Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Στην Εθνική Χολέμπας, Καπίνο, Γιαννούλης και Θεοδωρίδης!


Θεοδωρίδης: «Στόχος η γρήγορη παραμονή»

Οι Χοσέ Χολέμπας, Γιώργος Θεοδωρίδης , Κώστας Γιαννούλης και Στέφανος Καπίνο είναι τα νέα πρόσωπα, τα οποία κλήθηκαν από τον Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ομάδα των ανδρών ενόψει των δύο φιλικών αναμετρήσεων με Ρωσία (11/11, 21:30 στο «Γ. Καραϊσκάκης») και Ρουμανία (πιθανότατα στις 14/11 επί αυστριακού εδάφους). «Ανοίγει η πόρτα της Εθνικής», ανέφερε ο Φερνάντο Σάντος που τόνισε ότι είναι «τρελό αυτό που συμβαίνει, ψάχνουμε μια λύση», για την απαγόρευση στην Εθνική να αγωνιστεί στη Γερμανία.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε τον αριστερό μπακ-χαφ του Ολυμπιακού, όπως αναμενόταν από την στιγμή που κατάφερε να εξασφαλίσει και τυπικά ελληνική υπηκοότητα, έκανε ωστόσο, την έκπληξη με τον αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό του Παναιτωλικού, τον αριστερό μπακ του Ατρομήτου, αλλά και τον μόλις 17 ετών τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Οι τρεις τελευταίοι, πάντως, επιβραβεύονται ουσιαστικά για το πολύ καλό πρωτάθλημα που κάνουν μέχρι στιγμής, όπως φυσικά και ο «Γερμανός» ποδοσφαιριστής των πρωταθλητών.

Αναλυτικά οι «εκλεκτοί» του Φερνάντο Σάντος για τις δύο φιλικές αναμετρήσεις με Ρωσία και Ρουμανία, είναι οι εξής:

Τζόρβας, Χαλκιάς, Καπίνο, Τοροσίδης, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς, Χολέμπας, Γιαννούλης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Μάκος, Θεοδωρίδης, Κονέ, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Χαριστέας, Λυμπερόπουλος και Μήτρογλου.

Σάντος: «Ευκαιρία να δούμε παίκτες»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για τους ποδοσφαιριστές που κάλεσε για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ αναφέρθηκε και στην απαγόρευση εκ μέρους της γερμανικής ομοσπονδίας στο να αγωνιστεί η Εθνική στη χώρα της με αντίπαλο τη Ρουμανία.

«Από τη στιγμή που επιθυμία του παίκτη είναι να παίξει με την Ελλάδα και είναι πλέον εφικτό, αποφάσισα να τον καλέσω στα φιλικά για να τον δω από κοντά και να δω τι μπορεί να κάνει. Όσον αφορά τη θέση του στην Εθνική Ελλάδας, με βάσει το 4-3-3 έχει κληθεί για αριστερό μπακ. Θα δούμε στις προπονήσεις αν μπορεί να παίξει σε άλλες θέσεις», είπε αρχικά για την κλήση του Χολέμπας.

Όσο για τη θέση του αριστερού εξτρέμ, ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι έχει πρόβλημα στους αριστεροπόδαρους παίκτες η Ελλάδα. Για αυτό κάλεσα τον Θεοδωρίδη γιατί έχει δείξει καλά στοιχεία και θέλω να δω πως θα ανταποκριθεί. Τον Χολέμπας τον βλέπω περισσότερο για αριστερό μπακ».

Σε ερώτηση για τους ποδοσφαιριστές της Ελπίδων, σχολίασε: «Δεν έγινε καμία εξαίρεση και δεν κλήθηκαν οι παίκτες γιατί μπορεί να τους χρειαστεί ο Γιώργος Γεωργιάδης για τους δυο σημαντικούς αγώνες που έχει. Αν δεν είχαν σημαντικά ματς, θα βρίσκονταν εδώ κάποιοι παίκτες. Είναι καλύτερο γιατί έτσι ανοίγει η πόρτα να δούμε παίκτες σε επίπεδο ανδρών».

Για την κλήση του Καπίνο, απάντησε: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που με έχει ευχαριστήσει όσες φορές τον έχω δει. Είναι μια καλή ευκαιρία να τον δει και ο προπονητής τερματοφυλάκων της Εθνικής, ο κ. Ζουστίνιο και να τον γνωρίσουμε καλύτερα».

Στη συνέχεια, ο Φερνάντο Σάντος είπε: «Τα φιλικά είναι απέναντι σε δυο ομάδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτές που αντιμετωπίσαμε ως τώρα. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την πρόκριση, αρχίζουμε έναν νέο κύκλο προετοιμασίας ενόψει Euro. Πρέπει να διορθώσουμε κάποιες ατέλειες. Θα παίξουν όλοι οι παίκτες, όχι όμως δυο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ματς. Θα ήταν ανώφελο να κάνουμε τόσο ριζικές αλλαγές από αγώνα σε αγώνα. Η βάση της ομάδας θα υπάρχει και θα κάνουμε 4-5 αλλαγές».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με το φιλικό έναντι στη Ρουμανία, τόνισε: «Δεν είναι δικό μας το φταίξιμο. Τα πάντα ήταν έτοιμα να αγωνιστούμε στην Γερμανία, αλλά η Γερμανία δε θέλει. Έτσι το θεώρησε, για λόγος ασφαλείας. Είναι τρελό όμως αυτό που συμβαίνει και ψάχνουμε να βρούμε μια καλύτερη λύση. Εναλλακτικές υπάρχουν. Το σημαντικό είναι να γίνουν τα δύο παιχνίδια και θα κάνουμε τα πάντα, ακόμα κι αν χρειαστεί να παίξουμε στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση για την ανανέωση του συμβολαίου του, απάντησε: «Είμαστε κάπου στην μέση. Οι συζητήσεις έχουν γίνει σε φιλικό επίπεδο. Μου τέθηκε το ζήτημα από την πλευρά του προέδρου, έχουμε μιλήσει σε ανεπίσημο επίπεδο και ο πρόεδρος μου είπε πως θα γίνει επίσημη συνάντηση για την τελική πρόταση».

Όσο για την φιλοσοφία του στη συνέχεια, ανέφερε: «Οι Εθνικές ομάδες πρέπει να μπουν σε νέο πρίσμα. Είναι καλό για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είμαι ικανοποιημένος που αυτό ξεκινάει από μένα. Από την πρώτη παρουσίασή μου είχαμε στόχο μεν την πρόκριση αλλά υπήρχε παράπλευρος στόχος να οικοδομηθεί αλλιώς το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι ικανοποιημένος και με το προπονητικό κέντρο και με τις μικρές εθνικές».

Τέλος, ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε: «Υπάρχουν δυο τρόποι να δημιουργήσεις Εθνικές Ομάδες. Ο ένας είναι να έχεις δυνατό σύλλογο που να στηρίζονται οι εθνικές επάνω του, όπως γίνεται στην Ισπανία με την Μπαρτσελόνα και το δεύτερο είναι να δημιουργήσεις Εθνική ομάδα σε διάφορες κατηγορίες, όπως γίνεται στην Ολλανδία όπου ένα γκρουπ παικτών ξεκινάει από μικρή ηλικία μαζί και φτάνει ως την Ανδρών. Αυτό είναι που έχουμε και εμείς στο μυαλό μας να κάνουμε και χρειάζεται αρκετή δουλειά για να γίνει το κατάλληλο πλάνο και να αποδώσει καρπούς».

Πηγή : www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου