Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Σίσιτς: «Έχω και εγώ απαιτήσεις από τον εαυτό μου»

sisic panetolikos

Είναι ένα όνομα που έκανε ντόρο στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και η απόφασή του να έρθει στον Παναιτωλικό, εξέπληξε πολλούς. Για πρώτη φορά στη ζωή του παίζει στη Football League, έχει ήδη γίνει βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας και όπως είναι λογικό όλοι περιμένουν πολλά από αυτόν.

Ο Μίρνες Σίσιτς μίλησε στο pamesports για την απόφασή του να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του στην κατηγορία αυτή, σχολίασε τις πρώτες μέρες του στο Αγρίνιο ενώ δεν άφησε αναπάντητα τα ερωτήματα που προέκυψαν σχετικά με το διαζύγιό του με τον ΟΦΗ.

Μίρνες, για πρώτη φορά στη ζωή σου αγωνίζεσαι στη Football league. Πως και πήρες αυτή την απόφαση;

«Ήταν σίγουρα μία δύσκολη απόφαση για μένα, αφού όπως είπες ποτέ πιο πριν δεν είχα επαφή με την κατηγορία αυτή. Ήξερα ότι πρόκειται για ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ωστόσο από κοντά δεν το είχε βιώσει ποτέ μου. Οι άνθρωποι του Παναιτωλικού έδειξαν από την πρώτη στιγμή των συζητήσεών μας πόσο πολύ με ήθελαν και έτσι με διευκόλυναν στο να πάρω αυτή την απόφαση και να αγωνιστώ στη Football league. Ο τρόπος που με προσέγγισαν και το πόσο με ήθελαν, με έκαναν να πω σχεδόν αμέσως το ναι».

Οι πρώτες εντυπώσεις σου από την κατηγορία αυτή ποιες είναι;

«Ήξερα ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο. Δεν έχει καμία σχέση με τη Σούπερ Λίγκα και σίγουρα λόγω της οικονομικής κρίσης υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Ωστόσο φέτος θεωρώ πως το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, αφού αγωνίζονται πάρα πολλές ομάδες που έχουν περάσει από τη Σούπερ Λίγκα και θέλουν να επιστρέψουν σε αυτή. Το γεγονός αυτό και μόνο από μόνο του, επιβεβαιώνει τη δυσκολία και τη μεγάλη ανταγωνιστικότητα του φετινού πρωταθλήματος».

Ο Παναιτωλικός έκανε την έκπληξη με την απόκτησή του. Πως είναι οι πρώτες σου μέρες στην ομάδα;

«Όπως οι άνθρωποι της ομάδας, έτσι και οι παίκτες με τους φιλάθλους έδειξαν από την πρώτη μέρα ότι είναι κοντά μου και είναι πρόθυμοι να με βοηθήσουν. Το κλίμα που βρήκα εδώ στο Αγρίνιο είναι εξαιρετικό και η ομάδα είναι υγιέστατη. Υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και νομίζω πως θα έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με όλους».

Το Αγρίνιο σαν πόλη πως σου φαίνεται;

«Πρόκειται για μία πολύ όμορφη και οικογενειακή πόλη. Οι άνθρωποι αγαπάνε πολύ την ομάδα και ζούνε γι΄ αυτή και βλέπεις πως είναι πάντα κοντά σου. Είναι μία ήσυχη πόλη που προσφέρεται για ποδόσφαιρο. Έχεις ότι χρειάζεσαι και ζεις ποιοτικά».

Θεωρείσαι από τα μεγάλα ονόματα φέτος στην ομάδα. Ξέρεις ότι όλοι έχουν απαιτήσεις από σένα;

«Το ξέρω και είναι λογικό. Άλλωστε γι΄ αυτό ήρθα. Δεν έχουν μόνο οι άνθρωποι της ομάδας απαιτήσεις από μένα, αλλά έχω και εγώ από τον εαυτό μου. Ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα προκειμένου να τη βοηθήσω όσο γίνεται να ανεβεί ξανά στη Σούπερ Λίγκα και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τον στόχο αυτόν. Είναι ωραίο να έχουν απαιτήσεις οι άλλοι από σένα, γιατί έτσι δείχνουν ότι σε υπολογίζουν και περιμένουν πολλά».

Από τη Σούπερ Λίγκα και τη Football League είχες άλλες προτάσεις;

«Από τη Σούπερ Λίγκα είχα κάποιες προτάσεις. Με είχαν προσεγγίσει ο Πανθρακικός, η Ξάνθη, ο Λεβαδειακός, ο Πλατανιάς και η Βέροια. Ωστόσο θέλησα να έρθω στο Αγρίνιο για τον Παναιτωλικό. Σου είπα και πριν ότι ο τρόπος με τον οποίον με προσέγγισαν και έδειξαν πόσο με ήθελαν, με κέρδισε από την πρώτη στιγμή».

Τη Football League την έχεις παρακολουθήσει καθόλου;

«Ναι, την έχω παρακολουθήσει αρκετά και όπως σου είπα και πριν, φέτος θεωρώ πως γίνεται ένα από τα πιο δυνατά και εντυπωσιακά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τουλάχιστον έξι ομάδες να διεκδικούν απ΄ ευθείας την άνοδό τους στη Σούπερ Λίγκα και όπως είναι λογικό όλα τα ματς μετατρέπονται σε ντέρμπι».

Είσαι χρόνια στην Ελλάδα. Την φετινή κατάσταση πως θα τη σχολίαζες στη Σούπερ Λίγκα;

«Ξέραμε ότι η οικονομική κρίση θα επηρεάσει τους συλλόγους, αλλά εγώ δεν περίμενα να επηρεάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Ιστορικές ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Παναθηναϊκός βλέπουμε να διανύουν μία πολύ περίεργη χρονιά, ενώ οι νεαροί παίκτες έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τους ξένους ποδοσφαιριστές με τα μεγάλα συμβόλαια».

Έχετε κάνει τρεις συνεχόμενες νίκες (Απ. Σμύρνης, Πιερικός και Ηρακλής), μετά από μία πολύ άσχημη πορεία στο πρωτάθλημα. Οι νίκες αυτές σε συνδυασμό με την έλευση του Μάκη Χάβου, πιστεύεις ότι σηματοδοτούν μία νέα εποχή για την ομάδα;

«Όπως είπες η ομάδα δεν είχε κάνει καλό ξεκίνημα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο είχε γίνει αυτό, το μόνο που ξέρω είναι ότι τώρα ξεκίνησε η αντεπίθεση του Παναιτωλικού. Οι τρεις αυτές νίκες σίγουρα μας ανέβασαν όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά, κάτι που το χρειαζόταν η ομάδα. Σίγουρα οι εννιά αυτοί βαθμοί στα τρία παιχνίδια μας δίνουν ώθηση και σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα. Μακάρι να συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό».

Θεωρείς ότι μπορείτε να διεκδικήσετε την απ΄ ευθείας άνοδό σας στη Σούπερ Λίγκα;

«Είναι κάτι που ο Παναιτωλικός το δικαιούται και το αξίζει. Πρόκειται για μία υγιή ομάδα, χωρίς οικονομικά προβλήματα, με ένα ανταγωνιστικό ρόστερ και πολύ κόσμο να τη στηρίζει. Η ομάδα αυτή έχει όλα τα φόντα για να διεκδικήσει την απ΄ ευθείας άνοδό της στη Σούπερ Λίγκα και πιστεύω πως αν είμαστε στη συνέχεια όπως στα τελευταία τρία παιχνίδια μας, τότε είναι ένας στόχος εφικτός».

Τέλος, θέλω να αναφερθούμε λίγο στον ΟΦΗ και στο διαζύγιό σου με την ομάδα αυτή, μετά από δύο χρόνια. Τι ακριβώς έγινε;

«Στον ΟΦΗ πέρασα δύο πολύ όμορφα χρόνια. Όμως χωρίς λεφτά δεν γίνεται τίποτα. Με τους παίκτες και με τους φιλάθλους δεν είχα ποτέ μου κανένα πρόβλημα. Η διοίκηση ήταν αυτή που με ώθησε να αποχωρήσω. Ήταν μέσα στο ψέμα και την κοροϊδία».

Με τον Νίκο Αναστόπουλο τι σχέση είχες;

«Στην ουσία ήταν αυτός που με κρατούσε στην ομάδα. Επειδή ήταν ο κύριος Αναστόπουλος, έκανα υπομονή. Με το που έφυγε και πήγε στον Ατρόμητο, δεν υπήρχε άλλος λόγος να μείνω. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και όλους τους φιλάθλους για τα όσα μου πρόσφεραν. Το πρόβλημα ήταν καθαρά με τη διοίκηση και μόνο».

Επιμέλεια: Μελίνα Ντισλιάν

Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου