Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

O... οπαδός Εντζενγκέλε!





Ο Γουίλιαμ Ετζενγκέλε δηλώνει οπαδός του Παναιτωλικού, συγκρίνει το ελβετικό ποδόσφαιρο με το ελληνικό και κάνει την κριτική του για το ξεκίνημα της ομάδας του Αγρινίου στη φετινή Σούπερ Λιγκ.
Για όλους και για όλα μίλησε ο Γουίλιαμ Εντζενγκέλε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα allsportsagrinio.gr. Ο Γάλλος αμυντικός αναφέρθηκε στο κλίμα της ομάδας, στην προσαρμογή του στην Ελλάδα, στο σενάριο για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι, στην κακή αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού, στο ξεκίνημα των Αγρινιωτών στη Σούπερ Λιγκ, ενώ ακόμη συνέκρινε το ελληνικό ποδόσφαιρο με το ελβετικό, έστειλε μήνυμα στους οπαδούς και αποκάλυψε ποια ομάδα υποστηρίζει στο εξωτερικό, αλλά και στον αμυντικό που ξεχωρίζει.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Εντζενγκέλε:
Είσαι δεύτερη χρονιά στον Παναιτωλικό, πώς βλέπεις την ομάδα, το κλίμα; Είχες εύκολη προσαρμογή στην Ελλάδα και στο Αγρίνιο;
Στον Παναιτωλικό είμαι μια χαρά και το κλίμα στην ομάδα είναι ιδανικό για έναν ποδοσφαιριστή από όλες τις απόψεις, είτε θέλεις οικονομικά είτε από συνθήκες εργασίας. Γενικά προσαρμόζομαι εύκολα κι εδώ έχω προσαρμοστεί πολύ γρήγορα, γιατί γενικά είμαι ήπιων τόνων και είμαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνω, στο να παίζω ποδόσφαιρο.
Ξέρω ότι η ζωή ενός αθλητή είναι βαρετή, αλλά το έχω αποδεχθεί και περνάω καλά. Αν ήθελα έξαλλη ζωή ξενύχτι κλπ, ίσως με πείραζε το Αγρίνιο και δεν θα ερχόμουν εδώ θα καθόμουν στη Γαλλία και το Παρίσι. Εξάλλου όταν θα σταματήσω το ποδόσφαιρο, θα μπορώ να κάνω τα πάντα χωρίς πρόβλημα.
Το συμβόλαιό σου τελειώνει το καλοκαίρι, ποιες οι σκέψεις για το μέλλον; Είχες κρούση για ανανέωση με τον Παναιτωλικό ή από άλλες ομάδες; Το καλοκαίρι είχε ακουστεί για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, ισχύει;
Για μένα ο Παναιτωλικός είναι μια πολύ καλή ομάδα που με ικανοποιεί σε όλα τα επίπεδα, όμως μια πρόταση-πρόκληση από μια καλή ομάδα του εξωτερικού που να αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά κύπελλα σίγουρα δεν μπορείς να την αρνηθείς. Ποτέ όμως δεν ξέρεις γιατί στο ποδόσφαιρο όλα είναι ρευστά και αλλάζουν συνέχεια, ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να βρεθείς από χρονιά σε χρονιά, αλλά σκοπός μου είναι όσο αγωνίζομαι να ανεβαίνω συνέχεια επίπεδο.
Από τον Παναιτωλικό δεν έχω κρούση για ανανέωση, όμως σίγουρα θα ήθελα να ανανεώσω το συμβόλαιό μου, είμαι πολύ καλά στον Παναιτωλικό. Όσο για το σενάριο με τον ΠΑΟΚ, είναι αυτό που λέτε, ένα σενάριο για το οποίο δεν γνωρίζω τίποτε. Για τη φήμη αυτή με πληροφόρησε κάποιος φίλος όταν ήμουν διακοπές στο εξωτερικό το καλοκαίρι με SMS από Ελλάδα και του απάντησα πως δεν γνωρίζω τίποτα, απλά μια φήμη.
Η κακή αμυντική λειτουργία και τα εύκολα γκολ που δέχεται ο Παναιτωλικός είναι αυτό που συζητείται πολύ έντονα από την αρχή της σεζόν. Τι φταίει για αυτό και ποια η άποψή σου;
Ναι, αυτό είναι γεγονός. Δεχθήκαμε κάποια εύκολα γκολ που κακώς τα δεχθήκαμε, όμως για μένα η καλή αμυντική λειτουργία δεν είναι μόνο θέμα ενός ή δύο παικτών και ειδικότερα των κεντρικών αμυντικών, η καλή άμυνα είναι μια ομαδική δουλειά όπου πρέπει να συμμετέχουν όλοι, από τον Χαριστέα μέχρι τον τελευταίο αμυντικό. Πιστεύω πως θα πάμε καλύτερα στην πορεία, αφού δουλεύουμε σε αυτό κομμάτι πολύ στην προπόνηση.
Πώς κρίνεις την εκκίνηση (τα πρώτα πέντε ματς) της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ;
Προσωπικά πιστεύω πως κάναμε καλό ξεκίνημα, αν και θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερο, αν δεν χάναμε από τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα. Πολύ λίγοι θα πίστευαν πως στα πρώτα 5 ματς θα είχαμε 7 βαθμούς και πιστεύω πως το καλό αυτό ξεκίνημα θα μας βοηθήσει να πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια. Επίσης θέλω να επισημάνω πως στη Σούπερ Λιγκ δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι και ότι όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν ζημιές καθώς όλες έχουν 3-4 παίκτες που κάνουν τη διαφορά.
Αγωνίστηκες στη Λε Μαν και στη Νοσατέλ Ξαμάξ και έχεις εμπειρία από ομάδες στο εξωτερικό. Πώς κρίνεις την οργάνωση και το επίπεδο του Παναιτωλικού σε σχέση με τις ομάδες που αγωνίστηκες ή γνωρίζεις στο εξωτερικό;
Στη Λεμάν δεν πήρα καμία ευκαιρία από τον τότε προπονητή και αγωνίστηκα μόνο στη β' ομάδα και στην Ξαμάξ αγωνίστηκα κανονικά και μπορώ να πω πως ο Παναιτωλικός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ομάδες του εξωτερικού, τόσο από την άποψη οργάνωσης και υποδομών, αλλά και από το επίπεδο των προπονήσεων που βοηθά να βελτιώνεται κάποιος παίκτης, καθώς γίνεται και εκεί σωστή και μεθοδική δουλειά.
Η διαφορά του ελβετικού και του ελληνικού πρωταθλήματος είναι καθαρά στο θέμα των υποδομών, καθώς στην Ελλάδα υπάρχουν πιο καλοί και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Όμως δεν υπάρχουν καλά γήπεδα, καλές εγκαταστάσεις, δεν γεμίζουν τα γήπεδα όπως εκεί και σίγουρα η συμπεριφορά των φιλάθλων εκεί είναι τουλάχιστον πιο κόσμια. Όταν κάποιος ξένος έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα να αγωνιστεί τρομάζει και λέει «που ήρθα» , όμως μετά συνηθίζεις και δεν σε νοιάζει τόσο.
Ένα μήνυμα για τους οπαδούς του Παναιτωλικού.
«Keep Going…» !!!!!!! Είναι απίστευτοι οι οπαδοί μας, μας βοηθούν πραγματικά σε όλες μας τις προσπάθειες ακόμη και σε επιτυχημένο τάκλιν φωνάζουν, είναι πραγματικά πολύ κοντά μας και αυτό μας δίνει πολλή δύναμη. Είναι πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε ομάδα με τόσο φανατικούς οπαδούς.
Τέλος ποιος είναι ο αμυντικός που θαυμάζεις, ποιον επιθετικό θεωρείς τον δυσκολότερο αντίπαλο και ποια ομάδα υποστηρίζεις στο εξωτερικό;
Παρ' όλο που στη Ισπανία υποστηρίζω τη Ρεάλ, πιστεύω πως ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός είναι ο Πικέ της Μπαρτσελόνα, καθώς είναι πολύ ολοκληρωμένος και τα κάνει όλα στο γήπεδο και μαρκάρει πολύ καλά και κάνει και παιχνίδι, ο ορισμός του σύγχρονου σέντερ μπακ.
Και ο Γιαπ Σταμ ήταν πολύ καλός αμυντικός, όμως μόνο μάρκαρε και τίποτε άλλο - και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο χρειάζονται όλα. Ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει πιστεύω πως ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ σε αγώνα με την Ξαμάξ με αντίπαλο τη Μαρσέιγ, ενώ στην Ελλάδα πιστεύω πως ο δυσκολότερος θα είναι ο Μιραλάς. Όσο για το ποια ομάδα υποστηρίζω-είμαι οπαδός στο εξωτερικό; ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ!!!!
Πηγή : www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου