Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αγεφύρωτο το χάσμα οργανωμένων διοίκησης

Παναιτωλικός: Αγεφύρωτο το χάσμα οργανωμένων διοίκησης | onsports.gr

Δεν φαίνεται να βρίσκεται λύση στη διαμάχη των οργανωμένων οπαδών του Παναιτωλικού και της διοίκησης, καθώς οι δυο πλευρές είναι αμετακίνητες στις θέσεις τους.

Στην εκπομπή «Αθλητικό μαγκαζίνο» με τους Γιάννη και Μπάμπη Τσιρώνη στον AERA FM 99,5, μίλησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (19/10) ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτης Κωστούλας και ο πρόεδρος των «WARRIORS» Χρήστος Διαμαντής. Ωστόσο δεν φάνηκε η διάθεση να υπάρξει υποχώρηση από καμία πλευρά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ο Χρήστος Διαμαντής δήλωσε αρχικά: «Μετά απ την πρωτοβουλία που πήραν τα παιδιά απ την Αθήνα που ήταν ό,τι καλύτερο στην συγκεκριμένη φάση, έπρεπε να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι να τα βρούμε. Αυτή η συζήτηση αν γινότανε θα προσπαθούσαμε να βρούμε κάποιες λύσεις. Κάποια κοινά σημεία. Bέβαια καμία από τις δύο πλευρές δεν θα ήταν ευχαριστημένη, αλλά εμείς ήμασταν διατεθειμένοι και απαντήσαμε και αμέσως πως ναι, να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, δεν έχουμε πρόβλημα. Για το καλό του Παναιτωλικού, καθόμαστε και συζητάμε με όλο τον κόσμο».

Σε ερώτηση για το αν επικροτεί ως πρόεδρος του συνδέσμου την συμπεριφορά των «WARRIORS», απάντησε: «Καμία συμπεριφορά που είναι εκτός κανόνων των γηπέδων. Υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες. Σίγουρα δεν είναι η αρμόζουσα, αλλά είναι μία αντίδραση. Οι αντιδράσεις δεν είναι πάντα με καλά λόγια και με ευχολόγια. Υπάρχουν και τέτοια δυστυχώς. Έχουμε ακούσει τα προηγούμενα χρόνια, διά στόματος του προέδρου του Παναιτωλικού και της διοίκησης χιλιάδες πράγματα. Από αλήτες που μας έλεγαν, λαχαναγορίτες, να μπούμε φυλακή και λοιπά. Ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι για να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να μιλήσουμε για τον Παναιτωλικό. Με άλλους συνδέσμους, με άλλους φορείς παλιότερα την δεκαετία του 90. Είχαμε προβλήματα και με άλλους συνδέσμους, αλλά όταν ήταν να καθίσουμε και να τα βρούμε, καθόμασταν στο τραπέζι με τον καθένα. Δηλαδή αν βγαίναμε και ζητάγαμε συγνώμη, υπήρχε μετά κανένας λόγος να κάτσουμε να το συζητήσουμε»;

Για το αν θα βοηθούσε την κατάσταση αν οι «WARRIORS» έβαζαν «νερό στο κρασί τους»: «Μα το νερό στο κρασί μας το έχουμε βάλει απ” την στιγμή που δεχθήκαμε αμέσως την πρόσκληση των παιδιών απ την Αθήνα. Αμέσως, χωρίς απαιτήσεις, χωρίς τίποτα. Το μόνο που θέλαμε εμείς, ήταν να είναι όλοι εκεί. Απ όλους τους φορείς. Δεν ζητήσαμε να είναι μόνο οι οργανωμένοι και η διοίκηση, ζητήσαμε να είναι όλοι. Και ο ερασιτέχνης και οι παλαίμαχοι, όλοι».

Σε ερώτηση για το αν αυτό σημαίνει πως η κόντρα συνεχίζεται, είπε: «Για εμάς δεν υπάρχει κόντρα. Δεν έχουμε κάτι με κάποιον. Απ την στιγμή που γίνεται όλο αυτό όμως με τον κόσμο του Παναιτωλικού, εννοείται πως θα είμαστε αντίθετοι. Δεν μπορούμε να είμαστε υπέρ».

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου προς τα υβριστικά συνθήματα των «WARRIORS»: «Όπως αντιδρούμε εμείς σε μία κατάσταση, έτσι θα αντιδρούν και κάποιοι άλλοι με εμάς. Ωραία, όλα καλά, δεν έχουμε πρόβλημα με τον υπόλοιπο κόσμο του Αγρινίου. Με κανέναν δεν έχουμε πρόβλημα. Απλά καλό θα ήταν, όλη αυτή η μερίδα του κόσμου που αντέδρασε, να είχε πει έστω και μία φορά Παναιτωλικός. Να φωνάζανε μία φορά Παναιτωλικός, δηλαδή θα είχε μεγαλύτερη ουσία η αντίδρασή τους».

Για την στάση που θα κρατήσουν από εδώ και πέρα οι «WARRIORS»: «Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε ακόμα. Είναι αγώνα με τον αγώνα. Βασικά αυτό που προέχει, είναι να πάρει το διπλό η ομάδα μεθαύριο, για να πάρουμε και πάλι μπρος».

Τέλος, για το αν τελικά θα γίνει αυτή η συνάντηση με τους όρους που έθεσε η ΠΑΕ: «Όχι, με τίποτα. Καταρχήν είναι τραγικό και αυτό που γράφουν στην ανακοίνωση, δηλαδή να τους αναγνωρίσουμε ως διοίκηση. Αυτό είναι πρώτη φορά που το ακούμε. Δηλαδή μία διοίκηση ζητάει απ τον κόσμο της να την αναγνωρίσει; Είναι τραγικό».

Από την πλευρά του ο Φώτης Κωστούλας επισήμανε: «Αν κάποιος σε βρίζει, δεν μπορείς μετά την άλλη μέρα να κάτσεις μαζί του στο τραπέζι και την αμέσως επόμενη μέρα, αφού κάτσατε στο τραπέζι, να αρχίσει να σε ξαναβρίζει».

Σε ερώτηση για το αν αυτές οι προϋποθέσεις είναι υπεκφυγή, έτσι ώστε να μην παραστεί η ΠΑΕ σε αυτή τη συνάντηση: «Όχι δεν είναι υπεκφυγή και οτιδήποτε άλλο λέγεται, είναι εκ του πονηρού. Είμαι ξεκάθαρος και οποιοσδήποτε το λέει αυτό, αν τον είχα βρίσει, δεν θα καθόταν την επόμενη μέρα να μιλήσει μαζί μου. Προεξοφλώντας μάλιστα και αν μετά από αυτό, θα γίνει κάτι που θα μας φέρει πιο κοντά. Δεν μπορούμε να κάτσουμε με αυτούς τους ανθρώπους που μας βρίζουν και λένε «Για εμάς δεν υπάρχετε». Τι είναι αυτό το πράγμα»;

Για το αν θα έπρεπε η ΠΑΕ να κάνει πίσω σε αυτή την κόντρα για το καλό του Παναιτωλικού: «Να κάνουμε τι; Να απολογηθούμε εμείς σαν ΠΑΕ, για κάτι το οποίο στην κυριολεξία, δεν έχουμε καμία μα καμία υποχρέωση; Γιατί βάλαμε δύο ευρώ παραπάνω το εισιτήριο στο πέταλο; Αξίζει δηλαδή τον κόπο για αυτά τα δύο ευρώ, να κάνουν το «ντου» που κάνανε; Αξίζει δηλαδή για δύο ευρώ να βγαίνουν υβριστικά συνθήματα για εμένα αλλά και για τους συνεργάτες μου; Αισχρά συνθήματα! Είναι δυνατόν; Τι θέλουν δηλαδή αυτά τα παιδιά; Να διοικήσουν την ΠΑΕ; Το είχα πει και το καλοκαίρι, όποιος θέλει να έρθει. Βρεθείτε 5-6 άνθρωποι να πάρετε την ΠΑΕ, αποχωρώ και εγώ και οι συνεργάτες μου, ελάτε πάρτε την. Δεν ήρθε κανείς από αυτούς που μας λένε τώρα το κάνατε έτσι, το κάνατε αλλιώς, αλλάξατε τις τιμές. Δεν ήρθε κανείς να ενδιαφερθεί να πάρει την ΠΑΕ αφού νομίζει πως ο Παναιτωλικός αυτή τη στιγμή δεν διοικείται σωστά.

Ξαναμπήκα αυτή τη στιγμή εγώ στο λούκι, ξεκάθαρα το λέω και ας μου πουν ότι θέλουν. Ξαναμπήκα στο λούκι να ρίξω πάλι ένα σορό λεφτά, να φτιάξω μία ομάδα με πολύ σημαντικό και καλό ρόστερ και να φέρω μία τεχνική ηγεσία που κοστίζει πάρα πολλά λεφτά για την κατηγορία. Έκανα οτιδήποτε, ξαναφτιάξαμε το γήπεδο. Έχω ρίξει πάρα πολλά λεφτά και έρχονται οι άνθρωποι αυτοί και βρίζουνε για τα δύο τους τα ευρώ. Αυτοί θα καθορίζουν την οικονομική πολιτική; Αυτό θα καθίσω να συζητήσω μαζί τους; Να το συζητήσω και αυτό.  Με ρώτησαν όμως πόσο μου κόστισε το πέταλο; Η μικρή εξέδρα δεν μου κόστισε σχεδόν τίποτα, ήταν έτοιμη και έβαλα καθίσματα. Το πέταλο όμως που ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια δηλαδή ποιος θα το πληρώσει; Εγώ πάλι; Εγώ που με βρίζουν; Οι συνεργάτες μου που δουλεύουν μέρα νύχτα με μοναδικό σκοπό να κάνουμε τον Παναιτωλικό μεγαλύτερο και τους βρίζουν; Και ποιοι είναι αυτοί που βρίζουν και θέλουν να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι τη στιγμή που με βρίζουν; Δηλαδή κάθε 15 άτομα που θα μαζεύονται και θα λένε πως έχουν ένα σύλλογο θα έχουν και απαιτήσεις; Θέλουμε και φθηνότερα εισιτήρια επειδή είμαστε σύλλογος. Θέλουμε να σας βρίζουμε και να μην μιλάτε γιατί είμαστε σύλλογος. Και θέλουμε να σας αποκαλούμε ανίκανους ή οτιδήποτε άλλο, επειδή εμείς είμαστε πιο Παναιτωλικοί και απ τους Παναιτωλικούς. Δεν τους αναγνωρίζω εγώ ως περισσότερο Παναιτωλικούς απ” τον κάθε αγνό και καλό φίλαθλο.

Αν θελήσουν να τους ακούσω. Όλους να τους ακούσω. Να καθίσουμε στο τραπέζι να μιλήσουμε. Αλλά η δικιά μας η απόφαση είναι να ζητήσουν συγνώμη για τα βρισίματα, θα υποσχεθούν δεν θα μας ξαναβρίσουν και θα καθίσουμε να μιλήσουμε μπροστά σε μικρόφωνα, ραδιοφώνου ή τηλεόρασης ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, για να ακούσει όλος ο κόσμος ποιος είμαι εγώ και η διοίκηση του Παναιτωλικού και ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν μόνο απαιτήσεις και τίποτα άλλο».

Για το μέλλον του πετάλου: «Δύο είναι τα ενδεχόμενα. Να ξαναγίνει ή να γκρεμιστεί τελείως. Η πορεία θα δείξει. Μερικοί προκαλούν με αυτόν τον τρόπο, να με φέρουν στο σημείο να το κάνω κήπο».

Για το αν αυτό έχει να κάνει και με την συμπεριφορά των οπαδών: «Έχει να κάνει με αυτά που είπα πριν από λίγο. Ξεκάθαρα».

Για τις αποδοκιμασίες από μεγάλη μερίδα του κόσμου ως προς τα υβριστικά συνθήματα των «WARRIORS», στο παιχνίδι με την Λάρισα: «Δεν το συζητάμε. Έδωσε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση τόσο σε μένα όσο και τους συνεργάτες μου, γιατί νοιώσαμε επιτέλους πως δεν είμαστε μόνο εμείς οι δέκα. Έχουμε και κόσμο μαζί μας. Το ξέρουμε, το λέει κάθε τόσο αυτός ο κόσμος, ξέρουμε ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι δεν είναι. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου είναι μαζί μας, αλλά το να το δείξεις κιόλας ότι είσαι και να δείξεις πως δεν ανέχεσαι τέτοιου είδους καταστάσεις, ήτανε το ευχάριστο σε όλη αυτή την κατάσταση».

Για το αν είναι προβληματισμένος με το ξεκίνημα της ομάδας: «Προβληματισμένος είμαι, αλλά από την άλλη είμαι και αισιόδοξος γιατί η ομάδα σιγά σιγά δένει, παρότι χάνουμε. Δεν παίζουμε άσχημα. Βέβαια θα μου πεις καμιά φορά καλύτερα να παίζεις άσχημα και να κερδίζεις όπως έκανε η εθνική προχτές, αλλά πιστεύω ότι με το ρόστερ και τον προπονητή που έχουμε, θα έρθει και η σειρά μας. Δεν θα μας γυρίσει την πλάτη η τύχη. Ακόμα και στο πρώτο ματς με την Καλλονή που δεν ήμασταν καλοί, ο αντίπαλός μας δεν ήταν καλύτερος. Όταν χάνεις ένα πέναλτι και μετά από μία προσπάθεια 80 λεπτών, στο τέλος δέχεσαι ένα γκολ τότε είναι θέμα ατυχίας. Ξεκάθαρα και τίποτα άλλο».

Τέλος, για το πρόβλημα στην επίθεση της ομάδας, αλλά και την ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου: «Το ξέρουμε πολύ καλά πως είναι πολύ δύσκολο να βρούμε αυτή τη στιγμή επιθετικούς με την εμπειρία και την τεχνική κατάρτιση που χρειαζόμαστε. Είναι πολύ δύσκολο αλλά εμείς ήδη το ψάχνουμε, γιατί απ” την μια το πρόβλημα του Καμαρά που έμεινε έξω για δύο παιχνίδια και μπορεί να μείνει για άλλα δύο, απ την άλλη του Ντιμπαλά που έφυγε, δεν περιμέναμε να μας πέσουν όλες αυτές οι ατυχίες μαζί».

Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου