Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Φώτης Κωστούλας : Δεν είμαστε ελέφαντες!


…δεν είμαστε ελέφαντες!

Σχετικά με την αναφορά του ονόματος του Παναιτωλικού σε ύποπτα παιχνίδια, που ήρθαν ξανά στο φως στης δημοσιότητας, είναι σε όλους γνωστή η στάση που τήρησε και τηρεί απαρέγκλιτα. Βρίσκεται μόνιμα πολύ μακριά από τέτοιου είδους καταστάσεις, πληρώνοντας και το τίμημα των επιλογών του. Δεν μπορεί «όλοι να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι», ούτε κάθε φορά να καλείται ο Παναιτωλικός «να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας…»

Ακούστε τι απάντησε σήμερα σε σχετικές ερωτήσεις ο  πρόεδρος  Φώτης Κωστούλας που φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3





Διαβάστε τις δηλώσεις

Για το ότι μπλέκουν τον Παναιτωλικό στα στημένα:

«Πραγματικά ξαφνιάστηκα. Απ' ότι κατάλαβα μιλάνε για το ματς Παναιτωλικός- Ιωνικός. Το είχα ξαναδεί το δημοσίευμα παλιότερα όταν είχαν βγει αυτές οι περιβόητες συνομιλίες, υπήρχε και τότε μια αναφορά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχουμε ιδέα.

Δεν έχουμε ανακατευτεί ποτέ ούτε σε στοιχήματα, ούτε σε στησίματα, ούτε σε κάτι το οποίο να μην είναι καθαρό και ξάστερο. Και αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι εκτός από την έκπληξη καταλαβαίνουμε ότι έχουν μπερδευτεί και ομάδες οι οποίες δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται και υπάρχουν και άλλοι που ίσως να αποκόμισαν κάτι, να έστησαν αλλά εν αγνοία μας πάντα».

Για το ότι στις 23 Αυγούστου εκδικάστηκε η συγκεκριμένη απόφαση αλλά δεν δημοσιεύτηκε:

«Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Δεν έχω ιδέα με πιο τρόπο μπορεί να στήθηκε αυτό το παιχνίδι, εμείς είμαστε εντελώς αμέτοχοι. Το μόνο που μπορώ να πω τώρα είναι ότι εμείς παίξαμε με έναν Ιωνικό, ο οποίος δεν συμπλήρωνε καν δεκατετράδα για να έρθει στο Αγρίνιο.

Μαζέψανε ότι μικρούς είχαν, αν θυμάμαι και καλά το αποτέλεσμα ήταν 4-0 για μας κι ήταν ένα αποτέλεσμα που ήταν πολύ φυσιολογικό για μια ομάδα όπως ο Παναιτωλικός στην έδρα μας να κερδίσει μια αποδεκατισμένη ομάδα. Αν αυτό αποτελεί επιχείρημα για κάποιους τότε δεν το καταλαβαίνω και δεν μας νοιάζει. Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να έγινε και με ποιο τρόπο στηρίζεται αυτό το επιχείρημα γιατί εμείς είμαστε τελείως αμέτοχοι».

Για το ότι στη χειραγώγηση του ματς του Παναιτωλικού με τον Ιωνικό εμπλέκεται ο Τσακογάννης:

«Δεν ξέρω τι σχέση έχει ο Τσακογιάννης με τον Ιωνικό αλλά με τον Παναιτωλικό δεν έχει. Αυτό πέρυσι ήταν το τελευταίο ματς που παίξαμε μέσα στην Ηλιούπολη. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, τους κερδίσαμε μέσα στην έδρα τους και μάλιστα μπορώ να πω ήμασταν και η αιτία που μπήκαν στη διαδικασία των πλέι άουτ, γιατί είχε γραφτεί και αυτό ότι θα δίναμε εμείς το ματς. Εμείς θέλαμε όπωσδήποτε να βγούμε πρώτοι για να πάρουμε το πρωτάθλημα και δεν θα κάναμε κίνηση για καμιά τέτοια παρανομία τη στιγμή μάλιστα που θέλαμε νίκη οπωσδήποτε για την πρωτιά ώστε να περάσουμε και τα Γιάννενα.

Όλες αυτές οι εικασίες είναι του καφενείου και απορώ πως φτάνουν μέχρι την επιτροπή του ποδοσφαίρου. Δεν έχουμε καμιά σχέση με στησίματα και δεν ασχολούμαστε το έχω ξαναπεί. Δεν ξέρουμε πως παίζουν στοίχημα, δεν ασχολείται κανείς από εμάς, δεν κάνουμε τηλέφωνα και οτιδήποτε άλλο, ούτε να ζητήσουμε έστω πληροφορίες. Αυτό που κάνουν όλοι, να πούμε τι ρόλο παίζει αυτός ο διαιτητής, είναι απαγορευμένο θέμα αυτό για εμάς. Όλα αυτά δεν μας ενδιαφέρουν εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι μας».

Για το αν νιώθει δικαίωση που ο Παναιτωλικός ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ και γενικότερα για την πορεία του:

«Βεβαίως νιώθω δικαίωση και βεβαίως αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι οι δικοί μου που με παρότρυναν να κάνω κάτι διαφορετικό τώρα έρχονται και λένε είχες δίκιο. Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα οπωσδήποτε με καλύπτει και με ενθουσιάζει. Διότι στα παλιά τα χρόνια, τον πρώτο, τον δεύτερο που ήμουνα στη Γ' εθνική όλοι μου έλεγαν “πρόεδρε αν δεν μπούμε στο παρασκήνιο δεν πρόκειται να ανέβουμε” και τους έλεγα άμα θέλετε για παρασκήνιο να βρείτε άλλον.

Στα εξήντα μου χρόνια δεν θ γίνω αυτό που δεν έγινα τόσα χρόνια. Έχω περάσει μια ζωή τίμια και με ηθική και δεν θα αλλάξω τώρα. Εκεί ήταν η κόντρα, αυτά τα είχα ακόμη και με ανθρώπους εδώ που ήταν κοντά στην ομάδα και τους είπα εγώ θα κάνω την προσπάθεια μου και αν δεν τα καταφέρω ας έρθει άλλος που θα τα καταφέρει καλύτερα. Τώρα όλοι αυτοί μου λένε είχες δίκιο υπάρχει αυτός ο δρόμος για να προχωρήσει κανείς».

Για το αν τελικά θα επιτευχθεί η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Θέλω να πιστεύω πως θα γίνει κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση, είμαστε σε καλό δρόμο και στα μισά του δρόμου να φτάσουμε απ ότι άλλες χώρες, θα είμαστε κερδισμένοι. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα λέει ο πολύς ο κόσμος, εγώ δεν είμαι αυτής της άποψης, για μένα ο σκοπός είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν ακριβώς τις ίδιες σκέψεις και καιρός είναι να εκδηλωθούμε και να αλλάξουμε την κατάσταση από μόνοι μας».

Για το αν έπρεπε να ξεκινήσει έτσι το πρωτάθλημα:

«Θα πρεπε να δίναμε ένα περιθώριο στη δικαιοσύνη τουλάχιστον για έναν μήνα ακόμα και αν ως τότε δεν είχαν λυθεί τα θέματα να πούμε ότι ξεκινάμε τότε. Ξέρω όμως τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες αυτή τη στιγμή και έχουν τεράστιο πρόβλημα και αυτή η ανάγκη ότι τα έξοδα τρέχουν καθημερινά, μας έκανε να πούμε προχωράμε και θα το λύσουμε στην πορεία».

Για το εάν θα έπρεπε να υποβιβαστούν Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου:

«Πιστεύω πως θα πρέπει να ανέβουν οι δύο επόμενες ομάδες από την Football League. Όπως και να 'χει Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα είναι στην συνείδηση του κόσμου μπλεγμένοι. Θα έπρεπε να έχει τελειώσει αυτό το θέμα αλλά η δικαιοσύνη ξέρει. Η δική μου η άποψη είναι ότι θα πρεπε να ανέβουν δυο ομάδες να πάμε δεκαέξι και να συνεχίσουμε».

Για την μεταγραφή του Μπαμόγκο στον Παναιτωλικό, δήλωσε:

«Το θέμα του Μπαμόγκο είναι ολοκληρωμένο κατά 99%. Απλά κρατάμε μια μικρή επιφύλαξη έως ότου έρθει ο παίκτης και υπογράψει».

Για τους στόχους του Παναιτωλικού:

«Προσπαθήσαμε μέσα στο καλοκαίρι να τελειώσουμε κάποια προβλήματα που είχε το γήπεδο. Υπάρχει μια δυσκολία στο να έρθουν βέβαια μεγάλοι παίκτες. Δεν αφήνει εύκολα κάποιος το Παρίσι για να έρθει να μείνει στο Αγρίνιο. Παρόλα αυτά, κάναμε καλές μεταγραφές και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Αυτός είναι ο στόχος. Να μείνουμε και ότι βγει παραπάνω θα είναι καλό και για το γόητρο μας και για την επόμενη χρονιά για την αυτοπεποίθηση μας».

Πηγή : www.panaitolikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου