Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αναστασιάδης: «Μπορούσαμε και… το κάναμε»


Αναστασιάδης: «Μπορούσαμε και… το κάναμε»
Οι παίκτες του Παναιτωλικού πήραν τη νίκη επί της Κέρκυρας, όταν κατάλαβαν πως… μπορούσαν να το κάνουν, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο Sportaction ο Ανέστης Αναστασιάδης. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ θυμήθηκε και την παρουσία του στην Μπαρτσελόνα Β’, όταν ήταν συμπαίκτης του Ινιέστα.
Αρχικά, στην κουβέντα μας με τον Ανέστη Αναστασιάδη, μιλήσαμε για το… κλίμα που υπάρχει στον Παναιτωλικό, μετά τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα: «Όπως είναι λογικό, το κλίμα είναι ευχάριστο.Όταν κερδίζεις άλλωστε όλα είναι καλά. Εμείς, θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο ζήλο και να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε ανάλογες εμφανίσεις».
Ποιο ήταν όμως το κλειδί για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του Αγρινίου στην Κέρκυρα; «Κλειδί ήταν το ότι καταλάβαμε πως μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Έτσι, μπήκαμε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πήραμε τη νίκη. Στο δεύτερο μέρος φάνηκε το ότι είμαστε καλύτερα γυμνασμένοι από την Κέρκυρα, αφού παρά το ότι είχαμε δώσει έναν αγώνα την Τετάρτη, στο Β’ μέρος παρουσιαστήκαμε πολύ δυνατοί.Μπήκαμε πολύ δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και πήραμε τη νίκη. Το κλειδί λοιπόν, ήταν το ότι καταλάβαμε πως μπορούμε να πάρουμε τη νίκη».
Ο Παναιτωλικός, μετράει ήδη δύο νίκες επί των Αστέρα Τρίπολης και Κέρκυρας, δύο αντιπάλων που θα δώσουν μάχη για την παραμονή τους στην κατηγορία. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον Παναιτωλικό, σύμφωνα με τον Ανέστη Αναστασιάδη; «Όταν κερδίζεις αυτές τις ομάδες και μάλιστα εκτός έδρας, σίγουρα, είναι καλό. Ο δρόμος του πρωταθλήματος όμως, είναι μακρύς. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά».
Επόμενος αντίπαλος για τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΣ Γιάννινα… Τι θα πρέπει να… προσέξει η ομάδα του Αγρινίου στην αναμέτρηση με τους Ηπειρώτες; «Αντιμετωπίσαμε και πέρυσι τον ΠΑΣ. Πρόκειται για μια ομάδα αρκετά καλή και έμπειρη. Έχει καλούς παίκτες και σίγουρα θα χρειαστεί προσοχή. Εμείς όμως, θα πρέπει να στηριχθούμε στην έδρα, τον κόσμο μας και στην καλή μας μέχρι τώρα παρουσία, προκειμένου να πάρουμε τη νίκη».
Ο Παναιτωλικός, έχει παίκτες με θητεία σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στις τάξεις του. Είναι ένα στοιχείο που δίνει στην ομάδα το… κάτι παραπάνω; Ο Ανέστης Αναστασιάδης, είναι σαφής: «Όλοι όσοι έχουν παίξει σε μεγάλες ομάδες ή και στο εξωτερικό, βοηθούν την ομάδα. Είναι λογικό αυτό. Ο Άγγελος και τα άλλα παιδιά δίνουν πολλά στην ομάδα».
Κάπου εκεί δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε… Βλέπετε, ο Ανέστης Αναστασιάδης, μιλούσε για τα… παιδιά που έχουν αγωνιστεί σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ εκείνος έχει στο βιογραφικό του, την παρουσία του στην Μπαρτσελόνα Β: «Εντάξει… Δεν θέλω να μιλάω για τον εαυτό μου».
Με ποιους από τους Καταλανούς όμως μοιράστηκε τα αποδυτήρια ο Ανέστης Αναστασιάδης; «Στην δική μου φουρνιά, ήταν οι Βαλντέζ, Ινιέστα, Μότα και Ολεγέρ. Όλοι τους ήταν προσγειωμένα παιδιά. Θεωρούσαν δεδομένο πως κάποια στιγμή θα προωθούνταν στην Μπαρτσελόνα και θα έπαιρναν τις ευκαιρίες τους. Φαινόταν όμως ότι άξιζαν την ευκαιρία. Τώρα, πως γίνεται η Μπαρτσελόνα να δίνει ευκαιρίες στα παιδιά από τις ακαδημίες της και όχι κάποιοι ελληνικοί σύλλογοι, είναι άλλο θέμα».
Κλείνοντας, ζητήσαμε από τον Ανέστη Αναστασιάδη να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναιτωλικού: «Δεν χρειάζεται να στείλω ένα μήνυμα εγώ. Ο κόσμος το στέλνει από μόνος του, με την παρουσία του. Εμείς τους θέλουμε στο πλευρό μας έτσι, συνέχεια. Μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου του θέλουμε κοντά μας, να μας υποστηρίζουν».
Πηγή : www.sportaction.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου