Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σουμπίνιο και ο... σούμπιτος!

«Μάγος» ο Σουμπίνιο, παλικάρι ο Λεβαδειακός! (photos)

Με 2 γκολ του Σουμπίνιο ο Λεβαδειακός κέρδισε 2-0 τον Παναιτωλικό, τον ξεπέρασε στην βαθμολογία και βρέθηκε πάνω από την ζώνη! Για λύπηση οι Αγρινιώτες που βρίσκονται σε τροχιά... Β΄εθνικής!

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 επέλεξε να παρατάξει τον Λεβαδειακό στον αγωνιστικό χώρο ξεκινώντας τους Κυριακίδη, Μουλόπουλο, Αλεξίου, Λισγάρα, Μεντί, Κόρμπο, Ζησόπουλο, Σουμπίνιο, Ναπολεόνι, Φαβάλι και Βασιλείου.

Από τη μεριά του, ο Τάκης Λεμονής προτίμησε το 4-3-3 και τους Τσενάμο, Σιόντη, Κούσα, Μητρόπουλο, Άντι, Ρότσα, Μουμίν, Θεοδωρίδη, Ακαλέ, Χαριστέα και Καμαρά.

Κόντρα στον αέρα και 1-0

Το παιχνίδι στη Λιβαδειά ξεκίνησε με τον αέρα να κάνει πιο δύσκολες τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων και δη του Λεβαδειακού στο πρώτο μέρος, που τον είχαν κόντρα. Παρά ταύτα, οι Βοιωτοί παρουσιάστηκαν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, αμύνθηκαν σωστά, είχαν κάποιες φάσεις και πέτυχαν νωρίς το γκολ.

Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Χαριστέα να βλέπει εκτός εστίας τον Κυριακίδη στο 2' και να επιχειρεί να πλασάρει τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού από μακριά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα χιλιοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι είχαν άμεσα την απάντηση και στο 5' ο Σουμπίνιο ανάγκασε τον Τσενάμο στην πρώτη απόκρουση του αγώνα σε σουτ που έκανε από το ύψος της περιοχής. Στο 8' ο Σουμπίνιο έκανε κακό σουτ, με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να μπλοκάρει την μπάλα, όμως δυο λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος δέχτηκε την ωραία μπαλιά του Ναπολεόνι και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Προσπάθησε ο Παναιτωλικός, έμεινε το 1-0

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι είχαν 1-2 φάσεις ακόμα να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, τη στιγμή που αμύνθηκαν σωστά στις όποιες προσπάθειες των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, καθώς είχαν μόλις μια σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσουν.

Ο Κούσας στο 34' έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μουλόπουλο να διώχνει πάνω στη γραμμή, ενώ νωρίτερα ο Ναπολεόνι έκανε κακό σουτ στο 22' και ο Σουμπίνιο δεν έπιασε καλά την κεφαλιά στο 27'. Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος ήταν το γυριστό σουτ του Βασιλείου στο 45', το οποίο πέρασε άουτ.

Φάσεις, δοκάρι και 2-0

Στην επανάληψη το ματς ήταν καλύτερο, με φάσεις, ένα δοκάρι και ένα ακόμα γκολ για τον Λεβαδειακό, τη στιγμή που ο Παναιτωλικός έδειξε να έχει πολλά κενά στην άμυνα. Ο Σουμπίνιο επιχείρησε να κρεμάσει σχεδόν από τη σέντρα τον Τσενάμο στο 52', όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 58' ο Χαριστέας έχασε μια από τις λίγες ευκαιρίες που είχαν οι Αγρινιώτες να ισοφαρίσουν, καθώς απέφυγε ωραία τον Αλεξίου κι έκανε το σουτ, με τον Τσενάμο να λέει «όχι». Ο Αναστασιάδης έκοψε στο 67' τον Κόρμπο, ο Τσενάμο μπλόκαρε την κεφαλιά του Ναπολεόνι δυο λεπτά αργότερα και στο 70' οι παίκτες του Παράσχου σπατάλησαν δυο σημαντικές ευκαιρίες να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα.

Ο Σουμπίνιο, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, έκλεψε την μπάλα κι έκανε και το σουτ από πλάγια, με τον Τσενάμο να αποκρούει, ενώ ο Λισγάρας πλάσαρε άουτ όντας μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.

Τελικά, ο Βραζιλιάνος είπε την τελευταία του λέξη στο 84', όταν ο Κουτσόπουλος του έβγαλε ωραία μπαλιά και αυτός πλάσαρε ιδανικά στον Τσενάμο για το 2-0. Σε εκείνο το σημείο τελείωσε και το παιχνίδι, με τον Λεβαδειακό να παίρνει μια σημαντική νίκη, που τον φέρνει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού και τον Παναιτωλικό να προβληματίζει για ένα ακόμα παιχνίδι και, πλέον, να οδεύει προς τη Β' Εθνική.

Man of the match: 7 τελικές προσπάθειες, 2 γκολ και 1 δοκάρι. Ο Σίσερο Σουμπίνιο ήταν δίχως αμφιβολία ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα της Λιβαδειάς.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Παναιτωλικού. Πολλά κενά είχαν πίσω οι Αγρινιώτες, με τους γηπεδούχους να βγάζουν κάθετες μπαλιές και να δημιουργούν συνεχώς προβλήματα. Επίσης, μακριά από τον καλό του εαυτό ήταν ο Στέλιος Βασιλείου, όμως η... απουσία του δεν έγινε αισθητή στο παιχνίδι.

Στο ύψος του: Ο Στέφανο Ναπολεόνι. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Ιταλό, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο γκολ, ενώ θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ σε κάποιες φάσεις.

Η γκάφα: Αν το τελικό αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, θα την είχε κάνει ο Λισγάρας, ο οποίος πλάσαρε άουτ στο 70' όντας μόνος του απέναντι στον Τσενάμο.

Το στραγάλι: Απαρατήρητη πέρασε η διαιτησία του Ηλία Σπάθα, καθώς δεν είχε δύσκολες φάσεις. Ο ρέφερι από το Σύνδεσμο Πειραιά έδειξε όπου έπρεπε την κίτρινη κάρτα.

Συνθέσεις ομάδων

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Αλεξίου, Μεντί, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Λισγάρας, Σουμπίνιο (89' Μελισσάς), Ναπολεόνι (90'+2' Πόποβιτς), Φαβάλι, Βασιλείου (69' Κουτσόπουλος).

Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Σιόντης, Ρότσα, Μουμίν, Άντι, Κούσας, Μητρόπουλος (77' Φερνάντες), Θεοδωρίδης (87' Καραμαλίκης), Ακαλέ (46' Αναστασιάδης), Χαριστέας, Καμαρά.

Πηγή : www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου