Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Πρωτοδικείο προ των πυλών!

Εν αναμονή των διοικητικών εξελίξεων στον Παναιτωλικό

Καθόλου καλές δεν φαίνεται να είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών για τον Παναιτωλικό. Όπως φαίνεται, η προσπάθεια του Ερασιτέχνη προς ανεύρεση πιθανών επενδυτών δεν απέδωσε καρπούς και έτσι, το μπαλάκι πλέον επιστρέφει στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Φώτη Κωστούλα.

Οι φήμες των τελευταίων ωρών περί επενδυτών που φερόταν να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον κύριο Κωστούλα, διαψεύδονται κατηγορηματικά από τον Ερασιτέχνη. Έτσι λοιπόν το μόνο που μένει, είναι στην συνάντηση που θα έχουν αύριο (Παρασκευή 1/6) το μεσημέρι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναγιώτης Στεργίου, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Φώτη Κωστούλα, είναι ο δεύτερος να κάνει αυτό που προανήγγειλε μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης και να προσφύγει σε λύση πρωτοδικείου.

Από την πλευρά του ο Ερασιτέχνης φαίνεται πως είναι έτοιμος να αναλάβει με την βοήθεια κάποιων τοπικών επιχειρηματιών (εάν και εφόσον τους ζητηθεί από τον κύριο Κωστούλα), όχι όμως με την μορφή επένδυσης. Αυτοί οι επιχειρηματίες μπορούν να βοηθήσουν στην αρχή οικονομικά αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να επενδύσουν στον Παναιτωλικό.

Αυτό όχι επειδή ο κύριος Κωστούλας αξιώνει κάποια χρήματα για την ομάδα (άλλωστε το έχει δηλώσει και ο ίδιος ότι για να "ξεμπλέξει" από τον Παναιτωλικό παραχωρεί τις μετοχές του ΔΩΡΕΑΝ), αλλά ακόμα και εάν δωρήσει της μετοχές στον Ερασιτέχνη, αυτοί θα πρέπει να καταβάλουν στην εφορία ποσό της τάξης του 5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου του κυρίου Κωστούλα.

Εάν δηλαδή το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ανέρχεται στα οχτώ με δέκα εκατομμύρια ευρώ, ο Ερασιτέχνης θα έπρεπε να πληρώσει μέχρι και 500 χιλιάδες ευρώ εφορία. Όπως είναι λογικό, ειδικά σε τέτοιες εποχές ένα τέτοιο ποσό δεν βρίσκεται εύκολα, ειδικά την στιγμή που όποιος αναλάβει θα πρέπει να σκεφτεί πως έχει μπροστά του ολόκληρο προγραμματισμό για τη νέα χρονιά...

Συμβόλαια νέων ποδοσφαιριστών που θα πρέπει να ενισχύσουν την ομάδα, πρόσληψη νέου προσωπικού και γενικά κάποια πάγια έξοδα για την λειτουργία της ΠΑΕ. Με λίγα λόγια, όλοι οι φίλοι του "Τίτορμου" περιμένουν τις αυριανές εξελίξεις στην συνάντηση Ερασιτέχνη - Κωστούλα, καθώς όπως φαίνεται θα κρίνει σε κάποιο βαθμό και το μέλλον του Παναιτωλικού.

Μπάμπης Τσιρώνης

Νταλακούρας: «Μην ξεγράφετε τον Παναιτωλικό»

Νταλακούρας: «Μην ξεγράφετε τον Παναιτωλικό»

Την τελευταία τους προπόνηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη (30/05) οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού, με τον Γιάννη Νταλακούρα να τους στέλνει μήνυμα ενόψει της νέας χρονιάς.

«Ο Παναιτωλικός είναι κάτι πολύ μεγάλο. Να μην ξεγράφετε τον Παναιτωλικό από τη σκέψη σας και από την επαγγελματική σας διαδρομή», είπε στους παίκτες της ομάδας του Αγρινίου, πριν αυτοί μείνουν ελεύθεροι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Όσον αφορά στη συνάντηση του Φώτη Κωστούλα με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού, Πάνου Στεργίου, αυτή μετατέθηκε για την Παρασκευή (01/06).

Πηγή : www.onsports.gr

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Στεργίου: «Δεν έχει τις μετοχές ο ερασιτέχνης»


Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναιτωλικού Πάνος Στεργίου ξεκαθάρισε πως οι μετοχές δεν πέρασαν στα δικά του χέρια και όποιος ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ πρέπει να μιλήσει με τον Φώτη Κωστούλα!

Από την στιγμή που ο Φώτης Κωστούλας αποφάσισε να... παρατήσει στην μοίρα του τον Παναιτωλικό και μετά το ραντεβού με τον δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό και τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Πάνο Στεργίου δημιουργήθηκε η αίσθηση (και βάση δημοσιευμάτων) ότι οι μετοχές της ΠΑΕ είναι πλέον στα... χέρια του ερασιτέχνη!

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα όπως ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ο κ. Στεργίου κάνοντας κατανοητό ότι ο κ. Κωστούλας παραμένει ο... ρυθμιστής του παιχνιδιού όσο αφορά τον κάθε ενδιαφερόμενο για την αγορά της ΠΑΕ. Τουλάχιστον την δεδομένη χρονική στιγμή! Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο του Τίτορμου σε... επαγρύπνηση και ζήτησε από τους πάντες να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο ώστε η ομάδα να παραμένει... ζωντανή και να ξαναβρεί τον δρόμο της.

O πρόεδρος του ερασιτέχνη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Η φωνή της Θύρας 6» στον ραδιοφωνικό σταθμό Αntenna-Star και αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην ΠΑΕ μετά την αποχώρηση του Φώτη Κωστούλα!

«Δεν πέρασαν στα χέρια του ερασιτέχνη οι μετοχές και έτσι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί και με επενδυτή. Όποιος ενδιαφέρεται μόνο με τον κύριο Κωστούλα μπορεί να μιλήσει» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του κ. Στεργίου ο οποίος πρόσθεσε:

«Υπάρχει όμως για όλους ένας φόβος λόγω του μέτρου σύγκρισης με την προηγούμενη διοίκηση. Δεν θα πρέπει να συμβαίνει αυτό. Ο ερασιτέχνης έχει υποχρέωση και καθήκον να συνεχίσει την προσπάθεια. Βέβαια όρεξη και διάθεση υπάρχουν, αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτά γιατί υπάρχει και το οικονομικό θέμα.

Όλα ασφαλώς είναι μέχρι να πάρει μπροστά η μηχανή που λέγεται Παναιτωλικός γιατί μετά θα λειτουργήσει και θα πετύχει τους στόχους της! Το αγκάθι είναι πως θα ξεκινήσει γιατί πρέπει η ομάδα να στηθεί από την αρχή. Όπως κι αν έχει ο ερασιτέχνης απαγορεύεται να κάτσει σε μια γωνιά και να σφυρίζει αδιάφορα.

Θα είναι ασέβεια προς τον Παναιτωλικό. Με όποια δυναμική κι αν έχει θα πρέπει να ασχοληθεί για να μην... επιστρέψουν φαντάσματα του παρελθόντος!».

Ο κύριος Στεργίου που ήταν και πάλι επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής στα... πέτρινα χρόνια πριν αναλάβει ο Κωστούλας έκανε την σύγκριση των δύο εποχών λέγοντας: «Δεν έχει καμία σχέση με το 2004. Πλέον άλλα τα στάνταρ της ομάδας και δεν έχει σημασία που έπεσε από την Σούπερ Λίγκα. Έχει αλλάξει επίπεδο και θα είναι... βιασμός στην ιστορία της να επιστρέψει στα παλιά»!

Όσο αφορά το θέμα ορισμένης διοίκησης από το Πρωτοδικείο η τοποθέτηση του προέδρου του ερασιτέχνη ήταν η εξής: «Να μην τρομάζει ο κόσμος με την λέξη Πρωτοδικείο. Θα προταθούν από διάφορες πλευρές στελέχη για να διοικήσουν. Ο δικαστής θα κάνει μια σούπα και το θέμα είναι αν αυτή η σούπα θα... τρώγεται»!

Σχετικά με το αν ο δήμος Αγρινίου είναι δίπλα στην ομάδα ξεκαθάρισε: «Σαν δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι, αλλά σαν δήμαρχος είπε ότι θα αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες! Υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να λυθούν πλέον με τα νέα δεδομένα. Για παράδειγμα θα πρέπει ο Παναιτωλικός να βρει και τρόπο και χώρο για να κάνει προπονήσεις καθώς το Emileon πια θα αλλάξει χρήση και δεν θα μπορεί η ομάδα να το χρησιμοποιεί».

Τέλος σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι ο Φώτης Κωστούλας... μπλοφάρει ώστε να επιστρέψει πανηγυρικά στην διοίκηση του συλλόγου ο Πάνος Στεργίου ήταν σαφής: «Γιατί να υπάρξει μπλόφα; Για να επιστρέψει αν δεν υπάρχει λύση; Γιατί να το κάνει αυτό; Δεν πιστεύω ότι ο κύριος Κωστούλας μπλοφάρει».

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το πρωί της Τρίτης θα υπάρξει νέα συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο του ερασιτέχνη και τον κ. Κωστούλα προκειμένου να συζητηθούν εκ νέου τα δεδομένα στον Παναιτωλικό. Μάλιστα ο κ. Στεργίου δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα δοθεί από την πλευρά του ερασιτέχνη συνέντευξη τύπου για να μάθει και ο φίλαθλος κόσμος του Αγρινίου το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση!

Πηγή : www.gazzetta.gr

«Τέλειωσε» και ο Μπλάζιτς στο Αγρίνιο


Το όνομα του Σρέντιαν Μπλάζιτς είναι το τελευταίο που προστίθεται στον... χορό των αποχωρήσεων στον Παναιτωλικό, αποτελώντας κι εκείνος παρελθόν από τον σύλλογο.

Ο τελευταίος... να κλείσει την πόρτα στο Αγρίνιο, αφού οι αποχωρήσεις δείχνουν να μην έχουν τέλος. Ο Μαυροβούνιος πορτιέρο είναι ο τελευταίος που μπαίνει στην μακροσκελή λίστα, με τους παίκτες που φεύγουν από τα «καναρίνια», την στιγμή που παραμένει και η διοικητική αβεβαιότητα στον σύλλογο.

Στην ανακοίνωση της η ΠΑΕ αναφέρει: «Λύθηκε σήμερα το συμβόλαιο του Σρέντιαν Μπλάζιτς τον οποίο η ΠΑΕ Παναιτωλικός ευχαριστεί για την συνεργασία και εύχεται καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική του καριέρα».

Πηγή : www.gazzetta.gr

Ενημέρωσε τον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό ο Μπελεβώνης

Ενημέρωσε τον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό ο Μπελεβώνης

Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού για όλα τα θέματα της ομάδας ενημέρωσε ο Μάκης Μπελεβώνης.

Ο παραιτηθείς Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Παναιτωλικός ενημέρωσε για τα χρήματα που χρειάζονται, προκειμένου να βγει ομαλά η χρονιά, όπως είναι η εγγυητική που πρέπει να καταβληθεί.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα πάγια έσοδα που αναμένεται να μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ και εκείνα που μπορεί να προκύψουν από άλλες πηγές, ενώ τους τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της πρώην διοίκησης, θα βρίσκονται στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν.

Εντός της ημέρας (28/05) δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση των μελών του ερασιτέχνη με ανθρώπους των τοπικών φορέων, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Πηγή : www.onsports.gr

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Έδωσε τις μετοχές, φτιάχνει το στέγαστρο


Ο Φώτης Κωστούλας έκανε πράξη τα όσα έλεγε και παρέδωσε τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη, τονίζοντας παράλληλα ότι η ομάδα δεν χρωστάει πουθενά, ενώ  ανέλαβε και την κατασκευή του στεγάστρου στο γήπεδο.

Μετά την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, ο Κωστούλας συναντήθηκε με ανθρώπους του Ερασιτέχνη, παρουσία του Δήμαρχου του Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού. Εκεί, τόνισε ότι η απόφασή του για αποχώρηση είναι ειλημμένη και παράλληλα έδωσε τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη, τονίζοντας ότι: «Η ομάδα δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ.

Τα πάντα είναι πληρωμένα. Τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης θα είναι στη διάθεσή σας για ό,τι διευκρινίσεις ή βοήθεια χρειαστείτε». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι αν δεν υπάρξει πρόβλημα με τις αρμόδιες υπηρεσίες θα αναλάβει τα έξοδα για την τοποθέτηση στεγάστρου στο γήπεδο.

Πλέον, ο Ερασιτέχνης αναζητά τοπικούς επιχειρηματίες για την επόμενη μέρα του συλλόγου και το θετικό είναι ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, δείχνει να γλιτώνει το Πρωτοδικείο.

Πηγή : www.gazzetta.gr

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Λύθηκε το συμβόλαιο του Κούσα

Λύθηκε το συμβόλαιο του Κούσα

Λύθηκε σήμερα το συμβόλαιο του Γιώργου Κούσα τον οποίο η ΠΑΕ Παναιτωλικός ευχαριστεί για την συνεργασία και εύχεται καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Λύθηκε το συμβόλαιο του Αναστασιάδη

Λύθηκε το συμβόλαιο του Αναστασιάδη

Λύθηκε σήμερα το συμβόλαιο του Ανέστη Αναστασιάδη τον οποίο η ΠΑΕ Παναιτωλικός ευχαριστεί για την συνεργασία και εύχεται καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο Ανέστης Αναστασιάδης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης για τα τρία χρόνια της συνεργασίας μας. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να παραμείνει ο πρόεδρος στο τιμόνι της ομάδας, που πρεσβεύει κάτι το διαφορετικό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο για την συμπαράσταση και βοήθειά του στα εύκολα και στα δύσκολα. Καλή συνέχεια».

Πηγή : www.panetolikos.gr

Παραίτηση Δ.Σ. ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Παραίτηση Δ.Σ. ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, όπως ο πρόεδρος Φώτης Κωστούλας είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του.

Το μεσημέρι ο ίδιος, επικεφαλής του απερχόμενου Δ.Σ., συνάντησαν τον Δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Ο Φώτης Κωστούλας τους ενημέρωσε για την οριστική του αποχώρηση από τη Διοίκηση της ΠΑΕ, τονίζοντας ότι πρέπει άμεσα να αρχίσουν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του Δ.Σ.

Ανέφερε ότι αποχωρεί από την ομάδα έχοντας εξοφλήσει στο σύνολό τους όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος Μαΐου και είναι έτοιμος να παραχωρήσει τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό, χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα.

Τέλος, τόνισε ότι και τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. και το προσωπικό της ΠΑΕ θα παράσχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση σε όσους αναλάβουν πρωτοβουλίες σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο για τον Παναιτωλικό.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Φ.Κωστούλας: «Τελικά πάντα κάποιος κερδίζει»


Συνέντευξη του Φώτη Κωστούλα στο agrinionews.gr και με…αθλητικές ειδήσεις. Τι λέει για το αν πέτυχε ή όχι και τι τον στενοχωρεί.

Καθώς προέχουν οι ειδήσεις πρέπει να τονιστεί ότι η συνέντευξη ξεκίνησε με το πατροπαράδοτο ερώτημα: Υπάρχει περίπτωση να ξανασχοληθεί με τον Παναιτωλικό ο Φώτης Κωστούλας;

Η απάντησή του: «Ούτε με σφαίρες! Όχι με τον Παναιτωλικό, αλλά γενικά με το ποδόσφαιρο, εκτός από το να βλέπω στην τηλεόραση μπάλα. Και το είπα και στην τηλεοπτική συνέντευξη πρόσφατα, αλλά κάπου στη ροή της κουβέντας χάθηκε. Το κακό είναι πως απογοητεύτηκα συνολικά από αυτό που είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Δεν φταίει το Αγρίνιο σ’ αυτό. Φταίει ότι το άθλημα στην Ελλάδα είναι ένα κλειστό κλαμπάκι για μέλη που όσο ψηλά είναι στη ιεραρχία τόσο περισσότερο έχουν ασχοληθεί με βρώμικες καταστάσεις. Η επιτυχία είναι εξαρτημένη από το πόσο είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα πάντα. Θυμίζει το βουλευτικό άσυλο ή την ομερτά κάποιων πολιτικών, που έχουν φτιάξει έναν κύκλο μεταξύ τους, μέσα στον οποίο μπορούν να μη λογοδοτούν!»

Μήπως η απογοήτευσή του αδικεί την ομάδα και την πόλη; Γιατί ο κόσμος στήριξε με τα διαρκείας και με τις εκδρομές του.

«Κοιτάξτε την απόφαση την έχω πάρει εδώ και καιρό, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες κατάλαβα ότι δεν ταιριάζω γενικά στο χώρο. Είχα ακόμη και την όρεξη να φτιάξω από την αρχή μια ομάδα και να την ξεκινήσω από ερασιτεχνικό επίπεδο, μια ομάδα για τα ντόπια παιδιά που θα την στήριζα εγώ και η τοπική κοινωνία. Τελικά είδα τον κόσμο να γράφει και να μιλάει για μένα σα να του πήρα κάτι ή σαν να του ζήτησα κάτι όλα αυτά τα χρόνια. Ισχύει κάτι τέτοιο; Έχει ζητήσει κάτι; Όχι, μόνο έχω δώσει. Τώρα κάποιοι μπορεί να λένε ότι ήρθα εδώ να προβληθώ. Σε ποιον; Να αποκτήσω αναγνωρισιμότητα; Γιατί, για να ασχολούνται με μένα και τα προσωπικά μου; Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στα προσωπικά μου δεν θεωρώ ότι έχει μπει κανείς ούτε και με ενδιαφέρει τι λένε για μένα ως Φώτη Κωστούλα. Αλλά ως δημόσιο πρόσωπο σε γενικές γραμμές δεν έχω παράπονο από το σεβασμό που μου έδειξαν.

Και τα κουτσομπολιά;

Πράγματα που δεν έχουν σημασία και σε τελική ανάλυση σε μια μικρή κοινωνία είναι και τρόπος να περάσεις την ώρα σου.

Επιστρέφοντας στο ποδόσφαιρο δεν τα ήξερε όλα αυτά όμως;


Τα ήξερα αλλά δεν φανταζόμουν την έκταση. Μην ξεχνάτε ότι εγώ ήρθα για 2-3 χρόνια, βάζοντας κάποιους στόχους και έμεινα επτά. Έπρεπε όμως να πάω στην πρώτη κατηγορία για να καταλάβω τι υπάρχει από πίσω. Υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι αυτό συμβαίνει σε μικρές πόλεις, γιατί ο κόσμος δεν έχει με τι να ασχοληθεί ή πως όλα αυτά συμβαίνουν λόγω του ότι πολλοί έχουν απεριόριστο χρόνο, εξαιτίας της δουλειάς ή της μη-δουλειάς τους. Όμως εδώ μιλάμε για στάση ακατανόητη. Να θυμίσω ότι κανένας δεν μας έχει συμπαρασταθεί στον αγώνα που δώσαμε με την ΕΠΟ. Δε διαβάσαμε πουθενά ότι πράξαμε σωστά. Ο ΟΦΗ πέρυσι που έπαιζε παράνομα και παράτυπα στην κατηγορία είδε να κλείνουν τα λιμάνια, πολιτικούς να διαμαρτύρονται, οπαδούς να κάνουν κινητοποιήσεις κλπ. Εμείς, που έχουμε δίκιο 1000%, δεν είδαμε κάτι. Μάλλον είδαμε αδιαφορία ή χλευασμό! Θα μου πείτε, θέλατε τέτοια; Κατηγορηματικά όχι. Θέλαμε ένα λόγο ενθάρρυνσης και ένα δείγμα ότι ο κόσμος ξέρει ότι έχουμε δίκιο. Με την ευκαιρία αυτή να πω ότι στο CAS δεν πάμε όχι για τα έξοδα αλλά γιατί πρόκειται για τον ίδιο οργανισμό. Αν ήξερα ότι μπορεί να δικαιωθώ και σε 5 χρόνια, θα έδινα όλα τα έξοδα.

Πρέπει να περάσουμε στο σήμερα: Τι πρόκειται να γίνει από δω και πέρα;

Σε λίγο θα έχω συνάντηση με τον ερασιτέχνη και με το δήμαρχο. Ήρθε ο καιρός να κάνουν αυτοί κάτι τώρα. Το Δ.Σ. της ομάδας, μαζί και εγώ, έχουμε παραιτηθεί. Αν θέλουν μπορούν να βάλουν κάποιους άξιους ανθρώπους, να βοηθήσει και ο δήμος όσο μπορεί, στα πλαίσια της νομιμότητας. Αλλιώς θα απευθυνθώ στο Πρωτοδικείο να ορίσει διοίκηση. Οι σκέψη μου είναι ότι αν βρεθεί κάποιος να επενδύσει θα δώσω όλες τις μετοχές σε ένα μικρό αντίτιμο, σίγουρα πολύ μακριά από όλα τα χρήματα που ξόδεψα. Αν βρεθούν 5 Αγρινιώτες, σοβαροί άνθρωποι, που θα κρατήσουν την ομάδα στην πόλη και στους ανθρώπους της, θα τους δώσω τις μετοχές ΔΩΡΕΑΝ. Αρκεί να έχουν μια οντότητα. Να σημειώσετε ότι πριν από 7 χρόνια όταν ο Τσάρας μου είχε ζητήσει μια μικρή βοήθεια είχα έρθει για να δώσω 150 χιλιάδες ευρώ(!) και έκανα ραντεβού με την τότε διοίκηση σε ένα μικρό γραφειάκι ενός ιατρείου. Δεν υπήρχαν αποδείξεις για τίποτε, ο καθένας έλεγε «τόσα χρωστάμε», «όχι τόσα και λίγα ακόμα», πεταγόταν κάποιος άλλος. Δεν υπήρχε ούτε γραφείο και όλος ο Παναιτωλικός ήταν σε κάτι σακούλες, που κάθε μέρα έβγαζαν και μερικές αποδείξεις ή τιμολόγια. Τελικά, τότε είπα στον Τσάρα ότι θα είναι ευχής έργο να είναι τουλάχιστον διπλάσια τα λεφτά που χρειάζονται, οπότε άστο να το κάνω μόνος μου. Ήταν η εποχή που ήθελα ως συνταξιούχος να έρθω στη πατρίδα και να έχω κάτι ωραίο να κάνω. Αφήνω την ομάδα χωρίς χρέος, με γήπεδο, με άδεια συμμετοχής και σχετικά ισορροπημένη. Όχι ισοσκελισμένη, γιατί κάθε χρόνο έβαζα λεφτά από την τσέπη μου και μάλιστα πολλά.

Θεωρεί ότι εξέπεμπε σε άλλο μήκος κύματος ζώντας τόσα χρόνια στη Σουηδία;

Κοιτάξτε, θα ήταν ψέμα να πει κάποιος ότι δεν τον επηρέασαν 35 χρόνια ζωής σε μια χώρα σαν τη Σουηδία. Εκεί υπάρχει η κουλτούρα της προσφοράς και της συλλογικότητας. Τα παιδιά στις γειτονιές φτιάχνουν ομάδες και πουλάνε φτηνά γλυκά που φτιάχνουν οι μανάδες τους για να τις ενισχύσουν! Γυρνάμε και πουλάνε κουπόνια και λαχεία ενίσχυσης των σωματείων ή κάνουν παζάρια. Δεν ζητάνε επιχορηγήσεις! Όλος ο αθλητισμός στηρίζεται σε λαχειοφόρους, που τις βοηθά το κράτος αλλά πρέπει να τρέξεις για να τις διαθέσεις. Όλοι παίζουν κάποιο άθλημα ή κάνουν κάτι εθελοντικό. Εδώ η κουλτούρα είναι ότι πρέπει κάποιος να μας δώσει. Συνήθως είναι το κράτος. Τι δουλειά έχει σε όλα το κράτος; Κάνε κάτι ΕΣΥ, μην περιμένεις να κάνει εκείνο και κυρίως μην είσαι στο δώσε και στο επίδομα. Εδώ όλοι είναι επιδοματίες…

Μήπως φταίει και ο Τύπος για τις αντιλήψεις που επικρατούν;

Έχω διαπιστώσει πράγματα και δεν υποθέτω πια. Παντρεύτηκα δημοσιογράφο και ξέρω. Είναι άλλος ένας τομέας όπου νομίζουμε ότι η ελευθερία είναι να μην υπάρχουν κανόνες. Στη Σουηδία η ελευθερία είναι απόλυτη, αλλά όταν ξεφύγεις σε βάζει ο χώρος σου στη θέση σου με τη δεοντολογία που είναι γραπτή. Και αν δε διορθωθείς διαγράφεσαι από το χάρτη. Χωρίς δίκες και κράτος. Εδώ-και δε με νοιάζει για μένα, αλλά για τους ανθρώπους γύρω μου-άνθρωποι. που κάτι θέλαν ή κάτι ζητούσαν μόλις έβλεπαν ότι δεν θα γίνει. την άλλη μέρα άλλαζαν το τροπάριο. Φταίω κι εγώ που είμαι συγκεντρωτικός και απόλυτος; Και αυτό σημαίνει ότι αν δεν κάνεις τη δουλειά εσύ δεν πρέπει να την κάνει κανένας και να καούν τα πάντα; Δημοσιογράφος μπορεί να γίνεις και εμπειρικά, αλλά όχι όταν έχεις μάθει ότι πάντα κάτι πρέπει να βγάλεις… Είναι βέβαιο ότι από όλη τη συνέντευξη κάποιοι θα απομονώσουν αυτά που είπα μόλις τώρα, μόνο!(σ.σ. γελάει για πρώτη φορά)

Κοιτώντας πίσω, θεωρεί ότι πέτυχε ή απέτυχε;

Ήθελα να αφήσω την ομάδα στην πρώτη κατηγορία αλλά δεν το κατάφερα, άρα απέτυχα. Ήθελα να φτιάξω εγκαταστάσεις και το γήπεδο στην πόλη και το πέτυχα. Είχα τη θέληση να αλλάξω τη νοοτροπία πολλών για τη μπάλα και να μην αυτοσκοπός, κέρδος ή πόλεμος και πέτυχα εν μέρει, αφού στα χρόνια αυτά υπήρξαν και καμιά 500αρά άνθρωποι που το είδαν έτσι. Όχι όμως όλοι και μάλλον όχι οι νεότεροι, δυστυχώς.

Στο Αγρίνιο θα μείνει;

Θα μείνω και θα ασχοληθώ με το Emileon. Δεν ξέρω αν θα έχει γήπεδα ή τις σημερινές χρήσεις. Μπορεί να το αλλάξω όλο και να βάλω μια λίμνη να παίζουν τα παιδιά! Που ξέρεις, μπορεί χωρίς τα βάρη του Παναιτωλικού να αγκαλιαστεί και να επιτύχει…

Αυτό που τον στενοχωρεί πιο πολύ μετά από όλα αυτά;

Σημασία έχει ότι στενοχώρησα ανθρώπους που πίστεψαν και δούλεψαν μαζί μου αλλά και ανθρώπους που δεν το άξιζαν. Που θα απογοητευτούν γιατί πίστεψαν ότι θα κάναμε κάτι διαφορετικό. Αυτό με στενοχωρεί ιδιαίτερα αλλά δεν είναι και αρκετό να με κρατήσει. Οι συνεργάτες μου στο τελευταίο Δ.Σ. δήλωσαν όλοι ότι δεν θέλουν να ασχοληθούν άλλο, κανένας δεν θέλει να ακούει. Με πείραξε η εξόντωση που θέλησαν κάποιοι γι’ αυτούς. Τελικά πάντα κάποιος κερδίζει…

Και μια διδακτική ιστορία αντί επιλόγου: Πριν καιρό ένα σχολείο στο νομό-όχι στο Αγρίνιο-ζήτησε τη βοήθειά του για μια αίθουσα με υπολογιστές. Η βοήθεια απαιτούσε κάποιες χιλιάδες ευρώ. Ο κ. Κωστούλας δήλωσε ότι θα βοηθήσει αλλά θέλει τα παιδιά να κατέβουν στο Emileon για δυο μέρες να κάνουν όλα από μια εθελοντική εργασία, ώστε να νιώσουν ότι κερδίζουν με τον κόπο τους τη βοήθεια και όχι ότι τους γίνεται ελεημοσύνη. Αφού έμειναν όλοι άφωνοι από όσους το άκουσαν, αυτό ανακοινώθηκε στα παιδιά. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν και αδημονούσαν για την επίσκεψη…εργασίας. Τελικά η αίθουσα έγινε κανονικά και λειτουργεί άψογα. Η επίσκεψη των παιδιών και το μάθημα, δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη…

Γ.Συμψηρής

Πηγή : www.agrinionews.gr

Κίνδυνος προσφυγών στον Παναιτωλικό

Κίνδυνος προσφυγών στον Παναιτωλικό

Κύμα προσφυγών φοβούνται ότι θα υπάρξει τις επόμενες μέρες στον Παναιτωλικό.

Σε ορισμένους παίκτες έχει προταθεί μείωση μέχρι και 50% στα χρήματα που τους οφείλονται, αλλά ήδη υπάρχουν αντιδράσεις.

Ο Σιόντης δεν δέχεται αυτή τη μείωση και σκέφτεται να κάνει προσφυγή, ενώ δεν αποκλείεται τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσουν και οι Κούσας, Παλαιολόγος.

Όσον αφορά στον Αναστασιάδη, οι δύο πλευρές οδεύουν σε συμβιβαστική λύση της συνεργασίας τους, ενώ με τον Τζενάμο ο Παναιτωλικός είναι κοντά σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει για την ομάδα του Αγρινίου ο Μπλάζιτς, παρά το γεγονός ότι πήρε τα χρήματα που του οφείλονται.

Πηγή : www.onsports.gr

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τα λέει με τον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό ο Κωστούλας

Τα λέει με τον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό ο Κωστούλας

Κρίσιμη συνάντηση έχει ο Φώτης Κωστούλας το μεσημέρι της Παρασκευής (25/5, 14:00) με τον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό, αναφορικά με την πρόθεση του μεγαλομετόχου να αποχωρήσει από την ΠΑΕ.

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού δείχνει προς το παρών αμετάπειστος στην απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα και στη συνάντηση με τον Ερασιτέχνη δεν αποκλείεται ακόμη και να παραδώσει τις μετοχές του. Η συνάντηση σε κάθε περίπτωση θα είναι καθοριστική για το μέλλον του αγρινιώτικου συλλόγου.

Πηγή : www.onsports.gr

Έρχονται νέες αποχωρήσεις στον Παναιτωλικό

Έρχονται νέες αποχωρήσεις στον Παναιτωλικό

Νέο κύμα αποχωρήσεων αναμένεται να υπάρξει στον Παναιτωλικό τις επόμενες μέρες.

Κούσας, Παλαιολόγος, Αναστασιάδης, Σιόντης φαίνεται ότι έχουν πάρει σειρά, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και με τον Τζενάμο.

Στους τέσσερις πρώτους προτάθηκε να τους καταβληθεί περίπου το μισό ποσό που τους οφείλεται, κάτι που οι παίκτες του Παναιτωλικού δεν βλέπουν με θετικό μάτι.

Πάντως, στην ομάδα του Αγρινίου πάντα υπάρχει ο φόβος για προσφυγές, κάτι που θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα ενόψει του σχεδιασμού της νέας χρονιάς.

Πηγή : www.onsports.gr

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Παναιτωλικός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο προσφυγής στο CAS

Παναιτωλικός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο προσφυγής στο CAS

Επειτα από την αρνητική εξέλιξη στο θέμα της προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για το θέμα των αδειοδοτήσεων, το νομικό τμήμα της ΠΑΕ Παναιτωλικός εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στο CAS.

Οι Αγρινιώτες είχαν ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι αν δεν δικαιώνονταν από την ΕΠΟ, θα συνέχιζαν τον αγώνα τους προσφεύγοντας στο CAS. Το θέμα, όμως, είναι αν στέκει νομικά μια προσφυγή, καθώς επίσης και αν υπάρχει πιθανότητα να δικαιωθούν από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο. Το νομικό τμήμα της ΠΑΕ μελετά την υπόθεση και θα συμβουλέψει τον Φώτη Κωστούλα για τις επόμενες κινήσεις του.

«Κουλούρια» στο φιλικό με τον Τηλυκράτη

Στο 0-0 έμειναν Παναιτωλικός και Τηλυκράτης στο μεταξύ τους φιλικό που διεξήχθη στη Λευκάδα. Για τους αγρινιώτες αγωνίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο οι: Μπαμπανιώτης, Μπελεβώνης, Γκόλιας, Κούσας, Παλαιολόγος, Μουμίν, Σμίλτος, Κούσης, Μεταξούλης, Μύγας, Πασάς.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν και οι: Τσάπαλος, Σαμαράς, Μπούρος, Βασιλάρης, Μαυρόπουλος, Ζέρης, Ζαρκάδας, Μήλιος.

Πηγή : www.onsports.gr

Απέρριψε Παναιτωλικό η ΕΠΟ


Ως «απαράδεκτη» απέρριψε η ΕΠΟ την αίτηση του Παναιτωλικού για το σύστημα αδειοδότησης της Σούπερ Λιγκ, χαρακτηρίζοντάς την παράλληλα και αβάσιμη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.


Οι Αγρινιώτες είχαν καταθέσει έφεση κατά της απόφασης της ΕΠΟ να εγκρίνει το νέο σύστημα αδειοδότησης της Σούπερ Λιγκ, σύμφωνα με το οποίο δεν υποβιβάζονται πλέον οι ομάδες που δεν παραδίδουν πλήρη φάκελο και η τιμωρία τους περιορίζεται μόνο στην πραγματοποίηση μεταγραφών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Tο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικάζει κατ’ αντιμωλία των διαδίκων την από 12/04/2012 με αριθμό πρωτοκόλλου Ε.Π.Ο. 12.381/12-04-2012 αίτηση της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και κατά: (1) της από 6/4/2012 απόφασης του Δ.Σ. της ΕΠΟ με την οποία εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις της Super League σε ό,τι αφορά το σύστημα αδειοδότησης και τη συμμετοχή ομάδων στο Πρωτάθλημα «Super League – ΟΠΑΠ» αγωνιστικής περιόδου 2012-13, όπως αυτές ανακοινώθηκαν μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης «Σούπερλιγκ (Super League) Ελλάδος» στις 22/3/2012, (2) της από 22/3/2012 απόφασης του Δ.Σ. του συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης «Σούπερλιγκ (Super League) Ελλάδος» ως προς το σύστημα αδειοδότησης και τη συμμετοχή ομάδων στο Πρωτάθλημα «Super League – ΟΠΑΠ» αγωνιστικής περιόδου 2012-13 και (3) κάθε άλλης συναφούς προγενέστερης ή μεταγενέστερης πράξεως ή παραλείψεως Ένωσης Ποδοσφαιρικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Κατηγορίας «FOOTBALL LEAGUE – FOOTBALL LEAGUE 2».

Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απορρίπτει την προσφυγή ως απαράδεκτη ως προς το σκέλος που προσβάλλεται η από 22/3/2012 απόφαση του Δ.Σ. της Super League και κάθε άλλη προγενέστερη ή μεταγενέστερη πράξη ή παράλειψη της Super League ή της ΕΠΟ και ως νόμω αβάσιμη ως προς το σκέλος που προσβάλλεται η από 6/4/2012 απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ».

Πηγή : www.gazzetta.gr

Χαριστέας: «Δεν είμαι και τόσο ακριβός...»

Χαριστέας: «Δεν είμαι και τόσο ακριβός...»

Συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα παραχώρησε ο Άγγελος Χαριστέας, όπου μίλησε για την Εθνική Ελλάδας και την απουσία του από το Euro 2012, ενώ παράλληλα έκανε… άνοιγμα για την επιστροφή του στην Μπουντεσλίγκα, μετά την αποχώρησή του από τον Παναιτωλικό!

Έχοντας κάνει μεγάλη καριέρα στα γερμανικά γήπεδα -όπου και αγωνίστηκε με τις φανέλες των Βέρντερ Βρέμης, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Νυρεμβέργης και Σάλκε- αλλά και ένας από τους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του Euro το 2004 από την Εθνική Ελλάδας, ο Άγγελος Χαριστέας είναι πάντοτε… επίκαιρος στη Γερμανία.

Ο μέχρι πρότινος επιθετικός του Παναιτωλικού παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Frankfurter Rundschau» μιλώντας κυρίως για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας αλλά και για το… μέλλον του. «Έχω μερικές προσφορές. Εύχομαι να μπορούσα να παίξω ξανά στη Γερμανία! Δεν είμαι και τόσο ακριβός...», ήταν τα λόγια του… χαμογελαστού -όπως επισημαίνει ο συντάκτης του άρθρου- Χαριστέα.

Όσο για την μη κλήση του στην αποστολή της Εθνικής για τα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας; «Όχι, δεν μου προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του προπονητή. Πριν από 14 ημέρες, άνθρωπος της Ομοσπονδίας με ενημέρωσε ότι το όνομά μου δεν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή. Πάντως, μου φέρθηκαν δίκαια και με πολύ σεβασμό», απάντησε.

Πηγή : www.onsports.gr

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Κοντά σε παραμονή ο Γκόλιας

Κοντά σε παραμονή ο Γκόλιας

Στον Παναιτωλικό αναμένεται να παραμείνει ο Βασίλης Γκόλιας, καθώς είναι κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα SportDay, ο Γκόλιας θα είναι ίσως ο πρώτος παίκτης του Παναιτωλικού που θα ανανεώσει την συνεργασία του, μετά τις μαζικές αποχωρήσεις από την ομάδα του Αγρινίου.

Το συμβόλαιο του Γκόλια εκπνέει στις 30 Ιουνίου, ωστόσο ο 26χρονος άσος αναμένεται να συνεχίσει, ενώ να σημειώσουμε πως τον περασμένο Ιανουάριο ο Γκόλιας είχε βρεθεί κοντά στην… έξοδο.

Παράλληλα, ο Παναιτωλικός θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση στην Λευκάδα τον Τηλυκράτη την προσεχή Τετάρτη (23/05).

Πηγή : www.onsports.gr

Ο Κωστούλας για την προσφυγή


Για τη διαμάχη του Παναιτωλικού με την ΕΠΟ στο Διαιτητικό Δικαστήριο μίλησε ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Φώτης Κωστούλας, επαναλαμβάνοντας πως δεν παρέχουν στους Αγρινιώτες τα έγγραφα των αποφάσεων της Σούπερ Λιγκ που ζητούν.

Ο Φώτης Κωστούλας μίλησε με τηλεφωνική του παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή Δίκη του ΣΚΑΪ για την διαμάχη της ομάδας του με την Ομοσπονδία στο Διαιτητικό Δικαστήριο, και αναλυτικά ανέφερε τα εξής:

«Δεν μας έδωσαν τα χαρτιά που ζητήσαμε για να μάθουμε πότε εγκρίθηκε η προκήρυξη που ανέφερε οι ομάδες να μην πέφτουν.

Ρωτήσαμε την ΕΠΟ και τον επικεφαλής του νομικού τμήματος, τον κύριο Θ. Κουρίδη, ο οποίος ήταν αρκετά χλευαστικός και ειρωνικός απέναντί μας στο δικαστήριο. Δεν πήραμε καθόλου απάντηση. Εμείς ζητήσαμε κάτι πολύ απλό. Ψηφίσαμε την προκήρυξη σαν Σούπερ Λιγκ στα μέσα της σεζόν, δηλαδή οι ομάδες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να πέφτουν στην επόμενη κατηγορία.

Το χαρτί που δεν μας δίνουν είναι το χαρτί της απόφασης πως δεν ψηφίστηκε η απόφαση για το άρθρο 10 της προκήρυξης που αναφέρεται στο κομμάτι που μιλούσε για υποβιβασμό. Και σύμφωνα με αυτό θα πρέπει να παραμείνουμε στην κατηγορία. Αυτό το χαρτί λοιπόν, δεν υπάρχει. Αν υπάρχει γιατί δεν μας το δίνουν;».

Πηγή : www.gazzetta.gr

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Φιλικό με τον Τηλυκράτη

Φιιλικό με τον Τηλυκράτη

Την προσεχή Τετάρτη 23 Μαΐου ο Παναιτωλικός θα δώσει φιλικό παιχνίδι στη Λευκάδα με τον Τηλυκράτη στις 5.30 το απόγευμα.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Λύθηκε το συμβόλαιο του Θεοδωρίδη

Λύθηκε το συμβόλαιο του Θεοδωρίδη

Λύθηκε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή Γιώργου Θεοδωρίδη, που ήταν ο αρχηγός της ομάδας μας τα τρία τελευταία χρόνια με σημαντική προσφορά και συμβολή στις επιτυχίες που σημείωσε ο Παναιτωλικός στο διάστημα αυτό. Η ΠΑΕ Παναιτωλικός εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες για την άριστη συνεργασία και εύχεται στον ποδοσφαιριστή καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Ο Γιώργος Θεοδωρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια στον Παναιτωλικό και έζησα πολύ όμορφες στιγμές και επιτυχίες. Δυστυχώς η κατάληξη του φετινού πρωταθλήματος δεν ήταν αυτή που περιμέναμε και αυτή που θέλαμε. Ελπίζω η ομάδα να βρει σύντομα το δρόμο που της αξίζει. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο και όλη τη διοίκηση. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Παναιτωλικού που μου έδειχνε καθημερινά την αγάπη του».

Πηγή : www.panetolikos.gr

Αρχηγού... απόντος!


Ο Γιώργος Θεοδωρίδης αναμένεται να λύσει τη συνεργασία του με τον Παναιτωλικό και να κλείσει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα του, έπειτα από τρία χρόνια παρουσίας στην ομάδα του Αγρινίου.

Ο 32χρονος μέσος, ο οποίος αποτέλεσε τον αρχηγό των «Καναρινιών» θα έχει συνάντηση με τον Φώτη Κωστούλα και σύμφωνα με τη SportDay, το πιθανότερο σενάριο είναι να προκύψει λύση της συνεργασίας του με τον Παναιτωλικό, παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο. Είναι δεδομένο ότι τα δεδομένα για την επόμενη χρονιά αλλάζουν στο Αγρίνιο και αναζητούνται παίκτες ικανοί να σταθούν, χωρίς να κοστίζουν πολλά. Από τους υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές πάντος, κανείς δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας.

Πηγή : www.gazzetta.gr

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Νίκη 3-2 στο φιλικό με τον Παναιγιάλειο

Νίκη 3-2 στο φιλικό με τον Παναιγιάλειο

Με δύο γκολ του Βασίλη Μεταξούλη και ένα του Μάκη Μπελεβώνη ο Παναιτωλικός νίκησε 3-2 τον Παναιγιάλειο σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο EMILEON SportCenter. Για την ομάδα του Αιγίου τα γκολ πέτυχαν ο Αλ. Μπουλούμπασης και ο Βασιλαντωνόπουλος.

Για τον Παναιτωλικό αγωνίστηκαν στο α’ ημίχρονο οι: Μπαμπανιώτης, Σιόντης, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Τζιντζής, Μουμίν, Μητρόπουλος, Μπελεβώνης, Μύγας, Πασάς, Μεταξούλης και στη συνέχεια οι Τσενάμο, Θεοδωρίδης, Κούσας, Παλαιολόγος, Σμίλτος, Ζέρης, Μαυρόπουλος, Μήλιος, Κωνσταντινόπουλος.

Για τον Παναιγιάλειο οι: Μούζος, Αγουρίδης, Σανδραβέλης, Παπαδόπουλος, Νικολόπουλος, Τρίγκας, Μπούνας, Αργυρόπουλος, Μπουλούμπασης Αλ., Βασιλαντωνόπουλος, Γκοτσούλιας και στη συνέχεια Γιαννίκος, Αρβανίτης, Μητρόπουλος, Αγγελόπουλος, Μπουλούμπασης Αγ., Διαμαντόπουλος, Κατεργάρης.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή σε Παναιτωλικό και ΕΠΟ

Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή σε Παναιτωλικό και ΕΠΟ

Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή ώστε να καταθέσουν τα υπομνήματά τους έδωσε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ σε Παναιτωλικό και Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αντίστοιχα.

Η πρώτη πράξη του έργου «εκδίκαση της προσφυγής του Παναιτωλικού για την υπόθεση των αδειοδοτήσεων» παίχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Το Διαιτητικό Δικαστήριο έδωσε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή στην αγρινιώτικη ΠΑΕ, αλλά και στην ΕΠΟ ώστε να καταθέσουν τα υπομνήματά τους και βάσει αυτών να πάρει την απόφασή του.

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο φαίνεται πως αντιμετωπίζει πολύ πρόχειρα μια ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση και δείχνει φοβερή έπαρση. Είναι σαν να έχει ήδη πάρει την απόφαση και η προθεσμία για τα υπομνήματα δόθηκε μάλλον για τους τύπους», δήλωσε στο Onsports κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός.

Πηγή : www.onsports.gr

Ώρα… διαιτητικού δικαστηρίου για Παναιτωλικό

Ώρα… διαιτητικού δικαστηρίου για Παναιτωλικό

Στις 16:00 της Τρίτης (15/5) θα εκδικαστεί από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή του Παναιτωλικού για τους νέους κανονισμούς  αδειοδότησης της Super League.

Η ομάδα του Αγρινίου αντιτίθεται στην απόφαση της Λίγκας, όπου όσες ομάδες δεν εξασφαλίσουν την απαραίτητη αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα από την ΕΠΟ δεν θα υποβιβάζονται, αλλά για έναν χρόνο δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές ή ανανεώσεις συμβολαίων. Αυτός ο κανονισμός δεν επιτρέπει στον Παναιτωλικό και στις άλλες ομάδες που υποβιβάστηκαν, και είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, να ελπίζουν σε παραμονή στη Super League, όπως έγινε πέρυσι με τον Αστέρα Τρίπολης, που πήρε τη θέση του Ηρακλή.

Στα γραφεία της ΕΠΟ στο πάρκο Γουδή θα βρεθεί ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, ο Μάκης Μπελεβώνης και οι νομικοί τους εκπρόσωποι, ενώ ενδιαφέρον για την έκβαση της υπόθεσης έχει και ο Εργοτέλης, ειδικά αν το αίτημα των Αγρινιωτών γίνει δεκτό.

Πηγή : www.onsports.gr

Κωστούλας : «Δεν συνεχίζω ανεξάρτητα από την απόφαση»

Κωστούλας στο Onsports: «Δεν συνεχίζω ανεξάρτητα από την απόφαση»

Η Τρίτη (15/05) είναι σημαντική μέρα για τον Παναιτωλικό, καθώς στις 16.00 το μεσημέρι εκδικάζεται από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή που έχουν καταθέσει οι Αγρινιώτες για το θέμα των αδειοδοτήσεων.

Το Onsports επικοινώνησε με τον Φώτη Κωστούλα, ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα για να δώσει το παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης. Ερωτηθείς αν έχει ελπίδες για δικαίωση του Παναιτωλικού, ο ιδιοκτήτης της αγρινιώτικης ΠΑΕ τόνισε ότι «θα έπρεπε να έχουμε ελπίδες γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας. Η αλλαγή της προκήρυξης του πρωταθλήματος λίγες αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή του, δεν στέκει νομικά».

Οσο για τις επόμενες κινήσεις του Παναιτωλικού εφόσον δεν δικαιωθεί, ο κ. Κωστούλας υποστήριξε ότι θα εξετάσει μαζί με τους νομικούς της ΠΑΕ το ενδεχόμενο προσφυγής στο CAS.

Κλείνοντας, ο κ. Κωστούλας μάς επανέλαβε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τα κοινά της ομάδας ακόμα και στην περίπτωση που δεν βρεθεί αγοραστής. Και μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε «η απόφαση αυτή δεν θα αλλάξει ακόμα και αν δικαιωθούμε και αγωνιζόμαστε και του χρόνου στη Super League. Η νοοτροπία που επικρατεί στην Ελλάδα γύρω από το ποδόσφαιρο, ούτε μου ταιριάζει, ούτε με εκφράζει».

Πηγή : www.onsports.gr

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Φιλικό με τον Παναιγιάλειο την Τετάρτη

Φιλικό με τον Παναιγιάλειο την Τετάρτη

Την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 6.00 το απόγευμα ο Παναιτωλικός θα δώσει φιλικό αγώνα με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο στο EMILEON SportCenter.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Παναιτωλικός: Απαισιοδοξία για την προσφυγή

Παναιτωλικός: Απαισιοδοξία για την προσφυγή

Αν και όπως χαρακτηριστικά λένε στο Αγρίνιο, υπάρχουν πολύ ισχυρά επιχειρήματα υπέρ τους, δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής.

«Στην Ελλάδα ζούμε, πώς μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι», είναι η έκφραση που βγαίνει από το στόμα υψηλόβαθμων στελεχών της ΠΑΕ ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής που έχει καταθέσει ο Παναιτωλικός για το θέμα των αδειοδοτήσεων και της αλλαγής της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ θα συνεδριάσει την Τρίτη (15/05) για τη συγκεκριμένη υπόθεση και στο Αγρίνιο θεωρούν πώς είναι δύσκολο να δικαιωθούν παρότι έχουν τρανταχτά επιχειρήματα. Οπως, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει και ο ίδιος ο Κωστούλας, ο Παναιτωλικός δεν πρόκειται να παρατήσει την υπόθεση και αν δεν δικαιωθεί από την ΕΠΟ, θα προσφύγει στο CAS.

Σε ό,τι αφορά στο... ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ, θα συνεχιστεί μετά την Τρίτη. Οι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος του Ιουνίου είναι οι Τσενάμο, Κούσας, Γκόλιας, Αναστασιάδης και Σιόντης (φωτό).

* Φιλικό με τον Παναιγιάλειο θα δώσει την Πέμπτη ο Παναιτωλικός.

Πηγή : www.onsports.gr

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

«Τέλος» και ο Φερνάντες στο Αγρίνιο!


Σταματημό δεν έχουν οι αποχωρήσεις παικτών στον Παναιτωλικό καθώς το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γνωστό και το... φινάλε της συνεργασίας με τον Φερνάντες!

Το πρωί οι Αγρινιώτες ανακοίνωσαν το «τέλος» της συνεργασίας με τον Άγγελο Χαριστέα και λίγες ώρες αργότερα ήταν η σειρά του Πορτογάλου μέσου που αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο!

«Λύθηκε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή Ρικάρντο Φερνάντες. Η ΠΑΕ Παναιτωλικός τον ευχαριστεί για τη συνεργασία και εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του» αναφέρει η ανακοίνωση των «κυανοκίτρινων»! 

Πηγή : www.gazzetta.gr

Μέτωπο κατά της Λίγκας!


Κοινό μέτωπο κατά της Σούπερ Λίγκας σχετικά με τα ζητήματα των αδειοδοτήσεων και της επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα προτίθενται να δημιουργήσουν σύμφωνα με πληροφορίες οι Παναιτωλικός, Εργοτέλης και Δόξα Δράμας. Από Δευτέρα οι πιο ουσιαστικές εξελίξεις.

Οι τρεις ομάδες που όπως προκύπτει από νεότερη πληροφόρηση έχουν ήδη κάνει ορισμένες συζητήσεις με το τελικό στάδιο των επαφών να μεταφέρεται για το Σαββατοκύριακο. Οι Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας και Εργοτέλης έχουν την διάθεση να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τα συμφέροντά τους και να κινηθούν κατά της επικύρωσης της φετινής βαθμολογίας.

Αναμφίβολα θα πέσει στο τραπέζι το θέμα της αδειοδότησης των ομάδων. Και οι τρεις σύλλογοι θεωρούν ότι αδικούνται από το σύστημα που προβλέπει να μην πέφτουν ομάδες που δεν έχουν άδεια. Πάντως οριστικές και νεότερες εξελίξεις θα δρομολογηθούν από την Δευτέρα και μετά οπότε και θα έχουν αποφασιστεί οι ενέργειες που θα γίνουν.

Θυμίζουμε ότι ο Παναιτωλικός έχει ήδη κάνει προσφυγή για την απόφαση της Σούπερ Λίγκας για το θέμα των αδειοδοτήσεων. Μία προσφυγή που θα συζητηθεί στις 15 Μαϊου στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Η αγρινιώτικη ΠΑΕ θέλει να ισχύσει η αρχική απόφαση που προβλέπει τον υποβιβασμό ομάδων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία.

Πηγή : www.gazzetta.gr

Τέλος και ο Χαριστέας

Λύση συμβολαίου

Λύθηκε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή Άγγελου Χαριστέα. Η ΠΑΕ Παναιτωλικός τον ευχαριστεί για τη συνεργασία και εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Δομικές ποδοσφαιριστών


Δομικές ποδοσφαιριστών

Δοκιμές ποδοσφαιριστών θα γίνουν τις επόμενες ημέρες στο EMILEON SportCenter. Συγκεκριμένα:

- Για ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 1994 και 1995 σε προπονήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 11 στις 18 και στις 25 Μαΐου ώρα 5.00 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Γιώργο Ταράση (τηλ. 6945992868) καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

- Για ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 1996 και 1997 σε προπονήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 11 στις 18 και στις 25 Μαΐου ώρα 7.00 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Χρήστο Ζαρκαβέλη (τηλ. 6977344852) καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

- Για ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 1998 και 1999 σε προπονήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη ώρα 8.00 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Κώστα Τάκο (τηλ. 6974845736) καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

- Για ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2000 και 2001 σε προπονήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη ώρα 8.00 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Λάκη Παπαχρήστο (τηλ. 6977030413) καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

Πηγή : www.panetolikos.gr

«Αντίο» κι από Καραμαλίκη!


Οι αποχωρήσεις από τον Παναιτωλικό συνεχίζονται και το απόγευμα της Πέμπτης η Αγρινιώτικη ΠΑΕ ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας με τον Στάθη Καραμαλίκη!

Στην πρόσφατη συνέντευξη του ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας εκτός από την επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα είχε εκφράσει την πρόθεση του και για... γενναία μείωση του μπάτζετ. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι μαζικές αποχωρήσεις. Την Πέμπτη ήταν η σειρά του Στάθη Καραμαλίκη να πει... αντίο στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό!

«Λύθηκε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή Στάθη Καραμαλίκη. Η ΠΑΕ Παναιτωλικός τον ευχαριστεί για την τριετή συνεργασία και την προσφορά του στην ομάδα ευχόμενη καλή συνέχεια στην καριέρα του» είναι η ανακοίνωση της ΠΑΕ για το... διαζύγιο με τον έμπειρο επιθετικό!

Πηγή : www.gazzetta.gr

Τέλος και ο Ντολεζάι στον Παναιτωλικό


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στον Παναιτωλικό, με τον Πέτερ Ντολεζάι να είναι ο τελευταίος που αποχαιρέτησε τον σύλλογο.

Στον δρόμο που... χάραξαν οι Καραμαλίκης, Άντι, Μπουμάλ και Ρότσα, βάδισε ο Σλοβάκος αμυντικός, ο οποίος έλυσε την συνεργασία του με τον σύλλογο του Αγρινίου. Ο 25χρονος άσος φόρεσε φέτος 23 φορές την φανέλα των «καναρινιών», έχοντας αποκτηθεί απ' τον Ολυμπιακό Βόλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναιτωλικού:

«Λύθηκε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή Πέτερ Ντολεζάι. Η ΠΑΕ Παναιτωλικός τον ευχαριστεί για τη συνεργασία και εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Πηγή : www.gazzetta.gr

Κωστούλας : «Πληρώνω να φύγω από τον Παναιτωλικό»!


Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Φώτης Κωστούλας επισήμανε πως για τον ίδιο το κεφάλαιο Παναιτωλικός έκλεισε τονίζοντας πως «το τελευταίο μου ευρώ μπήκε ήδη» και κάλεσε τους υποψηφίους αγοραστές!

Όλη η ποδοσφαιρική πιάτσα τον θεωρεί ή τον θεωρούσε τουλάχιστον μέχρι πριν μερικούς μήνες ως πρόεδρο-πρότυπο. Άλλοι είπαν ότι είναι καλός όχι όμως για την Ελλάδα. Ο ίδιος πάντως δηλώνει ξενερωμένος.

Μπορεί να έχει δαπανήσει κατά δήλωση του περισσότερα από 10 εκ. ευρώ για τον Παναιτωλικό αλλά τώρα... πληρώνει για να απαλλαχτεί από τον προεδρικό θώκο. «Ακόμη κι αύριο φεύγω» τονίζει και προσθέτει πως «δεν με ενδιαφέρει ποιος θα αγοράσει. Αν είναι Έλληνας ή Αλβανός, μαύρος ή λευκός».

Σε μια συνέντευξη που σίγουρα θα συζητηθεί ο Φώτης Κωστούλας έβγαλε ακόμη και... οργή για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν από μερίδα των φίλων του Παναιτωλικού οι συνεργάτες του και τόνισε πως είναι ο βασικός λόγος που κλείνει... το κεφάλαιο αυτό για τον ίδιο! Μάλιστα ανέφερε ότι μετάνιωσε που πριν από 7 χρόνια ασχολήθηκε με την ομάδα του Αγρινίου και γενικότερα με τον χώρο του ποδοσφαίρου!

Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν έχει πρόβλημα να περιμένει μερικούς μήνες ακόμη για τον... διάδοχο του, αλλά κατέστησε σαφές πως η... κάνουλα με τα ευρώ έκλεισε δείχνοντας και τον τρόπο που θα σχεδιαστεί ο Παναιτωλικός της νέας περιόδου. Είτε αυτός είναι στην Football League, είτε υπάρξει ανατροπή στο θέμα της προσφυγής και παραμείνει η ομάδα στην Σούπερ Λίγκα!

Ο πρόεδρος του Αγρινιώτικου συλλόγου για πρώτη φορά μετά τον υποβιβασμό της ομάδας του στην Football League, μίλησε για τα πάντα, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΧΕΛΩΟΣ TV «Στα γήπεδα» με τον Χρήστο Στούμπο και... ανακρίθηκε για περίπου 2.5 ώρες από τους δημοσιογράφους Γιάννη Μπακέλα και Γιώργο Παπαϊωάννου.

Το gazzetta.gr σας μεταφέρει τα σημαντικότερα αποσπάσματα από την συνέντευξη του κ. Φώτη Κωστούλα!

Για το θέμα της πώλησης της ΠΑΕ: «Ξέρω ότι γράφτηκε ότι είναι ένα ακόμη τρικ του Κωστούλα για να θολώσει τα νερά. Πάλι δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο να δει αν είναι έτσι ή όχι. Μόνο ο κόσμος με ρωτάει στον δρόμο. Δεν είχα διαβάσει καν την ανακοίνωση των φιλάθλων και έτυχε να κάνω την επόμενη ημέρα αυτή την δήλωση.

Ήρθε ένας δημοσιογράφος για να κάνει συνέντευξη στον Μπελεβώνη με είδε μου είπε τι έγραφαν οι οργανωμένοι και του είπα ότι ίσως δεν κάνω εγώ και πως ήρθε η ώρα να φύγω. Μου λέει να το γράψω και το λέω να το γράψεις! Θα πρέπει να σας αποκαλύψω πως είχα πει μερικούς μήνες πριν στον Τεννέ «σώσε την ομάδα γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Εγώ θα φύγω το καλοκαίρι και δεν θέλω να αφήσω την ομάδα στην Β' εθνική». Μου λέει «είσαι τρελός; Τι λες τώρα». Αλλά εγώ το σκέφτηκα από τότε. 

Την απόφαση να μην γυρίσω πίσω να δω τον Παναιτωλικό την πήρα μετά από τον αγώνα με τον Λεβαδειακό όταν η κερκίδα έβριζε εν χορώ τον καλύτερο συνεργάτη και φίλο μου. Τότε είπα ότι τέλειωσε στην καρδιά μου αυτό που λέγεται πρόεδρος του Παναιτωλικού.
Το ξενέρωμα ήταν μεγάλο για μένα.

Δεν κατάφερα να σταματήσει η βία στο ποδόσφαιρο όσο κι αν προσπάθησα. Αηδίασα. Δεν το πέτυχα. Δεν γίνεται από την μια να προσπαθώ να πετύχω κάτι για την ομάδα και την πόλη και από την άλλη να τα ακούω. Και δεν γίνεται να μου λένε ότι δεν τα λέμε για σένα. Χτυπάμε το σαμάρι και όχι τον γάιδαρο δεν υπάρχει εδώ. Για μένα έκλεισε ο κύκλος του Παναιτωλικού. Κλείνω 7 χρόνια.

Δεν έχω κάτι άλλο να δώσω και δεν έχω να δώσω κι άλλα χρήματα. Έχω μετανιώσει που έδωσα πολλές ώρες εργασίας, έδωσα και προσωπικό χρόνο. Ήρθα στην Ελλάδα συνταξιούχος και δουλεύω 10 ώρες την ημέρα. Εισπράττω όχι στο σύνολο αλλά σε μεγάλο βαθμό μεγάλη αγνωμοσύνη. Αν αύριο βρεθεί αγοραστής θα την δώσω να φύγω. Δεν υπάρχει όρεξη πλέον. Δεν με νοιάζει τίποτα πια. Δεν με νοιάζει καν η κριτική. Ας γραφτεί οτιδήποτε.

Ξενέρωσα τόσο πολύ με όλο αυτό το σύστημα του «φιλάθλου ξερόλα» που δεν θέλω να κάνω τίποτα άλλο. Τον χρόνο από τώρα μέχρι να την πάρει κάποιος άλλος την ομάδα τον θεωρώ χαμένο χρόνο. Για το καλό του Παναιτωλικού και το δικό μου εύχομαι να γίνει σύντομα. Η ομάδα έχει κόσμο, είναι καθαρή, έχει γήπεδο, δεν χρωστάει, έχει δυναμική και στην Β' εθνική. 

Όποιος μπει δεν χρειάζεται να βάλει πολλά. Εγώ θα απαλλαγώ με κάθε τρόπο από τον Παναιτωλικό. Μπορεί να πληρώσω κιόλας για να δώσω τον Παναιτωλικό. Εγώ περιμένω προτάσεις και ξέρω ότι θα βρεθούν κάποιοι να τον πάρουν. Αν είχα τον κόσμο δίπλα και στα καλά και στα άσχημα ίσως τα ξεπερνούσα αλλά δεν τον έχω. 

Δεν μπορεί να δίνω κάθε χρόνο τόσα εκατομμύρια και να απολογούμαι στον καθένα που έχει λάθος άποψη και την λέει με υβριστικό τρόπο. Μου πήρε 7 χρόνια να καταλάβω ότι εγώ δεν κάνω για τον χώρο αυτό».

Για το αν έχουν βρεθεί υποψήφιοι αγοραστές: «Κάποιοι που δεν ήταν εξ αρχής σοβαροί και τους απομόνωσα. Το πωλητήριο βγήκε και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί κάποιος. Ακόμη κι αν χρειαστεί το Πρωτοδικείο ή να περάσουν κάποιοι μήνες εγώ δεν βάζω άλλα λεφτά στον Παναιτωλικό. Το τελευταίο μου ευρώ μπήκε. Το μπάτζετ θα είναι το πολύ 100.000 ευρώ για να λειτουργήσουν όλα. Και μέχρι τον Οκτώβριο να μείνω εγώ λεφτά δεν βάζω. Ακόμη κι αν δικαιωθεί η ομάδα στην προσφυγή της εγώ τελείωσα».

Για το Emileon και αν θα μπορεί σε περίπτωση πώλησης της ΠΑΕ να κάνει προπονήσεις η ομάδα εκεί: «Πλέον είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

Για το προφίλ του νέου αγοραστή: «Δεν με ενδιαφέρει πλέον. Παλιότερα με ενδιέφερε. Τώρα όχι αν είναι άντρας, γυναίκα, άσπρος, μαύρος. Αλβανός ή Έλληνας. Δεν με ενδιαφέρει. Αρκεί να έχει τα κότσια. Ας εμφανιστεί οποιοσδήποτε. Δεν θα τον κρίνω. Ας τους κρίνετε εσείς. Πλέον το ποδόσφαιρο είναι ωραίο να το βλέπω από την τηλεόραση».

«Έλεγαν μπράβο για το ρόστερ»

Για το αν με το ρόστερ που είχε η ομάδα θα μπορούσε να μείνει στην κατηγορία και τι άλλαξε μεταξύ πρώτου και δευτέρου γύρου: «Για το αν είχαμε καλό ρόστερ το είχαν πει όλοι και φάνηκε μέχρι το Γενάρη. Περιμέναμε κι από τότε καλύτερα αποτελέσματα στην συνέχεια. Κάθε φορά που κάναμε μια μεταγραφή το καλοκαίρι παίρναμε τα καλύτερα σχόλια και από δημοσιογράφους και από φιλάθλους. Όλοι έλεγαν μπράβο.

Όταν ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα δεν υπήρχαν κάποιοι που να αμφισβητήσουν ότι μπορούσαμε να μέναμε στην κατηγορία και με κάποια άνεση. Τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν μια καλή εικόνα και πήραμε αποτελέσματα τόσο στο Αγρίνιο όσο και εκτός έδρας. Πάντα υπήρχαν και αντίθετες απόψεις, αλλά σε γενικές γραμμές λέγαμε όλοι ότι υπάρχει ένα καλό ρόστερ. Πλέον όλη η κριτική στηρίζεται στο αποτέλεσμα»

Για το γεγονός ότι πήραν μέρος στην προετοιμασία παίκτες που δεν ήταν στο πλάνο και στην συνέχεια αποκτήθηκαν άλλοι (σ.σ τέθηκε ως παράδειγμα ο Γκόλιας): «Στην προετοιμασία όσοι συμμετέχουν είναι όλοι στα πλάνα. Ο προπονητής βλέπει τα πλάνα του, βλέπει ότι έχει μόνο τον Γκόλια και παίρνει και έναν άλλο παίκτη για να έχει και μια λύση που αν είναι καλύτερη θα παίζει αυτός»

Για τις μεταγραφές Ντολεζάι-Μητρόπουλο που έγιναν στο φινάλε: «Ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Ποντάραμε σε αυτό. Ήμασταν σε επαφή με παίκτες. Ακόμη και με τον Ζαραδούκα είχαμε συμβόλαιο και μάλιστα όταν ήταν ακόμη στον Βόλο κάτι που απαγορεύεται.

Θα ήταν και μια καλή μεταγραφή για τον Παναιτωλικό! Αλλά τι να κάνουμε όταν του κάνει πρόταση ο Ολυμπιακός και με περισσότερα χρήματα; Τι να πεις σε ένα παιδί 21 χρονών; Να το τιμωρήσεις και να το αφήσεις στον πάγκο; Δεν μπορείς».

Για το αν έγινε καλή διαχείριση των πολλών χρημάτων που δόθηκαν στον μεταγραφικό τομέα: «Παίρναμε παίκτες και συγχρόνως έκαναν μεταγραφές και οι άλλες ομάδες. Βλέπαμε τι αγόραζαν οι άλλοι και προσπαθούσαμε να πάρουμε καλύτερους αλλά όχι πολύ ακριβούς. Δεν είναι το χρήμα που βγάζει πρωταθλητές ή που σώζει τις κατηγορίες.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Στα Γιάννενα ο προπονητής είχε βοήθεια από την Παναγιά, στην Λιβαδειά ο κύριος Κομπότης είχε βοήθεια από έναν άλλο... Άγιο άλλου χρώματος».

«Ξέρουμε πως λειτουργεί το παρασκήνιο»

Για το πως ο Παναιτωλικός είχε προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει το παρασκήνιο: «Το ξέρουμε εδώ και 7 χρόνια πως λειτουργεί. Αλλά τι προετοιμασία να κάνουμε; Απλά εμείς κοιτάξαμε να πάρουμε παίκτες καλύτερους από την Δόξα, τον Λεβαδειακό, τα Γιάννενα, τον ΟΦΗ. Αν αναλύσουμε ατομικά το ρόστερ πήραμε καλύτερους παίκτες.

Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα να σταθεί καλά στο γήπεδο. Τον τελικό λόγο έχει πάντα ο προπονητής που καμιά φορά μπορεί να ζητάει και παίκτες που είναι πιο ακριβοί και καμιά φορά εκεί ξεφεύγει το μπάτζετ».

Για το αν περνούσε η γνώμη του Τεννέ στα μεταγραφικά: «Δεν έχει μπει στον Παναιτωλικό παίκτης χωρίς να έχει την έγκριση του προπονητή. Όχι μόνο του Τεννέ. Οποιουδήποτε. Ο Τεννές ήταν συνεργάσιμος, αλλά δεν έκανε υποχωρήσεις. Οι προπονητές συνήθως απαιτούν και λίγο τον νοιάζει αν ο Κωστούλας χάσει λεφτά. Ο δικός μου καυγάς με τους προπονητές είναι πάντα ότι αφού έχουμε 2 επιλογές γιατί δεν διαλέγεις τον φτηνότερο».

Για το αν είχε η διοίκηση αντανακλαστικά να αντιδράσει στο κρίσιμο δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος που άρχισε ο κατήφορος: «Σε αυτή την χρονική στιγμή που η ομάδα τρέχει η διοίκηση δεν μπορεί να κάνει πολλά. Ή κάνει μεταγραφές ή αλλάζει τον προπονητή. Το δεύτερο δεν το έκανα. Καλώς ή καλώς. Ας με κρίνει ο καθένας.

Για παίκτες κάναμε προσπάθειες και ακόμη μια οικονομική υπέρβαση. Δεν είναι η καλύτερη εποχή για μεταγραφές! Κάναμε κάτι σαν διοίκηση. Άλλο αν βγήκαν ή αν όχι στο γήπεδο. Πήραμε παίκτες με ποιότητα όπως ο Ακαλέ και ο Ονουάτσι και όλοι έλεγαν θα βάζει τα γκολ όλα και δεν έβαλε κανένα. Ο Φερνάντες στο τέλος αποδείχθηκε μια καλή επιλογή

Για την απομάκρυνση Τεννέ: «Δεν τον έδιωξα τον Τεννέ. Το είπα με κάθε τρόπο. Τον παρακαλούσα να μείνει. Μου είπε δεν αντέχω άλλο την πίεση και μου είπε φεύγω να πάρει η ομάδα 2-3 παιχνίδια για να σωθεί. Δεν μπορώ να κάνω καν προπόνηση. Έχω αδειάσει μου έλεγε. Τι να έκανα εγώ;»

Για τον αν θα μπορούσε να λειτουργήσει αλλιώς στα αποδυτήρια: «Κάποιος παίκτης της ομάδας με έπιασε και μου είπε. Εγώ ήμουν και σε άλλη ομάδα και εκεί έμπαινε μέσα ο πρόεδρος και γινόταν της πουτ...ας. Εγώ του είπα εγώ δεν το κάνω. Ας έρθει άλλος. Εγώ δεν είμαι τέτοιος πρόεδρος. Να φύγω αν θέλετε τέτοια».

«Να μην μπει στο λεωφορείο ο Λεμονής»

Γιατί έβγαλε την δήλωση για τον Λεμονή: «Το όνομα και μόνο του Λεμονή με κάνει να νιώθω άσχημα. Είναι από τις χειρότερες εμπειρίες των τελευταίων χρόνων. Ήταν κακός, ανεπαρκής, κουβέντα για την κουβέντα. Δεν έκανε. Τι να πω; Για τις αλλαγές των θέσεων; Για τις τοποθετήσεις; Στον ΟΦΗ χάναμε και άλλαξε παίκτη στο 89'!

Έδειξε ότι δεν είχε τίποτα να δώσει. Αυτό μπορούσε αυτό έδωσε. Το μεγάλο λάθος που έκανα ήταν ότι τον πήρα τον Λεμονή. Είπα καλά λόγια στην παρουσίαση γιατί έτσι έπρεπε και δεν άκουσα όσους έλεγαν μακριά.

Το δεύτερο λάθος είναι το ματς με την ΑΕΚ. Το είδα στην τηλεόραση και άργησα να πάρω μετά την λήξη τηλέφωνο τον Μπελεβώνη και να του πω πες στον Λεμονή να μην μπει στο λεωφορείο να γυρίσει στο Αγρίνιο. Αυτό ήταν το λάθος μου. Το κεφάλαιο Λεμονής έκλεισε για μένα».

Για την μεταγραφή Ακαλέ: «Ξέραμε για τον Ακαλέ ότι δεν ήταν έτοιμος. Το είδαμε στο βίντερο. Πήραμε το ρίσκο και είπαμε πως σε δύο παιχνίδια να μας δώσει το 50% από την μπάλα που ξέρει δεν θέλουμε τίποτα άλλο. Ας τα πάρει τα λεφτά του».

«Δεν διασταυρώνουν και γράφουν παπαριές»

Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: «Ψάχναμε για την θέση του Κουτρουμάνου αλλά δεν βρήκαμε. Συνεχώς ψάχναμε. Όλες οι κουβέντες που κάναμε με τον Τεννές ήταν να πάρουμε παίκτη στην θέση του Κουτρουμάνου. Είπαμε αν βρούμε ένα καλό στόπερ αλλά δεν βρήκαμε και τουλάχιστον πήραμε επιθετικού να βάζουμε γκολ. Να ενισχυθούμε μπροστά. Θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μεταγραφές τον Γενάρη αλλά τις κάναμε και ότι βγει».

Τι λάθη έκανε η διοίκηση και η ομάδα υποβιβάστηκε: «Γιατί πρέπει να έχουμε φταίξει; Πείτε μου που έχω φταίξει. Να μου πείτε έκανες 1-2-3 λάθη. Υπάρχουν 2-3 δημοσιογράφοι που θεωρούν λάθος ότι έχει κάνει η διοίκηση. Κυρίως έχουν στοχοποιήσει τον Μπελεβώνη που δουλεύει πολύ και τον χτυπάνε. Καρφώθηκε στο μυαλό κάτι που δεν είναι σωστό και βγάζαμε σενάρια και συμπεράσματα!

Θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι καταλογίζουν τόσα σε μένα και τους συνεργάτες μου και δεν σηκώνουν το τηλέφωνο να κάνουν μια διασταύρωση. Μέχρι ότι χτίζω πύργο στην Αίγινα γράφουν όταν έχω ένα απλό σπίτι που δεν μπορώ να το φτιάξω γιατί δεν βρίσκω μαστόρους. Γράφουν τόσες σελίδες χωρίς να με ρωτήσουν τίποτα. Όταν δεν διασταυρώνουν και γράφουν είναι όλα παπαριές».

Για το θέμα του τεχνικού διευθυντή: «Μου έλεγαν όλοι όμορφα λόγια για να πάρω διάφορα πρόσωπα για τεχνικό διευθυντή! Τι κάνει ένας τεχνικός διευθυντής; Δεν ήξερε κανείς να μου πει ότι έχει 2-3 καθήκοντα συγκεκριμένα. Να προσλάβω κάποιον που δεν θα ξέρει τι θα κάνει; Όταν βλέπω ότι με τους ανθρώπους που έχω το πράγμα λειτουργεί καλά. Χωρίς να του δίνω ένα σωρό λεφτά».

«Ο νόμος του ισχυρού υπερισχύει»

Για την... επόμενη μέρα του Παναιτωλικού: «Υπάρχει μια προσφυγή για παράτυπα πράγματα που έχουν γίνει στην Σούπερ Λίγκα και έχουμε ακόμη μια πιθανότητα να δικαιωθούμε. Αλλά επειδή εδώ είναι Ελλάδα δεν υπερισχύει ο νόμος, αλλά ο νόμος του ισχυρού. Την επόμενη Τρίτη έχουμε την διαδικασία της προσφυγής και δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω.

Ξέρουμε ότι τα χαρτιά των ομάδων δεν είναι όλα σωστά και θα γίνει ξανά ένας νέος έλεγχος. Υπάρχουν 9 ομάδες που δεν μπορούν να πάρουν άδεια. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα αλλά το ψάχνουμε. Υπάρχει μια δυσκολία. Δεν είναι τόσο γρήγοροι μερικοί να απαντούν σε ότι ρωτάμε. Είμαστε αισιόδοξοι για ανατροπή του σκηνικού».

Για τους παίκτες που έχουν ήδη φύγει από την ομάδα: «Δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε. Κάποιοι θεωρούν ότι είμαστε ήδη στην Β΄και λένε ότι έχουν καλύτερη πρόταση. Δεν θα κρατήσουμε όποιον δεν θέλει να μείνει».

Για τις καλές στιγμές που βίωσε στον Παναιτωλικό: «Δεν θα πω το μπαράζ ή την άνοδο. Είναι πολλές οι καλές στιγμές. Καλές στιγμές είναι ότι είχα συνεργάτες και φίλους και προχωρώντας μέσα στο Αγρίνιο ένιωθα ότι ο κόσμος με αγαπάει και μου είπε δύο καλά λόγια. Υπάρχει κόσμος που σεβάστηκε και σέβεται ακόμη το έργο».

Πηγή : www.gazzetta.gr

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Μητρόπουλος: «Τεράστιο το μέγεθος της αποτυχίας»

Μητρόπουλος: «Τεράστιο το μέγεθος της αποτυχίας»

Συνέντευξη σε εφημερίδα του Αγρινίου παραχώρησε ο Παύλος Μητρόπουλος και αναφέρθηκε στην σεζόν που ολοκληρώθηκε, καθώς και στην επόμενη μέρα του Παναιτωλικού.

Ο ταλαντούχος μέσος, ο οποίος αποκτήθηκε έχοντας μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Βόλου, μίλησε στην εφημερίδα «Γεγονός» και μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τεράστια αποτυχία για τις δυνατότητες του Παναιτωλικού τον υποβιβασμό, ενώ συνέστησε ψυχραιμία στον κόσμο για να μπορέσει να στηρίξει την προσπάθεια επιστροφής της ομάδας στη Super League. Παράλληλα, δεν έκρυψε την επιθυμία του να παραμείνει στο Αγρίνιο και να στηρίξει και αυτός με τη σειρά του την προσπάθεια που θα κάνει ο Παναιτωλικός στη Football League, αν βέβαια η νέα σεζόν τον βρει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, δεδομένου ότι εκκρεμεί η υπόθεση με τις αδειοδοτήσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μητρόπουλου:

Ερχόμενος τον Σεπτέμβριο στον Παναιτωλικό σου περνούσε ποτέ από το μυαλό η ιδέα ότι η ομάδα θα έπεφτε κατηγορία;

«Όχι. Γι’αυτό εξάλλου και ήταν επιλογή μου ο Παναιτωλικός. Είναι μια υγιής ομάδα και ποτέ δεν πήγαινε το μυαλό μου σε κάτι τέτοιο. Ειδικά όπως ξεκινήσαμε στον πρώτο γύρο και με τις νίκες που κάναμε και ήμασταν άνετοι».

Με το χέρι στην καρδιά, κάνε την αυτοκριτική σου, την κριτική της ομάδας και τελικά το τι πήγε στραβά και χάθηκε η κατηγορία.

«Νομίζω ότι εκείνο το διάστημα των δύο μηνών ήταν πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα. Δεκατρείς αγώνες χωρίς νίκη ήταν πάρα πολλοί. Νομίζω ότι σε εκείνο το διάστημα δεν έδωσαν όλοι οι παίκτες κι εγώ μαζί, το 100% των δυνατοτήτων μας. Βέβαια μεγάλη ευθύνη παίζει και η τύχη και οι αποφάσεις των διαιτητών, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Όπως ξέρουμε η μπάλα είναι ψυχολογία. Αν δεν έμπαινε το γκολ με τον Παναθηναϊκό στο 94’, αν μας μετρούσαν το γκολ με την Κέρκυρα στο 94’που μας ακυρώσανε, αυτά είναι τρίποντα ψυχολογίας. Και αυτά τα ματς όμως θα μπορούσαμε να τα είχαμε καθαρίσει πιο νωρίς, οπότε φταίμε σίγουρα και εμείς».

Είπες ότι δεν δώσατε το 100% σε εκείνο το διάστημα. Γιατί έγινε όλο αυτό; Ήταν και θέμα προπόνησης; Θυμάμαι ότι σε εκείνο το διάστημα είχαμε και πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς και είχε ξεμείνει η ομάδα από παίκτες. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στο ματς με την Κέρκυρα συμπληρώναμε δεκαοκτάδα με πιτσιρικάδες από την ομάδα νέων… Τι έχεις να σχολιάσεις σε αυτό;

«Σίγουρα ήταν σημαντικό αυτό με τους μυϊκούς τραυματισμούς που συνέβη εκείνο το διάστημα και σίγουρα την ευθύνη σε αυτό δεν την έχουν οι ποδοσφαιριστές. Δε θέλω να ρίξω ευθύνες κάπου. Και ο κ. Τεννές και ο κ. Αλεξίου δώσανε πάρα πολλά στην ομάδα, σίγουρα όμως εκείνο το διάστημα κάτι πήγε στραβά και ξεμείναμε από παίκτες βασικούς που δεν παίξανε σε πολλά ματς»

Σε προηγούμενη συνέντευξή σου είχες δηλώσει ότι η κατηγορία χάθηκε στα ματς με Λειβαδιά και Δόξα Δράμας. Συνεχίζεις να το πιστεύεις αυτό;

«Ναι, το πιστεύω. Στα τέσσερα παιχνίδια τρεις βαθμούς ήθελα. Δεν ήθελα κάτι παραπάνω, ειλικρινά σου μιλάω. Μόλις τελείωσε και το ματς με τη Λιβαδειά εδώ μέσα, κατάλαβα ότι πλέον ήμασταν σε πάρα πολύ κακή βαθμολογικά θέση. Πραγματικά μετά το ματς εκείνο συνειδητοποίησα ότι η ομάδα κινδυνεύει άμεσα».

Μήπως από το σημείο εκείνο και μετά δεν το πιστεύατε και εσείς οι ίδιοι ότι δεν μπορείτε να αντιστρέψετε την κατάσταση;

«Όχι, δεν είναι αυτό. Είναι αυτό που έλεγα πριν. Το ποδόσφαιρο είναι ψυχολογία. Η ομάδα είχε πάρα πολύ καλούς παίκτες και ειδικά το Γενάτη ήρθαν ακόμη καλύτεροι. Δεν κάναμε όμως μία νίκη για να σηκώσουμε κεφάλι. Την κάναμε πιο μετά με την Ξάνθη, κερδίσαμε και τον Εργοτέλη στο καπάκι και είδες τι έγινε μετά… Πάλι με τον ΠΑΟΚ στο 87’ από μία στημένη φάση…»

Πως εξηγείς το φαινόμενο, μια ομάδα η οποία είναι από τις δυο-τρεις συνεπέστατες σε οικονομικά θέματα, με άρτιες εγκαταστάσεις και υποδομές, να τερματίζει προτελευταία σε ένα πρωτάθλημα το οποίο δεν ήταν και το πιο δύσκολο;

«Πραγματικά, κάθε πέρυσι ήταν και πιο δύσκολο το πρωτάθλημα. Το φετινό για μένα είχε ομάδες σαφώς κατώτερες του Παναιτωλικού. Φυσικά και ομάδες που δεν είναι συνεπείς ούτε και έχουν προπονητικά κέντρα σαν του Παναιτωλικού. Μετά το ματς με την Ξάνθη που κερδίσαμε (σ.σ. τον αγώνα του πρώτου γύρου), είχα δηλώσει ότι μην σκεφτόμαστε μακριά, θέλουμε ακόμη 24 βαθμούς. Και λίγους έλεγα. Εικοσιπέντε θέλαμε τελικά. Όλοι όμως τότε σκεφτόμασταν ότι η ομάδα θα βγει Ευρώπη και τέτοια. Έπρεπε για μένα να σκύψουμε τα κεφάλια και εκεί που ήμασταν άνετοι εκείνη την περίοδο, το μυαλό όλων μας να είναι στην παραμονή. Σε όλους όμως πήγαινε το μυαλό μας ότι η ομάδα μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω και για μένα, εκεί την πατήσαμε».

Αλήθεια από τους παίκτες που ήρθαν το Γενάρη προσέφερε κάποιος;

«Αν δεις το Φερνάντεζ αυτό τον καιρό θα πεις ότι δεν είναι ο παίκτης που ήταν το Δεκέμβρη. Είναι ένας φανταστικός παίκτης. Στο φέρνω σαν παράδειγμα για να σου πω ότι το Δεκέμβριο έπρεπε να έρθουν παίκτες που να γνωρίζουν τη Super League. Αν δεις τις υπόλοιπες ομάδες, Λιβαδειά, Πανιώνιο, είδες ότι κινήθηκαν και είχαν παίκτες που κάθε χρόνο πάλευαν για την παραμονή και ξέρανε πως έπρεπε να παίξουν και πώς να κινηθούν. Σε εμάς δεν ήρθαν τέτοιοι παίκτες, ήρθαν παίκτες φυσικά μεγάλα ονόματα αλλά οι οποίοι θέλανε πολύ χρόνο να προσαρμοστούν και δεν προσαρμόστηκαν ποτέ»

Ήταν τελικά το φετινό πρωτάθλημα, το χειρότερο ποιοτικά στη Super League τα τελευταία χρόνια;

«Νομίζω πως ναι. Στο περσινό που έπαιξα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Είχε πάρα πολύ καλές ομάδες. Στο προπέρσινο που παρακολουθούσα πάλι είχε πολύ καλές ομάδες. Φέτος είχε ομάδες που μπορούσαμε να βάλουμε από κάτω, να στο πω έτσι απλά».

Η Θύρα 6 έβγαλε μια ανακοίνωση με τίτλο «το μέγεθος της αποτυχίας είναι τεράστιο». Είναι τελικά τεράστιο το μέγεθος της φετινής αποτυχίας;

«Φυσικά και είναι τεράστιο. Είναι τεράστιο και το νοιώθουμε και εμείς οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Αυτή η ομάδα δε γίνεται να πέσει στη Β΄Εθνική ποτέ. Δε γίνεται. Είναι απλά τα πράγματα. Έχει κόσμο, έχει εγκαταστάσεις, έχει τα πάντα. Από όπου και να το πάρεις, δε γίνεται αυτό που έγινε φέτος».

Την ανακοίνωση της θ. 6 τη διάβασες;

«Τη διάβασα».

Θα ήθελες να κάνεις ένα σχόλιο;

«Κι εγώ αν ήμουν στη θέση του κόσμου θα ήμουν πικραμένος και οργισμένος αλλά ποτέ δε θα έριχνα ευθύνες σε έναν τέτοιο άνθρωπο όπως ο Φ. Κωστούλας. Σίγουρα τους καταλαβαίνω απόλυτα γιατί μπαίνω στη θέση τους, αλλά αυτός ο άνθρωπος έχει φτιάξει τα πάντα εδώ. Αν δεν υπήρχε ίσως να μην πήγαινε ποτέ ο Παναιτωλικός στην Α΄Εθνική. Σημαντικό για μένα είναι να ηρεμήσει ο κόσμος για να βρει η ομάδα το δρόμο της και το δρόμο της μπορεί να τον βρει μόνο με το Φώτη Κωστούλα».

Η ανακοίνωση έχει και κάποια προσωπική αναφορά σε εσένα και σε κάποια άλλα παιδιά. Θα ήθελες να πεις κάτι γι’αυτό;

«Σίγουρα εγώ προσωπικά νοιώθω την ευχαρίστηση του κόσμου. Ήξερα ερχόμενος εδώ ότι θα ζητούσαν πάρα πολλά από μένα και δεν είχα καθόλου άγχος. Είναι σημαντικό να δίνεις τα πάντα για την ομάδα σου. Να δίνεις και την ψυχή σου».

Ήσασταν καλά φέτος στα αποδυτήρια μεταξύ σας;

«Από το Σεπτέμβριο που ήρθα μέχρι το Μάιο, όλα τα παιδία μιλάγαμε. Δεν είχα κάτι με κάποιον, ούτε είχα παρατηρήσει κάτι μεταξύ των άλλων παιδιών. Σου μιλάω ειλικρινά. Πάντα όταν μπαίναμε στα αποδυτήρια μετά από κάθε ήττα, ποτέ δε θυμάμαι να έχει γίνει κάποιο επεισόδιο παρ΄όλο που γράφονταν τέτοια. Το μόνο επεισόδιο που έγινε και το είδατε ήταν με τον Άντι και ο Ρότσα στο ματς με τον Ολυμπιακό που και πάλι τα παιδιά είναι φίλοι».

Μήπως τελικά οι πολλοί ξένοι παίκτες που είχε ο Παναιτωλικός δεν ήταν καλό για τη χημεία της ομάδας; Θεωρείς ότι έπρεπε να στηριχτεί περισσότερο σε Έλληνες; Το πιστεύεις εσύ αυτό;

«Ναι, το πιστεύω. Φυσικά ο καλός ο ξένος μας κάνει. Αυτόν θέλουμε, τον ξένο να κάνει τη διαφορά. Αν ψάξουμε καλά όμως θα βρούμε έλληνες ποδοσφαιριστές. Εγώ ήμουν στην εθνική ελπίδων και έβλεπα παιδιά τα οποία πραγματικά αδικούνται που δεν παίζουν στην ΑΕΚ ή τον Ολυμπιακό. Μπορείς να πάρεις αυτά τα παιδιά που θα δίνουν και την ψυχή τους για την ομάδα. Και όταν και εσένα η ομάδα σου προσφέρει τα πάντα πρέπει να είσαι βλάκας για να μη δίνεις και συ αυτά που πρέπει στην ομάδα».

Έχεις συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό μέχρι το 2014. Θεωρείς ότι ο υποβιβασμός της ομάδας – αν τελικά δε γίνει κάτι δικαστικά- είναι ένα πισωγύρισμα στην καριέρα σου;

«Δε θα το έλεγα πισωγύρισμα. Είναι κάτι το οποίο δεν το περίμενα και με πάει πίσω στις σκέψεις μου, σίγουρα. Αλλά δε νομίζω ότι αυτά που μου προσφέρει ο Παναιτωλικός εδώ μπορούν να μου το προσφέρουν στη Super League πάνω από δύο-τρεις ομάδες, οπότε νομίζω ότι όσο έχω κι εγώ συμβόλαιο με την ομάδα, αν είναι όλα καλά εδώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα να μείνω και να προσπαθήσω να ανέβει η ομάδα πάλι στη Super League».

Κλείνοντας θα ήθελα να μου κάνεις μια γενική εκτίμηση για την επόμενη μέρα του Παναιτωλικού.

«Επειδή είχα ζήσει αυτό και με το Βόλο, σημαντικό πάρα πολύ για μένα είναι ο κόσμος αυτή τη στιγμή να μείνει ψύχραιμος. Ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανεβαίνει μια ομάδα και εκεί που δεν το περιμένει κανένας να πέφτει και να γίνονται πάρα πολλά λάθη. Κι εγώ είμαι μαζί τους και τους συμπονώ αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να δείξουν ψυχραιμία και ο πρόεδρος που ξέρει καλύτερα από όλους μας πρέπει να συνεχίσει στην ομάδα και μόνο αυτός ο ίδιος ξέρει το δρόμο προς την επιτυχία και κανείς μας άλλος. Ο κόσμος πάντα θα είναι οργισμένος, πάντα θα ζητάει πράγματα και ειδικά τώρα στη Β΄Εθνική θα θέλει παντού να κερδίζει η ομάδα και θα υπάρχει αρκετή πίεση. Πρέπει όμως αυτή τη στιγμή να είμαστε αρκετά ψύχραιμοι και να αφήσουμε τον πρόεδρο και τη διοίκηση να κάνουν τη δουλειά τους που την ξέρουν καλύτερα απ΄όλους. Χωρίς ψέματα και χωρίς υπερβολές».

Ο πρόεδρος, μιας και αναφέρθηκες, δήλωσε ότι πουλάει την ομάδα. Θα ήθελες να το σχολιάσεις;

«Ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος που πάντα οδεύει προς την επιτυχία. Στο τέλος πιστεύω θα μείνει και θα αναλάβει να οδηγήσει τον Παναιτωλικό ξανά στη Super League. Φυσικά και έχουμε όλοι ευθύνες. Απλά αυτή τη στιγμή πρέπει να τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του που πιστεύω την ξέρει καλύτερα απ΄ όλους μας».

Πηγή : www.onsports.gr

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Και οι Παίδες πρωταθλητές

Και οι Παίδες πρωταθλητές

Η ομάδα Κ15 του Παναιτωλικού κατέκτησε το Πρωτάθλημα Παίδων της ΕΠΣ Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε σήμερα Σάββατο στο Ενωσιακό Γήπεδο «Θ. Πασσιόπουλος» στο Μεσολόγγι, επικράτησε με σκορ 4-3 της Ακαδημίας Μεσολογγίου και κατέκτησε τον τίτλο. Δύο γκολ σημείωσε για τον Παναιτωλικό ο Σταματέλος, ένα ο Κωστόπουλος και ένα ο Βασιλαράκης. Να σημειωθεί ότι ο Παναιτωλικός (με την ομάδα Κ13), κατέκτησε φέτος και το Πρωτάθλημα Προπαίδων της ΕΠΣΝΑ.

Η ομάδα Κ20 του Παναιτωλικού στον τελευταίο της αγώνα πρωταθλήματος υποδομής Super League ΟΠΑΠ Κ20, κέρδισε σήμερα Σάββατο στην Τρίπολη τον Αστέρα με σκορ 2-0. Τα δύο γκολ σημείωσε ο Βασίλης Μεταξούλης στο β' ημίχρονο.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τέλος Άντι,Ρότσα και Μπουμάλ

Λύση συμβολαίων

Λύθηκαν σήμερα κοινή συναινέσει τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών Νταβίντ Άντι, Ολιβιέ Μπουμάλ και Αντρέ Ρότσα. Η ΠΑΕ Παναιτωλικός τους ευχαριστεί για τη συνεργασία και εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Το βραβείο Fair Play στον Παναιτωλικό!

Το βραβείο Fair Play στον Παναιτωλικό!

Η ομάδα του Παναιτωλικού μπορεί να υποβιβάστηκε στην Football League όμως τιμήθηκε στα βραβεία της Σούπερ Λίγκας για την φιλοξενία της σε όλες τις αναμετρήσεις του φετινού πρωταθλήματος. Ο σύλλογος του Αγρινίου σε μια πρωτοποριακή κίνηση παραχωρούσε γεύμα και δεξίωση σε κάθε αγώνα, στην φιλοξενούμενη ομάδα και έτσι πήρε το βραβείο του Fair Play. 

Ο Μάκης Μπελεβώνης τόνισε: «Εγώ αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι ελπίζω σύντομα να εύχομαι οι κανόνες δικαίου και σωστού ποδοσφαίρου να εφαρμόζονται και να μην είναι εξαίρεση που θα χρειάζεται επιβράβευση».

Πηγή : www.sport-fm.gr

Παναιτωλικός: Πρόσκληση Πιστιόλα σε Κωστούλα για συνεργασία

Παναιτωλικός: Πρόσκληση Πιστιόλα σε Κωστούλα για συνεργασία

Το όνομα του Κώστα Πιστιόλα ήταν το πρώτο που κυκλοφόρησε ως φήμη στα ποδοσφαιρικά στέκια του Αγρινίου για την απόκτηση της ΠΑΕ Παναιτωλικός.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας οσπρίων Agrino διέψευσε μια τέτοια πρόθεσή του, με δηλώσεις στην εφημερίδα «Goal».

«Δεν έχει γίνει καμία πρόταση στον κ. Κωστούλα από μέρους μου και ούτε έχω κάποια τέτοια πρόθεση. Ωστόσο, του απευθύνω ανοικτή πρόσκληση.

Αν κρίνει ο ίδιος πως μπορώ να τον βοηθήσω -και φυσικά αν μου ζητηθεί- είτε επισήμως από κάποια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο είτε και ανεπισήμως, είμαι διατεθειμένος να το πράξω. Πάνω από όλα είμαι οπαδός του Παναιτωλικού».

Παράλληλα, φανέρωσε τη στήριξή του στον Κωστούλα, λέγοντας: «Έχει κάνει περισσότερα καλά και λιγότερα λάθη. Το θέμα είναι του χρόνου να τα εξαλείψει και να επιστρέψει η ομάδα πιο σοφή στη Super League».

Πηγή : www.onsports.gr

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

«Panaitolikara for ever»


Μέσω... facebook αποχαιρέτισε ο Γουίλιαμ Εντζεγκουέλε τους φίλους του Παναιτωλικού ζητώντας παράλληλα και συγνώμη που δεν κατάφερε μαζί με τους συμπαίκτες του να κρατήσουν την ομάδα στην Σούπερ Λίγκα!

Ο έμπειρος στόπερ του Παναιτωλικού έμεινε ελεύθερος το μεσημέρι της Τετάρτης και δεν έχασε την ευκαιρία να πει ένα ευχαριστώ για τα 2 χρόνια που έζησε στο Αγρίνιο!

Μια σούπερ χρονιά που συνοδεύτηκε από άνοδο στην Σούπερ Λίγκα και φιέστες και την φετινή κακή που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό! Στο μήνυμα του στο facebook ο αγαπημένος «Γουίλι» των φίλων του Αγρινιώτικου συλλόγου έγραψε:

«Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς, είχα καλές στιγμές κατά την διάρκεια των δύο χρόνων. Λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την ομάδα στην Σούπερ Λίγκα. Συνάντησα υπέροχους ανθρώπους εδώ και δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Παναιτωλικάρα για πάντα»!

Όσο αφορά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ήδη αρκετές ομάδες της Λίγκας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

Πηγή : www.gazzetta.gr

Αυτοί που… ακολουθούν στον Παναιτωλικό!

Αυτοί που… ακολουθούν στον Παναιτωλικό!

Μία… ανάσα από την αποχώρησή τους από τον Παναιτωλικό είναι οι Αντρέ Ρότσα, Ντέιβιντ Άντι και Ολιβιέ Μπουμπάλ.

Αν και για τους δύο πρώτους η διάθεση της διοίκησης των Αγρινιωτών ήταν να αποτελέσουν παρελθόν από το ρόστερ της ομάδας, λόγω του πειθαρχικού παραπτώματος που είχαν υποπέσει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, η είδηση της αποχώρησης του Καμερουνέζου μέσου προκαλεί εντύπωση.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, η διοίκηση του Παναιτωλικού είχε προσπαθήσει να ανανεώσει το συμβόλαιο του νεαρού άσου, το οποίο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2012, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν τα είχαν βρει σε όλα. Ωστόσο, έναν χρόνο αργότερα, τα δεδομένα άλλαξαν και όπως όλα δείχνουν, ο Ολιβιέ Μπουμπάλ θα αποτελέσει παρελθόν.

Παράλληλα, μέσα στις επόμενες μέρες, οι Αγρινιώτες αναμένεται να έχουν μία συνάντηση με την πλευρά του Άγγελου Χαριστέα για τη λύση του συμβολαίου του για οικονομικούς λόγους, μια και οι απολαβές του διεθνή επιθετικού είναι υψηλές, ενώ και ο παίκτης δεν εμφανίζεται «ζεστός» να συνεχίσει στην Football League.

Πηγή : www.onsports.gr

«Πλήγμα εάν φύγει ο Κωστούλας!»


Ο Στάθης Καραμαλίκης σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr αναφέρθηκε στην πιθανότητα της αποχώρησης του Φώτη Κωστούλα από τον Παναιτωλικό, τονίζοντας πως θα είναι ένα ισχυρό πλήγμα, εάν τελικά δεν συνεχίσει να ηγείται της ομάδας του Αγρινίου. Τι είπε για τον υποβιβασμό.

- Στάθη αρχικά θα ήθελα μία δική σου ερμηνεία ως προς το τι έφταιξε και ο Παναιτωλικός δεν θα είναι και του χρόνου στην Σούπερ Λίγκα.

Όταν πέφτει μία ομάδα σίγουρα φταίνε πολλά πράγματα. Δεν είμαι αρμόδιος να κάνω καταμερισμό ευθυνών. Σίγουρα όλοι μας είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Το σίγουρο είναι ότι δεν άξιζε αυτή η ομάδα να βρεθεί ξανά στην Football League.

- Μήπως θα μπορούσες να γίνει πιο συγκεκριμένος; Θεωρείς για παράδειγμα πως μπορεί να επηρέασε ακόμα και ο παράγοντας διαιτησία;

Όταν πέφτει μία ομάδα σίγουρα φταίνε πολλά, όπως είπα πιο πριν. Κάτι δεν έχει γίνει σωστά. Ίσως και κάποιες διαιτησίες να έπαιξαν τον ρόλο τους. Βέβαια ίσως για κάποιους αυτά να είναι δικαιολογίες.

- Να το θέσω διαφορετικά. Θεωρείς ότι κομβικά ματς όπως εκείνα με την Δόξα Δράμας οδήγησαν τον Παναιτωλικό στον υποβιβασμό;

Σίγουρα το γεγονός ότι με την Δόξα Δράμας δεν πήραμε ούτε βαθμό, όπως έγινε και με τον Λεβαδειακό έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Στο 20ήμερο που αντιμετωπίσαμε αυτές τις δύο ομάδες δεν καταφέραμε να πάρουμε τίποτα. Αυτό στοίχισε πολύ στην ομάδα.

- Πως εξηγείς τα δύο διαφορετικά πρόσωπα του Παναιτωλικού; Η ομάδα σου ξεκίνησε πολύ καλά την σεζόν, όμως στον Β' γύρο έπεσε πολύ.

Η αλήθεια είναι ότι κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα. Βρεθήκαμε με αρκετούς βαθμούς και σε υψηλές θέσεις. Ίσως να επαναπαυθήκαμε κάπως. Ίσως και να είπαμε ότι με τα ματς που μας έλλειπαν δεν θα είχαμε πρόβλημα. Θεωρήσαμε πως θα ήταν εύκολη η παραμονή μας.

Ίσως και να υπήρξε μίας μορφής εφησυχασμός. Το τι αισθάνθηκε ο καθένας δεν μπορώ να το ξέρω. Πιστεύαμε πως δύσκολα ή εύκολα θα σωζόμασταν. Τελικά δεν έγινε έτσι.

- Κατά την γνώμη σου επηρέασε η αλλαγή προπονητή;

Στο σημείο εκείνο δεν γινόταν η διοίκηση να κάνει κάτι άλλο. Δεν μπορούσε να αλλάξει όλους τους παίκτες. Έτσι άλλαξε τον προπονητή. Για μένα τα κομβικά ματς ήταν με την Δόξα και τον Λεβαδειακό.

- Πως εισπράττεις τις δηλώσεις του κυρίου Κωστούλα περί πώλησης της ομάδας;

Σίγουρα όχι θετικά. Θα είναι μεγάλο πλήγμα για τον Παναιτωλικό εάν φύγει αυτός ο πρόεδρος από την ομάδα. Για μένα δεν πρέπει ν' αποχωρήσει.

- Πως ξημερώνει η επόμενη μέρα για τον Παναιτωλικό;

Η επόμενη μέρα από την στιγμή που έπεσε η ομάδα θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα πρέπει να είσαι δυνατός και να σηκώσεις ξανά ψηλά το κεφάλι σου. Πρέπει να γυρίσουμε ξανά στην Α' Εθνική.

- Για σένα είναι μονόδρομος η επάνοδος στην Α' Εθνική;

Η κατάσταση για εμάς είναι δύσκολη. Ο πρόεδρος είναι αυτός που δίνει τις... μάχες και θα δει το τι θα γίνει με την ομάδα. Βέβαια μετά τις δηλώσεις του δεν ξέρω τι θα γίνει.

- Όσον αφορά στον κόσμο τι έχεις να πεις;

Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος αγαπάει πολύ την ομάδα. Ενθουσιάζεται πολύ με τις επιτυχίες και απογοητεύεται πολύ με τις αποτυχίες.

- Εάν έκανες έναν δικό σου απολογισμό για τον Παναιτωλικό τι θα έλεγες για τον υποβιβασμό του;

Η ομάδα δεν μπορώ να πω ότι δίκαια βρίσκεται εδώ. Από εκεί και πέρα κάποια πράγματα δεν έγιναν σωστά. Η ομάδα και η ποιότητά της δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία των περιπτώσεων την θέση της.

Από την άλλη όμως εμείς δεν καταφέραμε να δείξουμε τα αναμενόμενα μες στο γήπεδο. Το θέμα είναι οι πράξεις, όχι τα λόγια. Δεν δείξαμε την πραγματική εικόνα του Παναιτωλικού. Υπ' αυτήν την έννοια εμείς οι παίκτες έχουμε ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης.

- Με σένα τι γίνεται; Θα μείνεις στο Αγρίνιο;

Δεν μπαίνω σε αυτήν την διαδικασία. Δεν ξέρω τι γίνεται. Τελειώνει το συμβόλαιό μου. Θα δούμε τι θα γίνει.

Πηγή : www.gazzetta.gr

"Εν κρυπτώ" η EΠΟ άλλαξε την προκήρυξη της Σούπερ Λίγκας

"Εν κρυπτώ" η EΠΟ άλλαξε την προκήρυξη της Σούπερ Λίγκας

Στις 15 Μαΐου θα συζητηθεί η προσφυγή του Παναιτωλικού στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ για την απόφαση που πήραν να μην υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν θα έχουν πάρει την αδειοδότηση.

Η πλευρά του Παναιτωλικού θα βασιζόταν στο ότι στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας υπήρχε διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο υποβιβασμός θα ήταν η ποινή για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτούνταν, όπως συνέβαινε και πέρυσι.

Όμως, όπως κατέστη γνωστό, στη συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιου, με τον πρόεδρο του Παναιτωλικού, Φ. Κωστούλα, και όπως συζητήθηκε στο τελευταίο Δ.Σ της Λίγκας, η ΕΠΟ δεν ενέκρινε τη συγκεκριμένη διάταξη του καταστατικού της Σούπερ Λίγκας, χωρίς ωστόσο όπως προκύπτει από πηγές προσκείμενες στον Παναιτωλικό αλλά και από όσα ειπώθηκαν στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας την περασμένη Δευτέρα, να έχει ενημερώσει αρμοδίως κι επισήμως τη Σούπερ Λίγκα η οποία το έμαθε αργοπορημένα και προφορικά.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που η προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν «ανέβηκε» στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας.

Παρά την αρνητική για τον Παναιτωλικό εξέλιξη, η προσφυγή που έχει καταθέσει δεν θα αποσυρθεί αφού υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να απαντηθούν, όπως για παράδειγμα α) σε ποιο Δ.Σ της ΕΠΟ ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση, β) σε ποια πρακτικά περιλαμβάνεται και γ) πότε ενημερώθηκε εγγράφως η Σούπερ Λίγκα για την απόφαση της ΕΠΟ.

Όπως εκτιμούν άνθρωποι του ποδοσφαίρου, η ΕΠΟ ενήργησε με αυτόν τον τρόπο αφενός για να αποδυναμώσει το βασικό επιχείρημα του Παναιτωλικού και αφετέρου για να αποφευχθεί η ποινή του υποβιβασμού, που θα δημιουργούσε προς αυτήν πιέσεις, τις οποίες όπως έδειξε η περσινή περίοδος δε μπορεί η Ομοσπονδία να αντέξει.

Ωστόσο, και η πλειοψηφία των εταίρων στη Σούπερ Λίγκα όταν αντιλήφθηκε ότι αρκετές και ανάμεσα σε αυτές μεγάλες ομάδες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την αδειοδότηση, έσπευσε ν’ αλλάξει την αρχική απόφαση και αντί του υποβιβασμού να βάλει την ποινή της απαγόρευσης μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ.

Πηγή : www.tokoskino.blogspot.com

Λύση συμβολαίων Ετζενγκέλε και Ακαλέ

Λύση συμβολαίων

Λύθηκαν σήμερα κοινή συναινέσει τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών Ουίλιαμ Ετζενγκέλε και Κάνγκα Ακαλέ. Η ΠΑΕ Παναιτωλικός του ευχαριστεί για τη συνεργασία και εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Μυθική πρόταση στον Τσιώλη από τον Παναιτωλικό


Η εξαιρετική χρονιά του Τσιώλη στον πάγκο του Αστέρα τον έχει αναδείξει σε έναν από τους πλέον περιζήτητους προπονητές στην ελληνική αγορά.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έχει ως πρώτη επιλογή την παραμονή στην Αρκαδία, κάτι που όμως θα ξεκαθαρίσει την Πέμπτη (03/05) στη συνάντηση που θα έχει πλέον με τον εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ Γιάννη Καϋμενάκη.

Σε περίπτωση που όλα κυλήσουν φυσιολογικά και ο Τσιώλης συμφωνήσει με τον Αστέρα, τότε θα υπογράψει συμβόλαιο για έναν χρόνο με τους "κιτρινομπλέ" και θα ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν με τον καταρτισμό του ρόστερ.

Επιπρόσθετα, αν ο Τσιώλης παραμείνει τελικά στον Αστέρα, τότε θα έχει απορρίψει μυθική οικονομική πρόταση από τον Παναιτωλικού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα από το Αγρίνιο προσφέρει "γη και ύδωρ" στον Τσιώλη για να τον πείσει να πει το "ναι" δίνοντας του μάλιστα ένα υπέρογκο ποσό ως προκαταβολή.

Ο υποβιβασμός του Παναιτωλικού έχει πεισμώσει τους ανθρώπους του Αγρινίου οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν από την αρχή μια ισχυρή ομάδα και για αυτό το λόγο προσφέρουν στον Τσιώλη ποσό που ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ το χρόνο.

Πάντως ο Τσιώλης, εκτιμώντας αυτά που του έχει προσφέρει ο Αστέρας αλλά και τις συνθήκες εργασίας που συνάντησε στην Τρίπολη, έχει προτεραιότητα την ανανέωση της συνεργασίας με τους Αρκάδες...

Πηγή : www.contra.gr

Άμεσα θέλει να αποχωρήσει από τον Παναιτωλικό ο Κωστούλας

Άμεσα θέλει να αποχωρήσει από τον Παναιτωλικό ο Κωστούλας

Την πρόθεσή του να μην είναι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός από τη νέα σεζόν επανέλαβε ο Φώτης Κωστούλας, τονίζοντας παράλληλα πως ίσως δεν μπορέσει να περιμένει για μεγάλο διάστημα, μέχρι να βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος.

«Περιμένω κάποια πρόταση. Όποιος ενδιαφέρεται ξέρει που θα με βρει. Καταλαβαίνω πως η χρονική στιγμή συμπίπτει με αυτή που πρέπει να γίνει ο σχεδιασμός. Παρότι δεν ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα είμαστε. Αν δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος, τότε θα κάνουμε μία ομάδα να μπορέσει να σταθεί με αξιώσεις.

Εγώ, όμως, δεν θέλω να είμαι εδώ στην αρχή της επόμενης σεζόν. Για αυτό και ίσως δεν θα μπορώ να περιμένω για μεγάλο χρονικό διάστημα να υπάρξει ενδιαφέρον», είπε στη «Sportday» ο Φώτης Κωστούλας για την απόφασή του να βάλει... πωλητήριο στην ΠΑΕ Παναιτωλικός, ξεκαθαρίζοντας πως τα χρήματα που θα ζητήσει θα είναι πολύ λιγότερα από τα 10 εκατ. ευρώ που έχει βάλει συνολικά ο ίδιος.

Όσον αφορά στη δικαστική μάχη για τις αδειοδοτήσεις, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας του Αγρινίου, υποστήριξε: «Θα τη συνεχίσουμε. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Μακάρι η ομάδα να μείνει και έτσι ο επόμενος που θα έρθει, να τη βρει στη μεγάλη κατηγορία. Δεν αλλάζει την απόφασή μου να κινηθώ για τη δικαίωσή μας».

Πηγή : www.onsports.gr

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Κωστούλας: Πουλάω!


«Βόμβα» έριξε ο Φώτης Κωστούλας! Ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Παναιτωλικός και σε αποκλειστική του δήλωση στο agrinionews.gr κληθείς να σχολιάσει την τρέχουσα κατάσταση στο σύλλογο και το τι μέλλει γεννέσθαι στην ομάδα του Αγρινίου έβγαλε προς τα έξω τις προθέσεις του δηλώνοντας ευθαρσώς ότι πουλάει τον Παναιτωλικό σε όποιον ενδιαφερθεί.

«Η ομάδα είναι για πούλημα. Όποιος ενδιαφέρεται, εδώ είμαστε να έρθει να την πάρει. Ξεχρέωτη και καθαρή», ήταν τα λόγια του κ. Κωστούλα προς πάσα ενδιαφερόμενο. Ο κ. Κωστούλας δεν έκρυψε μεταξύ των άλλων και την έντονη δυσαρέσκειά του για την ανακοίνωση της θύρας 6 με τον πρόεδρο του Παναιτωλικού να δείχνει πολύ ενοχλημένος από τα λεγόμενα των οργανωμένων φιλάθλων. 

Αυτό που επίσης προέκυψε από το ρεπορτάζ είναι ότι το θέμα της δικαστικής οδού και στο αν θα δικαιωθεί ο Παναιτωλικός ή όχι στον αγώνα που κάνει, θα έχει ξεκαθαρίσει μέσα στο Μάιο (στις 15 εκδικάζεται η προσφυγή)οπότε και θα γνωρίζουν στην αγρινιώτικη ΠΑΕ τελεσίδικα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται στη νέα σεζόν. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το τοπίο αυτή τη στιγμή παραμένει θολό με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμη και αυτό της αποχώρησης του κ. Κωστούλα από την ομάδα του Αγρινίου.

Πηγή : www.agrinionews.gr