Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

«Καθαρίζει» και με στημένα ο Ατρόμητος…


«Καθαρίζει» και με στημένα ο Ατρόμητος…
Με τον Κώστα Μήτρογλου να προσθέτει στο ενεργητικό του άλλα δύο τέρματα εκμεταλλευόμενες ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ, ο Ατρόμητος επικράτησε 2-1 στο Περιστέρι του Παναιτωλικού, που μείωσε με τον Εντζεγκουέλε, αλλά δεν απείλησε ποτέ με ισοφάριση.
Πραγματοποιώντας μετριότατη εμφάνιση στο πρώτο 45λεπτο, αλλά πολύ καλύτερη στην επανάληψη και με τον Κώστα Μητρογλου να αφήνει και πάλι το στίγμα του σκοράροντας δις και έχοντας και δοκάρι, ο Ατρόμητος παρέμεινε για πέμπτη αγωνιστική αήττητος κατακτώντας συγχρόνως την παρθενική του εντός έδρας νίκη. Η ομάδα του Περιστερίου, βέβαια, άγχωσε για ακόμη μία φορά τους οπαδούς της, καθώς ο Παναιτωλικός μείωσε νωρίς σε 2-1, εντούτοις κατάφερε να κρατήσει μέχρι τέλους το προβάδισμα με σχετική ευκολία.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό εκατέρωθεν και με τον Παναιτωλικό να επισκέπτεται δις τα καρέ του Ιτάνζ, χάνοντας ισάριθμες καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο. Αφού γλίτωσε, ο Ατρόμητοςπήρε μέτρα στο γήπεδο, έχασε κι αυτός μια ευκαιρία με κεφαλιά του Μήτρογλου στο 15’ και από εκείνο το χρονικό σημείο και μέχρι το 37’, επέστρεψε στα της Τρίπολης. Αν όντως δηλαδή τα χάπια που πήραν οι παίκτες του Γιώργου Δώνη για να καταπολεμήσουν την ίωση ήταν ληγμένα, η δράση τους διατηρήθηκε για μία εβδομάδα.
Ασύνδετος, με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και αδυναμία τροφοδότησης του Μήτρογλου, οΑτρόμητος ήταν ακίνδυνος. Όχι τόσο κακός όσο στο ματς με τον Αστέρα, αλλά σίγουρα ανάλογα φλύαρος και σε καμία περίπτωση αυτός που ονειρεύεται ο προπονητής του. Πίτου Γκαρσία και Τάτος κυκλοφορούσαν μεν τη μπάλα, χωρίς όμως να βγάζουν την καλή τελική, ενώ Επστάιν και Καραγκούνης πήραν λίγες πρωτοβουλίες και δεν έκαναν κάτι το ουσιαστικό. Πάνω, όμως, που οι Κυανόλευκοι φαινόταν να μην βρίσκουν τρόπο να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Μπλάζιτς, ήρθε μια καλή εκτέλεση φάουλ του Επστάιν στο 37’ και η εύστοχη προβολή του Μήτρογλου, να αλλάξουν τα ισορροπίες.
Ο Παναιτωλικός, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο κρατούσε εύκολα το μηδέν στα μετόπισθεν έχοντας συγχρόνως και αρκετά καλή κυκλοφορία όταν η μπάλα βρισκόταν στην κατοχή του, προδόθηκε από μια αδράνεια της αμυντικής του γραμμής, που μέχρι τώρα αποτελεί και την Αχίλλειο πτέρνα του στη φετινή σεζόν. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ δεν έχτισαν πάνω στο καλό τους ξεκίνημα. Υπό την έννοια ότι δεν διεκδίκησαν όσο θα μπορούσαν την κατοχή της μπάλας και δεν εκμεταλλεύτηκαν στο ελάχιστο την ταχύτητα των ακραίων Καμαρά, Μπουμάλ και τη διάθεση του Θεοδωρίδη.
Γκολ καρμπόν και μείωση χωρίς αντίδραση
Για καλή του τύχη, ο Ατρόμητος πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, χωρίς να χρειαστεί και πάλι να κάνει οργανωμένη επίθεση. Το δεύτερο γκολ του Κώστα Μήτρογλου ήταν καρμπόν με το πρώτο. Εκτέλεση φάουλ, από αριστερά αυτή τη φορά και με… σερβιτόρο τον Γκαρσία αντί του Επστάιν, λάθος του Κούσα και εύκολο έργο για τον ούτως ή άλλως δεινό σκόρερ που χρειάζεται μισή φάση για να κουνήσει δίχτυα.
Η χαρά βέβαια δεν κράτησε για πολύ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Εντζεγκουέλε μείωσε σε 2-1 αξιοποιώντας το γλυκό γύρισμα του Κούσα σε μια φάση που ξεκίνησε επίσης από στημένο (κόρνερ) και το ματς απέκτησε ξανά ενδιαφέρον. Ο Μπάμπης Τεννές έριξε στη μάχη τον Καραμαλίκη αντί του Μπουμάλ, αφού πρώτα οι γηπεδούχοι έχασαν μια καλή ευκαιρία για το 3-1 (πάλι με τον Μήτρογλου), ωστόσο λίγο αργότερα αναγκάστηκε να αποσύρει τον τραυματία Καμαρά αντικαθιστώντας τον με τον Σέγιε.
Θα περίμενε κανείς τον Παναιτωλικό να καταβάλλει ύστατη προσπάθεια για να ισοφαρίσει, ωστόσο μετά το 2-1, οι Κυανοκίτρινοι αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο και δεν απείλησαν ούτε μία φορά τον Ιτάνζ. Βλέποντας βέβαια τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι μετά την εκπληκτική λόμπα του Μήτρογλου (73’) και την ομάδα του να μην καθαρίζει το ματς, ο Δώνης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει και δεύτερο αμυντικό μέσο (Μπάλλας αντί Τάτου). Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι στα τελευταία λεπτά, αλλά οι παίκτες του δεν είχαν ψυχραιμία και καθαρό μυαλό για να φτάσουν στο 2-2.
Πολύ καλοί από πλευράς γηπεδούχων οι δύο στόπερ Φυτανίδης και Τόμας, ο Ζουέλα στα χαφ και βέβαια ο σκόρερ, δεν ξεχώρισε κάποιος από τους φιλοξενούμενους που μάλλον αδίκησαν τους εαυτούς τους.
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  •  
Πηγή : www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου