Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η πρώτη «μάχη» στα «σαλόνια»


Η πρώτη «μάχη» στα «σαλόνια»
Ιστορικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το παιχνίδι του Σαββάτου (17/9, 17:15, Novasports2, Onsports) μεταξύ της Κέρκυρας και του Παναιτωλικού, καθώς οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά σε επίπεδο Super League.
Η μεγάλη απουσία της ομάδας του Αγρινίου από την πρώτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, δεν είχε δώσει την ευκαιρία στους δύο συλλόγους να τεθούν αντιμέτωποι σε επίπεδο πρώτης εθνικής. Αντίθετα, τα «Καναρίνια» είναι η μοναδική ομάδα που έχει αντιμετωπίσει τους «Φαίακες» σε όλα τα προηγούμενα… σκαλοπάτια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 17:15 οι νησιώτες θα υποδεχθούν το «συγκρότημα» του Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος θα βρεθεί απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του. Παράλληλα, σε γνώριμα… λημέρια θα επιστρέψουν οι Στέφανος Σιόντης και Ανέστης Αναστασιάδης. Ο πρώτος είχε αγωνιστεί στον ΑΟΚ τη σεζόν 2007-08 (Β’ Εθνική) ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο έμπειρος αμυντικός είχε περάσει από την Κέρκυρα την περίοδο 2006-07, στη δεύτερη παρουσία του ΑΟΚ στη Super League.
Αντίθετα τον ανάποδο… δρόμο, έστω και με μερικές… στάσεις, ακολούθησαν οι Μιχάλης Μπουκουβάλας και Γιώργος Μπάρκογλου. Ο νεαρός αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της πόλης του, τον Παναιτωλικό, ωστόσο το καλοκαίρι του 2007 αναχώρησε για τη Λάρισα. Ο έμπειρος επιθετικός, αγωνίστηκε την διετία 1998-00 με τη φανέλα της ομάδας του Αγρινίου.
«Μονόδρομος» το «τρίποντο»
Με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα σημάνει το πρώτο «τρίποντο» της φετινής σεζόν θα παραταχθεί στο ΕΑΚ η Κέρκυρα. Οι νησιώτες που προέρχονται από την ήττα στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό και την ισοπαλία εκτός έδρας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, γνωρίζουν πως παιχνίδια όπως τα σημερινά είναι εξαιρετικά κρίσιμα, στην «μάχη» που δίνει η ομάδα για την παραμονή στην κατηγορία.
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς κάνει τα πλάνα του για τον αγώνα με τα «καναρίνια», χωρίς να έχει στην διάθεσή του τον Αμπντούλ Οσμάν που είναι τιμωρημένος, στον τραυματία Ζιαμπάρη, τους ανέτοιμους Παρασκευαΐδη και Χάμπερ, τους μόνιμους τραυματίες, Τσίγκα και Μίχο, αλλά και στους Γιάντση και Σακελλαρίου, για αγωνιστικούς λόγους.
Συγκεκριμένα, στην αποστολή της Κέρκυρας μετέχουν οι: Γκαλίνοβιτς, Αναστασόπουλος, Γκουστάβο, Μαϊστόροβιτς, Βέντσελ, Κοντοδήμος, Γραμμόζης, Λαμπρόπουλος, Λόβιν, Μετίν, Μαζνόφ, Καλαντζής, Βενέτης, Μπάρκογλου, Χαμπλ, Μπουκουβάλας, Αργίτης, Ιωάννου.
Με ανεβασμένο το ηθικό
Ηθικόν ακμαιότατον στο «στρατόπεδο» του Παναιτωλικού μετά την πρώτη νίκη στην Super League. Οι Αγρινιώτες, στο εξ’ αναβολή ματς της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης, το βράδυ της Τετάρτης (14/9) πανηγύρισαν τους πρώτους τους βαθμούς, αλλάζοντας… άρδην το κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο.
Πλέον, το «συγκρότημα» του Μπάμπη Τεννέ πάει χωρίς μεγάλο άγχος στην σημερινή «μάχη» στηνΚέρκυρα. Οι φιλοξενούμενοι γνωρίζουν πως σε τέτοιες αναμετρήσεις, κόντρα σε ομάδες που έχουν τους ίδιους, σχεδόν, στόχους, ένα θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας, μπορεί να έχει πολλά κέρδη.
Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει στην διάθεσή του και τους νεοαποκτηθέντες, Μεζάγκ και Μπαμόγκο, οι οποίοι μετέχουν για πρώτη φορά στην αποστολή του συλλόγου.
Συγκεκριμένα, η αποστολή αποτελείται από τους: Τσέναμο, Μπλάζιτς, Κουτρουμάνο, Εντζενγκουέλε, Αναστασιάδη, Άντι, Κούσα, Σιόντη, Ρότσα, Θεοδωρίδη, Καμαρά, Χαριστέα, Γκόλια, Μουμίν, Σέγε, Μπουμάλ, Μεζάγκ, Παλαιολόγο, Μπαμόγκο και Καραμαλίκη.
Πηγή : www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου