέει. Που έχει βιώσει την ευτυχία, αλλά συνεχίζει να ψάχνει και άλλα κομμάτια της να συμπληρώσει το παζλ. Που θέλει να νικάει, να διακρίνεται. Που δεν χορταίνει παρ’ όλα όσα έχει γευτεί το ποδόσφαιρο και τη χαρά που του προσφέρει.

Η απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα το καλοκαίρι συζητήθηκε. Πολύ περισσότερο που επέλεξε μια νεοφώτιστη ομάδα, η οποία απουσίαζε δεκαετίες από τη βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όμως το τόλμησε και σήμερα δηλώνει «πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που πήρα την πολύ δύσκολη απόφαση να γυρίσω στην Ελλάδα. Ήταν πολύ μεγάλο βήμα και τρεις μήνες μετά δεν το έχω μετανιώσει σε καμία περίπτωση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Πριν πάρει την απόφαση είχε πολλούς ενδοιασμούς, αφού όλοι τον προέτρεπαν για το αντίθετο. «Πολλοί φίλοι και γνωστοί μου έλεγαν πως δεν θ’ αντέξω, θα έχω προβλήματα, θα θέλω να φύγω. Είμαι τυχερός που ήρθα σε μια ομάδα που σου δίνει τη δυνατότητα να είσαι έξω απ’ την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δίνει τις προϋποθέσεις να δουλέψεις σωστά».

Όχι μόνο στέριωσε, αλλά η αγωνιστική του παρουσία στον Παναιτωλικό άνοιξε ξανά την πόρτα της Εθνικής. Της μεγάλης του αγάπης, όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει. «Είμαι περήφανος που επέστρεψα, γιατί αυτό που κατάφερα, να είμαι ενάμιση χρόνο εκτός Εθνικής και να με καλέσει πάλι ο προπονητής, είναι πολύ δύσκολο, δεν είναι απλό πράγμα. Αποδεικνύει ότι βρίσκομαι σε σωστό δρόμο και εύχομαι να συνεχίσω σ’ αυτόν το δρόμο. Πιστεύω ότι έχω πάρα πολλά πράγματα να δώσω ακόμα ως ποδοσφαιριστής».

- Είχαν δίκιο όσοι σε απέτρεπαν από το να γυρίσεις στην Ελλάδα; Ένιωσες κάποια στιγμή να «λυγίζεις»;

- Όχι καθόλου. Ένας από τους λόγους που ήρθα στο Αγρίνιο ήταν και ο Γιώργος (σ.σ. Θεοδωρίδης). Με βοήθησε πάρα πολύ όταν αισθανόμουνα άβολα, όπως με βοήθησαν και τα υπόλοιπα παιδιά που γνώρισα εδώ, να μην έχω τέτοιου είδους προβλήματα. Χαίρομαι που έκανα αυτή την επιλογή, γιατί στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μια ομάδα που να έχει τέτοιο κλίμα. Με ποδοσφαιριστές που είναι αρκετά χρόνια μαζί, ξέρουν ο ένας τον άλλο και έχουν δημιουργήσει τέτοιο οικογενειακό κλίμα. Ο Παναιτωλικός αυτή τη στιγμή είναι προνομιούχος με ποδοσφαιριστές που έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους.

- Είχες πει πολλές φορές ότι ήθελες την επιστροφή στην Εθνική. Όταν το πληροφορήθηκες πώς αντέδρασες;

- Είμαι 31 χρονών αλλά σ’ αυτά τα πράγματα παραμένω μικρό παιδί. Γενικά οι ποδοσφαιριστές μέχρι το τέλος της καριέρας μας παραμένουμε μικρά παιδιά. Χαιρόμαστε κάθε τι που αφορά το ποδόσφαιρο. Όταν με πήρε ο Τάκης Φύσσας και μου είπε «θα σε έχουμε πάλι στην Εθνική» χάρηκα πάρα πολύ.

- Πώς εκδηλώνεται αυτή η χαρά; Πανηγύρισες, έκλαψες απ’ τη χαράς σου;

- Δεν εξωτερικεύω τόσο πολύ τα συναισθήματά μου. Αλλά κάποιος που θα καθίσει δίπλα μου θα καταλάβει πως είμαι πολύ χαρούμενος.

- Έκανε εντύπωση η δήλωσή σου ότι το προηγούμενο διάστημα δεν άξιζε να είσαι στην Εθνική.

- Όταν ανέλαβε ο κ. Σάντος είχαμε μιλήσει και μου είπε ότι «σε θεωρώ πολύ καλό ποδοσφαιριστή και ίσως συνεργαστούμε». Η πορεία μου δεν ήταν ανάλογη πέρσι. Αν και αυτοί που με ξέρουνε λένε ότι, στη Σάλκε ήμουν στην καλύτερη κατάσταση απ’ όλη τη καριέρα μου. Όμως δεν φάνηκε επειδή δεν αγωνίστηκα βασικός. Έτσι δεν ήρθε κλήση για την Εθνική. Είμαι ρεαλιστής και νομίζω ότι δεν άξιζα να είμαι πέρσι στην Εθνική. Είναι ομάδα που έχει απαιτήσεις, έχει πίεση, πρέπει να είσαι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση για να μπορείς να ανταπεξέλθεις. Τους τελευταίους μήνες πίστευα ότι άξιζα να επιστρέψω.

- Στην Τιφλίδα ένιωσες πρωτοεμφανιζόμενος; Με την πίεση ότι ή θα δείξεις ότι μπορεί να υπολογίζει σε εσένα και στο μέλλον ο προπονητής ή να δεις από την τηλεόραση το επόμενο EURO;

- Δεν σκέφτηκε τίποτα από τα δύο. Είχα πολύ καθαρό μυαλό και όταν είμαι στην Εθνική νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα απ’ ότι πραγματικά μπορώ. Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να το καταλάβει κάποιος. Η Εθνική είναι η μεγάλη μου αγάπη. Η καλύτερη ομάδα που έχω αγωνιστεί στην καριέρα μου. Ήθελα -και νομίζω το έδειξα- σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι να είμαι και εγώ ένας απ’ αυτούς που θα βάλουν λιθαράκι για την πρόκριση. Δεν είχα κανένα άγχος και δεν ήθελα ν’ αποδείξω τίποτα. Όλα αυτά τα χρόνια ότι ήταν ν’ αποδείξω το έχω αποδείξει.

- Τόσα χρόνια πήγαινες στην Εθνική προερχόμενος από μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Τώρα επέστρεψες ως παίκτης του Παναιτωλικού, μιας νεοφώτιστης ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Πώς σε αντιμετώπισαν;

- Όλοι έχουν μια πολύ καλή εικόνα για τον Παναιτωλικό και άκουσα όλο αυτό το διάστημα κολακευτικά σχόλια για την ομάδα. Συζητιέται και η αγωνιστική και η εξωαγωνιστική της παρουσία. Το να αγωνίζεται ένας ποδοσφαιριστής επαρχιακής ομάδας στην Εθνική είναι ευλογία και από τις δύο πλευρές. Πρώτα, γιατί αποδεικνύει ότι η ομάδα κάνει σοβαρή και σωστή δουλειά, ακόμα κι αν είναι νεοφώτιστη. Και από την πλευρά του ποδοσφαιριστή δείχνει ότι δεν σταματάει ποτέ να δουλεύει και έχει φιλοδοξίες αγωνιζόμενος σε ένα μικρότερο σύλλογο σε σχέση με το παρελθόν.

- Πορεία σαν τη δική σου δεν ξέρω αν έχει άλλος. Από την κορυφή της Ευρώπης το 2004, τους μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού, σε μια ομάδα που μόλις ανέβηκε στη Super League. Και μέσω αυτής πάλι στην Εθνική.

- Είμαι καταραμένος να πιέζομαι και να επιζητώ την επιτυχία. Έχω αυτό το ελάττωμα (σ.σ. γελάει) να τα δίνω όλα, ψυχικά και σωματικά αποθέματα, όπου και ν’ αγωνίζομαι. Όταν ήρθα στον Παναιτωλικό είχα πει στον κ. Κωστούλα ότι είμαι ένας ποδοσφαιριστής που θα τα δώσει όλα για την ομάδα. Ελπίζω σ’ αυτά τα λίγα παιχνίδια που αγωνίστηκα ως τώρα να το έχω δείξει πως προσπαθώ για το καλύτερο και νομίζω έτσι θα συνεχίσω.

- Μέσα απ’ αυτή την προσπάθεια θα φτάσεις σε μια ακόμα τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης με την Εθνική;

- Αυτό που έχει κάνει η Εθνική είναι ήδη ανεπανάληπτο. Έχει πάει σε τρία EURO και σε ένα Μουντιάλ. Βρίσκεται στο Νο 10 της παγκόσμιας κατάταξης και μπορεί ψηλότερα. Και μόνο ότι θα είναι παρούσα σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση, επιβεβαιώνει αυτό που παλιότερα λέγαμε. Ότι θα μας χωνέψουμε στην Ευρώπη. Και πλέον μας έχουν χωνέψει. Είμαστε πάντα εκεί και έτσι μας αντιμετωπίζουν. Επόμενος στόχος πρέπει να είναι ν’ αφήνει η Εθνική το στίγμα της σε οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση. Όλα τα παιδιά σκέφτονται και πιστεύουν ότι θα πάμε το καλοκαίρι για κάτι πάρα πολύ καλό.

- To EURO  αποτελεί επιπλέον κίνητρο για καλύτερη παρουσία και στους αγώνες του πρωταθλήματος;

- Το κίνητρό μου είναι σε κάθε παιχνίδι να ξεχωρίζω, να κάνω αισθητή την παρουσία μου και μετά να έχει το πρόβλημα ο προπονητής για το τι θα κάνει. Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ τον Παναιτωλικό και από κει και πέρα -ειλικρινά το λέω – δεν με απασχολεί κάτι άλλο. Αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο να παίξει μπάλα και αν γίνει αυτό, πιστεύω δεν θα έχω κανένα πρόβλημα.

- Ο Παναιτωλικός μπήκε τους τελευταίους μήνες στη ζωή σου. Τι μπορεί να δώσει σε έναν ποδοσφαιριστή που έχει ζήσει τα πάντα;

- Μου προσφέρει μια οικογένεια. Τη δεύτερη οικογένειά μου. Μου αρέσει σαν ιδέα μια ομάδα να είναι χαμηλών τόνων και να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο…

- Δεν το έζησες αυτό σε άλλες ομάδες;

- Το έζησα, κυρίως στη Βέρντερ Βρέμης. Και αυτό που εύχομαι στον Παναιτωλικό είναι να μην σταματήσει ποτέ να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Ακόμα και σε δύσκολες στιγμές που ενδεχομένως έρθουν, πρέπει να διατηρήσει αυτό το προφίλ.

- Τι θεωρείς ότι μπορεί να πετύχει ο Παναιτωλικός φέτος;

- Έχουμε μια ομάδα τουλάχιστον ανταγωνιστική. Έχω την αίσθηση ότι μας υπολογίζουν πάρα πολύ. Μια ομάδα που από εμάς θα κριθεί που μπορεί να φτάσει. Τι εννοώ; Βάζουμε σε κάθε παιχνίδι το δικό μας στιλ. Όχι μόνο απέναντι σε ομάδας που είναι στα μέτρα μας, αλλά ακόμα π.χ. απέναντι στον Ατρόμητο που παίζει χρόνια στην κατηγορία και έχει στόχο την πεντάδα, παίξαμε με τα δικά μας χαρακτηριστικά, το δικό μας στιλ, δεν προσαρμοστήκαμε στο παιχνίδι του αντιπάλου. Φαίνεται ότι θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά, αλλά ο στόχος για μένα καθορίζεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ο αρχικός στόχος είναι η παραμονή και το χτίσιμο μιας ισχυρότερης ομάδας για την επόμενη χρονιά.

- Ζώντας εκ των έσω πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο, πώς το βλέπεις;

- Το βλέπω σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι το άφησα πριν δέκα χρόνια. Τα γήπεδα, το οικονομικό, αλλά και αγωνιστικά, οι πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές. Ένα μικρό μπάχαλο που φτάνει Νοέμβριος και δεν ξέρουμε ποιες ομάδες παίζουν. Αυτή είναι η κατάσταση που βρήκα στη Super League. Θεωρούσα πολύ δύσκολο το ελληνικό πρωτάθλημα γιατί δεν έχει ταυτότητα. Όπως το γερμανικό που βασίζεται στη δύναμη, το ολλανδικό στην τεχνική, το ισπανικό στην ταχύτητα. Γι’ αυτό έλεγα στη Γερμανία ότι με αντίπαλο ελληνική ομάδα δεν μπορείς να «διαβάσεις» το παιχνίδι της.

- Το ίδιο ισχύει και για τη ζωή σε μια επαρχιακή πόλη;

- Πάντα ζούσα σε πανέμορφες πόλεις. Ήμουνα πολύ τυχερός που είχα δύο τρεις επιλογές και αποφάσιζα με την οικογένειά μου τι θα επιλέγαμε. Πιστεύω ακράδαντα πως αν είναι να μείνεις στην Ελλάδα, πρέπει να μείνεις στην επαρχία. Είναι έτσι τα πράγματα, που το να ζεις σε μια επαρχιακή πόλη είναι ευλογία αυτή τη στιγμή. Μετά τη Σάλκε και συγκρίνοντας με τους δύο μήνες που έζησα στη Θεσσαλονίκη, κατάλαβα ότι είναι πολύ καλό για μια οικογένεια να μείνει σε μια μικρότερη πόλη όπως το Αγρίνιο.

- Η σύζυγος, η κόρη σου, συμφωνούν;

- Η κόρη μου είναι μόλις είκοσι μηνών. Πηγαίνει σε παιδικό σταθμό. Η γυναίκα μου έχει την τύχη να έχει εδώ την κολλητή της φίλη της Δέσποινα (σ.σ. σύζυγος του Θεοδωρίδη), όπως και τις άλλες κοπέλες ή συζύγους των ποδοσφαιριστών. Το Α και το Ω εδώ που είναι κλειστός ο κύκλος, είναι η παρέα. Αυτή που κάνει περισσότερο ευχάριστη την καθημερινότητα.

- Κάνεις θυσία για να συνηθίσεις;

- Και εγώ και η γυναίκα μου είμαστε άνθρωποι χαμηλών τόνων. Πατάμε στα πόδια μας και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αυτό στο οποίο δίνουμε σημασία είναι οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους και όχι ο τόπος. Μέχρι τώρα τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλά. Είναι ιδανικός τόπος για μία οικογένεια να μεγαλώσει ένα παιδί και να πάρει σωστές βάσεις για τη συνέχεια.

- Τι επιλέγεις μετά από μια κουραστική μέρα;

- Να πάρω την οικογένειά μου και να πάμε μια βόλτα. Αυτό με ξεκουράζει πάρα πολύ. Μια κοντινή διαδρομή, στη Ναύπακτο, την Πάτρα ή αλλού.

- Εντός των τειχών;

- Συνήθως μαζευόμαστε στο σπίτι με άλλα παιδιά. Μαγειρεύει η γυναίκα μου, είναι πολύ καλή μαγείρισσα. Θα ασχοληθούμε με τη μικρή, θα πάμε σε κάποιον παιδότοπο. Επειδή ξέρω ότι στο Αγρίνιο είναι βαρύς ο χειμώνας, ψάχνω και άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Όπως ξέρεις ασχολούμαι πολύ με τη μουσική και φαντάζομαι ότι θα κάνουμε τέτοιες συγκεντρώσεις για να περνάει ευχάριστα ο ελεύθερος χρόνος μας.

- Όνειρα βλέπεις;

- Όταν κοιμάμαι βλέπω και όνειρα και εφιάλτες (γελάει)… Αν με ρωτάς αν κάνω όνειρα, αυτό που θέλω είναι να είμαστε υγιείς εγώ, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και να έχουμε μια καλή χρονιά. Δεν κάνω μακροπρόθεσμα όνειρα. Σήμερα θέλω να είμαστε καλά, να περνάμε καλά, να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Τέτοια όνειρα κάνω, απλά, καθημερινά.

- Την ευτυχία την έχεις απολαύσει;

- Αν μη τι άλλο, είμαι ευλογημένος σ’ αυτόν τον τομέα. Η ευτυχία είναι οι στιγμές στη ζωή μας και έχω την εντύπωση ότι δεν είναι πολλές. Είμαι από τους ανθρώπους που έχω ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές ευτυχίας και πάντα τις κρατάω μέσα μου. Δεν είμαι αχάριστος. Δεν επιζητώ να είμαι συνέχεια ευτυχισμένος και από την άλλη προσπαθώ να δώσω και εγώ ευτυχία στους άλλους.

- Αισιοδοξία για το αύριο υπάρχει;

- Έχω πει και στα παιδιά, ότι όταν είσαι μέσα σε έναν κύκλο, δεν βλέπεις τα πράγματα όπως είναι. Ερχόμενος μετά από δέκα χρόνια από το εξωτερικό συνάντησα μια Ελλάδα άρρωστη. Είμαστε βαριά άρρωστοι, αλλά έλα που δεν το καταλαβαίνουμε γιατί ζούμε μέσα σ’ αυτό. Μόνο όταν ξεφύγεις μπορείς να το καταλάβεις. Το έβλεπα όταν ερχόμουνα στην Ελλάδα για τις υποχρεώσεις της Εθνικής. Τώρα το βιώνω καθημερινά και διαπιστώνω ότι σχεδόν έχουμε πιάσει πάτο. Ταυτόχρονα είμαι αισιόδοξος γιατί χειρότερα δεν μπορεί να γίνει. Εννοώ τις σχέσεις των ανθρώπων και τέτοια θέματα.

- Η ευτυχία είναι μικρά κομμάτια ενός πάζλ. Ποια κομμάτια θέλεις να προσθέσεις σ’ αυτό;

- Ευχάριστα οικογενειακά γεγονότα. Χαρμόσυνα γεγονότα. Αυτά με κάνουν ευτυχή. Επίσης, κομμάτια που αφορούν την επιτυχημένη αγωνιστική παρουσία και τη δική μου και της ομάδας. Να περνάμε καλά χωρίς προβλήματα. Αρκεί. Την υγιή καθημερινότητα έχουμε ανάγκη.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Τεννές: «Δουλέψαμε όπως έπρεπε»

Τεννές: «Δουλέψαμε όπως έπρεπε»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του στον αγώνα με τη Skoda Ξάνθη, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Μπάμπης Τεννές.

Ο έμπειρος προπονητής του Παναιτωλικού, μίλησε στην «Εξέδρα» και αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τους Ακρίτες, στους Ντολεζάι και Μητρόπουλο, αλλά και στον Άγγελο Χαριστέα.

«Κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού κενού που είχαμε, τα παιδιά δούλεψαν όπως ακριβώς πρέπει και έβγαλαν στον αγώνα ό, τι καλύτερο», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην προσαρμογή των Ντολεζάι και Μητρόπουλου.

«Δεν συνηθίζω να μιλάω μεμονωμένα για παίκτες μου. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι η προσαρμογή των δύο παικτών μας ήταν πολύ γρήγορη και από το πρώτο παιχνίδι βοήθησαν πολύ την ομάδα μας».

Όσο για τον Άγγελο Χαριστέα, είπε: «Είναι μια πολύ καλή συγκυρία τόσο για τον Άγγελο, που έχει να δείξει και να αποδείξει πολλά, όσο και για την ομάδα μας. Είναι μια πολύ καλή συνεργασία και για τις δύο πλευρές».

Πηγή : www.onsports.gr

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μητρόπουλος: «Ο Κωστούλας είναι μοναδικός!»

Μητρόπουλος: «Ο Κωστούλας είναι μοναδικός!»

Όταν χρίζεσαι σκόρερ στο ντεμπούτο σου στο πρωτάθλημα και κερδίζεις με το… «καλημέρα» την εκτίμηση όλων στα 21 σου χρόνια, τότε δικαιούσαι να κάνεις όνειρα! Ο Παύλος Μητρόπουλος ζει το δικό του όνειρο στον Παναιτωλικό και στοχεύει να το ζήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Μητρόπουλος συστήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο την περσινή σεζόν συμμετέχοντας στην εκπληκτική πορεία του Ολυμπιακού Βόλου. Ο νεαρός μέσος «κόλλησε» τα πρώτα του ένσημα με τους «ερυθρόλευκους» αλλά μετά τις αναπάντεχες εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού ο δρόμος τον… έβγαλε στο Αγρίνιο και τονΠαναιτωλικό. Εκεί ο Μητρόπουλος βάζει ήδη τις βάσεις για μία μεγάλη καριέρα. Μετά το πρώτο γκολ της καριέρας του στην Super League κόντρα στην Ξάνθη, ο νεαρός μέσος αποκτά αυτοπεποίθηση και υπόσχεται και άλλα γκολ στο μέλλον. Ο Μητρόπουλος μίλησε στο αποκλειστικά στο Onsports για τον Παναιτωλικό, τους οπαδούς του, τον… μοναδικό Φώτη Κωστούλα και την εθνική ομάδα.

-         Ποια είναι τα συναισθήματά που σου προκάλεσε το γκολ που πέτυχες;
«Με έκανε απίστευτα χαρούμενο αυτό το γκολ! Όταν είδα ότι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα τρελάθηκα! Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω».

-          Μόλις σκόραρες πήγες αμέσως στην εξέδρα…
«Ο κόσμος του Παναιτωλικού είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν στον Βόλο. Εδώ νιώθεις την ώθηση που σου δίνει η εξέδρα. Ήταν αδύνατον να μην το πανηγυρίσω μαζί τους».

-         Το καλοκαίρι συνέβησαν πολύ αναπάντεχες καταστάσεις στο ποδόσφαιρο. Πώς το βίωσε όλο αυτό;
«Εύχομαι να μην το ζήσει άλλος ποδοσφαιριστής αυτό που πέρασα το καλοκαίρι. Κάναμε προπόνηση και δεν ξέραμε γιατί το κάνουμε. Δουλεύαμε μόνο για τον εαυτό μας».

-          Φοβήθηκες ότι όλα όσα είχε «χτίσει» θα χανόντουσαν μέσα σε λίγες μέρες;
«Πριν έρθει η πρόταση του Παναιτωλικού φοβήθηκα. Είχα αποφασίσει μετά από την παρουσία μου στην Super League να μην αγωνιστώ στην Football League. Πρώτα ήρθε η πρόταση του Ατρόμητου και στη συνέχεια με πλησίασε ο Παναιτωλικός και συμφώνησα».

-         Γιατί προτίμησες τον Παναιτωλικό από τον Ατρόμητο;
«Δεν ήταν μόνο ο οικονομικός παράγοντας που με έφερε στον Παναιτωλικό. Στο Αγρίνιο σου φέρονται ως επαγγελματία. Υπάρχουν ιδανικές εγκαταστάσεις για να δουλέψει κανείς. Παράλληλα, μου υποσχέθηκαν ότι θα πάρω γρήγορα ευκαιρίες και αυτό το τήρησαν».
«Μοναδικός ο Κωστούλας»

-         Όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον Φώτη Κωστούλα. Έχεις σχηματίσει άποψη για τον πρόεδρο του Παναιτωλικού;
«Πρόκειται για έναν μοναδικό άνθρωπο! Δεν υπάρχει άλλος σαν τον πρόεδρο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει εντελώς διαφορετική νοοτροπία και προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να οδηγήσει ψηλά την ομάδα του τόπου του».

-          Πού θα φτάσει ο Παναιτωλικός στο φετινό πρωτάθλημα;
«Δεν θέλω να προτρέχω και αυτό συζητάμε και με τους συμπαίκτες μου. Δεν ξέρω πού θα φτάσουμε και δεν θέλω να το σκεφτώ τώρα. Και πέρυσι στον Ολυμπιακό Βόλου βρεθήκαμε στην ίδια θέση. Θα πρέπει να βάλουμε στην πορεία στόχους. Νομίζω ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα έρθει γρήγορα ο στόχος της παραμονής που μας ενδιαφέρει περισσότερο».

-         Στην ομάδα υπάρχουν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές όπως ο Χαριστέας και ο Θεοδωρίδης. Πώς είναι η συνεργασία μαζί τους;
«Και πέρυσι στον Βολο είχα συνεργαστεί με μεγάλους ποδοσφαιριστές. Ο Χαριστέας και ο Θεοδωρίδης είναι καταπληκτικοί παίκτες και το σημαντικότερο για μένα είναι ότι είναι Έλληνες. Με συμβουλεύουν συνεχώς και με βοηθούν. Νιώθω σαν να είμαι στην ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας».
«Αργεί η εθνική ομάδα»

-          Στο μυαλό σου υπάρχει η εθνική ομάδα; Το πιστεύεις ότι μπορεί να έρθει σύντομα η πρόσκληση;
«Είμαι ήδη μέλος της εθνικής ελπίδων και είμαι περήφανος για αυτό. Δεν σκέφτομαι από τώρα την εθνική ομάδα. Αν συνεχίσω έτσι και είμαι υγιής, τότε θα είναι όνειρο η κλήση μου. Ωστόσο, αργεί ακόμα αυτό».

-         Ένα σχόλιο για τους οπαδούς της ομάδας σου…
«Είναι φανταστικοί. Όλη η πόλη ζει για τον Παναιτωλικό! Μας δίνουν τεράστια ώθηση. Είναι εντελώς διαφορετικά από τον Βόλο».

Πηγή : www.onsports.gr

Κωστούλας: «Στόχος η παραμονή»

Κωστούλας: «Στόχος η παραμονή»

Ο Παναιτωλικός μπορεί να πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, όμως, αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει τον Φώτη Κωστούλα.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Αγρινίου, μίλησε στον NOVAΣΠΟΡ FM, ξεκαθάρισε πως στόχος εξακολουθεί να είναι η παραμονή και εξέφρασε και το παράπονο που έχει από την Πολιτεία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φώτη Κωστούλα:

Για τους στόχους του Παναιτωλικού: «Στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, μακάρι να έχουμε τέτοια συγκομιδή βαθμών για να ανέβουμε λίγο πιο ψηλά».

Για τη σημασία που έχει η ποιότητα του ποδοσφαίρου για την ομάδα: «Είναι μεγάλη η ικανοποίηση γιατί καταφέρνουμε να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο, κάτι που θέλει ο κόσμος. Οι φίλαθλοί μας χθες έφυγαν ικανοποιημένοι από το γήπεδο, όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά και γιατί παίξαμε καλό ποδόσφαιρο».

Για την απουσία φιλοξενούμενων οπαδών στα εντός έδρας ματς: «Επειδή φέτος πουλήσαμε σχεδόν όλα τα εισιτήρια διαρκείας και δεν έχουμε χώρο για να φιλοξενήσουμε άλλους οπαδούς. Είναι αρκετά δύσκολο να ελεγχθούν σύμφωνα με την αστυνομία. Εξ αρχής έχουμε πει πως δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλους οπαδούς. Αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα γιατί από τη στιγμή που δεν μπορούμε να δώσουμε εισιτήρια στους φιλοξενούμενους, δεν μπορούμε να πάρουμε στα εκτός έδρας ματς για τους φιλάθλους μας. Υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία. Το γήπεδό μας είναι μικρό, έχει 6.500 θέσεις κι έχουμε πουλήσει 4.000 διαρκείας. Έχουμε υποχρεώσεις απέναντι σε σπόνσορες, στην ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα, οπότε αυτές μας απασχολούν άλλες 400 θέσεις».

Για το παράπονό του από την Πολιτεία: «Ως τώρα δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ για αυτά που έχουμε κάνει για το γήπεδο και την πόλη. Θέλουμε κάποια στιγμή κι εμείς να μπούμε σε ένα πρόγραμμα επενδύσεων. Ξέρουμε, βέβαια, τις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας».

Για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μετράμε το κάθε ευρώ. Αυτό πρέπει να το κάνει κάποιος πάντα, αλλά τώρα ακόμη περισσότερο. Τα μόνα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι τα έξοδα. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα και τα έσοδα από χορηγίες μειώνονται συνεχώς».

Πηγή : www.onsports.gr

Μητρόπουλος: «Στόχος του Παναιτωλικού η παραμονή»

Μητρόπουλος: «Στόχος του Παναιτωλικού η παραμονή»

Την παραμονή στη Super League έθεσε ως στόχο του Παναιτωλικού ο Παύλος Μητρόπουλος.

Ο 21χρονος μέσος ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του με την αγρινιώτικη ομάδα κόντρα στην Ξάνθη, φιλοξενήθηκε στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», όπου αναφέρθηκε στο τέρμα που σημείωσε, στον Άγγελο Χαριστέα, στον κόσμο του Παναιτωλικού, αλλά και στον υποβιβασμό της πρώην ομάδας του (Ολυμπιακός Βόλου).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παύλου Μητρόπουλου:

Για το γκολ που πέτυχε:

«Συνοδεύτηκε με το ντεμπούτο μου και μού έδωσε ένα συναίσθημα που κανείς δεν μπορείς να το περιγράψει. Σε συνδυασμό με τη νίκη είναι πιο γλυκό το γκολ για εμένα».

Για τη συνεργασία με τον Άγγελο Χαριστέα:

«Είναι τιμή μου να είμαι συμπαίκτης με έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες του εξωτερικού και κατέκτησε το Euro 2004 με την Εθνική Ελλάδας. Που να φανταζόμουν όταν έβλεπα τον Χαριστέα να σκοράρει στον τελικό του Euro πως θα μου έβγαζε σέντρα για να σκοράρω…».

Για τους στόχους της ομάδας:

«Προτεραιότητα για εμάς αποτελεί η παραμονή στην κατηγορία, κάτι που είχα ζήσει την περσινή σεζόν στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο μέσος όρος παραμονής είναι πάνω από 30 βαθμοί, οπότε θέλουμε περίπου 20 πόντους για να πούμε πως σωθήκαμε».

Για τον κόσμο του Παναιτωλικού:

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στο Αγρίνιο ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει και μας βοηθάει να μην έχουμε άγχος μέσα στο γήπεδο. Μας ωθεί να κάνουμε το κάτι παραπάνω και το γήπεδο βοηθάει αρκετά στην προσπάθειά μας».

Για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου:

«Είναι μία ιστορία πολύ δύσκολη για έναν ποδοσφαιριστή. Δεν θα ήθελα να περάσει ανάλογη ιστορία κάποιος άλλος συνάδελφός μου. Νομίζω ότι από τη στιγμή που πήγαμε καλά την περσινή σεζόν, δεν ήταν δύσκολο να βρούμε κάποιοι από τον Ολυμπιακό Βόλου ομάδα για να συνεχίσουμε την καριέρα μας».

Πηγή : www.onsports.gr

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Καμαρά: «Μου έκανε πέναλτι ο Εντιμάρ»

Καμαρά: «Μου έκανε πέναλτι ο Εντιμάρ»

Απόλυτος για την φάση του 66΄όταν ανατράπηκε από τον Εντιμάρ ήταν στις δηλώσεις του ο Ανρί Καμαρά. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός του Παναιτωλικού τόνισε ότι υπήρξε παράβαση εναντίον του και ορθώς δόθηκε το πέναλτι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανρί Καμαρά στην κάμερα της NOVA:

«Είμαι χαρούμενος πρώτα για την ομάδα και στη συνέχεια για τον εαυτό μου. Έπαιξα καλά και βοήθησα όσο μπορούσα την ομάδα μου. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα στην τακτική και αυτό μας βγήκε μέσα στο παιχνίδι. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι νομίζω θα είναι ευχαριστημένοι με αυτό που παρακολούθησαν».

Όσο για την επίμαχη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Εντιμάρ, ο Καμαρά είπε ξεκάθαρα: «Ήταν παράβαση. Δεν το συζητάω. Κοιτάξτε τα χείλη μου, με χτύπησε εκεί».

Πηγή : www.onsports.gr

Ουζουνίδης: «Κέρδισε δίκαια ο Παναιτωλικός»


Ουζουνίδης: «Κέρδισε δίκαια ο Παναιτωλικός»

Απογοητευμένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος παραδέχτηκε το δίκαιο της επικράτησης του Παναιτωλικού.

Ο προπονητής της Ξάνθης στάθηκε στην αδυναμία της ομάδας του να δημιουργήσει μέσα στο γήπεδο, ενώ τόνισε ότι η νίκη στο ματς με την Κέρκυρα που ακολουθεί είναι επιτακτική ανάγκη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ουζουνίδη:

«Έγινε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο. Δεν έγιναν πολλές φάσεις, αλλά ο αντίπαλος ευτύχησε να πετύχει ένα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο η αποβολή του Εντιμάρ άλλαξε όλο το ματς και το έκανε πιο εύκολο για τον αντίπαλο. Η ουσία είναι ότι μέχρι εκείνο το σημείο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα. Παίξαμε με πολλούς παίκτες με επιθετική τάση ώστε να έχουμε τη μπάλα μπροστά. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι μέχρι τη διακοπή με την Κέρκυρα και πρέπει να το κερδίσουμε. Έχουμε δώσει μια σειρά αγώνων εκτός έδρας. Πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο ματς και στη συνέχεια στη διακοπή να διορθώσουμε τις αδυναμίες που έχουμε.

Μέχρι τώρα δεν ήμασταν καλοί στην αμυντική γραμμή, αλλά σήμερα υστερούσαμε στο δημιουργικό κομμάτι. Όπως εξελίχθηκε ο αγώνας ο αντίπαλος κέρδισε δίκαια».

Πηγή : www.onsports.gr

Πανό χωρίς... διακοπή στο Αγρίνιο


Πανό χωρίς... διακοπή στο Αγρίνιο

Η μόδα των πανό διαμαρτυρίας για την πολιτικοοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έφτασε και στο Αγρίνιο, όμως ο διαιτητής Βοσκάκης δεν διέκοψε ούτε... λεπτό το Παναιτωλικός - Ξάνθη.

Στην εξέδρα των οργανωμένων στο γήπεδο του Αγρινίου, αναρτήθηκαν δύο πανό, με τα οποία η «Θύρα 6», σύνδεσμος φίλων του Παναιτωλικού, θέλησε να στείλει τα δικά της μηνύματα. Να σημειωθεί ότι τα πανό δεν είχαν υβριστικά συνθήματα. «Μπάτσοι παντού, δικαιοσύνη πουθενά», ανέφερε το ένα και «Το δίκιο το έχουν ο λαός και οι εξεγερμένοι, όχι οι πολιτικοί και οι βολεμένοι».

pano_agr1

Πηγή : www.onsports.gr

Τεννές: «Δείξαμε αποφασιστικότητα»


Τεννές: «Δείξαμε αποφασιστικότητα»

Απόλυτα ευχαριστημένος από τους παίκτες του ο Μπάμπης Τεννές, καθώς ο Παναιτωλικός συνδύασε με νίκη την καλή εμφάνιση απέναντι στην Ξάνθη.

Ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Πήραμε τη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Συγχαρητήρια στα παιδιά, για την καλή εμφάνιση και αγωνιστικότητα που έδειξαν. Όταν κερδίζει η ομάδα λέμε ότι βγήκαν τα πλάνα που κάναμε τις προηγούμενες μέρες, αλλά σήμερα τα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά».

Σε ερώτηση για το που κρίθηκε το παιχνίδι του Παναιτωλικού με την Ξάνθη, ο Τεννές σημείωσε: «Κρίθηκε στην αποφασιστικότητα της ομάδας μας και στην καλή απόδοση των παικτών μας».

Πηγή : www.onsports.gr

«Άρχοντας» ο Παναιτωλικός στο «κλουβί»

«Άρχοντας» ο Παναιτωλικός στο «κλουβί» (photos+video)

Όταν ο Παναιτωλικός παίζει μπροστά στους οπαδούς του γίνεται άλλη ομάδα. Κόντρα στην Ξάνθη οι Αγρινιώτες παρέταξαν πάθος, καλό ποδόσφαιρο και παίρνοντας ώθηση από τους 5.000 οπαδούς τους πήραν εύκολα τη νίκη με 2-0.

Στόφα πολύ ανταγωνιστικής ομάδας που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Super League έδειξε ότι έχει ο Παναιτωλικός, ο οποίος κόντρα στην Ξάνθη επέβαλε τα δικά του «θέλω» και πήρε πανάξια μια σημαντική νίκη. Για μια ακόμα φορά η έδρα των «κυανοκίτρινων» ήταν από τους καθοριστικούς παράγοντες αυτής της επιτυχίας, καθώς οι οπαδοί των γηπεδούχων σχεδόν γέμισαν το ΓΦΣ και έκαναν το δικό τους πάρτι στις εξέδρες.

Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την ομάδα του χωρίς τον αρχηγό, Γιώργο Θεοδωρίδη, ο οποίος κάθισε στον πάγκο. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους Παύλο Μητρόπουλο και Πέτερ Ντολεζάι στο αρχικό σχήμα, οι οποίοι έκαναν το ντεμπούτο τους με τα «κυανοκίτρινα».

Ωστόσο, τη διαφορά σε ακόμα ένα ματς έκανε ο Άγγελος Χαριστέας. Ο επιθετικός του Παναιτωλικού ήταν αυτός που έδωσε εκπληκτική ασίστ στον Μητρόπουλο στο 35΄και ο τελευταίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Μέχρι εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι δεν είχαν καταφέρει να επιβάλουν τον ρυθμό τους, ενώ οι Ακρίτες έδειχναν πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη μπήκε με διάθεση να αντεπιτεθεί και (τρόπον τινά) έκλεισε τον Παναιτωλικό στα καρέ του. Ο Τεννές έβαλε τον Θεοδωρίδη αντί του Μπουμάλ στο γήπεδο θέλοντας να εκμεταλλευτεί την πάσα και την εμπειρία του 31χρονου ποδοσφαιριστή.

Ένα λάθος του Εντιμάρ στο 66΄επέτρεψε στον Ανρί Καμαρά να βρεθεί τετ α τετ με τον Βιβιανί. Ο Σενεγαλέζος λίγο πριν πλασάρει δέχτηκε σπρώξιμο από τον Εντιμάρ και ο διαιτητής Βοσκάκης υπέδειξε το πέναλτι και απέβαλλε τον αμυντικό της Ξάνθης. Την ποινή εκτέλεσε ο Ρότσα κάνοντας το 2-0 στο 67΄.

Κάπου εκεί η μπίλια κάθισε στο… «κυανοκίτρινο». Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα που είχε και θα μπορούσε να σκοράρει και άλλο γκολ. Καταρχήν στο 71΄ο Θεοδωρίδης αστόχησε στο τετ α τετ, ενώ στο 74΄η λόμπα του Ρότσα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν να διαμαρτύρονται για τη φάση του 76΄όταν σκόραραν με κεφαλιά του Ντάνι μετά από φάουλ του Μαρσελίνιο, ωστόσο ο Βοσκάκης διέταξε επανάληψη του φάουλ!
Σε γενικές γραμμές ο Παναιτωλικός έδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες ως ομάδα και ειδικά μέσα στο «κλουβί» του Αγρινίου θα βάλει δυνατούς… γρίφους σε όλους τους αντιπάλους του.

  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  •  
Πηγή : www.onsports.gr

Ντεμπούτο με γκολ ο Μητρόπουλος

Ντεμπούτο με γκολ ο Μητρόπουλος

Ονειρικό ντεμπούτο για τον Παύλο Μητρόπουλο στον Παναιτωλικό, στην αναμέτρηση με την Skoda Ξάνθη.

Ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού Βόλου, αποτέλεσε από τις τελευταίες μεταγραφές των Αγρινιωτών και ελέω της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναιτωλικού, έκανε το Σάββατο (29/10) το ντεμπούτο του με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

Μάλιστα, το ντεμπούτο του είναι ονειρικό, καθώς στο 35’ άνοιξε το σκορ για τα «καναρίνια», έπειτα από σέντρα του Άγγελου Χαριστέα.

Πηγή : www.onsports.gr

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Αποστολή αγώνα με SKODA Ξάνθη

Αποστολή αγώνα με SKODA Ξάνθη

Με προπόνηση που έγινε στο γήπεδο Παναιτωλικού ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας μας για τον αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τη SKODA Ξάνθη (ώρα 5.15 μ.μ.). Ο προπονητής Μπάμπης Τεννές ανακοίνωσε την αποστολή του αγώνα και οι είκοσι ποδοσφαιριστές που αποσύρθηκαν στο ξενοδοχείο είναι: Τσενάμο, Κουτρομάνος, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Κούσας, Μουμίν, Μπελεβώνης, Ρότσα, Θεοδωρίδης, Μπουμάλ, Παλαιολόγος, Χαριστέας, Ετζενγκέλε, Μπαμόγκο, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μπλάζιτς, Σιόντης, Άντι, Καμαρά. 

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Καραμαλίκης, Μπαμπανιώτης, Ζέρης, καθώς και οι Σέγε, Μεζάκ, Δέντσας, Παππάς. Οι Πασάς, Καπνόπουλος, Σμίλτος, Μεταξούλης, ενσωματώθηκαν στην αποστολή της ομάδας Κ20, η οποία αγωνίζεται το πρωί του Σαββάτου (ώρα 11.00) με αντίπαλο την αντίστοιχη της SKODAΞάνθη στο EMILEON SportCenter.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Επίσκεψη του κ. Μπιτσαξή στο γήπεδο Παναιτωλικού και το EMILEON SportCenter

Επίσκεψη του κ. Μπιτσαξή στο γήπεδο Παναιτωλικού και το EMILEON SportCenter

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής βρέθηκε σήμερα στο Αγρίνιο και ενέταξε στο πλαίσιο των επισκέψεών του το γήπεδο Παναιτωλικού, όπως και το αθλητικό κέντρο EMILEON SportCenter. Στο γήπεδο Παναιτωλικού όπου έφτασε το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό, τον υποδέχτηκε και τον ξενάγησε ο πρόεδρος Φώτης Κωστούλας, o διευθύνων σύμβουλος Γεράσιμος Μπελεβώνης και μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ. Ο Γ.Γ.Α. δήλωσε εντυπωσιασμένος από την εικόνα του γηπέδου τονίζοντας σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε.: «Οι χώροι διδάσκουν. Και εδώ είναι ένα επαρχιακό γήπεδο εξαιρετικής ποιότητας. Βλέποντάς το σε συνδυασμό με το αθλητικό κέντρο, πρόκειται για τη δομή ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής εταιρίας. Έτσι, πρέπει να επικροτήσουμε τις υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις και να τις καλέσουμε στον αγώνα ενάντια στις παθογένειες του επαγγελματικού αθλητισμού, τη βία, τα στημένα, το ντόπινγκ. Τις τρεις μεγάλες αρρώστιες του. Έχω την αίσθηση ότι υπάρχει πρόοδος, πάμε καλύτερα. Θέλουμε τη βοήθεια ομάδων όπως ο Παναιτωλικός».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτης Κωστούλας αφού ευχαρίστησε τον Γ.Γ.Α. και τον ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο γήπεδο, αλλά και τις πρόσφατες (νέα κερκίδα, ηλεκτροφωτισμός, αίθουσα τύπου, δημοσιογραφικά θεωρεία, βελτίωση αποδυτηριακών χώρων κ.α.) όπως και τις υποδομές που δημιουργήθηκαν για την επαγγελματική ομάδα, τα αγωνιστικά τμήματα και την Ακαδημία ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο, στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα της βίας δηλώνοντας: «Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό κλίμα με τη συμβολή όλων των φιλάθλων μας και σε συνεργασία με τους οργανωμένους. Όλοι μαζί είμαστε κάθετα ενάντια στη βία και το αποδεικνύουμε έμπρακτα σε κάθε αγώνα μετατρέποντάς τον σε πραγματική γιορτή».

Ο κ. Μπιτσαξής μετέβηκε στη συνέχεια το αθλητικό κέντρο του Παναιτωλικού EMILEON SportCenter, το οποίο χαρακτήρισε «κόσμημα» και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους διοικούντες του Παναιτωλικού για το σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Από τον πάγκο ο Θεοδωρίδης


Από τον πάγκο ο Θεοδωρίδης
Κανονικούς ρυθμούς προπόνησης για ακόμα μία μέρα ακολούθησε ο Γιώργος Θεοδωρίδης στον Παναιτωλικό, ωστόσο στο παιχνίδι του Σαββάτου (29/10) με την Ξάνθη πιθανότατα δεν θα βρεθεί στο βασικό σχήμα.
Ολοένα και καλύτερα αισθάνεται ο Γιώργος Θεοδωρίδης, ο οποίος προπονείται χωρίς να νιώθει ενοχλήσεις τις τελευταίες μέρες. Ο αρχηγός του Παναιτωλικού, ωστόσο, έχει χάσει πολλές από τις προπονήσεις το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που πιθανότατα θα οδηγήσει τον Μπάμπη Τεννέ στην απόφαση να τον κρατήσει στον πάγκο στο παιχνίδι με την Ξάνθη.
Ο προπονητής των «κυανοκίτρινων» γνωρίζει τις δυνατότητες του Θεοδωρίδη, ωστόσο δεν θέλει να ρισκάρει σε καμία περίπτωση εάν ο παίκτης δεν είναι 100% έτοιμος από όλες τις απόψεις. Ο Θεοδωρίδης θα είναι στην αποστολή, θα καθίσει στον πάγκο και αν παραστεί ανάγκη θα περάσει στο ματς ως αλλαγή.
Στην προπόνηση της Πέμπτης (27/10) οι Καραμαλίκης, Μπαμπανιώτης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ οι Καπνόπουλος, Ζέρης, Μεταξούλης, Σμίλτος, προπονήθηκαν με την ομάδα Κ20.
Πηγή : www.onsports.gr

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Θεοδωρίδης: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στον Παναιτωλικό»

Ελπίδες για Θεοδωρίδη στον Παναιτωλικό

Στο «Αθλητικό Metropolis» μίλησε ο νυν αρχηγός του Παναιτωλικού και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, του Άρη, αλλά και του Παναθηναϊκού, Γιώργος Θεοδωρίδης. Ο 31χρονος μέσος αναφέρθηκε στον πρώην συμπαίκτη του, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, στον ΠΑΟΚ, τον Άρη, αλλά και στην πορεία του με την ομάδα του Αγρινίου.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή Revolution:

Αρχικά μίλησε για τον Παναιτωλικό: «Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα. Η δουλειά, οι πληρωμές όλα είναι στην ώρα τους, μια καθαρά ποδοσφαιρική ομάδα, ίσως η μόνη ομάδα, έχει και κόσμο που ακολουθεί την ομάδα παντού. Αισθάνομαι ποδοσφαιριστής εδώ, γιατί δίνουν μεγάλη σημασία σε μας τους ποδοσφαιριστές, πιο δεμένοι είμαστε στην επαρχεία. Ο Πρόεδρος και η διοίκηση είναι πάντα κοντά μας».

Για το παιχνίδι με την Ξάνθη: «Η Ξάνθη ήταν άτυχη αλλά είναι πολύ καλή, πάντως αν ήμαστε όπως στα άλλα παιχνίδια δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι που περιμένει όλη η πόλη για να το δει, αλλά φοβάται ο ένας τον άλλο πάντα. Θεωρώ βέβαια ότι από την κοινωνία ξεκινάει όλο αυτό, είμαστε καταπιεσμένοι και αυτό βγαίνει και στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα δεν μου άρεσε που δεν υπήρχαν πολλοί Έλληνες παίκτες, όπως και στις περισσότερες ομάδες».

Για το ντέρμπι που ακολουθεί του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟ: «Ο ΠΑΟΚ μ’ αρέσει πάρα πολύ, ο ΠΑΟ τώρα τελευταία ανέβηκε. Ελπίζω να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, είναι όμως ένα παιχνίδι που δεν έχει φαβορί, παρόλα αυτά πιστεύω πως η Τούμπα θα παίξει ρόλο».

Για τους Σαλπιγγίδη και Χαριστέα: «Ο Σάλπι είναι αδικημένος, είναι πραγματικά ΠΑΟΚτσής. Με τον Άγγελο μίλησα πριν έρθει στην ομάδα, του είπα τι συμβαίνει, ήρθε μίλησε και τώρα του αρέσει».

Τέλος τόνισε πως στόχος του Παναιτωλικού είναι η σωτηρία: «Όσες νίκες και να κάνουμε αυτός θα είναι ο στόχος. Μακάρι να μείνει η ομάδα όσα πιο πολλά χρόνια γίνεται».

Επιμέλεια: Δημήτρης Βασιλειάδης

Πηγή : www.metrosport.gr