Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Προετοιμάζεται... το μέλλον!

Προετοιμάζεται... το μέλλον!

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σωστή οργάνωση και λειτουργία των Τμημάτων Υποδομής, στα οποία φιλοξενείται… το μέλλον της ομάδας. Η Ακαδημία ποδοσφαίρου και τα αγωνιστικά τμήματα με τις ομάδες Κ13, Κ15, Κ17, Κ20, που συμμετέχουν σε επίσημα πρωταθλήματα, προσφέρουν σωστή εκπαίδευση στα παιδιά και τα προετοιμάζουν με τελικό στόχο την προώθηση στη μεγάλη ομάδα του Παναιτωλικού.



Ο προπονητής της ομάδας Κ17 Χρήστος Ζαρκαβέλης, που την τελευταία πενταετία εργάζεται στα Τμήματα Υποδομής του Παναιτωλικού, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται:

- Ο Παναιτωλικός έχει ρίξει πολύ μεγάλο βάρος τα τελευταία χρόνια στα τμήματα υποδομής και φέτος εντείνει ακόμα περισσότερο αυτή την προσπάθεια, με τη συγκυρία της συμμετοχής της επαγγελματικής ομάδας στη Super League. Ο πρωταρχικός και μοναδικός σκοπός είναι η εκπαίδευση και η ανάδειξη ποδοσφαιριστών που ακολουθώντας όλη την ιεραρχία θα μπορέσουν να φτάσουν στον τελικό στόχο, που είναι να γίνουν επαγγελματίες.

- Από πού αντλείται το έμψυχο δυναμικό;
- Βασική «δεξαμενή» είναι η Ακαδημία μας, στην οποία τα παιδιά του Δημοτικού έχουν την πρώτη τους επαφή με το ποδόσφαιρο και σιγά-σιγά ξεχωρίζουν και συμμετέχουν στα πρώτα αγωνιστικά τμήματα. Δεν περιοριζόμαστε μόνο σ’ αυτή. Έχουμε οργανώσει πρόγραμμα εντοπισμού και παρακολούθησης ποδοσφαιριστών διάφορων ηλικιακών ομάδων, εντός και εκτός Αιτωλοακαρνανίας. Από αυτό το υλικό μετά από πολλά τεστ που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο, επιλέγουμε παιδιά που εντάσσουμε στα τμήματα υποδομής.

- Με τον ερχομό τους στο EMIELON αρχίζει και το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειά σας;
- Η διοίκηση παρέχει όλα τα εφόδια έτσι ώστε η εκπαίδευση των αθλητών να γίνεται σε απόλυτα επαγγελματικό πλαίσιο, με πλήρη επιστημονική στήριξη. Και οι άρτιες εγκαταστάσεις και η γενικότερη οργάνωση του Παναιτωλικού συμβάλλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση. Καθημερινό μέλημα των προπονητών είναι η υλοποίηση αυτού του προγράμματος, με πρωταρχικό στόχο την καλύτερη εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών, έτσι ώστε όταν βρεθούν στην επαγγελματική ομάδα να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις της. 

- Είστε ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας Κ17 μέχρι τώρα;
- Τα πρώτα δείγματα της ομάδας είναι άκρως ενθαρρυντικά. Φαίνεται ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και κάποια απ’ αυτά τα παιδιά μας δίνουν την αίσθηση ότι θα αποτελέσουν τους αυριανούς παίκτες της μεγάλης ομάδας. Η κλήση στην Εθνική του Νίκου Μήλιου, στη συνέχεια του Νώντα Δημουλά και ενδεχομένως κάποιων άλλων παικτών που θα ακολουθήσουν, αποτελεί επιβράβευση και της προσπάθειας των παιδιών και της δουλειάς που γίνεται σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα.

- Ποιο είναι το επίπεδο του πρωταθλήματος Κ17;
- Είναι ικανοποιητικό το επίπεδο, με μικρές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες, που το κάνουν ανταγωνιστικό. Ομάδες που χρόνια δουλεύουν στις μικρές ηλικίες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και η Ξάνθη, έχουν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά η παρουσία μας απέναντί τους και τα αποτελέσματα, δείχνουν ότι και εμείς δεν υστερούμε, παρότι μας έλειπε η εμπειρία μιας τέτοιας διοργάνωσης.

- Πού υστερεί και πού υπερτερεί ο Παναιτωλικός έναντι των άλλων ομάδων;
- Ο Παναιτωλικός διαθέτει αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα στη χώρα. Παρέχει άριστες συνθήκες εργασίας, μεγάλη στήριξη από πλευράς διοίκησης, ώστε να υλοποιήσουμε τον κύριο στόχο μας. Να προετοιμάσουμε, να εξελίξουμε, να δημιουργήσουμε τους αυριανούς παίκτες του Παναιτωλικού. Επειδή το ποδόσφαιρο είναι καθημερινότητα και η δουλειά μας κρίνεται κάθε μέρα, θα πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια και με περισσότερη όρεξη και πάθος να υποστηρίξουμε αυτό που κάνουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

- Πόσο βοηθάει η συμμετοχή του Παναιτωλικού στη Super League;
- Ο Παναιτωλικός γράφει τι δική του ιστορία σε τόσο ψηλό επίπεδο. Ταυτόχρονα ανεβάζει τον πήχη των τμημάτων υποδομής, αυξάνει τον ανταγωνισμό και οδηγεί στη βελτίωση και των αθλητών και της ομάδας. Αυτό το παρατηρούμε όχι μόνο ομάδα Κ17, αλλά σε όλα τα αγωνιστικά μας τμήματα. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι βλέποντας την επαγγελματική ομάδα να απαρτίζεται από αρκετούς παίκτες που ξεκίνησαν από τα τμήματα υποδομής. Είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς που εργαζόμαστε στον Παναιτωλικό και πιστεύω θα το κερδίσουμε.


Αρχηγός της ομάδας Κ17 είναι ο Βαγγέλης Βασιλάρης. Ένα παιδί που άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην Ακαδημία του Παναιτωλικού, διακρίθηκε για το ταλέντο του και πέρασε στη συνέχεια από όλα τα ηλικιακά τμήματα. Αναφέρθηκε και εκείνος στις πρώτες του εμπειρίες από το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Κ17 της SUPERLEAGUE:

- Ποιες είναι οι εντυπώσεις από το πρωτάθλημα;
- Είναι πιο δύσκολα για εμάς που δεν είχαμε την εμπειρία, σε σχέση με τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν πολλά χρόνια. Είναι σαφώς πιο ποιοτικό από το τοπικό παιδικό πρωτάθλημα που παίζαμε πέρσι.

- Διαπιστώνεις διαφορές με τις άλλες ομάδες;
- Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Δείχνουμε στο γήπεδο ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους αντιπάλους μας. Δουλεύουμε μεθοδικά και έχουμε παιδιά με ταλέντο και δυνατότητες.

- Πού μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος;
- Διεκδικούμε την πρώτη θέση και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να φτάσουμε στην τελική φάση, όπου παίζουν οι δύο πρώτοι των ομίλων.

  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
Πηγή : www.panetolikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου