Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Παναχαϊκή - Παναιτωλικός 1-0

Παναχαϊκή-Παναιτωλικός 1-0: Ο Γκούρτσας… σίγησε τα «καναρίνια»! | onsports.gr

Η Παναχαϊκή ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας καθώς επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στην Πάτρα με «χρυσό» σκόρερ τον Γκούρτσα (63’).

Οι Αχαιοί απέδειξαν σε ένα ακόμα ντέρμπι πως βρίσκονται σε ανοδική πορεία με την παρουσία του Γιώργου Κούτση στην τεχνική ηγεσία, μια και προέρχονται από την επικράτηση απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου την προηγούμενη αγωνιστική και πλέον έφτασαν τους 17 βαθμούς και βρίσκονται στην 11η θέση.

Αντίθετα, τα «καναρίνια» του Αγρινίου γνώρισαν την πρώτη τους ήττα έπειτα από οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια και παρέμειναν στους 18 πόντους στον βαθμολογικό πίνακα, όντας στην 9η θέση.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά συνάντησαν πολλές δυσκολίες απέναντι στην καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχους. Μόλις στο 6’ ο Φαβάλι απείλησε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια, οι Αχαιοί ανέβασαν… στροφές, απείλησαν με τον Γκούρτσα στο 38’ ενώ στο 43’ και πάλι ο Φαβάλι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στους «ροσονέρι» οι οποίοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγνωιστικό χώρο, στο 54’ απείλησαν με τον Ντίνα, αλλά ο Τακίδης έδιωξε, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σπίνουλας έκανε το σουτ, αλλά και πάλι ο πορτιέρο αντέδρασε σωστά. Στο 60’ η Παναχαϊκή έχασε μία ακόμα ευκαιρία με την κεφαλιά του Κοιλιάρα, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού αντέδρασε σωστά.

Η υπεροχή της Παναχαϊκής έφερε… καρπούς τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Ουρτάδο έκανε την κάθετη μπαλιά και ο Γκούρτσας με σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια, νίκησε τον Τακίδη για το 1-0.

Μάλιστα, στο 75’ και πάλι ο Γκούρτσας βρέθηκε κοντά στο γκολ, όταν έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σφακιανάκη, ενώ στο 85’ ο Ντίνας βρλέθηκε απέναντι από τον Τακίδη, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων αντέδρασε σωστά και έδιωξε.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ανούσος (Λακωνίας).

Παναχαϊκή (Γιώργος Κούτσης): Πίτκας, Σπίνουλας, Καραμανλής, Κοιλιάρας, Άντονι, Βοσκόπουλος, Γκούρτσας (89’ Λίτσης), Ουρτάδο (73’ Βασιλαντωνόπουλος), Ντίνας (91’ Κοκκίνης), Ολισε, Σαλαμαστράκης.

Παναιτωλικός (Νίκος Καραγεωργίου): Τακίδης, Κούσας, Ακουάρο, Ιωάννου, Γκόλιας, Σφακιανάκης, Μπογκντάνοβιτς (65’ Δάρλας), Μύγας (58’ Μπακάκης), Φαβάλι, Καμαρά (68’ Κουτσοσπύρος), Πασας.

Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου