Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Τάσεις φυγής από Χαριστεά

Παναιτωλικός: Τάσεις φυγής από Χαριστεά

Την πόρτα της εξόδου από τον Παναιτωλικό φαίνεται πως άνοιξε ο Άγγελος Χαριστέας, μιλώντας στο περιθώριο της βράβευσης του ως πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της 29ης αγωνιστικής.

Όπως όλα δείχνουν, ο έμπειρος διεθνής επιθετικός θα αποτελέσει παρελθόν από τα «καναρίνια» στο τέλος της σεζόν, καθώς η πόρτα έχει ήδη… ξεκλειδώσει λόγω της κοινής επιθυμίας διοίκησης και ποδοσφαιριστή να χωρίσουν τους δρόμους τους.

Κάτι που αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του Χαριστέα, ο οποίος παρέλαβε τη Δευτέρα (30/04), από τον παλαίμαχο τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, Θεόφιλο Ντόκα, το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της 29ης αγωνιστικής.

«Δυστυχώς ο υποβιβασμός της ομάδας μου δεν μου επιτρέπει να χαρώ το βραβείο, όπως στην περίπτωση που η ομάδα είχε εκπληρώσει τους στόχους της. Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν και με ανέδειξαν σ’ αυτή τη θέση την 29η αγωνιστική, όταν ο Παναιτωλικός σημείωσε μια ιστορική νίκη απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Άρης», τόνισε αρχικά ο 32χρονος φορ, συμπληρώνοντας:

«Το βραβείο το αφιερώνω στους ανθρώπους της ομάδας. Κυρίως στον πρόεδρο που μου έδειξε εμπιστοσύνη. Αυτό που θέλω να του πω είναι να έχει κουράγιο και δύναμη να ανεβάσει ξανά την ομάδα εκεί που ανήκει».

Πηγή : www.onsports.gr

Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League


Το ΔΣ της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
 
1. Επικυρώθηκε η θέση του Πρωταθλητή και οι τέσσερις συμμετέχοντες στους αγώνες κατάταξης (play off).
 
2. H τελική φάση του Πρωταθλήματος Κ17 (final four) θα διεξαχθεί στην Τρίπολη.
 
3. Εκπρόσωπος της διοργανώτριας στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ θα είναι ο κ. Γ. Μποροβήλος, με αναπληρωτή του τον κ. Γ. Μώραλη.
 
4. Ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος περιόδου 2012-2013 ορίστηκε το Σαββατοκύριακο 25/26 Αυγούστου 2012.

Πηγή : www.superleaguegreece.net

Στις 15 Μαΐου η εκδίκαση για Παναιτωλικό

Στις 15 Μαΐου η εκδίκαση για Παναιτωλικό

Την Τρίτη 15 Μαΐου (16:00) θα εκδικαστεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή της ΠΑΕ Παναιτωλικός κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκας να καταργήσει τον υποβιβασμό ομάδων που δεν θα εξασφαλίσουν αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Αγρινίου έχει υποβιβαστεί αγωνιστικά στη Football League, αλλά επιδιώκει να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία και αναφέρει πως θα πρέπει να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος πριν την έναρξη της σεζόν.

Πηγή : www.sport-fm.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ WARRIORS

Η ανακοίνωση των  Warriors!

 Ήταν 15 Απριλίου του 1912 όταν ο Τιτανικός βυθίστηκε για πάντα στα παγωμένα νερά του βόρειου Ατλαντικού. Η ομάδα της καρδιάς μας καθυστέρησε μια βδομάδα στην τήρηση αυτής της μαύρης επετείου και χάθηκε στις σκοτεινές αβύσσους της Football league στις 22 Απριλίου του 2012, 100 χρόνια και 1 εβδομάδα μετά. Ο Τιτανικός κατ αντιστοιχία με τον Παναιτωλικό ξεκίνησε το ταξίδι του προς την καταξίωση με τη φήμη του «αβύθιστου», ένα αυτάρεσκο ψέμα που τύφλωσε τα μάτια των πλοηγών του μπροστά στην πληθώρα των παγόβουνων (εντός και εκτός εισαγωγικών) που έστεκαν απειλητικά στο μονοπάτι του. Ο Παναιτωλικός όπως και ο Τιτανικός πλάστηκε με σκοπό να αποπνέει ένα αέρα πολυτέλειας και μοντερνισμού, ένα πανέμορφο εξωτερικά αλλά αλαζονικό πέρα ως πέρα κατασκεύασμα το οποίο απευθυνόταν μόνο στην άρχουσα τάξη της εποχής, δίνοντας τα πάντα στους έχοντες και κατέχοντες και τοποθετώντας τους απλούς ανθρώπους στα πιο βαθιά του καταστρώματα. Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε το ταξίδι του με χαρές και πανηγύρια και ολοκλήρωσε επιτυχημένα τους πρώτους του σταθμούς (Τρίπολη, Κέρκυρα). Με χαλαρή διάθεση ο Παναιτωλικός έπλευσε για ακόμη βαθύτερα νερά. Οι αρχιμηχανικοί του όμως απέτυχαν να δουν το μοιραίο παγόβουνο εγκαίρως. Όταν διέταξαν τις μηχανές σε ανάστροφη λειτουργία ήταν πια αργά.. Και το πλοίο πήρε το δρόμο χωρίς επιστροφή μαζί με όλα του τα λαμπερά αλλά και άχρηστα μπιχλιμπίδια. Και κάπου εδώ φτάνουμε στο σημείο που είτε η ιστορία επαναλαμβάνεται, είτε διακλαδώνεται σε άλλα μονοπάτια. Εμείς όμως επιλέγουμε να κυνηγήσουμε το παράλληλο σύμπαν στο οποίο ο Παναιτωλικός θα ξανασηκωθεί πιο ισχυρός.

    Ένα γεγονός είναι αναπόφευκτο: η άρχουσα τάξη του Τιτανικού, θα πάρει τις λιγοστές σωσίβιες λέμβους και θα σώσει το τομάρι της, αφήνοντας τους απλούς ανθρώπους να συνοδεύσουν τον Τιτανικό στο σκοτεινό του ταξίδι προς την άβυσσο. Η βύθιση του Τιτανικού ιστορικά αποτέλεσε το προοίμιο του τέλους μια εποχής. Μιας εποχής που λειτουργούσε για μια κοινωνία αυτάρεσκη και απολυταρχική, μιας κοινωνίας οι ζυμώσεις της οποίας έφεραν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Εμείς από την πλευρά μας παραλληλίζοντας την ιστορία του Τιτανικού με την περιπέτεια του Παναιτωλικού στη Σούπερ Λίγκα, δεν επιθυμούμε να την επαναλάβουμε. Επιθυμούμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να απαιτήσουμε την αλλαγή χωρίς τη διεξαγωγή πολέμου. Εξάλλου, το πλοίο που λέγεται Παναιτωλικός δεν είναι αβύθιστο μόνο στη φήμη αλλά και στην πράξη. Εμείς που θα το συνοδεύσουμε στην άβυσσο, θα παλέψουμε ώστε να το επαναφέρουμε στην επιφάνεια. Μόνο που δεν έχουμε όλες τις απαραίτητες γνώσεις, έχουμε μόνο Παναιτωλική καψούρα και όρεξη. Το ερώτημα που απευθύνεται στη διοίκηση της ομάδας είναι αμείλικτο. Θα αφήσετε τις τρύπες στο σκαρί ανοιχτές αφήνοντας το έρμαιο του βυθού, ή θα τις κλείσετε και θα χρησιμοποιήσουμε όλοι μαζί τη δύναμη της άνωσης ώστε να εκτοξευτούμε ξανά στην επιφάνεια της θάλασσας και ακόμα παραπάνω;

     Σε ότι αφορά στη σεζόν που μόλις τελείωσε, η στάση της Θύρας 6 υπήρξε αδιαπραγμάτευτη: στήριξη στην ομάδα μέχρι τέλους παρά την εμφανή καθοδική πορεία. Δεν έγινε για λόγους κολακείας προς το διοικητικό συμβούλιο ούτε για προσωπική ευχαρίστηση. Κινητήριος μοχλός σε κάθε ενέργεια της Θύρας 6 ήταν και είναι το καλό του Παναιτωλικού, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Εμείς σα Θύρα 6 δεν είμαστε εδώ ως μέσο έκφρασης του κάθε καφενειακού οπαδού. Δεν υποκύπτουμε σε πλευρικές πιέσεις ούτε γονατίζουμε μπροστά σε ανίερες συμμαχίες. Δεν είμαστε εδώ για να ικανοποιήσουμε κανένα ένστικτο, άρρωστο ή υγιές. Οι θέσεις/απόψεις μας εκφράζουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα μέλη μας και όσους μας στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα. Ποτέ δεν υπήρξαμε κλειστή κάστα, η πόρτα μας είναι ανοιχτή στον καθένα και όποιος επιθυμεί να αλλάξει την άποψη μας, δεν έχει παρά να περάσει το κατώφλι της. Αυτό προς διαλεύκανση του αντίκτυπου που επιθυμούμε να έχει αυτή η ανακοίνωση.

     Παρότι θεωρούμε τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναιτωλικός πρώτο και σημαντικότερο υπεύθυνο για τον υποβιβασμό στη Football League, σημαντικές ευθύνες βαραίνουν τους παίκτες, τους τρεις προπονητές, ακόμα και τον ίδιο τον κόσμο της ομάδας. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ως Θύρα 6 ουδέποτε κηρύξαμε πόλεμο στον πρόεδρο της ομάδας κ. Φώτη Κωστούλα, ούτε επιδιώξαμε το διωγμό του από την ομάδα. Ως μοναδικός χρηματοδότης και πρόεδρος αυτής της ομάδας όμως, φέρει ευθύνη για ανοχή σε πρόσωπα και καταστάσεις που οδήγησαν στον υποβιβασμό. Φέρει ευθύνη για την αποξένωση της ομάδας με τον κόσμο της και για την τυφλή εμπιστοσύνη σε συγκεκριμένα άτομα στα οποία θα αναφερθούμε εκτενώς στη συνέχεια. Μπροστά στο μεγαλείο του συλλόγου που λέγεται ΓΦΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, ούτε καν ο αναμορφωτής πρόεδρός του.

     Ως πρόεδρος της ομάδας όφειλε να δείξει σε όλους ποιος είναι ο πραγματικός κουμανταδόρος. Αντ’ αυτού, μπροστά στο χάος των αποδυτήριων και στην προκλητική συμπεριφορά ορισμένων ποδοσφαιριστών, ο κ. Κωστούλας είχε μόνο να αντιπαρατάξει τακτικές πληρωμές, σιωπή ενώ στις ελάχιστες φορές που μίλησε έταξε ακόμη και πριμ! Κατά τη δική μας ταπεινή γνώμη, δε λογίζεται παίκτης να αρπάζει τη μπάλα από συμπαίκτη του, να εκτελεί πέναλτι και κατόπιν να ειρωνεύεται τον κόσμο της ίδιας του της ομάδας (Ρότσα). Δεν εννοείται ο ίδιος παίκτης μετά από πληθώρα πειθαρχικών παραπτωμάτων και όντας τιμωρημένος στα χαρτιά να ξεκινάει βασικός στο τελευταίο ματς του Παναιτωλικού. Η συμπεριφορά του Ρότσα αποτελεί καθρέφτη της γενικότερης εικόνας και συμπεριφοράς των περισσότερων παιχτών της φετινής, και όχι μόνο, ομάδας. Αναγνωρίζοντας την ίδια στιγμή τη ψυχή και το πάθος που επέδειξαν παίχτες όπως οι Β. Γκόλιας, Σ. Παλαιολόγος, Γ. Κούσας, Δ. Κουτρομάνος, Π. Μητρόπουλος, Λ. Τσενάμο, Μπλάζιτς και Ανρί Καμαρά στον οποίο και ευχόμαστε καλή συνέχεια στη καριέρα του. Ελπίζουμε του χρόνου ο σύλλογος να να εκτιμήσει το πάθος και τη προσφορά τους και να πράξει τα δέοντα. Και για τους βιαστικούς, για τον φυσικό αρχηγό της ομάδας μας Μ. Μπελεβώμη θα αναφερθούμε στη συνέχεια. Συνεπώς, ο κ. Κωστούλας ποτέ δεν χτύπησε το χέρι στο τραπέζι ως όφειλε, ποτέ δεν έδωσε ούτε ένα πρόστιμο που να τηρηθεί από τον παραβάτη και εν τέλει άφησε τα αποδυτήρια στο έλεος των κακεντρεχών και των προβληματικών. Σε συνάντηση με αντιπροσωπεία παικτών του Παναιτωλικού, οι ίδιοι μας εκμυστηρεύτηκαν ότι παρότι στην ομάδα οι πληρωμές είναι άριστες, βασιλεύει η «ατιμωρησία». Επιπροσθέτως, ενώ η ομάδα αδικούνταν συστηματικά από τη συνδρομή της NOVA η οποία απέκρυπτε εντέχνως τις αμφισβητούμενες και υπέρ του Παναιτωλικού φάσεις, κλείνοντας παράλληλα τα μικρόφωνα για να μην ακούγονται οι αντιδράσεις, δεν έκαναν τίποτα ενώ ταυτόχρονα αρνούταν σε παίκτες της ομάδας του να κάνει οποιαδήποτε κίνηση για την εξασφάλιση της ισότιμης αντιμετώπισης μας από τους διαιτητές όπως στο ποδοσφαιριστή Α. Χαριστέα μετά το εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ. Την ώρα που η ομάδα έδινε εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό, γνωστό εγκάθετο site δημοσίευσε προ δεκαπενθημέρου δηλώσεις του κ. Χαριστέα σύμφωνα με τις οποίες απαξίωνε την πόλη και τον κόσμο του Αγρινίου, κάνοντας άνω κάτω την ήδη τεταμένη κατάσταση στα αποδυτήρια και οδηγώντας τον κόσμο σε ακραίες συμπεριφορές στο αμέσως επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, πάλι με το Λεβαδειακό. Στη συνάντηση που είχαμε με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο κ. Χαριστέας διέψευσε κάθε τέτοια δήλωση έχοντας το απαραίτητο σθένος ώστε να μας το δηλώσει πρόσωπο με πρόσωπο ενώ μια ολόκληρη πόλη και ένας σύνδεσμος οπαδών έβραζε εναντίον του. Σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση, οι παίκτες έμειναν μόνοι τους ενώ η ΠΑΕ ουδέποτε ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο site και το σκιώδη ρόλο του, παρότι σε ανάλογες περιπτώσεις ανέλαβε άμεση δράση. Επίσης σε ότι έχει να κάνει με τον αθλητικό τύπο, σε σελίδα της εφημερίδας Goal το οποίο ανέφερε ότι και καλά ο ο Μπλάζιτς είχε δόλο στο γκολ που δέχτηκε με τη κέρκυρα. Η διοίκηση όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε το παίχτη αλλά ούτε τον ξαναχρησιμοποίησε. Σε όλα αυτά τι έχουμε να αντιπροτείνουμε; Αλλαγή σελίδας, μεταβολή νοοτροπίας, ειλικρινή ενασχόληση με την ομάδα και γεφύρωση του χάσματος με τον κόσμο. Απλά πράγματα.

    Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και το φετινό γράφει με μεγάλα γράμματα ότι ο Παναιτωλικός κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να πέσει από τη χειρότερη ποιοτικά Σούπερ Λίγκα όλων των εποχών ως προτελευταίος. Το μέγεθος της αποτυχίας του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Παναιτωλικός, αφού αυτοί σχεδίασαν και υλοποίησαν τα πάντα είναι τεράστιο. Ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα διαφήμιζε πως όλα λειτουργούν τέλεια. Πως γίνεται όμως μια πλούσια (συγκριτικά με τις κύριες αντιπάλους της) ομάδα, με άρτια οργάνωση, πύρινο κόσμο και καλούς (θεωρητικά) παίκτες να πέσει κατηγορία;

    Στη τελευταία συνάντηση που είχαμε με τη διοίκηση πριν τα δυο παιχνίδια με το Λεβαδειακό επισημάναμε ότι το συγκεκριμένο διοικητικό μοντέλο ούτε μας εκφράζει ούτε μπορεί να πραγματοποιήσει τα όνειρα μας για τον Παναιτωλικό. Παρότι το συμβούλιο της ομάδας αποτελείται από εννέα μέλη, στην ουσία όλες οι υποχρεώσεις της ομάδας ήταν στα χέρια δυο ανθρώπων, του κ. Μπεσίνη και του κ. Μπελεβώνη. Ακόμη και για αυτό το διμελές στην ουσία συμβούλιο δεν υπήρχε σαφής και διακριτός καταμερισμός των ρόλων τους μιας και οι αρμοδιότητες τους κυμαίνονταν ανάμεσα στο πάντα και το τίποτα (ταξίδια μαζί με το τωρινό προπονητή κ. Νταλακούρα σε Αργεντινή- Πορτογαλία χωρίς κανένα απτό αποτέλεσμα για την ομάδα, παρέλαση εκατοντάδων παιχτών τόσα χρόνια από τους οποίους πολλοί δεν ακούμπησαν μπάλα, λανθασμένοι χειρισμοί όσο αφορά το μεταγραφικά σχεδιασμό της ομάδας αρμοδιότητες που αφορούσαν τις επαφές με το οργανωμένο κομμάτι της κερκίδας, τις μετακινήσεις μας στα εκτός έδρας παιχνίδια καθώς αλλά και αυτές των φιλοξενούμενων οπαδών στο γήπεδο μας και γενικότερα θέματα ασφαλείας). Απορία μας προκαλεί η επιλογή της διοίκησης να μη παίρνει επίσημη θέση σε συμβάντα όπως αυτά στα παιχνίδια με Π.Α.Σ( όπου η αστυνομία επέδειξε υπερβάλλοντα και επικίνδυνο ζήλο εναντίον του κόσμου της ομάδας μας), με Π.Α.Ο (πρωτόγνωρη απόφαση της διοίκησης για ταυτόχρονη αποχώρηση των οπαδών που εγκυμονούσε κινδύνους για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους φίλους και οπαδούς της ομάδας μας) και με Άρη (όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν αλόγιστη χρήση χημικών που οδήγησε και στη διακοπή του αγώνα). Ακόμη μεγαλύτερη απορία μας προκαλεί η πολυάριθμη προυσία ασφαλιτών τόσο στις κερκίδες όσο και σε άλλους χώρους στους οποίους έκαναν παρέλαση (Pan Café, αποδυτήρια, δημοσιογραφικά) φωτογραφίζοντας κόσμο της ομάδας. Επειδή όμως πρόσφατα σε εν θερμώ συνέντευξη κατηγόρησε ευθέως τον Νταλακούρα για τις μεταγραφικές επιλογές της ομάδας, θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε δημοσίως πως νιώθει που ο κ. Νταλακούρας από ένας απολυμένος προπονητής Β εθνικής και σκάουτερ έγινε η καλύτερη επιλογή για τη θέση προπονητή ομάδας Σούπερ Λίγκας; Η μη αναφορά μας στις ευθύνες των κ. Τεννέ και κ.Λεμονή στον υποβιβσαμό της ομάδας γίνεται μόνο και μόνο για να μη διαφημιστούν περαιτέρω στο όνομα του Παναιτωλικού. Ελπίζουμε η παρουσία στοο πάγκο των κ. Νταλακούρα, Ζαρκαβέλη και Παπαχρήστου να μην είναι ένα καλοσχεδιασμένο πλάνο για τη συνέχεια.

     Και επειδή σε μια ομάδα οι λεπτομέριες κάνουν τη διαφορά δε γίνεται να μην αναφερθούμε σε λάθη του γενικού αρχηγού της ομάδας μας, κ Κωνσταντόπουλου. Παρότι τον σεβόμαστε για το ήθος και τη προσφορά του στην ομάδα δε μπορούμε να παραβλέψουμε τα εξής: Στο εντός έδρας μπαιχνίδι με την Α.Ε.Κ , στο ημίχρονο ο γενικός αρχηγός της Α.Ε.Κ έκανε στενό πρέσινγκ στο διαιτητή στο κέντρο του γηπέδου την ίδια στιγμή που ο κ.Κωνσταντόπουλος ήταν απών, στο ματς με τον Ολυμπιακό και ενώ οι παίχτες του Ολυμπιακού πανηγύριζαν στο κέντρο του γηπέδου προκαλώντας τον κόσμο μας σε ρόλο γενικού αρχηγού ο Παλαιολόγος τους απομάκρυνε ενώ ο κ. Κωνσταντόπουλος ήταν πάλι απών καθώς και στο ματς με τον Ο.Φ.Η που στην ώρα της αλλαγής του Ονουάτσι ο Αναστόπουλος μιλούσε στο ποδοσφαιριστή χωρίς τη παραμικρή αντίδραση του κ.Κωνσταντόπουλου που ήταν ωσεί παρόν. Για αποφυγή παρεξηγήσεων αυτό που ζητάμε δεν είναι η απομάκρυνση του από την ΠΑΕ αλλά η αντικατάσταση του από το πόστο αυτό.

    Φυσικά και δεν παραγκωνίζουμε τις προσπάθειες που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν προκειμένου η αγαπημένη μας ομάδα να βρεθεί από τα αλώνια του Περιφερειακού στα «σαλόνια» της Σούπερ Κλίκας. Εννοείται πως καμαρώνουμε το ανακαινισμένο «κλουβάκι» μας που αποτελεί πια ένα μικρό στολίδι. Και πάνω από όλα είμαστε περήφανοι που μέσα σε αυτό το κυκεώνα της διαφθοράς, των στημένων, και των αρμάτων η ομάδα μας προτίμησε συνειδητά να στηριχθεί στις δυνάμεις της και μόνο σε αυτές. Για αυτό αποδίδουμε τα εύσημα στο ολιγομελές συμβούλιο όσο αφορά το οργανωτικό κομμάτι και επιθυμούμε να μείνουν προσηλωμένοι αποκλειστικά σε αυτό. Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι επιθυμούμε τη στελέχωση του από εννέα επιτέλους άτομα με τις ανάλογες ποδοσφαιρικές γνώσεις, διακριτές αρμοδιότητες και καθαρό ρόλο.

    Όσο αφορά το φυσικό αρχηγό της ομάδας θέλουμε να πιστεύουμε ότι το κεφάλαιο Μάκης Μπλεβώνης δεν θα τελειώσει για τον Παναιτωλικό παρά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Πιστεύουμε πως άνθρωποι με το ήθος, τη ποιότητα, την αναγνωρισιμότητα και τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του Μάκη Μπελεβώνη είναι απαραίτητοι για τη στελέχωση των προσώπων που ονειρευόμαστε για την επόμενη μέρα του Παναιτωλικού σε πιο χρήσιμα πόστα από αυτό του γενικού αρχηγού.

    Κλείνοντας θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι λειτουργούμε πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που το μέλλον είναι εξίσου σημαντικό με το παρόν. Με τη διάθεση των κατάλληλων αλλαγών από τη πλευρά της διοίκησης να κάνουμε τον υποβιβασμό μια κακή παρένθεση.

    Υ.Γ: Μια ζωή εδώ από το πέταλο θα σου τραγουδώ….

    Υ.Γ2: Σε Δ, Γ, Β εθνική δεν το μετάνιωσα στιγμή που πάντα ήμουνα εκεί…

    Υ.Γ3: Στα αρχίδια μας και αν πέσαμε στη Β…

    Υ.Γ4: Για τη πάρτη σου θα ξαναγυρίσω την Ελλάδα…

    Υ.Γ5: Το ταξίδι θα αρχίσει ξανά…

    Υ.Γ6:Από τη Θύρα 6: Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 

ΓΑΛΑΖΟΚΙΤΡΙΝΟΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ…
Warriors Gate 6
Αγρίνιο 30/04/2012

Πηγή : www.warriors6.blogspot.com

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Σκέψεις παραμονής για Ρότσα - Φερνάντες

Σκέψεις παραμονής για Ρότσα-Φερνάντες

Η διοίκηση του Παναιτωλικού έχει ξεκινήσει το ξεκαθάρισμα του ρόστερ της ομάδας, με τους Φερνάντες και Ρότσα να είναι υποψήφιοι για… παραμονή!

Οι Αγρινιώτες, θεωρούν πως οι δυο ποδοσφαιριστές μπορούν να προσφέρουν πολλά τη νέα σεζόν στη Football League και έτσι η διοίκηση της ομάδας θα τους καταθέσει πρόταση παραμονής, η οποία ωστόσο θα είναι μειωμένη οικονομικά.

Παράλληλα, η διοίκηση του συλλόγου περιμένει την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, για το θέμα των αδειοδοτήσεων, ενώ σε περίπτωση μη δικαίωση, τότε θα καταφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Πηγή : www.onsports.gr

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Αποτελέσματα ομάδων Τμημάτων Υποδομής

Αποτελέσματα ομάδων Τμημάτων Υποδομής

Σε αγώνα του πρωταθλήματος υποδομής Super League ΟΠΑΠ Κ20 ο Παναθηναϊκός με γκολ του Κουσίδη στο 22’ κέρδισε 1-0 στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό.

Σε αγώνα του πρωταθλήματος υποδομής Super League ΟΠΑΠ Κ17 ο Παναιτωλικός νίκησε με 3-0 την Κέρκυρα. Δύο γκολ σημείωσε ο Κολοκοτρώνης και ένα ο Λαμπρακόπουλος.

Στον ημιτελικό του Παιδικού Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ν. Αιτωλοακαρνανίας η ομάδα Κ15 του Παναιτωλικού νίκησε με σκορ 7-0 τον ΑΟ Παλαίρου. Έτσι θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στον τελικό της διοργάνωσης με αντίπαλο την Ακαδημία Μεσολογγίου, η οποία κέρδισε 6-0 τον Ολυμπιακό Παναιτωλίου.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Την Κυριακή η Γ.Σ των Warriors


Η αγωνιστική σεζόν δεν ολοκληρώθηκε όπως θα ήθελαν οι οπαδοί του Παναιτωλικού με τον υποβιβασμό της ομάδας και αυτό θα είναι και ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στην Κυριακάτικη Γενική Συνέλευση της «Θύρας 6»!

Οι Warriors καλούν όλα τα μέλη τους να δώσουν το παρών και με τις απόψεις τους να πάρουν θέση για τα όσα έγιναν την χρονιά που ολοκληρώθηκε και τι πρέπει να γίνει στο εξής! Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση στην οποία γίνεται και αναφορά στο... αντίο του Ανρί Καμαρά αναφέρει:

«Ο Ο.Φ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ‘’ΘΥΡΑ 6 –WARRIORS’’ καλεί όλα τα μέλη του στη γενική συνέλευση του συνδέσμου, την  Κυριακή  29 Απριλίου και ώρα 5:00 μ.μ. στο καφέ ‘’Μορφές’’ στο πάρκο Αγρίνιου.

Καλή συνέχεια Ανρί Καμαρά, έχεις το σεβασμό μας.
ΘΥΡΑ 6 - WARRIORS».

Πηγή : www.gazzetta.gr

Νταλακούρας: «Κάτι παραπάνω από στρατιώτης»


Ο Γιάννης Νταλακούρας δήλωσε κάτι παραπάνω από στρατιώτης του Παναιτωλικού, αναφέρθηκε στο μέλλον του και του Φώτη Κωστούλα στους Αγρινιώτες, καθώς και στον υποβιβασμό στη Football League.

Για την παρουσία του στον Παναιτωλικό μίλησε στην εφημερίδα «Γεγονός» ο Γιάννης Νταλακούρας, ο οποίος δήλωσε κάτι παραπάνω από στρατιώτης της ομάδας του Αγρινίου. Ο τεχνικός των «κυανοκίτρινων» αναφέρθηκε στη φετινή πορεία του συλλόγου, στο μέλλον του και σε αυτό του Φώτη Κωστούλα, στις αποφάσεις που αναμένεται να πάρει ο πρόεδρος, καθώς και στο τι έφερε τον υποβιβασμό στη Football League, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους φιλάθλους.

Αναλυτικά, η συνέντευξή του:

Ήδη η ομάδα γυμνάζεται σε αυτή την μεταβατική περίοδο κανονικά. Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η προπόνηση και τι περιλαμβάνει;

Θα γυμνάζεται η ομάδα εδώ μέχρι και 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου οι παίχτες θα φύγουν για τις διακοπές τους. Αμέσως μετά τις διακοπές, 10 έως 14 Ιουλίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδος, γιατί το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής αρχίζει πολύ νωρίς. Στόχος μας σε αυτή τη μεταβατική περίοδο είναι να δουλέψουμε γενικά, αλλά και ειδικά με κάποιους παίκτες για να βελτιωθούν κάποιες μικρο-αδυναμίες τους. Να γίνουν οι αποθεραπείες από τραυματισμούς και από κόπωση και να αντιμετωπιστούν διάφορα άλλα μικροπροβλήματα.

Μιλήσατε για κακή διαχείριση του ρόστερ της ομάδος. Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος σε αυτό το ζήτημα;

Απ' ό,τι γνωρίζω και απ' ό,τι παρατηρώ τώρα, αλλά και από τις απόψεις που έχουν εκφράσει πολλές φορές προπονητές άλλων ομάδων δημόσια στις συνεντεύξεις Τύπου, όπως ο προπονητής του Παναθηναϊκού τελευταία, έχω το δικαίωμα να πω ότι μάλλον κάτι δεν πήγε σωστά στον τομέα αυτόν. Φυσικά δεν θέλω να παραβλέψω και τις ευθύνες όλων μας σε οποιοδήποτε πόστο βρίσκεται ο καθένας.

Είναι όμως αναμφισβήτητο ότι τα αποκτήματα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Τι έφταιξε;

Τον Ιανουάριο γίνανε τρεις μεταγραφές έμπειρων ποδοσφαιριστών. Αποκτήθηκαν ο Φερνάντες, ο Ονουάτσι και ο Ακαλέ. Πήραμε και δύο νέα παιδιά, τον Βιντάλ και τον Μπράντι όχι για να παίξουν αλλά για να δοκιμαστούν και αν ήταν καλοί να τους δώσουμε συμβόλαιο σε αυτήν τη νέα περίοδο. Από αυτούς ο Φερνάντες, που χρησιμοποιήθηκε από εμένα σε όλο το παιχνίδι, έδειξε στοιχεία που πραγματικά μας εκπλήσσουν. Ήξερα ότι είναι καλός παίκτης, αλλά μας έδειξε περισσότερα από αυτά που περιμέναμε. Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά δεν τα εκμεταλλευτήκαμε με τον σωστό τρόπο για να προσφέρουν στην ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Έχουν βάση οι ισχυρισμοί του κ. Λεμονή πως υπήρχε χαλαρότητα στις ιατρικές και τις εργομετρικές εξετάσεις;

Είναι προσβολή για τον Παναιτωλικό, όταν αναφέρει κάποιος ότι δεν είχε ιατρικό τιμ. Δεν θα ήθελα πραγματικά να απαντήσω σε αυτόν τον ισχυρισμό. Γιατί και μόνο αν δει κάποιος την υποδομή, την οργάνωση και το γήπεδο, για να απορρίψει αυτόν τον ισχυρισμό. Όσον αφορά της εργομετρικές εξετάσεις , αυτό είναι απαίτηση ή όχι των προπονητών. Όταν ήμουν εγώ προπονητής στην ομάδα, οι παίκτες έκαναν τέσσερις φορές εργομετρικές εξετάσεις μέσα στην σεζόν. Στην αρχή και στο τέλος της προετοιμασίας, στο τέλος του πρώτου γύρου και στο τέλος της σεζόν, όπως θα κάνουν και τώρα πριν φύγουν. Για να ξέρουμε σε τι κατάσταση έφυγαν και σε τι κατάσταση θα γυρίσουν.

Κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας περιστατικά που απεικόνιζαν μια κακή εικόνα στα αποδυτήρια της ομάδος. Εσείς εντοπίσατε τέτοια προβλήματα;

Σε αυτό πραγματικά δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν ήμουν μέσα στα αποδυτήρια. Πιστεύω ότι σε αυτό μπορούν να απαντήσουν άνθρωποι που ήταν μέσα στα αποδυτήρια. Θα ήθελα όμως να προσθέσω το εξής: Αν αυτό το λέει ένας προπονητής νιώθω ότι έχει και την ευθύνη. Όταν κάτι δεν πάει καλά στα αποδυτήρια ο προπονητής είναι ο άνθρωπος που πρέπει να βάζει τις αρχές και τους κανόνες για να λειτουργήσουν σωστά.

Έχετε καταλήξει σε γενικότερα συμπεράσματα για το τι έφταιξε και ο Παναιτωλικός υποβιβάστηκε στη Football League, κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις και την αρχική εικόνα;

Δεν έχουμε κάνει ακόμα κουβέντα γιατί είναι νωρίς. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε σύντομα, στο άμεσο μέλλον που τα γεγονότα θα είναι φρέσκα, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τα λάθη μας που έχουμε κάνει και να είμαστε πανέτοιμοι για την επόμενη περίοδο.

Κυκλοφόρησαν πολλά σενάρια και σχετικές δηλώσεις του πρόεδρου του Εργοτέλη, κ. Παπουτσάκη, για κάποια αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών που επηρέασαν καθοριστικά την τελική κατάταξη στην ουρά της βαθμολογίας. Ποια είναι η θέση σας;

Τώρα που πέσαμε τι να πούμε; Όμως θεωρώ ότι είναι σημαντικό ότι αυτός ο παράγοντας, o πρόεδρος του Εργοτέλη και πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, να λέει τέτοια πράγματα. Θεωρώ ότι αφού τα λέει αυτός κάτι γνωρίζει. Θα έπρεπε όμως, ως αρμόδιος, νωρίτερα να λάβει κάποια μέτρα.

Σε περίπτωση που η Διοίκηση σας καλέσει να παραμείνετε στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας την ερχόμενη σεζόν, θα αποδεχθείτε την πρόταση;

Πριν απαντήσω θέλω να πω κάτι που πραγματικά εννοώ: Είμαι στον Παναιτωλικό ως ενεργό μέλος της ομάδας από πριν το 1980. Πριν από τις αποφάσεις μας πρέπει να μας απασχολήσει όλους -και εμένα προσωπικά- η παραμονή του κ. Κωστούλα στην ομάδα. Αν ο πρόεδρος μείνει, την παρουσία μου στον Παναιτωλικό από τη δική μου πλευρά την θεωρώ δεδομένη, όπως ήταν μέχρι τώρα, σε οποιοδήποτε πόστο.

Δεν νιώθω μόνο στρατιώτης, νιώθω και κάτι παραπάνω. Νιώθω ότι ο Παναιτωλικός μου έχει δώσει πάρα πολλά πράγματα στη ζωή μου, ίσως πολύ περισσότερα από οποιονδήποτε άνθρωπο και οφείλω κάποια στιγμή αυτά τα πράγματα να τα ανταποδώσω. Γιατί πιστεύω ότι άνθρωποι- στρατιώτες που αγαπάνε τον Παναιτωλικό είναι πάρα πολλοί και ίσως και περισσότερο κι από μένα.

Εγώ νιώθω όμως και αυτή την ευθύνη, μιας και ο Παναιτωλικός μου έχει δώσει πάρα πολλά πράγματα στη ζωή μου. Κοινωνικά, οικονομικά, χαρές αλλά και λύπες. Γι αυτό όταν βρίσκομαι σε άσχημες στιγμές της ομάδας, όπως αυτός ο υποβιβασμός, θέλω να αγωνιστώ για το καλύτερο.

Με τα συμβόλαια των παικτών τι γίνεται; Θα έχουμε αποδεσμεύσεις και νέες μεταγραφές;

Το πρόβλημα για μένα δεν είναι ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν. Το θέμα είναι η κεντρική φιλοσοφία του Παναιτωλικού. Μια φιλοσοφία που πρέπει να ταιριάζει με τις σημερινές εποχές. Απαιτείται μικρότερο μπάτζετ από αυτό που είχε η ομάδα, μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στο ρόστερ και μία μεγαλύτερη στροφή προς τα δικά μας παιδιά, των ακαδημιών και γενικά μια πολιτική προς αυτήν την κατεύθυνση. Και πιστέψτε με, επειδή γνωρίζω την ιστορία του Παναιτωλικού, η ομάδα μεγαλούργησε με αυτή την φιλοσοφία.

Πολλοί αγωνιούν για τις αποφάσεις του κ. Κωστούλα και κυρίως για το αν θα παραμείνει πρόεδρος της ομάδας. Αν σας ρωτήσει για τη γνώμη σας, τι θα τον συμβουλεύατε;

Ένα μεγάλο «ναι» γι' αυτά που έχει κάνει στον Παναιτωλικό και στην πόλη, αλλά και εκτός πόλης γιατί ξέρω και κάποια άλλα πράγματα, Η συμβουλή μου θα είναι ένα μεγάλο «ναι» για την παραμονή του. Φυσικά δε νομίζω ότι ο πρόεδρος έχει την ανάγκη της δικής μου γνώμης. Από εμένα πάντως μια θετική παρότρυνση, καθώς πιστεύω ότι θα έχουμε χαρά μπροστά μας ακόμα και θα ξεπεράσουμε την εφετινή μεγάλη λύπη μας.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ατού του Παναιτωλικού;

Το μεγαλύτερο ατού της ομάδος είναι οι φίλαθλοι. Επειδή σε μια μεγάλη ομάδα «παίζουν» και οι φίλαθλοι με την συμπεριφορά τους, με τη σωστή κρίση τους, Το ότι είδα τον κόσμο να χειροκροτεί την ομάδα στο τελευταίο παιχνίδι για τον Άρη είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τους παίχτες αλλά για όλον τον Παναιτωλικό. Οι φίλαθλοί μας έχουν πολύ ανεβασμένο αθλητικό επίπεδο. Θα ήθελα σε αυτή τη δύσκολη χρονιά που περιμένει τον Παναιτωλικό μας, να υποστηρίξουν τον πρόεδρο και την ομάδα στο δύσκολο δρόμο που τους περιμένει.

Πηγή : www.gazzetta.gr

Αγώνες Τμημάτων Υποδομής Παναιτωλικού

Αγώνες Τμημάτων Υποδομής Παναιτωλικού

Ο αγώνας πρωταθλήματος υποδομής Super League ΟΠΑΠ Κ20 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα γίνει στο γήπεδο Παναιτωλικού στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου (είσοδος ελεύθερη).

Ο αγώνας πρωταθλήματος υποδομής Super League ΟΠΑΠ Κ17 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ –ΚΕΡΚΥΡΑ θα γίνει στο EMILEON SportCenter στις 3.00 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το Σάββατο στη 1.00 μετά το μεσημέρι η ομάδα Κ15 του Παναιτωλικού αγωνίζεται στο Δημοτικό Γήπεδο Θέρμου με αντίπαλο τον ΑΟ Παλαίρου στον ημιτελικό του Παιδικού Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Λύθηκαν τα συμβόλαια Καμαρά και Ονουάτσι

Λύθηκαν τα συμβόλαια Καμαρά και Ονουάτσι

Λύθηκε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Ανρί Καμαρά με τον Παναιτωλικό. Ο Καμαρά αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια (30) της ομάδας μας στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, ήταν πρώτος σε χρόνο συμμετοχής (2.585 λεπτά), πρώτος σκόρερ (7 γκολ) και αναδείχτηκε MVP.

Σε δηλώσεις του μετά τη λύση του συμβολαίου του ανέφερε: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο και όλους τους ανθρώπους του Παναιτωλικού για την εξαιρετική συνεργασία. Είναι μια ομάδα με την οποία όσοι συνεργάζονται δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήταν κοντά μας όλη τη σεζόν. Παρά την προσπάθεια που κάναμε δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Εύχομαι στον Παναιτωλικό να επιστρέψει σύντομα στη Super League».

Επίσης, λύθηκε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Μπέντζαμιν Ονουάτσι με τον Παναιτωλικό.

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός εκφράζει τις ευχαριστίες της για τη συνεργασία και εύχεται στους δύο ποδοσφαιριστές καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Καραμαλίκης : «Φταίνε πολλά πράγματα»


Ο Στάθης Καραμαλίκης μίλησε για τον υποβιβασμό του Παναιτωλικού και τόνισε πως φταίνε πολλά πράγματα για αυτό, αλλά πιστεύει ότι τα παθήματα πρέπει να τους γίνουν μαθήματα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Radio Mundosports:

-Τι έφταιξε φέτος στον Παναιτωλικό και η ομάδα οδηγήθηκε στον υποβιβασμό;

«Όταν πέφτει μια ομάδα φταίνε πολλά πράγματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να πω κάτι συγκεκριμένο, γιατί δεν είναι ένα και δύο πράγματα. Υπάρχουν πολλά που οδήγησαν στον υποβιβασμό και πιστεύω ότι τα παθήματα πρέπει να μας γίνουν μαθήματα».

-Τα σχέδια ήταν για να μείνει πολλά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία η ομάδα και να κάνει το κάτι παραπάνω; Όταν επιβεβαιώθηκε και μαθηματικά ο υποβιβασμός πως αισθανθήκατε;

«Ίσως η ομάδα δεν ήταν έτοιμη για το μεγάλο βήμα. Δηλαδή, να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία και να κάνει το κάτι παραπάνω. Κι ίσως στη ζωή γίνονται πράγματα μέσα από τα οποία γινόμαστε δυνατότεροι και βγαίνουμε σοφότεροι. Σίγουρα η ομάδα είχε καλύτερη εικόνα σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και δεν μας αντιπροσωπεύει η θέση μας στην τελική κατάταξη. Υπήρχαν κάποια παιχνίδια που έγιναν περίεργα πράγματα, τα οποία τα χάσαμε. Άλλα τα χάσαμε λόγω απόδοσης».

-Το μεγάλο «ατόπημα» του Παναιτωλικού ήταν οι δύο ήττες από τη Δόξα Δράμας;

«Δεν ήταν μόνο η Δόξα Δράμας. Παίξαμε και με τον Λεβαδειακό και με άλλες ομάδες. Βέβαια, ίσως αν είχαμε βάλει στην άκρη τους τρεις βαθμούς με την Δόξα Δράμας να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Όταν σε ένα ματς κάνεις 25 τελικές και ο αντίπαλος τέσσερις και το χάνεις με 0-2, τότε έχουμε μεγάλη ευθύνη εμείς οι ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν το συζητώ. Αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Σε άλλα παιχνίδια δεν μας δόθηκε αυτό που δικαιούμασταν ή έγιναν κάποια πράγματα, τα οποία δεν μπορώ εγώ να καταλάβω γιατί συνέβησαν. Δεν θέλω να αναφερθώ στο κομμάτι αυτό. Σαν ποδοσφαιριστές έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το υποβιβασμό. Στο ποδόσφαιρο είναι κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Εμείς αν είχαμε ισοφαρίσει με τον Παναθηναϊκό δεν σημαίνει ότι θα κερδίζαμε κιόλας. Αλλά θα μας έδινε την ελπίδα και τη δύναμη να μην διασυρθούμε. Θα ήταν εντελώς διαφορετικό το ματς. Και προς Θεού. Δεν θέλω να μιλήσω για το κομμάτι διαιτησία. Η ομάδα έπεσε, έκανε «κοιλιά» για περίπου 2 μήνες. Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτό το κομμάτι. Εμείς οι ποδοσφαιριστές έχουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά και κάποιες λεπτομέρειες σε κάποια ματς όπου θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο, δεν μας άφησαν».

-Πως είναι το κλίμα τώρα στην ομάδα;

«Το τι θα γίνει δεν το γνωρίζω. Ο πρόεδρος είναι αυτός που θα δώσει την κατεύθυνση για την επόμενη χρονιά. Υπάρχει και μια διαδικασία στα δικαστήρια, μήπως και γίνει κάτι μέσω αυτής της οδού. Το κλίμα δεν είναι καλό. Όλοι οι παίκτες δεν είμαστε σε καλή κατάσταση».

-Αντικειμενικά ο Ηρακλής την «πλήρωσε» πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ φέτος οι ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν θα μπορούν να συνεχίσουν στη Super League. Υπάρχει ανισότητα;

«Ακριβώς. Ο Αστέρας πέρυσι έμεινε στην κατηγορία και κάποιες ομάδες διαλύθηκαν. Δεν θέλω να πάρω θέση, στην Ελλάδα είμαστε, όλοι ξέρουμε τι γίνεται. Το θέμα είναι πως όποια κι αν είναι η απόφαση τι κάνουμε εμείς εδώ στον Παναιτωλικό. Εγώ είμαι ποδοσφαιριστής και μου αρέσει ό,τι είναι να γίνει, να γίνει μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλα αρμόδια όργανα. Σε αυτούς είναι η ευθύνη, αυτοί έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι και αυτοί θα κρίνουν».

-Το μέλλον σου θα σε βρει στον Παναιτωλικό;

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν είναι εδώ καλή, για όλους, μετά τον υποβιβασμό. Από εκεί και πέρα η ζωή συνεχίζεται. Δεν έχω κάνει κάποια κουβέντα με την ομάδα. Το συμβόλαιο μου λήγει φέτος το καλοκαίρι και δεν γνωρίζω τι ακριβώς θα γίνει».

Πηγή : www.gazzetta.gr

Παραμονή Καμαρά θέλει ο Παναιτωλικός

Παραμονή Καμαρά θέλει ο Παναιτωλικός

Τον Ανρί Καμαρά αφορά η πρώτη κίνηση που έκανε ο Παναιτωλικός για το ρόστερ ενόψει της νέας χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal», η διοίκηση της ομάδας του Αγρινίου έχει βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του Σενεγαλέζου επιθετικού αναφορικά με το μέλλον του.

Ο Παναιτωλικός θέλησε να μάθει αν ο Καμαρά είναι θετικός στο ενδεχόμενο της παραμονής του στην ομάδα, παρά το γεγονός ότι τη νέα σεζόν αυτή θα αγωνίζεται στη Football League.

Η διοίκηση θεωρεί ότι ο Καμαρά μπορέσει να αποτελέσει σημαντική μονάδα στην προσπάθεια που θα κάνει ο Παναιτωλικός για επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, ενώ άγνωστες είναι ακόμη οι προθέσεις του ποδοσφαιριστή.

Πηγή : www.onsports.gr

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Μπελεβώνης: «Η ψυχή δεν μπαίνει με ένεση»


Στην έλλειψη αγωνιστικής ψυχής, στην λανθασμένη νοοτροπία, αλλά και στο γεγονός ότι Τεννές και Λεμονής δεν μπορούσαν να εμπνεύσουν απέδωσε τον υποβιβασμό του Παναιτωλικού, ο φυσικός αρχηγός του Μάκης Μπελεβώνης!

Κατά την διάρκεια της σεζόν πήρε ελάχιστες ευκαιρίες, έστω κι αν από την στιγμή που τραυματίστηκε ο Δημήτρης Κουτρουμάνος, ούτε ο Μπάμπης Τεννές, ούτε ο Τάκης Λεμονής κατάφεραν να καλύψουν το κενό του με αλχημείες.

Παρ’ όλα αυτά ο φυσικός αρχηγός της Αγρινιώτικης ομάδας βρίσκονταν συνεχώς μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Προφανώς ακόμη μια αγωνιστική επιλογή που συνέθεσε το παζλ της φετινής αποτυχίας των «κυανοκίτρινων» που λίγους μήνες μετά τις φιέστες της θριαμβευτικής ανόδου στην Σούπερ Λίγκα τους έφερε και πάλι στα… δύσβατα μονοπάτια της football league!

O έμπειρος ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού, που ανακοίνωσε ουσιαστικά το τέλος του με την «κυανοκίτρινη» φανέλα με την φράση «Στο ΟΑΚΑ μπήκε τελεία», φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης, στην εκπομπή «Αθλητικό Μαγκαζίνο» με τους Γιάννη και Μπάμπη Τσιρώνη, του ραδιοφωνικού σταθμού «Αγρίνιο 9.37 fm» όπου μίλησε έξω από τα δόντια για όλα όσα οδήγησαν την ομάδα σε αυτή την δύσκολη θέση.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη παραμονής του Κωστούλα, έστειλε μήνυμα συσπείρωσης στον κόσμο του Παναιτωλικού, έκανε λόγο για μια λάθος νοοτροπία από το περασμένο καλοκαίρι και το gazzetta σας μεταφέρει όλα όσα ειπώθηκαν από τον Μάκη Μπελεβώνη:

Για τους λόγους που η ομάδα υποβιβάστηκε: «Δεν είναι ένας ο λόγος. Σε μια ομάδα δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ότι φταίει μόνο αυτός. Φταίνε όλοι. Όπως είπε και μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό την πρωταρχική ευθύνη την έχουμε εμείς οι παίκτες. Από εκεί και πέρα στο ποσοστό που αναλογεί όλοι τις έχουν. Όταν περάσουν οι μέρες και ηρεμήσουμε, ο πρόεδρος θα δει και θα καταλογίσει τις ευθύνες στον καθένα που του ανήκουν».

Για τα λάθη που έγιναν από το περασμένο καλοκαίρι: «Ο καθένας στο Αγρίνιο έχει την δική του θεωρία για το τι έφταιξε. Ότι ο Παναιτωλικός δεν είναι αποδεκτός στο club των μεγάλων είναι φανερό. Γιατί η ομάδα πρεσβεύει κάτι άλλο, γιατί δεν είναι προσκολλημένος σε κάποιο άρμα. Ακόμη και πολλοί Αγρινιώτες θα ήθελαν να συμβεί αυτό. Εγώ προσωπικά όχι. Αν τις πάρουμε τις άλλες ομάδες μια προς μια ελάχιστες δεν είναι σε άρμα. Αλλά εγώ δεν κάνω αγιογραφία της ομάδας. Υπάρχουν πράγματα που δεν έγιναν σωστά από το καλοκαίρι.

Η ομάδα ξεκίνησε προετοιμασία σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Λέγαμε «έλα μωρέ θα σωθούμε. Είναι η Λιβαδειά, είναι η Δράμα». Λέγαμε τόσα προβλήματα έχουν οι άλλοι, εμείς κουτσά στραβά θα τα καταφέρουμε. Αυτό εμάς μας στοίχισε και όταν ήρθαν εκείνα τα ματς το πληρώσαμε. Όταν στράβωσε το πράγμα δεν είχαμε ψυχή να αλλάξουμε το κλίμα. Την ψυχή δεν την βάζεις με ένεση. Ή την έχεις ή δεν την έχεις. Εμείς δεν την είχαμε και φτάσαμε σε αυτό το σημείο».

Για το παρασκήνιο: «Ο Παναιτωλικός έπρεπε να είναι θωρακισμένος απέναντι στα πάντα. Δεν θα μας περίμεναν με λουλούδια. Έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για όλα αυτά που θα αντιμετωπίζαμε στον δρόμο μας».

Για την χαλαρή εικόνα που παρουσίασε η ομάδα: «Δεν είχαμε το άγχος αν θα πληρωθούμε όπως άλλοι. Το άλλο είναι η ψυχή που είπα και πριν. Χρειάζεται και κάποιες στιγμές κάποιος να σε εμπνεύσει. Αυτό είναι ο προπονητής. Εμείς δεν το είχαμε. Δεν το κατάφεραν ούτε ο Τεννές, ούτε ο Λεμονής.

Ποιοτικούς παίκτες είχε πολλούς η ομάδα. Όμως σε κάποια ματς δεν χρειαζόταν η ποιότητα, αλλά να δείξεις ότι θες το ματς περισσότερο από τον αντίπαλο. Να γυαλίζει το μάτι το δικό μας και του κόσμου. Ακόμη κι ο κόσμος φέτος, ίσως λόγω της… λάμψης της Σούπερ Λίγκας δεν ήταν όπως στο παρελθόν. Μόνο στα τελευταία παιχνίδια, με τον Ολυμπιακό και τον Άρη ήταν έτσι και εμένα με συγκίνησε. Χειροκρότησε την ομάδα και έδειξε ότι είναι Παναιτωλικός».

Για την παρουσία Λεμονή: «Όταν ήρθε ο Λεμονής, που θεωρητικά ήταν καλύτερος έπρεπε να αλλάξει κάτι. Αυτό ήταν για μένα η αποτυχία του Τάκη Λεμονή. Ότι στα 9 παιχνίδια δεν έδωσε το κάτι παραπάνω»

Λάθος τάιμινγκ η αλλαγή προπονητή!

Για το τάιμινγκ της αλλαγής του προπονητή: «Δεν έπρεπε να γίνει τότε. Είτε πριν, είτε μετά τα εξ αναβολής θα μπορούσε να γίνει η αλλαγή. Ήρθε ο κύριος Λεμονής και έδωσε αμέσως 3 σημαντικά ματς. Δεν ήξερε καλά-καλά την ομάδα»

Το σχόλιο του για την άποψη Κωστούλα για τον Λεμονή: «Αυτή είναι η άποψη του προέδρου. Εγώ είπα ότι ο Λεμονής δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο. Ίσως αναλώθηκε και σε πράγματα που δεν έπρεπε. Δουλειά του προπονητή είναι να ετοιμάζει την ομάδα για την Κυριακή και όχι κάποια άλλα θέματα».

Για τα όσα ακούγονταν για την κατάσταση στα αποδυτήρια: «Πέρσι ήταν διαφορετικά. Ήμασταν οικογένεια. Είχαμε κοινό στόχο ήμασταν περισσότεροι Έλληνες, αλλά και οι ξένοι ήταν χρόνια στην Ελλάδα και είχαν άλλη νοοτροπία. Φέτος με τόσους ξένους υπήρχε λογικά ανομοιογένεια. Εκεί υστερήσαμε λίγο. Θέλω να πω όμως κι ένα παράδειγμα.

Δύο ώρες πριν παίξουμε το κρίσιμο ματς στην Λιβαδειά, βγήκε στο διαδίκτυο μια συνέντευξη του Χαριστέα που δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα που μια βδομάδα ήμασταν χάλια. Αν το έκαναν αυτό Αγρινιώτες είναι ντροπή και να το σκεφτούν. Τον στόχο τον πέτυχαν. Έπεσε η ομάδα και κατάφεραν εκείνη την εβδομάδα να μας κάνουν άνω κάτω. Κι εμείς αργήσαμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα. Αυτό ισχύει και για μένα. Τα παθήματα γίνονται μαθήματα για όλους μας».

Αν από παίκτες επιπέδου Χαριστέα περίμενε να δώσουν περισσότερα: «Κι ο ίδιος ο Χαριστέας περίμενε να δώσει περισσότερα. Δεν ήταν μόνο ο Χαριστέας όμως. Πολλοί θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα και τους το είπα. Ο καθένας δικαιούνται να κάνει κακά παιχνίδια, αλλά είναι αδύνατο να κάνει όλη την χρονιά άσχημη. Η ομάδα δεν πήρε αυτά που περίμενε από πρωτοκλασσάτους παίκτες».

Για την διαιτησία: «Η διαιτησία έπαιξε το ρόλο της στο τέλος του πρώτου γύρου και στις αρχές του δευτέρου, αλλά δεν είναι το πρωταρχικό για να ρίξουμε το φταίξιμο. Ξέραμε αν είχαμε το 50-50 θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Αλλά ήταν ματς όπως με την Τρίπολη και την Κέρκυρα που μας αδίκησαν».

Για το αν οι παίκτες έκαναν αυτοκριτική: «Νομίζω ότι έχουν καταλάβει όλοι ότι πέφτοντας ο Παναιτωλικός φεύγει ένα σωματείο από την μεγάλη κατηγορία που δεν χρώσταγε σε κανέναν. Αυτό τους προβληματίζει όλους. Όταν ρίχνεις μια ομάδα με τα προβλήματα σου λυμένα λες τώρα φεύγω αλλά να πάω που. Η αυτοκριτική είναι δύσκολο. Για να την κάνεις πρέπει να ταπεινώσεις τον εαυτό σου. Είναι κάποια παιδιά που έχουν στο μυαλό τους ότι τα έδωσαν όλα. Εκεί το πράγμα είναι δύσκολο».

Για το αν λείπει το δέσιμο με την ομάδα: «Θα σας πω ένα παράδειγμα. Ο Γκόλιας είναι 6 χρόνια στο Αγρίνιο και είναι Αγρινιώτης πια. Το πάθος και η εξυπνάδα που έπαιξε στα τελευταία ματς ξεχώρισε. Τα έδωσε όλα. Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για άλλα παιδιά. Δεν φτάνει μόνο να είσαι παικτάρα. Η ψυχή δεν τα λύνει όλα, αλλά λύνει αρκετά».

Για τον Κουτρουμάνο: «Για μένα ήταν η ευχάριστη έκπληξη της ομάδας. Προσωπικά το περίμενα. Από το καλοκαίρι στοιχημάτιζα γι’ αυτόν. Αλλά ήταν άτυχος. Θα έκανε καλά πράγματα φέτος».

Για παίκτες μικρής ηλικίας: «Παιδιά για να σταθούν βασικοί τώρα στην ομάδα είναι δύσκολο. Παιδιά που μπορούσαν να πάρουν συμμετοχές στον πάγκο υπάρχουν πολλά. Όπως ο Μεταξούλης, ο Σμίλτος, ο Ζέρης, ο Καπνόπουλος. Υπάρχουν πολλά παιδιά. Νομίζω κάπως έτσι θα πάει και η διοίκηση τώρα για να συμμαζέψει και το μπάτζετ.

Μόνο να κερδίσεις μπορείς. Αλλάζει προς το καλύτερο η κατάσταση και στην ακαδημία. Και Αγρινιώτες που μπορούν να προσφέρουν υπάρχουν. Ο Παναιτωλικός έχει μέλλον στον τομέα αυτό αν προσεχτούν αυτά τα παιδιά».

Για τις ακαδημίες: «Οι άλλες ομάδες βρέθηκαν στην ανάγκη να προωθήσουν μικρούς. Ο Παναιτωλικός λόγω οικονομικής ευρωστίας δεν το έκανε, αν και θα έπρεπε να κάνει βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Ο νεαρός θα δείξει αν μπορεί ή δεν μπορεί μόνο σε επίπεδο μεγάλης ομάδας. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στις ακαδημίες».

Τι θα πρέπει να γίνει από δω και πέρα: «Η προσφυγή θα κρίνει πολλά πράγματα. Είμαστε σε μια περίοδο αναμονής. Η ομάδα θα πρέπει να κάνει σχεδιασμό Ά εθνικής με τον πρόεδρο επικεφαλής για να επανέλθει σύντομα. Με μαζεμένο το μπάτζετ. Θα γίνουν σίγουρα αλλαγές».

Αν θεωρεί ότι έχει τύχη η προσφυγή της ομάδας: «Δεν το πιστεύω. Ο θαυμαστός κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι αυτός που είδαμε τις τελευταίες αγωνιστικές. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Πρέπει πάντα για να πετύχεις να είσαι δίπλα στον κάθε ισχυρό».

Για τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών: «Ο ΠΑΣ έπαιζε συνέχεια με παίκτη παραπάνω και πέναλτι, η Κέρκυρα κέρδισε τον Ολυμπιακό και σκόρπισε τον ΟΦΗ με γκολ από τα 70 μέτρα. Όλα μας φαίνονται νορμάλ όμως. Άρα κάτι πάει στραβά. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 4-0 τον Παναιτωλικό και όλοι το σχολίαζαν επειδή έγινε το αυτονόητο. Επειδή ο Παναθηναϊκός έπαιζε σαν Παναθηναϊκός».

«Στο ΟΑΚΑ μπήκε τελεία»

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του, και σε ερώτηση για το αν θα συνεχίσει να φοράει την φανέλα του Παναιτωλικού, ο Μάκης Μπελεβώνης ξεκαθάρισε πως πλέον τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται, αφήνοντας όμως ανοιχτό να προσφέρει στην ομάδα της καρδιάς του από άλλο επίπεδο:

«Σε επαγγελματικό επίπεδο δεν νομίζω. Το ποδόσφαιρο θα το συνεχίσω, αλλά όχι επαγγελματικά. Στο ΟΑΚΑ ήταν η τελεία. Δεν έχω κάνει καμία συζήτηση με την διοίκηση. Θέλω να τα ξεκαθαρίσω λίγο στο μυαλό μου».

Για το μέλλον του Κωστούλα στην ομάδα: «Είναι ελάχιστοι όσοι δεν θέλουν να μείνει ο πρόεδρος. Είναι οι ντόπιοι πολιτικάντηδες που ήθελαν τον Παναιτωλικό του χεριού τους. Το τι θα κάνει ο Κωστούλας είναι δικό του θέμα. Πιστεύω ότι επειδή είναι εγωιστής και δεν θέλει να χάνει δεν θα αφήσει την ομάδα αν πέσει στην Β΄εθνική.

Η χρονιά αυτή θα είναι μάθημα για όλους. Σίγουρα ο πρόεδρος θα έχει δει τι πρέπει να διορθώσει και να τα φτιάξει. Όσο η πόλη στηρίζει την ομάδα, όσο ο πρόεδρος είναι κοντά ο Παναιτωλικός παραμένει κοινωνικό φαινόμενο και έχει μέλλον. Δεν θα διαταραχθεί η σχέση του κόσμου με την ομάδα».

Αν ο υποβιβασμός θα είναι μια παρένθεση: «Αν γίνουν αυτά που πρέπει κι αν όλοι μάθουν από τα λάθη η ομάδα θα επιστρέψει πιο δυνατή».

Για τις οικονομικές αξιώσεις παλιών παραγόντων: «Από την ώρα που γύρισα από τον ΟΦΗ στον Παναιτωλικό, βοήθησα την ομάδα του χωριού μου (σ.σ ΠΑΟΚ Καλυβίων) και οικονομικά και υλικά. Να πάω και γω να τα ζητήσω πίσω. Ήθελα και το έκανα».

Το μήνυμα στον κόσμο: «Καλά διαπιστευτήρια έδωσε ο κόσμος με τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Άσχημα και άδικα για κάποιους μετά την Λιβαδειά. Αλλά το θέμα είναι ότι ο κόσμος πάντα στήριζε και πάντα θα στηρίζει. Ο Παναιτωλικός με τον κόσμο του δεν έχει να φοβηθεί κανένα. Ενωμένοι και η ομάδα θα γυρίσει στην μεγάλη κατηγορία και θα μείνει χρόνια εκεί. Ενωμένοι όμως. Μόνος κανένας δεν μπορεί να κάνει κάτι. Ίσως η διοίκηση να πρέπει να έχει λίγο περισσότερο ανοιχτά τα αυτιά προς την κοινή γνώμη χωρίς φυσικά αυτή να υπαγορεύει τι πρέπει να γίνεται».

Για το πώς πρέπει να είναι ο νέος προπονητής: «Να είναι σεβαστός στον χώρο του ποδοσφαίρου. Να μπορεί να σε εμπνεύσει, να γνωρίζει την πραγματικότητα. Δεν θέλω να πω περισσότερα στο θέμα του προπονητή. Δεν ξέρω αν θα μείνει ο Νταλακούρας αυτό είναι θέμα διοίκησης. Αλλά στα δύο ματς που ήταν στον πάγκο έστω και λίγο κάτι έδωσε».

Πηγή : www.gazzetta.gr

Κωστούλας: Κάποιος έβαλε το χεράκι του!


Για κακές διαιτησίες, αλλά και... περίεργες ανατροπές σε κάποια παιχνίδια έκανε λόγο ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του από την ΠΑΕ!

Ο ισχυρός άντρας της Αγρινιώτικης ΠΑΕ αναφέρθηκε στην προσφυγή που έχει κάνει η ομάδα του για να προσβάλει την πρόσφατη αλλαγή στην απόφαση της Σούπερ Λίγκας για τις αδειοδοτήσεις, αλλά και στις κακές διαιτησίες που έπαιξαν τον ρόλο τους στον υποβιβασμό του Παναιτωλικού στην Football League!

Mιλώντας στο Κοntra Channel ο Φώτης Κωστούλας αναφέρθηκε:

Στο αν ενοχλήθηκε σε κάτι στο φετινό πρωτάθλημα: «Mε ενόχλησαν οι αλλαγές που έγιναν στην Σούπερ Λίγκα στο τέλος και κάναμε εμείς την προσφυγή. Όμως για να λέμε τα πράγματα σωστά, παρότι ήταν η πρώτη μας χρονιά στην Λίγκα θεωρώ ότι το υπόλοιπο πρωτάθλημα δεν είχε πολλά προβλήματα για να πω ότι ενοχλήθηκα από κάτι. Τα συνηθισμένα είδαμε. Δεν τα υιοθετώ βέβαια με κανένα τρόπο τα παράδοξα και τα παράξενα»

Στην διαιτησία: «Μετά από αυτό το καλοκαίρι που λέγαμε ότι μπήκε νερό στο αυλάκι δεν ήταν διαιτησία αυτό που είδαμε φέτος. Όσο αφορά την ομάδα μας ήμασταν φέτος αδικημένοι. Βγάλαμε εδώ και καιρό ένα dvd. Σε 7 παιχνίδια είχαμε 6 σοβαρά διαιτητικά λάθη που μας στοίχισαν. Τα έστειλα και στον Δούρο που μπροστά μου το παραδέχθηκε λέγοντας ότι τι να κάνουμε. Αυτό το τι να κάνουμε για μας όμως ήταν οδυνηρό»

Στις δηλώσεις Παπουτσάκη: «Δεν ξέρω σε τι αναφέρονταν, αλλά υποψιάζομαι ότι αναφέρεται κι αυτός σε θέματα διαιτησίας. Θεωρεί ότι στοίχισε στην ομάδα του. Αυτό όμως συμβαίνει συνεχώς. Δεν γίνεται να βλέπουμε κάποιες περίεργες ανατροπές και να λέμε συνέχεια ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιος έβαλε το χεράκι του».

Στο αν έχει κάνει ως διοίκηση αυτοκριτική: «Δεν περιμέναμε να τελειώσει η χρονιά για να κάνουμε αυτοκριτική! Αυτό το κάναμε κάθε βδομάδα μετά από αγώνες όταν μαζευόμασταν όλοι. Κοιτάζουμε να δούμε τι κάναμε λάθος και τι δεν κάναμε».

Στο αν θα μείνει στον προεδρικό θώκο του Παναιτωλικού και την επόμενη σεζόν: «Με προβληματίζει εδώ και αρκετό καιρό όλη η κατάσταση του ποδοσφαίρου. Όταν βλέπεις στάσεις ομάδων και συμπεριφορές με προβληματίζουν. Να βάζω χρήματα και αφιερώνω χρόνο και να βρίσκομαι εκτεθειμένος και να απολογούμαι για κάτι που δεν φταίω με προβληματίζει και δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνω. Θα δούμε τι θα γίνει με την προσφυγή και μετά θα αποφασίσω».

Πηγή : www.gazzetta.gr

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Εν αναμονή της απόφασης στον Παναιτωλικό

Εν αναμονή της απόφασης στον Παναιτωλικό

Την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για την προσφυγή που έχει κατατεθεί περιμένουν στον Παναιτωλικό για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους και να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα.

Στο Αγρίνιο δεν προχωρούν τίποτα που να σχετίζεται με τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν. Κι αυτό διότι ευελπιστούν ότι θα δικαιωθούν στην προσφυγή που έχουν καταθέσει με αφορμή το θέμα των αδειοδοτήσεων. «Αν ισχύσουν οι νόμοι έστω και στο ελάχιστο, δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μην δικαιωθούμε. Εγινε ξεκάθαρη καταστρατήγηση των κανονισμών. Αν δεν βγάλουμε άκρη, θα προσφύγουμε στο CAS. Δεν υπάρχει η περίπτωση να μην φτάσουμε την υπόθεση στα άκρα», έλεγε κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ.

Ο σχεδιασμός εξαρτάται βέβαια από την απόφαση και από την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζονται τη νέα περίοδο οι «κυανοκίτρινοι». Το μόνο σίγουρο, ανεξάρτητα από το αν ο Παναιτωλικός θα δίνει μάχη στη Super League ή στη Football League είναι ότι Ρότσα και Αντι θα αποτελέσουν παρελθόν. Το γεγονός ότι αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, δεν αλλάζει κάτι στην απόφαση που έχει παρθεί από τη διοίκηση.  

Πατέρας ο Τσενάμο

Πατέρας για δεύτερη φορά έγινε σήμερα ο Λουίτζι Τσενάμο (δεύτερο κοριτσάκι) και βέβαια έλειπε δικαιολογημένα από την προπόνηση.

Πηγή : www.onsports.gr

Μειώνει μπάτζετ και… ηλικία ο Παναιτωλικός

Μειώνει μπάτζετ και… ηλικία ο Παναιτωλικός

Οι πρώτες κινήσεις της διοίκησης του Παναιτωλικού, μετά τον υποβιβασμό της ομάδας στην Football League, περιλαμβάνουν περικοπές του προϋπολογισμού και χαμήλωμα του μέσου όρου ηλικίας του ρόστερ…

Στη… νέα πραγματικότητα καλείται να προσαρμοστεί ο Παναιτωλικός, μετά την ολοκλήρωση της Σούπερ Λίγκας και την επιστροφή του στα… αλώνια της δεύτερης κατηγορίας. Ήδη οι διοικούντες την ομάδα έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα πλάνα τους για το πώς θα πορευθούν, προκειμένου να πετύχουν την… άμεση επιστροφή τους στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Δυο πάντως φαίνεται ότι θα είναι οι βασικοί άξονες της κουβέντας που αναμένεται να έχει σύντομα ο πρόεδρος του Αγρινιώτικου συλλόγου Φώτης Κωστούλας με τους συνεργάτες του. Ο πρώτος θα αφορά στην μείωση των εξόδων και του μπάτζετ και ο δεύτερος θα έχει να κάνει με την εξίσου δραστική μείωση του μέσου όρου ηλικίας του ρόστερ. Όσο για το θέμα του προπονητή, όλα δείχνουν ότι ο Γιάννης Νταλακούρας θα παραμείνει στον πάγκο.

Πηγή : www.onsports.gr

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Νταλακούρας: «Θα επιστρέψουμε πιο σοφοί»

Νταλακούρας: «Θα επιστρέψουμε πιο σοφοί»

Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Νταλακούρας, εξέφρασε την πεποίθησή του στη συνέντευξη Τύπου ότι σύντομα οι Αγρινιώτες θα επιστρέψουν στη Super League.

«Νομίζω πως προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε τις λίγες πιθανότητές μας για νίκη και διεκδίκηση της παραμονής. Είχαμε κάποιες στιγμές για να μπούμε ξανά στο παιχνίδι μετά το 1-0. Πετύχαμε ένα γκολ που δεν ξέρω αν ήταν οφσάιντ ή όχι. Κάναμε την προσπάθειά μας, αλλά αμέσως μετά έγινε το 2-0 και δεν είχαμε πολλά να κάνουμε από εκεί και πέρα. Το σημαντικό για μας είναι η επόμενη μέρα.

Αυτή η ομάδα με τον κόσμο που έχει, τον πρόεδρο και τη διοίκηση που έχει, πιστεύω πως σύντομα θα είναι και πάλι στη Superleague. Χρειάζεται όμως μια βαθιά κριτική για το τι συνέβη όχι μόνο την χρονιά που πέρασε, αλλά και τις προηγούμενες σεζόν.

Να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να βρεθούμε και πάλι εδώ πιο σοφοί και πιο δυνατοί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους στον κόσμο μας γιατί θεωρώ πως αυτό που είδαν όλοι από τους φιλάθλους μας ήταν φανταστικό. Είναι δύσκολο το επόμενο διάστημα για τον Παναιτωλικό, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να βγούμε από αυτή τη δυσκολία. Το πρώτο που μετράει για τον Παναιτωλικό είναι η παραμονή του κ. Κωστούλα. Όλα τα άλλα θα γίνουν».

Πηγή : www.onsports.gr

Νταλακούρας: «Εχει μέλλον ο Παναιτωλικός»

Νταλακούρας: «Εχει μέλλον ο Παναιτωλικός»

Την άποψη ότι ήταν πολύ άδικο που η ομάδα του υποβιβάζεται εξέφρασε μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο προπονητής των Αγρινιωτιών, Γιάννης Νταλακούρας που όμως παράλληλα υποστήριξε ότι ο Παναιτωλικός έχει μέλλον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «καναρινιών»:

«Tα συναισθήματα τα δικά μου, των παικτών, του ΔΣ και των φιλάθλων δεν περιγράφονται αυτή τη στιγμή, όπως καταλαβαίνετε. 

Θέλω να πω όμως ότι είναι πολύ κρίμα που αυτή η ομάδα έφτασε να παίζει την παραμονή της στο τελευταίο παιχνίδι και μάλιστα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σήμερα τα παιδιά έκαναν μια καλή προσπάθεια, έδωσαν παραπάνω απ’ αυτό που μπορούσαν και νομίζω ότι μέχρι η ομάδα μου να δεχθεί το τρίτο γκολ, είχαμε τις ευκαιρίες να μπούμε ξανά στο παιχνίδι. Δεν είμαι σίγουρους για το τι έγινε σε μια - δυο φάσεις, αν ήταν οφσάιντ μια προσπάθειά μας, αν έγινε κάποιο πέναλτι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε αποφασισμένοι να δώσουμε και την ψυχή μας. Όμως, το σκορ ήταν τέτοιο που δεν μπορούσαμε να το παλέψουμε, απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Τελείωσε αυτό το παιχνίδι αλλά αυτή η ομάδα έχει μια πολύ μεγάλη δυναμική. Θεωρώ πολύ άδικο αυτό που συνέβη και νομίζω ότι η διοίκηση και όλοι εμείς που βρισκόμαστε εκεί πρέπει να κάνουμε πραγματικά μια πολύ σοβαρή και εκ βαθέων ανάλυση των γεγονότων. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει πολύ μέλλον σ’ αυτή την ομάδα και θα ήθελα να συμμετέχει και ο κόσμος σ’ αυτή την εξαγωγή συμπερασμάτων για το τι συνέβη τη χρονιά που πέρασε.

Δεν είναι απλά τα πράγματα. Εχω ακούσει πολλά, ότι δεν είχαμε παίκτες, το ένα, το άλλο… Η αλήθεια είναι πολύ πιο βαθιά και πρέπει να την ψάξουμε γιατί η παρουσία αυτού του ΔΣ και του Κωστούλα είναι απαραίτητη. Και πρέπει να έχουν πλήρη γνώση γιατί απέτυχε η ομάδα. Πρέπει να μη το βάλουμε κάτω και να είμαστε πιο δυνατοί στο μέλλον που πρέπει να είναι πάλι πολύ – πολύ αξιόλογο».

Πηγή : www.onsports.gr

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 4-0

Με αέρα στα play offs ο Παναθηναϊκός, κέρδισε με 4-0 τον Παναιτωλικό (photos)

Τον… χαβά του συνεχίζει ο Παναθηναϊκός που όχι μόνο έκανε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, με το εμφατικό 4-0 επί του Παναιτωλικού, αλλά μπαίνει στα play offs με ανεβασμένη ψυχολογία και βαθμολογικό προβάδισμα τεσσάρων πόντων, έναντι των υπολοίπων αντιπάλων του!

Για μια ακόμα εβδομάδα, το «τριφύλλι» πήγε κόντρα στην λογική και έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ στοιχεία εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά που θα περίμενε κανείς από μια… ακέφαλη ομάδα, η οποία τραβάει τον ανήφορο εδώ και πολύ καιρό...

Τεχνική ηγεσία και παίκτες όχι απλά έκαναν το καθήκον τους, κερδίζοντας τον Παναιτωλικό και παίζοντας για την ιστορία τους, αλλά ταυτόχρονα εξασφάλισαν ψυχολογικό και βαθμολογικό πλεονέκτημα απέναντι σε ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και ΑΕΚ που θα βρουν απέναντι τους στα play offs!

Στα αξιοσημείωτα και η παρθενική συμμετοχή του Αλέξανδρου Ταμπάκη με την φανέλα του Παναθηναϊκού σε επίσημο παιχνίδι, με τον 19χρονο τερματοφύλακα να αντικαθιστά τον Κοτσόλη στο 85’.

Πως έπαιξαν
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Κοτσόλη κάτω από τα γκολπόστ, τον Βύντρα δεξιά, τον Σπυρόπουλο αριστερά και τους Καντέ – Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Ο Βιτόλο έπαιξε ως «κόφτης», έχοντας μπροστά του τους Ζέκα και Καραγκούνη, ενώ στην τριπλέτα της επίθεσης αγωνίστηκαν ο Ρούντολφ δεξιά, ο Κουίνσι αριστερά και ο Τοτσέ στην κορυφή.

Ο Παναιτωλικός από την άλλη κατέβηκε στο ΟΑΚΑ με τον Τζενάμο στο τέρμα, τον Παλαιολόγο δεξί μπακ, τον Άντι αριστερό και τους Ντολεζάι – Εντζενγκουέλε στα στόπερ. Στην μεσαία γραμμή οι Κούσας και Φερνάντες ήταν τα αμυντικά χαφ,  με τον Ρότσα μπροστά τους, ενώ ο Καμαρά έπαιξε ως δεξιός εξτρέμ, ο Μπουμάλ ως αριστερός και ο Πασάς μοναδικός προωθημένος.

Με... μιάμιση φάση
Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε λίγο πιο «ζεστά», «τρέχοντας» την μπάλα και επιδιώκοντας να απειλήσει κυρίως από τα άκρα, χωρίς όμως να τα καταφέρει με εξαίρεση κάποια σουτ των Ζέκα (δις) και Ρούντολφ. Η καλύτερη στιγμή ήταν εκείνη στην οποία έμελλε να σημειωθεί και το 1-0, μετά από ατομική ενέργεια του Κουίνσι...

Όταν στο 18’ ο Γκανέζος άσος άνοιξε την μπάλα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι»! Ενώ ακολούθησε μόλις μια ακόμα, ένα λεπτό πριν τη λήξη, με τον Τοτσέ να υποδέχεται ωραία την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, να γυρίζει και να σουτάρει αλλά το σουτ του να περνάει ελάχιστα άουτ.

Απλά ακίνδυνος
Ο Παναιτωλικός στον αντίποδα προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Τζενάμο, παίζοντας «σφιχτά» στο κέντρο και με μακρινές μπαλιές κυρίως προς τον Καμαρά στα δεξιά για να επιτεθεί και να δημιουργήσει φάσεις.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην φανεί επικίνδυνος σε καμία στιγμή των 45 λεπτών, αρκούμενος μόνο σε ημιτελείς προσπάθειες και μια κεφαλιά του Κούσα, ενώ διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι. Ενδεικτικό της εικόνας του, πάντως, είναι και το ότι ο Γιάννης Νταλακούρας έκανε την πρώτη του αλλαγή στο… 38’, βάζοντας τον Θεοδωρίδη αντί του Πασά…

«Πράσινη» καταιγίδα!
Στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν. Οι «πράσινοι» μπήκαν φουριόζοι και μέσα σε διάστημα έξι  λεπτών έκαναν τρεις φάσεις, ενώ έβαλαν και ένα ακόμα γκολ! Η προειδοποιητική βολή ήρθε από τον Κουίνσι στο 49’, για να ακολουθήσει το πολύ καλό «κόψιμο» της μπάλας του Καραγκούνη και το σουτ του Ζέκα που κατέληξε τελικά κόρνερ και εν τέλει το 2-0, με τον Τοτσέ να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Βύντρα και να σκοράρει προ κενής εστίας!

Με το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει… μη αναστρέψιμο, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες του πάγκου, βάζοντας μάλιστα ταυτόχρονα Νίνη και Χριστοδουλόπουλο στις θέσεις των Καραγκούνη και Ρούντολφ στο 67 λεπτό.  

Πάντως, ακόμα κι έτσι, ο ρυθμός τους όχι μόνο δεν χάθηκε, αφού συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν φάσεις αλλά αντιθέτως ήταν η αιτία που ήρθαν και δυο ακόμα γκολ! Αρχικά με τον Τοτσέ στο 82’ σε μια αντεπίθεση και τρία λεπτά αργότερα με τον Χριστοδουλόπουλο, επίσης στην «κόντρα»…

Ήθελε αλλά ατύχησε…
Οι Αγρινιώτες έκαναν στην ανάπαυλα μια ακόμα αλλαγή, με τον Καραμαλίκη να αντικαθιστά τον Ρότσα, σε ένα πιο επιθετικογενές σχήμα. Μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει αν δε ακυρωνόταν -κακώς- το γκολ του Εντζεγκουέλε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκαν κάθε άλλο παρά… υποτάχθηκαν στην μοίρα τους.

Το αντίθετο μάλιστα θα έλεγε κανείς και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει το γκολ της… τιμής είτε με τον Εντζεγκουέλε, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε με υπερένταση ο Κοτσόλης στο 68’, είτε στο αμέσως επόμενο λεπτό με το σουτ του Καμαρά να κοντράρει πάνω στον Καντέ. Η καλύτερη στιγμή τους πάντως ήταν αναμφίβολα στο 80ο λεπτό, όταν το… σόλο του Καμαρά και το πλασέ του δεν μετατράπηκε σε γκολ χάρη στην επέμβαση του Κοτσόλη!

Πηγή : www.onsports.gr

Συγγνώμη από Άντι-Ρότσα, αποχωρεί ο Ονουάτσι

Παναιτωλικός: Συγγνώμη από Άντι-Ρότσα, αποχωρεί ο Ονουάτσι

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι από τον Παναιτωλικό, μετά το τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Νιγηριανός επιθετικός δεν συμπεριλήφθηκε και πάλι στην αποστολή της ομάδας του Αγρινίου, για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και στην ουσία αποτελεί παρελθόν από τον Παναιτωλικό, καθώς δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

Από εκεί και πέρα, οι Άντι και Ρότσα, οι οποίοι είχαν φραστικό επεισόδιο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και είχαν μείνει εκτός αποστολής για τα ματς με ΟΦΗ και Άρη, ζήτησαν συγγνώμη και αυτός ήταν ο λόγος που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.

Άλλωστε, ο Παναιτωλικός δίνει σήμερα (22/04) το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν και χρειάζονται όλοι οι ετοιμοπόλεμοι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Πηγή : www.onsports.gr

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Με Κοτσόλη-Ταμπάκη ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Παναιτωλικό

Με Κοτσόλη-Ταμπάκη ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Παναιτωλικό

Τους Στέφανο Κοτσόλη και Αλέξανδρο Ταμπάκη επέλεξε για δίδυμο τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού ο Ζεσουάλδο για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Αυτό σημαίνει, ότι εκτός έμειναν οι Ορέστης Καρνέζης και Στέφανο Καπίνο, αφού ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να δώσει ευκαιρία και στους άλλους τερματοφύλακες να αγωνιστούν.

Στην αποστολή επιστρέφει ο Κουίνσι, μετά το πειθαρχικό παράπτωμα που είχε υποπέσει, ενώ στην 18άδα του Παναθηναϊκού είναι και ο Λαγός, για να υπάρχει μια επιπλέον λύση στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αφού θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Κατσουράνης και Σιμάο.

Επίσης, εκτός αποστολής έχουν μείνει οι Λέτο, Μπιάρσμιρ, Ιωαννίδης, Φουρλάνος, Μαυρίας, αλλά και οι επίσης τιμωρημένοι Μαρίνος και Κλέιτον.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού αποτελούν οι Κοτσόλης, Ταμπάκης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σαριέγκι, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Καραγκούνης, Λαγός, Ζέκα, Κουίνσι, Νίνης Χριστοδουλόπουλος, Ρούντολφ, Πετρόπουλος, Τοτσέ.

Πηγή : www.onsports.gr

Η αποστολή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό

Η αποστολή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό

Μετά τη σημερινή προπόνηση που έγινε στο EMILEON SportCenter, ο Γιάννης Νταλακούρας ανακοίνωσε την αποστολή του αυριανού αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Σ’ αυτή συμμετέχουν δεκαοχτώ ποδοσφαιριστές: Τσενάμο, Μπλάζιτς, Καραμαλίκης, Παλαιολόγος, Ντολεζάι, Καμαρά, Κούσας, Θεοδωρίδης, Άντι, Μουμίν, Μπουμάλ, Πασάς, Μπελεβώνης, Αναστασιάδης, Φερνάντες, Ρότσα, Ετζενγκέλε, Σιόντης.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Πρωταθλητής στο προπαιδικό ο Παναιτωλικός

Πρωταθλητής στο προπαιδικό ο Παναιτωλικός

Η ομάδα του Παναιτωλικού κατέκτησε τον τίτλο στο Προπαιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Έχοντας τερματίσει πρώτη στον όμιλό της και αφού απέκλεισε στον ημιτελικό τον Ερμή Αγρινίου, στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε με σκορ 3-0 του Ηρακλή Μεσολογγίου σε αγώνα που έγινε σήμερα στο γήπεδο Αγγελοκάστρου. Δύο γκολ σημείωσε ο Πανάγου και ένα ο Βλαχοδήμος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελιάδης, Καραλής (52’ Ζύγουρας), Κακούρης, Πριόνας, Παναγιωτόπουλος (47’ Λαΐνας), Σιάσιος (50’ Αθανασόπουλος), Σταματιάδης (42΄Τσιαντής), Πανάγου, Βλαχοδήμος (55’ Βασιλείου), Νταλακούρας (31’ Χριστογιάννης), Λαγός (39’ Αλομπισάτ).

Πηγή : www.panetolikos.gr

Δεν το βάζει κάτω ο Παναιτωλικός

Δεν το βάζει κάτω ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός έχει καταθέσει προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, κατά της απόφασης σχετικά με τις αδειοδοτήσεις, με την ομάδα του Αγρινίου να είναι διατεθειμένη να δώσει «μάχη» μέχρι τέλους για τη δικαίωση.

Μάλιστα η εφημερίδα SportDay, αποκαλύπτει και τι αναφέρει η 12σέλιδη προσφυγή που έχει καταθέσει ο Παναιτωλικό στο διαιτητικό δικαστήριο, αναφέροντας αρχικά το ιστορικό της υπόθεσης, ενώ στέκεται στα άρθρα που την δικαιώνουν στο κεφάλαιο, «Νομική Βάση».

Εκεί ο Παναιτωλικός στέκεται στην αλλαγή της προκήρυξης που υπήρξε σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και της απόφασης για υποβιβασμό των ομάδων, τονίζοντας πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο κατά την διάρκεια της σεζόν.

Στο τρίτο σκέλος, αναλύονται οι λόγοι της προσφυγής, αναφέροντας χαρακτηριστικά «παράβαση νόμου ως προς τις συνέπειες μη πλήρωσης των κριτηρίων αδειοδότησης» και «παράβαση νόμου ως προς τον χρόνο έκδοσης του Δ.Σ. της Super League», αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί πως θα γίνουν προσφυγές κατά φυσικών προσώπων.

Η προσφυγή, καταλήγει αναφέροντας πως ο Παναιτωλικός ζητάει να αρθεί η έγκριση των εισηγήσεων της Λίγκας σε ότι έχει να κάνει το σύστημα αδειοδότησης, και να ισχύσει αυτό από την σεζόν 2012-2013 και να συμμορφωθεί στα οριζόμενα από τις διατάξεις του αθλητικού νόμου.

Πηγή : www.onsports.gr

Προπόνηση Παρασκευής

Προπόνηση Παρασκευής

Ασκήσεις τακτικής και παιχνίδια με μπάλα σε μικρούς χώρους περιλάμβανε η σημερινή προπόνηση. Δεν συμμετείχε ο τραυματίας Ακαλέ και ο Χαριστέας που πήρε άδεια. Ο Φερνάντες υποβλήθηκε σε θεραπεία, ενώ ο Κουτρομάνος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Η προπόνηση του Σαββάτου θα γίνει στις 11.00 το πρωί στο EMILEON SportCenter.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Κωστούλας: «Έχω σιχαθεί…»

Κωστούλας: «Έχω σιχαθεί…»

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αγανάκτησή της από την κίνηση του Βασίλη Αντωνόπουλου να ζητήσει την κατάσχεση ποσού 32.281,16 ευρώ από τα χρήματα που έχει λαμβάνειν η ΠΑΕ Παναιτωλικός από τον ΟΠΑΠ εξέδωσε η ομάδα του Αγρινίου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα «καναρίνια», η Super League ενημέρωσε την ΠΑΕ για την ενέργεια του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Αντωνόπουλο, ο οποίος ζητάει το προαναφερθέν ποσό για οφειλές της ομάδας προς το πρόσωπό του, όταν μετείχε στα κοινά του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα φαντάσματα του παρελθόντος επέστρεψαν!!! Όπως κάνουν τακτικά τα τελευταία χρόνια. Σε χαρές και σε λύπες. Κυρίως στις λύπες… Ζητώντας το αντίτιμο της προ δεκαετίας «προσφοράς» τους (;) στον Παναιτωλικό, να πληρωθεί από τη σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ.

Η Super League μας κοινοποίησε σήμερα έγγραφο με το οποίο μας κάνει γνωστό πως ο διορισμένος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος ζητεί την αναγκαστική κατάσχεση ποσού 32.281,16 ευρώ (κεφάλαιο και τόκοι), από χρήματα που έχει να λάβει η ΠΑΕ Παναιτωλικός, μέσω της διοργανώτριας, από το χορηγικό πρόγραμμα της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ο πρόεδρος Φώτης Κωστούλας έχει τοποθετηθεί πολλές φορές επί του θέματος των αξιώσεων που προβάλλουν άνθρωποι που «υπηρέτησαν» τον Παναιτωλικό, χρόνια πριν την δική του ανάμειξη με τα διοικητικά και απαιτούν χρήματα (που υποτίθεται ότι διέθεσαν για να διοικήσουν την ομάδα) από τον ίδιο. Τούτη τη φορά, όταν του ζητήθηκε εκ νέου να σχολιάσει, η απάντησή του ήταν: «Άι σιχτίρ! Έχω σιχαθεί…».

Πηγή : www.onsports.gr

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Χαριστέας και Παναγιωτούδης τα βραβεία της Super League

Χαριστέας και Παναγιωτούδης τα βραβεία της Super League

Οι Άγγελος Χαριστέας του Παναιτωλικού και Κώστας Παναγιωτούδης του ΠΑΟΚ ήταν οι νικητές των βραβείων της Super League, για την 28η αγωνιστική.

Ο Χαριστέας αναδείχθηκε MVP για την εμφάνισή του στο παιχνίδι με τον Άρη στο Αγρίνιο, συγκεντρώνοντας το 56,12% των ψήφων και αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τίμο Βέντσελ της Κέρκυρας και στην τρίτη τον Σουμπίνιο του Λεβαδειακού.

Το βραβείο του Best Goal κέρδισε... πανηγυρικά ο Παναγιωτούδης, για το τέρμα που πέτυχε στο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας στην Τούμπα, καθώς συγκέντρωσε 86, 56%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γραμμόζη της Κέρκυρας και στην τρίτη τον Φετφατζίδη του Ολυμπιακού.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP:
Άγγελος Χαριστέας (Παναιτωλικός) 56,12%
Τίμο Βέντσελ (Κέρκυρα) 23,05%
Σισέρο Σουμπίνιο (Λεβαδειακός) 20,83%

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal:
Κώστας Παναγιωτούδης (ΠΑΟΚ) 86,56%
Δημήτρης Γραμόζης (Κέρκυρα) 7,02%
Γιάννης Φετφατζίδης (Ολυμπιακός) 6,42%

Πηγή : www.onsports.gr

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Προπόνηση Πέμπτης

Προπόνηση Πέμπτης

Πρόγραμμα αποθεραπείας ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη. Οι υπόλοιποι συμμετείχαν σε παιχνίδι με μπάλα. Θεραπεία έκαναν Ακαλέ και Φερνάντες οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Κουτρομάνος. Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις 5.30 το απόγευμα στο EMILEON SportCenter.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Νταλακούρας: «Ιστορική νίκη»


Ο Γιάννης Νταλακούρας μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την πεντάρα επί του Άρη και  τόνισε ότι ο Παναιτωλικός πρέπει να προσπαθεί να παίζει με αυτόν τον τρόπο σε όλα τα ματς.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί σήμερα απέδειξαν με την παρουσία τους ότι με μία σωστή διαχείριση όλη την χρονιά και με καλή δουλειά, αυτό το ρόστερ του Παναιτωλικού θα μπορούσε να πετύχει πολλά πράγματα», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε, σχετικά με το τι άλλαξε στην ομάδα:  «Νομίζω ότι δεν μπορεί ένας άνθρωπος να αλλάξει πολλά σε μερικές μέρες. Όμως η παρουσία ενός προπονητή μέσα στα αποδυτήρια, μπορεί από μόνη της, με δύο κουβέντες που θα πει να βγάλει αυτή την εικόνα».

Σχετικά με τις πιθανότητες παραμονής της ομάδας είπε: «Ο Παναιτωλικός πρέπει να προσπαθεί να παίζει αυτό το ποδόσφαιρο που είδαμε σήμερα. Η απαίτηση όλων των φιλάθλων της Αιτωλοακαρνανίας και των φιλάθλων του Παναιτωλικού, είναι η ομάδα να έχει αυτή την εικόνα και να πετυχαίνει μια ιστορική νίκη στην Super League», ενώ κατέληξε: «Δεν ήταν η ίδια επίθεση που είδατε σήμερα και η ίδια αντιμετώπιση των ομάδων. Την επιθετικότητα που είχε σήμερα ο Παναιτωλικός δεν την είδα με κατωτέρου επιπέδου ομάδες στο Αγρίνιο».

Πηγή : www.gazzetta.gr

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Νταλακούρας: Ρόστερ για περισσότερα!


Στο ντεμπούτο του ως υπηρεσιακός τεχνικός του Παναιτωλικού στην Σούπερ Λίγκα, ο Γιάννης Νταλακούρας ξεκίνησε με ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα που όμως ίσως να μην είναι αρκετό για να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία!

Ο Αγρινιώτης τεχνικός, που στην φετινή περίοδο είχε ρόλο στην ομάδα ως υπεύθυνος σκάουτινγκ και μεταγραφών αμέσως μετά την λήξη του αγώνα αφού ευχαρίστησε και έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια που έκαναν έριξε και τα... καρφιά στους προκατόχους του (Τεννέ και Λεμονή) τονίζοντας: «Αυτό το ρόστερ που έχει η ομάδα άξιζε φέτος να πετύχει πολλά περισσότερα. Εμείς θα προσπαθήσουμε την τελευταία αγωνιστική να σώσουμε την χρονιά»!

Πηγή : www.gazzetta.gr

«Πεντάσφαιρος» ο Παναιτωλικός διέσυρε τον Άρη

«Πεντάσφαιρος» ο Παναιτωλικός διέσυρε τον Άρη

Λίγες μέρες μετά την απομάκρυνση του Τάκη Λεμονή από τον πάγκο του Παναιτωλικού, οι Αγρινιώτες πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνισή τους και διέσυραν με 5-1 τον Άρη για την 29η αγωνιστική και έμειναν… ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής.

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν… ορεξάτοι και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το... σοκ των Θεσσαλονικέων από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης που είχε διακοπή και πήραν μια σημαντική νίκη, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους στην «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία.

Το «συγκρότημα» του Αγρινίου με το «τρίποντο» παρέμεινε σε απόσταση… μίας νίκης από την Κέρκυρα, η οποία βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού και σε απόσταση… αναπνοής από τον Εργοτέλη, ο οποίος έμεινε στους 29 πόντους.

Ο Πασάς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τον Παναιτωλικό στο 12’ με πλασέ και ο Καμαρά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους σημείωσε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χαριστέας, εκμεταλλευόμενος συνεχόμενα λάθη των Παπαζαχαρία και Βελλίδη στο 47’ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και έξι λεπτά αργότερα, το αυτογκόλ του Σανκαρά από προσπάθεια του Χαριστέα, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «καναρινιών».

Ο Γιαννιώτας μείωσε στο 74’ για τον Άρη, όμως, δύο λεπτά αργότερα, ο Φερνάντες σημείωσε το τελικό 5-1. Διακοπή 10 λεπτών στον αγώνα, λόγω χρήσης χημικών από την Αστυνομία έξω από το γήπεδο. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 95’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φατί για τους φιλοξενούμενους και στο… 103’ την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε ο Γκόλιας για τον Παναιτωλικό. Ένταση στο φινάλε της αναμέτρησης.

Πολύ καλός ήταν ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα λεπτά, καθώς οι δύο ομάδες αναζήτησαν το γρήγορο τέρμα, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Στο 3’ ο Τσενάμο αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε το φάουλ του Καπετάνου, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο πορτιέρο του Παναιτωλικού ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την κεφαλιά του Έλληνα άσου, έπειτα από σέντρα του Ακόστα.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να έχαναν τις ευκαιρίες, ωστόσο τα «καναρίνια» ήταν αυτά που άνοιξαν το σκορ. Στο 12’ ο Γκόλιας έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο επερχόμενος Πασάς με κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας του Άρη, νίκησε τον Βελλίδη και έκανε το 1-0 για τον Παναιτωλικό.

Στην συνέχεια, οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο στο 20’ έπειτα από κόρνερ του Νέτο και κεφαλιά πάσα του Λαζαρίδη στο δεύτερο δοκάρι, ο Σανκαρέ «έπιασε» αέρα και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Όμως, ο Παναιτωλικός «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν αυτός που έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν στο 29’ ο Μπουμάλ έκανε την κάθετη μπαλιά και πάλι ο Πασάς βρέθηκε στην άμυνα του Άρη, αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε.

Το «συγκρότημα» του Μανουέλ Μασάδο θέλησε να φτάσει στην ισοφάριση πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, όμως ο Καπετάνος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 43’. Συγκεκριμένα, ο Φατί βγήκε στην αντεπίθεση, βρήκε τον Ακόστα στα αριστερά, έκανε τη σέντρα, ο Τσενάμο δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα που έφτασε στον Καπετάνο, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και ο Ντολεζάι έδιωξε.

Μάλιστα, σα να μην… έφτανε αυτό για τον Άρη, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Καμαρά διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους. Ο Πασάς βγήκε στην επίθεση κοντραρίστηκε με τον Παπαζαχαρία, η μπάλα έφτασε στον Σενεγαλέζο επιθετικό, ο οποίος μέσα από την περιοχή με πλασέ, έκανε το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο, ήτοι με τέρμα για τους γηπεδούχους, έπειτα από διπλό λάθος στην άμυνα των «κίτρινων». Αρχικά, υπό την πίεση του Χαριστέα ο Παπαζαχαρίας θέλησε να γυρίσει στον Βελλίδη, ωστόσο δεν «έπιασε» όπως θα ήθελε την μπάλα, ο πορτιέρο του Άρη θέλησε να διορθώσει το λάθος του αμυντικού του, όμως υπέπεσε σε δεύτερο λάθος και σε κενή εστία, ο διεθνής φορ, έκανε το 3-0.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το τέρμα στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ανέβασε στα ύψη το ηθικό των παικτών του Γιάννη Νταλακούρα, εν αντιθέσει με αυτό των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, στο 53’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο… άνετα για τον Παναιτωλικό. Ο Χαριστέας κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, πέρασε τον Παπαζαχαρία, έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Σανκαρέ στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στην εστία του Βελλίδη.

Στο 74’ ο Άρης μπόρεσε να μειώσει με τον Γιαννιώτα, με ωραία σουτ έξω από την περιοχή και αφιέρωσε το τέρμα στην μνήμη του Στέφανου Γιώρη, όμως για μία ακόμα φορά, ο Παναιτωλικός είχε την… απάντηση. Ο Ακαλέ έκανε τη σέντρα, ο Σανκαρέ δεν μπόρεσε να διώξει και ο Φερνάντες με πλασέ στην κίνηση, διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε για μία ακόμα φορά την απογοήτευση στους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, οι οπαδοί του Άρη αποχώρησαν από τις εξέδρες του γηπέδου του Αγρινίου. Όμως, λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 81’ υπήρξε διακοπή στην αναμέτρηση, λόγω χρήσης χημικών, έξω από το γήπεδο.

Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά, οι δύο ομάδες και το διαιτητικό τρίο επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να ολοκληρώσουν την αναμέτρηση. Στο 95’ οι αριθμητικές ισορροπίες χάλασαν, όταν ο Φατί αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Μπουμάλ, ενώ στο 103’ την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Γκόλιας από τον Παναιτωλικό και αυτός με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πηγή : www.onsports.gr

«Dont do it with Λεμονής!»


Μήνυμα μέσω facebook έστειλε στον Πρόεδρο του Παναιτωλικού Φώτη Κωστούλα, ο πρώην μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου Κωνσταντίνος Τσακίρης, λέγοντας ότι του τα είχε πει για τον Λεμονή!

Ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανιώνιος δεν έχει την καλύτερη άποψη για τον Έλληνα τεχνικό και έγραψε στη σελίδα του: 

«Ο Φώτης Κωστούλας δήλωσε πως: «Ο Τάκης Λεμονής, αφού πρώτα αποδείχτηκε λίγος στον αγωνιστικό χώρο, στη συνέχεια αποδείχτηκε μικρός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η διοίκηση αποδείχτηκε «ερασιτεχνική» τόσο στην επιλογή του Τάκη Λεμονή, όσο και στην αργή αντίδρασή της για την αντικατάστασή του. Τον Λεμονή θα τον θυμόμαστε σαν τον πιο αποτυχημένο προπονητή που πέρασε από τον Παναιτωλικό».

«Εγώ πρόεδρε στα έλεγα DON'T DO IT!», είναι τα λόγια του Τσακίρη.

Πηγή : www.gazzetta.gr

Λεμονής: «Επιφυλάσσομαι ν' απαντήσω»

Λεμονής: «Επιφυλάσσομαι ν' απαντήσω»

Σύντομα, ίσως και μετά το παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον Άρη, αναμένεται η απάντηση του Τάκη Λεμονή στις δηλώσεις του Φώτη Κωστούλα.

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού χαρακτήρισε τον Λεμονή ως τον πιο αποτυχημένο προπονητή στην ιστορία της ομάδας του Αγρινίου, με τον Έλληνα τεχνικό να προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, τουλάχιστον προς το παρόν.

«Η ομάδα έχει μπροστά της ένα δύσκολο αγώνα, όπου πρέπει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει, για να παραμείνει στην κατηγορία. Εγώ μίλησα με συγκεκριμένα γεγονότα και δεν πήρα απάντηση. Επιφυλάσσομαι...» αρκέστηκε να πει στο «Goal» ο Τάκης Λεμονής, δείχνοντας ότι δεν θέλει να απαντήσει τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πηγή : www.onsports.gr

Η αποστολή του αγώνα με τον Άρη

Η αποστολή του αγώνα με τον Άρη

Μετά τη σημερινή προπόνηση που έγινε στο γήπεδο Παναιτωλικού, ο Γιάννης Νταλακούρας ανακοίνωσε την αποστολή του αυριανού αγώνα με τον Άρη. Σ’ αυτή συμμετέχουν δεκαεννέα ποδοσφαιριστές: Τσενάμο, Μπλάζιτς, Καραμαλίκης, Ακαλέ, Παλαιολόγος, Ντολεζάι, Καμαρά, Κούσας, Θεοδωρίδης, Μουμίν, Μπουμάλ, Χαριστέας, Πασάς, Μπελεβώνης, Αναστασιάδης, Φερνάντες, Γκόλιας, Ετζενγκέλε, Σιόντης.

Πηγή : www.panetolikos.gr

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Κωστούλας: «Αποτυχημένος ο Λεμονής»

Κωστούλας: «Αποτυχημένος ο Λεμονής»

Ευθεία επίθεση προς τον Τάκη Λεμονή εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φώτης Κωστούλας, ο οποίος έδωσε την απάντησή του σε πρόσφατες τοποθετήσεις του Έλληνα προπονητή.

Ο μεγαλομέτοχος των «καναρινιών», με δήλωσή του, χαρακτήρισε λίγο τον Τάκη Λεμονή στον αγωνιστικό χώρο και μικρό εκτός αυτού, ενώ ανέφερε πως «θα τον θυμόμαστε σαν τον πιο αποτυχημένο προπονητή που πέρασε από τον Παναιτωλικό».

Αφορμή για την επίθεση του Φώτη Κωστούλα προς τον πρώην τεχνικό της ομάδας του Αγρινίου, αποτέλεσαν οι τοποθετήσεις που φέρεται να έκανε ο Τάκης Λεμονής σε επαφή του με οργανωμένους οπαδούς της ομάδας.

«Ο Τάκης Λεμονής, αφού πρώτα αποδείχτηκε λίγος στον αγωνιστικό χώρο, στη συνέχεια αποδείχτηκε μικρός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η διοίκηση αποδείχτηκε «ερασιτεχνική» τόσο στην επιλογή του Τάκη Λεμονή, όσο και στην αργή αντίδρασή της για την αντικατάστασή του. Τον Λεμονή θα τον θυμόμαστε σαν τον πιο αποτυχημένο προπονητή που πέρασε από τον Παναιτωλικό», αναφέρει χαρακτηριστικά στην δήλωσή του ο Φώτης Κωστούλας.

Πηγή : www.onsports.gr

Στροφή σε Άρη για Παναιτωλικό

Στροφή σε Άρη για Παναιτωλικό

Το παιχνίδι που έπεται με τον Άρη είναι αυτό που απασχολεί άπαντες στο «στρατόπεδο» του Παναιτωλικού.

Οι Αγρινιώτες βρίσκονται μία… ανάσα από τον υποβιβασμό στην Football League, ωστόσο εμφανίζονται έτοιμοι για να παλέψουν μέχρι τέλους και να διεκδικήσουν όποια πιθανότητα έχουν.

Την Δευτέρα (16/4) η προετοιμασία των «καναρινιών» για την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς μπήκε στην τελική ευθεία, με τους Καπνόπουλο και Κουτρομάνο να «απουσιάζουν» από το κανονικό πρόγραμμα.

Ο πρώτος υποφέρει από πρόβλημα τραυματισμού, ενώ ο δεύτερος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Παράλληλα, οι Ζέρης, Μεταξούλης και Σμίλτος προπονήθηκαν με την ομάδα Κ20 του συλλόγου.

Η προετοιμασία του Παναιτωλικού θα ολοκληρωθεί την Τρίτη (17/4) καθώς έχει προγραμματιστεί μία απογευματινή προπόνηση, στις 17:30 στο γήπεδο της ομάδας και στην συνέχεια ο Γιάννης Νταλακούρας θα ανακοινώσει την αποστολή.

Πηγή : www.onsports.gr

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

«Όχι άλλο κάρβουνο»

«Όχι άλλο κάρβουνο»

Για τα όσα γράφτηκαν περί της συνάντησης και συζήτησης με τον Τάκη Λεμονή πήραν θέση οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναιτωλικού εκδίδοντας ανακοίνωση με τίτλο «όχι άλλο κάρβουνο».

Οι Warriors δεν αρνούνται στην ανακοίνωση ότι αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον πρώην τεχνικό του Παναιτωλικού, υποστηρίζουν όμως εμμέσως πως αυτά που γράφτηκε ότι συζήτησαν με τον Λεμονή, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εδώ και 24 ώρες διαβάζουμε απίστευτες π... σε αγρινιώτικα και αθηναϊκά sites. Ό,τι ειπώθηκε με τον Τάκη Λεμονή το γνωρίζουμε εμείς και αυτός. Όλοι οι υπόλοιποι ανάλογα το πώς σας συμφέρει, γράφετε και την μπούρδα σας. Επί του θέματος και πολλών άλλων θα τοποθετηθούμε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Πηγή : www.onsports.gr

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ο Λεμονής αποκαλύπτει…

Ο Λεμονής αποκαλύπτει…

Η συνεργασία του Τάκη Λεμονή με τον Παναιτωλικό τελείωσε, σχετικά νωρίς, από την Μεγάλη Τετάρτη. Ο έμπειρος τεχνικός είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία οργανωμένων από το Αγρίνιο αλλά και την Αθήνα, μια μέρα αργότερα, όπου ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, αναφερόμενος στα αίτια της… καταστροφής της ομάδας. 

Ο Λεμονής, σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε έξω από τα δόντια στους οπαδούς αναγνώρισε τις ευθύνες που είχε από την πλευρά του, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε άλλα προβλήματα που είχε η ομάδα. 

Αρχικά έγινε λόγος για έναν παίκτη που αποκτήθηκε το χειμώνα, αποτέλεσε «σημαντική» από πλευράς ονόματος μεταγραφή όμως αργότερα διαπιστώθηκε πως έπασχε από άσθμα. Αυτό έγινε γνωστό αργότερα, όταν και υποβλήθηκε σε… αναλυτικές εξετάσεις. Πολλοί υποστηρίζουν πως εννοούσε τον Κάνγκα Ακαλέ. 

Ένα ακόμα πρόβλημα για το οποίο έκανε λόγο ο Τάκης Λεμονής ήταν αυτό των… χαλαρών ιατρικών εξετάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγιναν ιατρικές σε κανέναν από τους παίκτες που αποκτήθηκαν τα Χριστούγεννα. Παράλληλα διαπιστώθηκε μια ιδιαίτερη χαλαρότητα στις εργομετρικές εξετάσεις. 

Ακόμα αναφέρθηκε και σε πρόσωπα της διοίκησης (χωρίς φυσικά να ονοματίσει) τα οποία, υποστήριξε, πως δεν έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λάθος συμβουλές με τον πρόεδρο της ομάδας, Φώτη Κωστούλα. Παράλληλα αποκάλυψε τσακωμούς που έγιναν με κάποιους από αυτούς. 

Τέλος, ένα ακόμα θέμα το οποίο θίχτηκε ήταν αυτό του Μάκη Μπελεβώνη. Είναι δεδομένο πως οι οργανωμένοι είναι «αντίθετοι» και με την πολιτική αλλά και με την παρουσία του συγκεκριμένου ατόμου σε πόστο της ΠΑΕ. Τα λεγόμενα του Λεμονή ήταν διαφορετικά, από ότι ενδεχομένως να περίμεναν. Ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου, τόνισε πως είναι ένας άνθρωπος ο οποίος κάνει πολύ σωστά την δουλειά του, ενώ οι απόψεις τους ταυτίζονταν. 

Σε γενικές γραμμές οι δύο πλευρές τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα παρά το γεγονός πως η έλευση του έμπειρου τεχνικού δεν άλλαξε πολλά στην εικόνα της ομάδας. Πλέον ο κάθε ένας ακολουθεί τον δρόμο του και η ζωή συνεχίζεται, τόσο για τον Παναιτωλικό, όσο και για τον Λεμονή. 

Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

Πηγή : www.sport-fm.gr

Κωστούλας: «Δεν παίζω εκτός γηπέδου, είμαι από άλλον πλανήτη»!

Κωστούλας: «Δεν παίζω εκτός γηπέδου, είμαι από άλλον πλανήτη»!

Αναξιόπιστο χαρακτήρισε το φετινό πρωτάθλημα, με αφορμή την απόφαση της Super League να αλλάξει τον κανονισμό περί αδειοδοτήσεων, αλλά και κάποια αποτελέσματα, ο Φώτης Κωστούλας, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως θα συνεχίσει μέχρι νεοτέρας να κάθεται στον προεδρικό θώκο του Παναιτωλικού.

«Εγώ δεν παίζω εκτός γηπέδου, είμαι από άλλον πλανήτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο μεγαλομέτοχος των «καναρινιών» μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis», όπου δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να αναφερθεί και στον διαφαινόμενο υποβιβασμό των Αγρινιωτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φώτη Κωστούλα:

«Υποχρέωσή μου είναι να διαφυλάξω τα συμφέροντα της ομάδας μου. Αυτό που ειπώθηκε από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ ήταν ότι υπάρχουν επτά ομάδες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της επιτροπής και θα πρέπει να πέσουν κατηγορία.
Οπότε, μας ρώτησαν αν θέλουμε να αλλάξει κάτι ή να το συνεχίσουμε και πάρθηκε απόφαση να μη συνεχιστεί η απόφαση της προκήρυξης. Το αλλάξαμε δηλαδή για να μην πέφτουν οι ομάδες και απλά να μην μπορούν να κάνουν μεταγραφές. Αμφιβάλλω βέβαια αν θα ισχύει και αυτό», τόνισε αρχικά για την αδειοδότηση, συμπληρώνοντας:

Για το λόγο που ο Παναιτωλικός δε βγήκε νωρίτερα να διαμαρτυρηθεί:

«Το πρόβλημα εμφανίστηκε στις 22 του Μαρτίου, στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας και δεν είχαν αναφέρει ότι θα συζητηθεί η τροποποίηση του κανονισμού. Δεν είχαμε ιδέα για την αλλαγή. Θα έπεφταν αρκετές ομάδες αν ίσχυε η αδειοδότηση, όμως δεν μας είπαν ποιες ομάδες. Μπορεί να είναι και μία και να το κάνουν για να σωθεί μία ομάδα. Το χειρότερο είναι ότι αλλάζει κάτι χωρίς να μας πουν ποιες ομάδες είναι».

Για την πορεία του Παναιτωλικού και το διαφαινόμενο υποβιβασμό:

«Δεν είχαμε τη χειρότερη ομάδα. Κάναμε κακά παιχνίδια, είχαμε και κακή διαιτησία. Σε δέκα παιχνίδια παίξαμε με παίκτη λιγότερο ενώ βγάλαμε και βίντεο με λανθασμένες αποφάσεις διαιτητών και τουλάχιστον εννιά βαθμοί είναι χαμένοι. Εμείς βέβαια ποτέ δεν ανακατευόμαστε σε συζητήσεις πλην αγωνιστικού χώρου, όλα αυτά έπαιξαν το ρόλο τους. Κάναμε και λάθη, η ομάδα μας μπορεί να μην έπαιξε σε κάποια παιχνίδια. Είναι πολλοί παράγοντες».

Ερωτηθείς για το αν το πρωτάθλημα είναι καθαρό, τόνισε:

«Από πλευράς αδειοδότησης δεν είναι καθαρό. Βλέπει ο καθένας και βγάζει τα συμπεράσματά του. Κάποια παιχνίδια δε φαίνονται καθαρά. Αλλά αυτά είναι υποκειμενικές κρίσεις. Βλέπουμε και επαναλαμβανόμενα λάθη από τους διαιτητές».

Για το μέλλον του στον Παναιτωλικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο κατέληξε:

«Μέχρι νεωτέρας θα συνεχίσω στον Παναιτωλικό. Εγώ δεν παίζω εκτός γηπέδου, είμαι από άλλον πλανήτη».

Πηγή : www.onsports.gr

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Εισιτήρια για τον αγώνα με τον Άρη

Εισιτήρια για τον αγώνα με τον Άρη

Η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Απριλίου, θα γίνει την Τρίτη από το ΠΑΝSport (ώρες καταστημάτων) και την ημέρα του αγώνα από τα εκδοτήρια του γηπέδου στις 12 το μεσημέρι.

Πηγή : www.panetolikos.gr