Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Γιαννακόπουλος: «Xρήσιμα συμπεράσματα με Παναιτωλικό»

Γιαννακόπουλος: «Xρήσιμα συμπεράσματα με Παναιτωλικό»

Η φιλική αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό που συνοδεύτηκε με νίκη (2-0) ήταν ένα πολύ δυνατό και καλό τεστ προετοιμασίας για τον Πανηλειακό, όπως δήλωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Ο τεχνικός της ομάδας του Πύργου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Aeras FM 99,5 και αναφέρθηκε ακόμη στο νέο πρωτάθλημα της Football League, τον Ανρί Καμαρά, τον Γιώργο Καραγκούνη και την Μπόλτον, στην οποία έχει αγωνιστεί στο παρελθόν.

Αναλυτικά:

Για το φιλικό: «Για εμάς ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ, το πιο δυνατό μέχρι τώρα για την προετοιμασία μας για το νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσει. Ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα που έχει δώσει δείγματα γραφής, ήταν πέρυσι στην Σούπερ Λίγκα, με πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, πολύ καλό προπονητή, ήταν πάρα πολύ δυνατό τεστ για εμάς και βγάλαμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα».

Για την ομάδα του τον Πανηλειακό: «Βασικά όπως είπα και πριν, δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και αυτό είναι ένα ντεζαβαντάζ, για κάθε ομάδα και για κάθε προπονητή. Να μην ξέρει τι χρονικά περιθώρια έχει, ούτως ώστε να κάνει το τελικό μοντάρισμα της ομάδας. Από εκεί και πέρα προχωράμε με προπονήσεις, με κάποια φιλικά παιχνίδια, έτσι ώστε να είμαστε σε ένα βαθμό ετοιμότητας όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Για τον Παναιτωλικό: «Ο Παναιτωλικός όπως είμαστε και εμείς, είναι μία καινούργια ομάδα. Έχουν γίνει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το περσινό ρόστερ. Έχει έρθει καινούργιος προπονητής. Οπότε είναι μία ομάδα που φτιάχνεται σε καινούργιες βάσεις, με άλλο προπονητή και άλλη φιλοσοφία θα έλεγα. Γενικά πιστεύω πως είναι μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι μία ομάδα που η ιστορία της και μόνο της επιβάλει να πρωταγωνιστεί για την άνοδο στην Α' Εθνική».

Για το πρωτάθλημα της Football League: «Το μοναδικό που σίγουρα δεν πρόκειται να λείψει είναι το σασπένς. Έχουνε μαζευτεί πάρα πολλοί μνηστήρες για τις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο. Οπότε θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, να δούμε τις αναμετρήσεις αυτές, από ομάδες που κουβαλάνε βαριά ιστορία πίσω τους και είναι όλες στο "κόλπο" της ανόδου. Ο Παναιτωλικός κατά την άποψή μου είναι το νούμερο ένα φαβορί για την επιστροφή του, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Από εκεί και πέρα επειδή παίξαμε ένα φιλικό και με την Παναχαϊκή, πιστεύω πως είναι μία από τις ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο. Τώρα δεν ξέρω αν θα βγει και κάποια ομάδα ως έκπληξη που δεν το περιμένει κάποιος...»

Για τον Ανρί Καμαρά: «Καταρχήν είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Χώρια απ' το ποδόσφαιρο υπάρχει και το ανθρώπινο κομμάτι σε έναν ποδοσφαιριστή και η προσωπικότητά του. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας και από εκεί και πέρα έχει δώσει δείγματα γραφής όπου και αν έχει αγωνιστεί. Είναι ένας παίκτης που αν τον αφήσεις μόνο του έστω και μόνο για μια στιγμή, μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Θεωρώ ότι θα είναι ένα απ' τα μεγάλα όπλα του Παναιτωλικού στην φετινή σαιζόν».

Για τη μεταγραφή του Γιώργου Καραγκούνη στη Φούλαμ: «Επειδή έχω ξαναρωτηθεί για το συγκεκριμένο και επειδή βρισκόμασταν σε επικοινωνία με τον Γιώργο τις μέρες που γινόταν η μεταγραφή του, θεωρώ πως για τη Φούλαμ είναι τιμή να παίρνει έναν παίκτη με τις παραστάσεις και την προσωπικότητα του Γιώργου. Βέβαια και για τον Γιώργο είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, αλλά και η τελευταία "πινελιά" στην καριέρα του και μάλιστα, η καλύτερη. Θα πάει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, θα δει πράγματα που γενικά ο Έλληνας ποδοσφαιριστής και ο Έλληνας φίλαθλος, τα βλέπει μόνο στον ύπνο του. Θα ζήσει τη μαγεία της Πρέμιερ Λιγκ από μέσα... Από εκεί και πέρα στο χέρι του είναι να αρπάξει την ευκαιρία, γιατί θα του δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστεί. Στην Αγγλία δεν υπάρχει αυτό το κόμπλεξ με την ηλικία που υπάρχει και εδώ στην Ελλάδα αλλά και αλλού... Αν είσαι ικανός θα παίξεις. Αν δούμε τι κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που επανέφερε τον Σκόουλς στην ενεργό δράση και προσφέρει κάθε χρόνο συμβόλαιο στον Γκιγκς, που ο άνθρωπος θέλει να σταματήσει και δεν τον αφήνουνε. Δεν έχουν κανένα θέμα με την ηλικία, αρκεί να δείχνεις στο γήπεδο ότι μπορείς να τα καταφέρεις... Ο Γιώργος με την τρέλα που έχει, την αγάπη για το ποδόσφαιρο και το πάθος που τον διακρίνει, θα αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο της Φούλαμ».

Για την προσπάθεια της Μπόλτον να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ: «Εκεί είναι και η μεγάλη μου στεναχώρια, γιατί είναι μία ομάδα που πραγματικά την έχω μέσα στην καρδιά μου. Έχω ζήσει πολύ όμορφες στιγμές τα πέντε χρόνια που ήμουνα εκεί. Θεωρώ πως είναι μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσει την επιστροφή της στα "μεγάλα σαλόνια", γιατί πραγματικά δεν είναι για να παίζει στην Τσάμπιονσιπ. Είναι μία ομάδα που με το υπόβαθρο που έχει αλλά και τις επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια, επιβάλλεται να βρίσκεται στην Πρέμιερσιπ, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο. Το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ είναι πάρα πολύ μακρύ και πάρα πολύ σκληρό».

Πηγή : www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου