Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Πρωτοδικείο προ των πυλών!

Εν αναμονή των διοικητικών εξελίξεων στον Παναιτωλικό

Καθόλου καλές δεν φαίνεται να είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών για τον Παναιτωλικό. Όπως φαίνεται, η προσπάθεια του Ερασιτέχνη προς ανεύρεση πιθανών επενδυτών δεν απέδωσε καρπούς και έτσι, το μπαλάκι πλέον επιστρέφει στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Φώτη Κωστούλα.

Οι φήμες των τελευταίων ωρών περί επενδυτών που φερόταν να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον κύριο Κωστούλα, διαψεύδονται κατηγορηματικά από τον Ερασιτέχνη. Έτσι λοιπόν το μόνο που μένει, είναι στην συνάντηση που θα έχουν αύριο (Παρασκευή 1/6) το μεσημέρι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναγιώτης Στεργίου, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Φώτη Κωστούλα, είναι ο δεύτερος να κάνει αυτό που προανήγγειλε μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης και να προσφύγει σε λύση πρωτοδικείου.

Από την πλευρά του ο Ερασιτέχνης φαίνεται πως είναι έτοιμος να αναλάβει με την βοήθεια κάποιων τοπικών επιχειρηματιών (εάν και εφόσον τους ζητηθεί από τον κύριο Κωστούλα), όχι όμως με την μορφή επένδυσης. Αυτοί οι επιχειρηματίες μπορούν να βοηθήσουν στην αρχή οικονομικά αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να επενδύσουν στον Παναιτωλικό.

Αυτό όχι επειδή ο κύριος Κωστούλας αξιώνει κάποια χρήματα για την ομάδα (άλλωστε το έχει δηλώσει και ο ίδιος ότι για να "ξεμπλέξει" από τον Παναιτωλικό παραχωρεί τις μετοχές του ΔΩΡΕΑΝ), αλλά ακόμα και εάν δωρήσει της μετοχές στον Ερασιτέχνη, αυτοί θα πρέπει να καταβάλουν στην εφορία ποσό της τάξης του 5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου του κυρίου Κωστούλα.

Εάν δηλαδή το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ανέρχεται στα οχτώ με δέκα εκατομμύρια ευρώ, ο Ερασιτέχνης θα έπρεπε να πληρώσει μέχρι και 500 χιλιάδες ευρώ εφορία. Όπως είναι λογικό, ειδικά σε τέτοιες εποχές ένα τέτοιο ποσό δεν βρίσκεται εύκολα, ειδικά την στιγμή που όποιος αναλάβει θα πρέπει να σκεφτεί πως έχει μπροστά του ολόκληρο προγραμματισμό για τη νέα χρονιά...

Συμβόλαια νέων ποδοσφαιριστών που θα πρέπει να ενισχύσουν την ομάδα, πρόσληψη νέου προσωπικού και γενικά κάποια πάγια έξοδα για την λειτουργία της ΠΑΕ. Με λίγα λόγια, όλοι οι φίλοι του "Τίτορμου" περιμένουν τις αυριανές εξελίξεις στην συνάντηση Ερασιτέχνη - Κωστούλα, καθώς όπως φαίνεται θα κρίνει σε κάποιο βαθμό και το μέλλον του Παναιτωλικού.

Μπάμπης Τσιρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου