Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Το 13ο φάιναλ φορ

Το 13ο φάιναλ φορ

Στο κλειστό γυμναστήριο «Δαϊς», στην Αθήνα, θα διεξαχθεί το 13ο φάιναλ-φορ του κυπέλλου χάντμπολ γυναικών, το Σαββατοκύριακο (12-13/3).

Μεγάλη απούσα της διοργάνωσης, η περυσινή κυπελλούχος και πρωταθλήτρια ομάδα του ΑΣΕ Ορμή, η οποία αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Νέα Ιωνία. Η ομάδα της Αχαΐας, θα απουσιάσει από φάιναλ-φορ για πρώτη φορά από το 2002 και καθώς λείπει το φαβορί, αυτόματα φαβορί χρήζονται, αρχικά η φιναλίστ των δύο προηγούμενων ετών ομάδα της Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια, η πολυνίκης του θεσμού ομάδα της Αναγέννησης Άρτας.

Στους δύο ημιτελικούς του Σαββάτου, η Νέα Ιωνία αντιμετωπίζει στις 17:00 τις Ελπίδες Δράμας, ενώ δύο ώρες αργότερα η Αναγέννηση Άρτας θα παίξει με τον Παναιτωλικό.

Η Νέα Ιωνία θα αγωνιστεί με τον αέρα της ομάδας που απέκλεισε τη περυσινή τροπαιούχο και θέλει να κατακτήσει την Κυριακή το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της. Θα δώσει το «παρών» σε τελική φάση για δέκατη φορά (4η συνεχόμενη), έχει τέσσερις παρουσίες σε τελικούς, εκ των οποίων δύο διαδοχικές την προηγούμενη διετία, αλλά δεν έχει καταφέρει να στεφθεί κυπελλούχος. Το έργο της Νέας Ιωνίας στον ημιτελικό θεωρητικά είναι εύκολο καθώς οι Ελπίδες Δράμας αγωνίζονται φέτος στην Α2 (προπορεύονται στη βαθμολογία) και σαφώς υπολείπονται σε δυναμικότητα. Έχουν μετάσχει άλλες τρεις φορές σε φάιναλ-φορ, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες στους ημιτελικούς.

Η Αναγέννηση Άρτας θέλει να επιστρέψει στην κορυφή, μετά το 2008, και να κατακτήσει το 11ο κύπελλο της ιστορίας της. Παρούσα σε όλα τα φάιναλ-φορ εκτός του 2009, η άλλοτε «βασίλισσα» είναι το φαβορί απέναντι στον Παναιτωλικό, που κάνει την παρθενική του εμφάνιση. Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, η Αναγέννηση πήρε δύσκολη νίκη με 30-27.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Σάββατο (12/3)

Ημιτελικοί

17:00 Νέα Ιωνία-Ελπίδες Δράμας (Σκλαβενίτης-Βήτας)

19:00 Παναιτωλικός-Αναγέννηση Αρτας (Τσάμος-Τσάκωνας)

Κυριακή (13/3)

15:00 Τελικός (Τζαφερόπουλος-Μπέτμαν)

Πηγή : www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου