Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Παίρνει «κανόνι» στην επίθεση

 Παίρνει «κανόνι» στην επίθεση
Μία από τις θέσεις στις οποίες θα επιχειρηθεί σημαντική ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν στον Παναιτωλικό, είναι αυτή του σέντερ φορ.
Στην δύναμη της ομάδας του Αγρινίου αυτή τη στιγμή υπάρχουν αναφορικά με τη θέση αυτή ο Βαγγέλης Καούνος, ο Στάθης Καραμαλίκης και ο νεαρός Γιάννης Πασάς που μπορεί να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Μπάμπης Τεννές θέλει τουλάχιστον έναν ακόμη φορ που να έχει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα και κατά συνέπεια βρίσκεται σε εξέλιξη το ανάλογο ψάξιμο ώστε να ικανοποιηθεί αυτή η επιθυμία του προπονητή.
Στους ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί και κρίνονται ως ικανοποιητικές περιπτώσεις από τους ανθρώπους του Παναιτωλικού, συμπεριλαμβάνονται οι Καμαρά και Βερπακόφσκις.
Αμφότεροι συμπεριλαμβάνονται στις πιθανές επιλογές των κυανοκίτρινων, παρότι ηλικιακά δεν καλύπτουν τα στάνταρ που έχουν τεθεί για τους υπό απόκτηση ποδοσφαιριστές, δηλαδή να είναι κάτω των τριάντα.
Ίσως αυτή είναι και η αιτία για την οποία δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής κάποια από τις δύο περιπτώσεις.
Όμως αυτό δεν αποκλείεται να γίνει τις επόμενες ημέρες και με δεδομένο ότι το ψάξιμο ανάλογων περιπτώσεων στο εξωτερικό, δεν αποδειχτεί και τόσο αποδοτικό.
ΑΓΡΙΝΙΟ: Γιάννης Τσιρώνης
Πηγή : www.onsports.gr

Θέλει Κάλβο ο Παναιτωλικός

Θέλει Κάλβο ο Παναιτωλικός
Την απόκτηση του Τόνι Κάλβο με την μορφή δανεισμού από τον Άρη, φαίνεται να εξετάζουν στο Αγρίνιο.
Σύμφωνα με σενάρια που κυκλοφόρησαν στην πόλη του Αγρινίου, ο Παναιτωλικός εξετάζει πολύ σοβαρά την απόκτηση του 25χρονου μεσοεπιθετικού του Άρη, που τους τελευταίους έξι μήνες αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Ιταλική Πάρμα και όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Η διοίκηση των «καναρινιών» αναμένεται να προσεγγίσει την αντίστοιχη του Άρη για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή, ωστόσο, από την πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς θα προτιμούσαν να τον παραχωρήσουν σε ομάδα του εξωτερικού.
Πηγή : www.onsports.gr

Νηνεμία μετά την καταιγίδα

Νηνεμία μετά την καταιγίδα
Κάπως έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν τα πράγματα στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό, μετά τον αναβρασμό που προκάλεσε χθες το αίτημα Γιαννάκη στην Ε.Ε.Α.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πλευρά της ΠΑΕ Παναιτωλικός μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό που προκάλεσε η κίνηση του πρώην παράγοντα της ομάδας να υποβάλει αίτημα για να εκπέσει η εγγυητική επιστολή του Παναιτωλικού, βλέπουν τα πράγματα με την απαραίτητη ψυχραιμία.
Εκτιμούν πλέον πως τελικά είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο, το πρόβλημα θα βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί την Παρασκευή, και η ομάδα δεν θα έχει επιπτώσεις.
Βέβαια ο πρόεδρος εμμένει στην απόφασή του να μην υποκύψει στην πίεση, η οποία απορρέει από το γεγονός ότι αν εκπέσει τελικά η εγγυητική η ομάδα θα υποβιβαστεί.
Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ δουλεύει πάνω στην υπόθεση αυτή και το κλίμα γενικά είναι αισιόδοξο για την κατάληξή της.
ΑΓΡΙΝΙΟ: Γιάννης Τσιρώνης
Πηγή : www.onsports.gr

Μπελεβώνης: Επέλεξαν τον εκβιασμό!

Ο άμεσος συνεργάτης του Φώτη Κωστούλα, μιλώντας στην εκπομπή «ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ» του ΑΧΕΛΩΟΣ ΤV δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια όλων των ανθρώπων του Παναιτωλικού για την εξέλιξη αυτή, αλλά και την χρονική στιγμή που επέλεξαν κάποιοι να… βγουν μπροστά!
Οι παρουσιαστές της εκπομπής (Χρήστος Στούμπος και Ηλίας Χολής) από την αρχή τόνισαν πως προσπάθησαν να επικοινωνήσουν τόσο με τον κ. Αντωνόπουλο, όσο και με τον κ. Γιαννάκη, με τον πρώτο να… ρίχνει την βόμβα. Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος δεν θέλησε να κάνει πολλές δηλώσεις όμως το «Δεν ασχολούμαι πλέον και δεν θέλω να συζητάω για τον Παναιτωλικό» πάγωσε τους πάντες. Από την πλευρά του ο κ. Γιαννάκης επισήμανε ότι θα συνεχίσει τον «αγώνα του» για να διεκδικήσει τα χρήματα!
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, κ. Μάκης Μπελεβώνης παρενέβη τηλεφωνικά και μάλιστα επιτέθηκε στον κ. Αντωνόπουλο για την τοποθέτηση του αφού παρέπεμψε στο προεκλογικό του φυλλάδιο με το οποίο διεκδίκησε την ψήφο των Αιτωλοακαρνάνων στις εκλογές του περασμένου Νοέμβρη!

«Στο προεκλογικό του φυλλάδιο ανέφερε την δράση του όμως τώρα το ξέχασε», τόνισε ο κ. Μπελεβώνης και πρόσθεσε: «Τώρα επίσης μάθαμε ότι δικηγόρος του κ. Γιαννάκη είναι ο κ. Σαράκης. Εμείς έχουμε διαλέξει ένα άλλο δρόμο. Αυτοί επέλεξαν να εκβιάσουν μια κατάσταση. Αυτή η στάση μας εκπλήσσει ειδικά όταν εκδηλώνεται αυτή την στιγμή όταν όλος ο κόσμος πανηγυρίζει ακόμη την άνοδο. Σε μια στιγμή που το γήπεδο πάλι ξηλώθηκε για να γίνουν έργα. Σε μια στιγμή που ο Κωστούλας βάζει πάλι χρήματα. Μας στεναχώρησε αυτός ο εκβιαστικός τρόπος που διάλεξαν για να πάρουν τα χρήματα».
Ο διευθύνων σύμβουλος των «κυανοκίτρινων» στην συνέχεια επισήμανε ότι οι κ.κ Γιαννάκης και Αντωνόπουλος είναι σε… ανοιχτή γραμμή σχετικά με το θέμα και ανέφερε:
«Δεν θα μείνω στα νομικά ζητήματα. Είναι δευτερεύουσας σημασίας. Έχουν ενημερωθεί οι δικηγόροι και θα ακολουθήσουν μια διαδικασία. Ο πρόεδρος στο παρελθόν εξόφλησε παλιούς παράγοντες που πρόσφεραν στον Παναιτωλικό. Εγώ θα μείνω στο ηθικό ζήτημα. Όλα τα άλλα μου φαίνονται παράξενα όπως η δήλωση του κ. Αντωνόπουλου.
Πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση. Είναι σίγουρο πως είναι σε συνεννόηση με τον κ. Γιαννάκη. Έχουν τον ίδιο δικηγόρο ο οποίος δεν πλησίασε καν κάποιον από τον διοίκηση για να πουν ότι διεκδικούν χρήματα από την ΠΑΕ. Ακόμη δεν έχουν εξηγήσει στο δικαστήριο τι είναι αυτά τα χρήματα. Που πήγαν και για ποιον σκοπό».
Όσο αφορά την εκτίμηση του για το τι θα γίνει πλέον την Παρασκευή που θα συζητηθεί η υπόθεση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ξεκαθάρισε πως «Η ΠΑΕ θα παραστεί την Παρασκευή στην υπόθεση. Θα προσπαθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε να λύσουμε νομικά το ζήτημα. Θα υπάρξει και ανακοίνωση όπου θα ξεκαθαρίσουμε την θέση μας. Πρέπει πάνω στο θέμα να τοποθετηθούν και παλιοί παράγοντες που δεν ζήτησαν χρήματα, αλλά κυρίως να πάρει θέση ο αντιπεριφερειάρχης. Το ξαναλέω να έχει ξεκάθαρη θέση».
Τελειώνοντας την τηλεφωνική του παρέμβαση ο κ. Μπελεβώνης ρωτήθηκε αν υπάρχει κίνδυνος για να αναφέρει λακωνικά: «Όταν έχει πάρει θέση ο πρόεδρος, καμία άλλη δήλωση δεν έχει νόημα. Συμφωνούμε απόλυτα μαζί του. Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι με την εξέλιξη αυτή».
Από την πλευρά του, ο πιο δυναμικός σύνδεσμος του Παναιτωλικού η «ΘΥΡΑ 6» αναφέρθηκε σε… φαντάσματα του παρελθόντος που έχουν υπεύθυνες θέσεις και επιφυλάχτηκε μετά την αρχική στάση αναμονής να παρέμβει σύντομα, ενώ για εκβιαστικές μεθόδους έκαναν λόγο στις τοποθετήσεις τους και οι εκπρόσωποι των άλλων συνδέσμων της ομάδας.
Πηγή : www.gazzetta.gr

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Γίνεται Έλληνας ο Μπαϊκαρά

Γίνεται Έλληνας ο Μπαϊκαρά
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απόκτηση της Ελληνικής υπηκοότητας, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται. να έχει καταθέσει ο Ντενίζ Μπαϊκαρά.
Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής έχει πάρει την υπόσχεση ότι η σχετική διαδικασία δεν θα απαιτήσει μεγάλο χρονικό διάστημα, η σχετική γραφειοκρατία μπορεί να επισπευτεί και σύντομα να θεωρείται Έλληνας και τυπικά.
Σε ότι αφορά την ενδεχόμενη συνέχιση της συνεργασίας του με τον Παναιτωλικό, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πλευρά του ποδοσφαιριστή είναι αυτή που περιμένει τηλεφώνημα από την Αγρινιώτικη ΠΑΕ.
Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής πάντως φέρεται να είναι θετικός στο ενδεχόμενο και τη νέα σεζόν να φοράει τα κυανοκίτρινα.
ΑΓΡΙΝΙΟ: Γιάννης Τσιρώνης
Πηγή : www.onsports.gr

Κωστούλας: «Ας τον ρίξουν»

Κωστούλας: «Ας τον ρίξουν»
Αιφνιδιασμένος από την ενέργεια του πρώην παράγοντα του Παναιτωλικού Δημήτρη Γιαννάκη να υποβάλει αίτημα για να εκπέσει η εγγυητική επιστολή, παρουσιάστηκε ο Φώτης Κωστούλας.
Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Onsports o πρόεδρος του Παναιτωλικού, εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην υποκύψει σε τέτοιου είδους πρακτικές, χαρακτηρίζοντας εκβιαστική την κίνηση του πρώην παράγοντα της Αγρινιώτικης ομάδας.
«Αν θέλουν ας ρίξουν τον Παναιτωλικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κωστούλας, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του  για το τάϊμινγκ της ενέργειας αυτής, αλλά και για το γεγονός ότι την ίδια στιγμή ο ίδιος ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα για τα έργα που γίνονται στο γήπεδο. 
Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή οι δικηγόροι της ΠΑΕ εξετάζουν το θέμα και βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης όλων των πιθανών λύσεων.
ΑΓΡΙΝΙΟ: Γιάννης Τσιρώνης
Πηγή : www.onsports.gr

Οι εκβιασμοί συνεχίζονται…Θα πέσουν στο κενό

Η παρακάτω ανακοίνωση δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο στο 


επίσημο site της ΠΑΕ Παναιτωλικός :




Δευτέρα, 13 Δεκέμβριος 2010 12:46
(σκίτσο: Χρήστος Παπανίκος)
Η ιστορία είναι γνωστή: Κάποιοι… είδαν φως και μπήκαν. Πίστεψαν ότι βρήκαν την χρυσή ευκαιρία για να εισπράξουν χρήματα από τον Φώτη Κωστούλα, απαιτώντας απ’ αυτόν ταμειακές διευκολύνσεις που υποστηρίζουν ότι έκαναν στον Παναιτωλικό. Αυτοί που εμφανίστηκαν πριν έξι - επτά χρόνια να «υπηρετήσουν» την ομάδα, έρχονται να διεκδικήσουν σήμερα χρήματα που διέθεσαν ως διοικητικοί παράγοντες τότε. Από ποιον; Από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ο οποίος καμία συμμετοχή δεν είχε τότε στον Παναιτωλικό και ούτε κανείς από αυτούς τον γνώριζε.
Βασίλης Αντωνόπουλος, Δημήτρης Γιαννάκης. Χαρείτε τους «παράγοντες» του Παναιτωλικού, που κάποτε προσπαθούσαν να πείσουν την κοινωνία πόσο αγαπάνε την ομάδα και τι θυσίες κάνουν για να την… υπηρετήσουν. Χαρείτε τους «παράγοντες» που στέφονται κατά του Παναιτωλικού απειλώντας τον με βαριές ποινές, για να διεκδικήσουν χρήματα που έβαλαν στην ομάδα πριν σχεδόν μια δεκαετία.
Για όσους δεν γνωρίζουν, οι συγκεκριμένοι «παράγοντες» ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ χρήματα από τη διοίκηση που τους διαδέχτηκε. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ χρήματα ούτε από την επόμενη.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ χρήματα από τον Φώτη Κωστούλα όταν αυτός ανέλαβε την ομάδα που ήταν σε πλήρη διάλυση και κλήθηκε να τακτοποιήσει οφειλές προηγούμενων διοικήσεων.
Άλλωστε τότε, όταν μετά από προτροπή (και έντονη επιμονή) του Σωκράτη Τσιάρα, ο Φώτης Κωστούλας αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδας, παρέλαβε μία πλαστική σακούλα σούπερ μάρκετ με κάποια έγγραφα, τα οποία αποτελούν το αρχείο της ΠΑΕ!!! Μαζί με δεκάδες αιτήματα προμηθευτών για εξόφληση τιμολογίων. Εκείνοι εμφανίστηκαν, οι «παράγοντες - ευεργέτες» όχι.
ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ χρόνια αργότερα και σέρνουν από τότε τον Παναιτωλικό στα δικαστήρια. Προφανώς γνωρίζουν περισσότερα από εμάς οι παράγοντες εκείνης της εποχής ή μεταγενέστερων ετών, Βασίλης Αναστασόπουλος (βασικός μάρτυρας στο Εφετείο και μόνιμα εχθρικά διακείμενος προς τον Φώτη Κωστούλα) και Γιώργος Λιόντος.
ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ εκβιάζοντας ουσιαστικά τον πρόεδρό του Παναιτωλικού, ότι αν δεν πληρώσει η ομάδα θα έχει και οικονομικές (κατασχέσεις) και αγωνιστικές (κατάπτωση εγγυητικής και μηδενισμό) συνέπειε
Αντωνόπουλος – Γιαννάκης ζητούν να πληρώσει ο Φώτης Κωστούλας χρήματα που έβαλαν πριν επτά χρόνια ως παράγοντες στον Παναιτωλικό!!!

Οι Βασίλης Αντωνόπουλος, Δημήτρης Γιαννάκης, εμφανίστηκαν να απαιτούν από τον Φώτη Κωστούλα χρήματα τα οποία πουθενά δεν αναφέρονταν στις υποχρεώσεις που αναλάμβανε όταν ήρθε στον Παναιτωλικό. Ουσιαστικά τον καλούν να πληρώσει χρήματα που εκείνοι επέλεξαν να διαθέσουν για την προβολή τους μέσα από τον Παναιτωλικό!
Με έκπληξη έμαθε την απαίτησή τους πολύ καιρό αργότερα. Μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη όταν διαπίστωσε ότι οι συγκεκριμένοι «παράγοντες» με τις κινήσεις τους οδηγούσαν σε έκπτωση της εγγυητικής, που ως συνέπεια θα είχε τον μηδενισμό της ομάδας και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε έφεση, προκειμένου να αποτραπούν οι συνέπειες αυτής της πράξης τους!
Η έφεση εκδικάστηκε την άνοιξη αλλά η απόφαση εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες. Δικαιώνει μάλιστα τους «ευεργέτες» του Παναιτωλικού και καλείται ο σημερινός πρόεδρος να δώσει χρήματα που κάποιοι υποστηρίζουν ότι διέθεσαν για τον Παναιτωλικό την περίοδο 2003-2004, διαφορετικά θα τιμωρηθεί και θα υποβιβαστεί στη Δ’ Εθνική (εκεί που τον διοίκησαν οι ίδιοι)!!!
Χωρίς καμία πρόθεση να κρίνουμε την απόφαση της δικαιοσύνης, αναλογιζόμαστε πλέον αν ανοίγει τον δρόμο να σχηματιστούν ουρές έξω από τα γραφεία μας, από ανθρώπους οι οποίοι στα 85 χρόνια ιστορίας της ομάδας μας διέθεσαν χρήματα για τις ανάγκες του Παναιτωλικού και επιθυμούν σήμερα να τα διεκδικήσουν.
Μήπως εγερθούν αντίστοιχα αιτήματα από τον Ρούσσο, τον Χαρδαλιά, τον Οικονόμου, τον Κανατσούλη, τον Κατσανάκη, τον Μέντα, τον Βαζούκη, τον Κρικελή, τον Τριανταφύλλου.

"Φαντάσματα του παρελθόντος βάζουν τροχοπέδη στην πορεία του Παναιτωλικού και επιχειρούν να φέρουν την ομάδα εκεί που οι ίδιοι την είχαν"

Ενδεχομένως προτρέπουν τους κληρονόμους του Βλάμη, του Σιατή, του Καραθανάση, του Καραβάνα, του Μπούκαρη, του Καρβούνη, του Χαβέλλα και όλων των εκλιπόντων προέδρων ή παραγόντων, να πράξουν το ίδιο.
Ακόμα και όσους ανώνυμους συνεισέφεραν οικονομικά κατά διαστήματα, είτε με τη συμμετοχή τους σε τηλεμαραθώνιους για ενίσχυση της ομάδας, είτε με διάφορες συνδρομές, είτε με το εισιτήριο που πλήρωναν, είτε για να μπορέσει να ταξιδέψει η αποστολή σε εκτός έδρας αγώνες.  Μήπως τελικά έφτασε η ώρα ο Φώτης Κωστούλας να λογοδοτήσει και να πληρώσει για ότι συνέβη στον Παναιτωλικό από το 1926;
Η έφεση εκδικάστηκε τον Μάιο και η απόφαση ανακοινώθηκε πρόσφατα. Αμέσως μετά τις εκλογές (!!!), στις οποίες συμμετείχε ενεργά ο Βασίλης Αντωνόπουλος, που επιλέχθηκε για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Το γενικότερο ύφος του οποίου, οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί και στην περίπτωση του Παναιτωλικού και στην πολιτική, οι απαιτήσεις του και τα «παζάρια», έχουν κοινό παρονομαστή. Ο ρόλος του ευεργέτη-παράγοντα του Παναιτωλικού και η διεκδίκηση επιστροφής των «ευεργεσιών» του και ο ρόλος του «αντάρτη» για να αποκομίσει τελικά της θέση του αντιπεριφερειάρχη, δεν απέχουν και πολύ ως πρακτική.
Τώρα που χιλιάδες άνθρωποι έχουν συστρατευτεί στον πλευρό της ομάδας για να πετύχει το μεγάλο της στόχο, Αντωνόπουλος και Γιαννάκης έχουν προσηλωθεί στον δικό τους ιδιοτελή στόχο. Όποιος και αν είναι ο στόχος τους η απάντηση είναι απόλυτα ξεκάθαρη και έχει δημοσιοποιηθεί και στο παρελθόν:
Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ οικονομικές απαιτήσεις του παρελθόντος, όποιες κι αν είναι οι συνέπειες.
Οι συγκεκριμένοι «παράγοντες» και όποιος άλλος αυτόκλητος σωτήρας του παρελθόντος εμφανιστεί, έχει επιλογές:
1. Να ζητήσει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΕ (καρέκλες, γραφεία, ντουλάπες κ.α.)
2. Να κατασχέσει ότι πρόσθεσε στο γήπεδο (χλοοτάπητα, εστίες, πάγκους, καθίσματα, σκέπαστρο κ.α.) ο Φώτης Κωστούλας
3. Να ζητήσει την έκπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ, που θα σημάνει τον μηδενισμό της ομάδας από κάθε αγώνα
Επιλέξτε και πράξτε κύριοι.


Πηγή : www.panaitolikos.gr

«Τελικά δεν χάρηκαν όλοι οι Αγρινιώτες»


Ως… ωμό εκβιασμό χαρακτήρισε με δηλώσεις του στο gazzetta.gr ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας την κίνηση του Δημήτρη Γιαννάκη που ζητάει τον υποβιβασμό της ομάδας για οφειλές προς το πρόσωπο του!
Την ώρα που στο Αγρίνιο άφησαν στην άκρη φιέστες και πανηγυρισμούς και σχεδιάζουν την νέα χρονιά που θα τους βρει στην Σούπερ Λίγκα μια υπόθεση από τα παλιά ήρθε να ταράξει το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει σε όλη την πόλη! Πρόκειται για τις αξιώσεις του κ. Δημήτρη Γιαννάκη παλιού διοικητικού παράγοντα του συλλόγου (σ.σ στην προ Κωστούλα εποχή) ο οποίος έχει καταθέσει αίτημα στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού, ώστε να εκπέσει η εγγυητική επιστολή της ΠΑΕ Παναιτωλικός, κάτι που αν γίνει, θα σημάνει αυτόματα τον υποβιβασμό της ομάδας!
Ο Γιαννάκης (σ.σ στην υπόθεση εμπλέκεται και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Βασίλης Αντωνόπουλος) ισχυρίζεται ότι ο σύλλογος του χρωστάει χρήματα που είχε βάλει ο ίδιος παλιότερα από την τσέπη του για να διευκολύνει τον σύλλογο και που δεν αναγνωρίζονται από την σημερινή διοίκηση.
Βέβαια γεννά πολλά ερωτήματα η χρονική περίοδος που θέλησε ξανά ο εν λόγω κύριος να το αναδείξει. Μόλις μερικές ημέρες μετά την άξια άνοδο του Παναιτωλικού στην Σούπερ Λίγκα και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Football League, αλλά και μόλις 24ώρες πριν την έναρξη της διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας!
Το gazzetta.gr επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Φώτη Κωστούλα, ο οποίος είναι εκτός Αγρινίου και ζήτησε την δική του άποψη επί του θέματος.
«Δυστυχώς όπως είπα και στον συνεργάτη μου που με ενημέρωσε, δεν χάρηκαν όλοι στο Αγρίνιο για την άνοδο της ομάδας. Υπάρχουν και κάποιοι που για δικούς τους λόγους στεναχωρήθηκαν. Είναι μια παλιά υπόθεση στην οποία δεν εμπλέκεται μόνο ο κ. Γιαννάκης, αλλά και ο νυν περιφερειάρχης. Πρόκειται για έναν ωμό εκβιασμό εις βάρος του Παναιτωλικού και του Αγρινίου. Για ανθρώπους που πριν αναλάβω την ομάδα χειρίζονταν τα οικονομικά με τον δικό τους τρόπο χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν».
Σε ερώτηση για το αν γνωρίζει τις αντιδράσεις των φιλάθλων του Παναιτωλικού και που μπορεί να οδηγήσει αυτή η κατάσταση ο κ. Κωστούλας τόνισε:
«Δεν μπορώ να γνωρίζω ακόμη τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά καταλαβαίνω πως θα αισθάνονται με όλα αυτά. Δεν έχω ακόμη σαφή εικόνα αν η υπόθεση θα προχωρήσει και αν ο κύριος αυτός θα εμμείνει στις αξιώσεις του, ήδη ο δικηγόρος μας χειρίζεται το θέμα. Εμείς έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα για να ασχοληθούμε. Όπως να φτιάξουμε το γήπεδο μας και να ενισχύσουμε την ομάδα ώστε ο Παναιτωλικός να σταθεί με αξιώσεις και στην Σούπερ Λίγκα. Μόνο αυτό νοιάζει εμάς».
Πηγή : www.gazzetta.gr

Σοκ στον Παναιτωλικό

Σοκ στον Παναιτωλικό
Την στιγμή που η Αγρινιώτικη ΠΑΕ έχει κερδίσει με το σπαθί της την επιστροφή στην Super League, μετά από 34 ολόκληρα χρόνια, κινδυνεύει να χάσει αυτή την άνοδο στα χαρτιά!
O πρώην παράγοντας της ομάδας, Δημήτρης Γιαννάκης, έχει καταθέσει αίτημα στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού, ώστε να εκπέσει η εγγυητική επιστολή της ΠΑΕ Παναιτωλικός, κάτι που αν γίνει, θα σημάνει αυτόματα τον υποβιβασμό της ομάδας!
Το αίτημα του κ. Γιαννάκη, έχει να κάνει με ποσό που φέρεται να έβαλε ο ίδιος στο ταμείο της ομάδας με την μορφή ταμειακών διευκολύνσεων όταν ήταν μέλος του Δ.Σ. του Παναιτωλικού πριν την εμπλοκή του Φώτη Κωστούλα με τα διοικητικά της ΠΑΕ, και βασίζεται σε δικαστική απόφαση που υπάρχει υπέρ του.
Όπως είναι λογικό αυτή η εξέλιξη έχει θορυβήσει το σημερινό Δ.Σ. και τον πρόεδρο του Παναιτωλικού και κύκλοι της ΠΑΕ κάνουν λόγο για ωμό εκβιασμό.
Όλα αυτά την στιγμή που οι άνθρωποι του συλλόγου «τρέχουν» τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Super League  και στο γήπεδο γίνονται έργα ανάπλασης και αύξησης της χωρητικότητας που κοστίζουν μεγάλα ποσά, και χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τον πρόεδρο του Παναιτωλικού.
Αναμένονται άμεσα εξελίξεις στο θέμα καθώς στον Παναιτωλικό έχουν ενημερωθεί από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού να πράξουν τα δέοντα και υπάρχουν προθεσμίες για αυτό.
ΑΓΡΙΝΙΟ: Γιάννης Τσιρώνης
Πηγή : www.onsports.gr

Πήρε τον τίτλο το Δημοτικό «Παναγία Προυσιώτισσα»



Το Δημοτικό Σχολείο «Παναγία Προυσιώτισσα» κατάκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας στο Τουρνουά Σχολικού Ποδοσφαίρου που ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο EMILEON SportCenter.

Στον τελικό της διοργάνωσης, μετά από ένα αμφίρροπο και συναρπαστικό αγώνα με αντίπαλο το 2
οΔημοτικό Σχολείο Αγρινίου, που στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος 1-1 (στην εκπνοή το 2οΔημοτικό έχασε πέναλτι), ο νικητής αναδείχτηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Το Δημοτικό Σχολείο «Παναγία Προυσιώτισσα» επικράτησε με 4-3 κερδίζοντας τον τίτλο, γεγονός που πανηγυρίστηκε τόσο από τα παιδιά που αγωνίστηκαν, όσο και από τους συμμαθητές τους, οι οποίοι βρέθηκαν στο γήπεδο να τους υποστηρίξουν.
Την 3η θέση κατάκτησε το 5ο Δημοτικό Αγρινίου, το οποίο νίκησε με σκορ 3-2 το 16ο Δημοτικό Αγρινίου στον μικρό τελικό που προηγήθηκε.
Η διοργάνωση αυτή ήταν μια ιδέα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ενταγμένη στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 85 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου μας, η σχέση του οποίου με τη νεολαία είναι διαχρονική και δεν περιορίζεται μόνο σε αθλητικό επίπεδο. Η προσφορά του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ στην εκπαίδευση με την λειτουργία των Νυχτερινών Σχολών στα μέσα του προηγούμενου αιώνα και μέσω αυτών η παροχή μάθησης και γνώσης σε χιλιάδες παιδιά στους δύσκολους εκείνους καιρούς, αποτελεί μοναδικό φαινόμενο το οποίο οφείλουμε να αναδεικνύουμε.
Τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πήραν το τελευταίο δεκαπενθήμερο κοντά στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ συμμετέχοντας στο Τουρνουά Σχολικού Ποδοσφαίρου, το οποίο φιλοξενήθηκε στο EMILEON SportCenter από τις 18 Μαΐου. Βρέθηκαν κοντά στους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ - ποδοσφαιριστές και τα στελέχη της ομάδας μας, μοιράστηκαν τους ίδιους αγωνιστικούς χώρους, απόλαυσαν το παιχνίδι, παίρνοντας μέρος για πρώτη φορά σε μια τόσο οργανωμένη και ενδιαφέρουσα προσπάθεια.
Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και το EMILEON SportCenter φιλοξένησαν με τον καλύτερο τρόπο τους αγώνες και με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης πρόσφερε τελετή λήξης αντάξια του Τουρνουά, αθλοθετώντας βαρύτιμα έπαθλα για τις νικήτριες ομάδες και απονέμοντας μετάλλια στους μαθητές – ποδοσφαιριστές των τριών πρώτων νικητών, όπως και αναμνηστικά δώρα σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Παρέστησαν ο  πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ κ. Τάκης Παπαχρήστος, ο Προϊστάμενος 2ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Μπεκιάρης, ο Προϊστάμενος Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Ασημάκης Γιώτης, μέλη της ΠΑΕ και προπονητές των Τμημάτων Υποδομής του Παναιτωλικού, καθώς και άλλοι επίσημοι.



Πηγή : www.panaitolikos.gr

Μουμίν: «Θέλω Παναιτωλικό»

Μουμίν: «Θέλω Παναιτωλικό»
Την επιθυμία του να παραμείνει στον Παναιτωλικό, εξέφρασε με δηλώσεις του στο Onsports ο Χουσεΐν Μουμίν.
Ο νεαρός μέσος του ΠΑΟΚ, που αγωνίστηκε με επιτυχία ως δανεικός στον Παναιτωλικό, τόνισε ότι παρότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγαλύτερη ομάδα, θέλει να παραμείνει στην ομάδα του Αγρινίου, καθώς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θα έχει όσο χρόνο συμμετοχής θα επιθυμούσε.
Παράλληλα, ο Μουμίν δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, βρίσκεται σε συζητήσεις με την διοίκηση του ΠΑΟΚ, αλλά και στην ομάδα που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, τον Πανθρακικό.
«Έχω άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις και θα ξεκαθαρίσει το θέμα», είπε αρχικά ο Μουμίν και συνέχισε: «Περιμένω τι θα μου πούνε από τον ΠΑΟΚ για να ξέρω και εγώ τι να κάνω. Μου είχανε πει να περιμένω να τελειώσουν τα play offs και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Έκανα υπομονή και τώρα περιμένω τις εξελίξεις.
Θέλω να παραμείνω στον Παναιτωλικό, γιατί τα τελευταία χρόνια παίζω συνεχόμενα παιχνίδια και έχω βρει την φόρμα μου. Έχω συνηθίσει στο Αγρίνιο. Ο ΠΑΟΚ φυσικά είναι μεγαλύτερη ομάδα, αλλά δεν θέλω να επιστρέψω γιατί δεν θα έχω όσες ευκαιρίες θέλω».
Για τις προσπάθειες του Φώτη Κωστούλα: «Γνωρίζω ότι ο κ. Κωστούλας βρίσκεται σε συζητήσεις με ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Ελπίζω να συμφωνήσουν γιατί δεν εξαρτάται από μένα, αλλά από τις διοικήσεις των δύο ομάδων».
Ο Μουμίν δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην ομάδα όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα: «Θα έχω πάντα στην καρδιά μου τον Πανθρακικό. Πάει πολύ καλά η ομάδα, έχει και την ευκαιρία να επιστρέψει στη Super League».
Αν σκέφτεται να επιστρέψει στον Πανθρακικό: «Σίγουρα. Θέλω κάποτε να επιστρέψω. Πάντα το έχω στο μυαλό μου. Θα ήταν πολύ ωραίο να επιστρέψω στην ομάδα που έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα».
Πηγή : www.onsports.gr

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

«Στροφή» στον Παναιτωλικό

«Στροφή» στον Παναιτωλικό
Ελληνικό… χρώμα θέλουν να δώσουν στην ομάδα οι ιθύνοντες τον Παναιτωλικό, ενόψει της νέας σεζόν που βρίσκει τον σύλλογο στην Super League.
Για τον λόγο αυτό, οι άνθρωποι των «καναρινιών» έχουν στρέψει την προσοχή τους στην ελληνική αγορά, με στόχο την εύρεση παικτών που να έχουν πολλές «παραστάσεις» από την πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία.
Μάλιστα, ήδη έχουν κάνει κρούσης προς Έλληνες έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά οι απαντήσεις που πήραν ήταν… αποθαρρυντικές, κυρίως των «τρελών» απαιτήσεων που αξίωσαν οι παίκτες στις συζητήσεις τους με τους ανθρώπους της ομάδας.
Για τον λόγο αυτό, οι Αγρινιώτες αποφάσισαν να κάνουν… στροφή στην ξένη αγορά, καθώς οι επιλογές είναι περισσότερες και τα κασέ είναι πιο… προσγειωμένα και «προσαρμοσμένα» στο μπάτζετ του Παναιτωλικού.
Αγρίνιο: Γιάννης Τσιρώνης
Πηγή : www.onsports.gr

Αισιοδοξία για Μουμίν

Αισιοδοξία για Μουμίν
Αισιόδοξοι ότι ο Χουσεΐν Μουμίν θα παραμείνει στην ομάδα και την νέα σεζόν, είναι οι άνθρωποι του Παναιτωλικού.
Μετά τις ανανεώσεις με τους Θεοδωρίδη και Παλαιολόγο, στο Αγρίνιο ελπίζουν να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η παραμονή του Μουμίν, καθώς ο νεαρός μέσος είναι απαραίτητος για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν όπου τα «καναρίνια» θα αγωνίζονται στη Super League.
Μάλιστα, το θέμα έχει αναλάβει προσωπικά ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, ο οποίος έχει επικοινωνήσει με ανθρώπους του ΠΑΟΚ, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για αγορά του παίκτη.
Ωστόσο, ο Μουμίν με δηλώσεις του πριν μερικές ημέρες, είχε εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στους Θεσσαλονικείς όπου και ανήκει.
Πηγή : www.onsports.gr

«Μεταγραφές ουσίας»

«Μεταγραφές ουσίας»
Το μεταγραφικό πλάνο που θα ακολουθήσει ο Παναιτωλικός το καλοκαίρι, ώστε να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένος στη Super League , ανέλυσε ο Φώτης Κωστούλας μέσα από συνέντευξή του.
Αναλυτικά ένα μέρος των δηλώσεων του ισχυρού άνδρα του Παναιτωλικού στη «Sportday» που δημοσιεύεται σήμερα:
-Όπως έχει πει ο άνθρωπος που σας προέτρεψε να ασχοληθείτε με τον Παναιτωλικό, ο Σωκράτης Τσιάρας, διστάζατε στην αρχή, λέγοντας πως δεν γνωρίζετε το ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα δεν σας αρέσει να χάνετε σε αυτό που κάνετε. Με αυτή την άνοδο αισθάνεστε ότι πέτυχε το εγχείρημα;
«Πρώτα απ' όλα, μπαίνοντας στο ποδόσφαιρο, οι στόχοι δεν είναι πλέον επιχειρηματικοί. Δεν δημιουργείς μια επιχείρηση για να μεγαλώσεις, να πλουτίσεις σε προϊόντα, να εξαπλωθείς. Εδώ βάζεις τα λεφτά σου, τα ξεχνάς και βάζεις στόχο αυτό που ζητάει όλος ο κόσμος, δεν είναι πλέον στόχος δικός σου. Είναι του φίλαθλου κόσμου και σε αυτό, ναι, το πετύχαμε και ως στόχο δικό μου βέβαια και των υπολοίπων στην ομάδα. Το "δεν μου αρέσει να χάνω" συνεχίζει, αλλά δεν έχει αλλάξει αυτό. Εκείνο που είχα πει στον Σωκράτη είναι πως αν μπεις κάπου και δεν ξέρεις το αντικείμενο θα χάσεις. Τελικά, όμως, δεν ήταν επιχειρηματικό, οπότε λες "ας χάσεις". Γι' αυτό άλλαξαν οι στόχοι και οι στόχοι αυτοί επετεύχθησαν».
-Όσον αφορά το μπάτζετ της νέας σεζόν, πού σκοπεύετε να κινηθείτε;
«Πιστεύω, χωρίς να είμαι ο ειδικός, ότι στη Σούπερ Λίγκα υπάρχουν τριών ειδών μπάτζετ. Υπάρχουν οι ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με μεγάλα μπάτζετ και στόχο να παίζουν κάθε χρόνο στην Ευρώπη, βγάζοντας χρήματα από κει, ή τουλάχιστον να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Υπάρχει μια άλλη κατηγορία ομάδων με πολύ χαμηλότερο, αλλά γενικά υψηλό μπάτζετ, όπως οι ΑΕΚΠΑΟΚ και μετά είναι όλοι οι άλλοι. Εκεί, σε όλους τους άλλους, κινούμαστε κι εμείς. Προσπαθούμε να έχουμε ένα μπάτζετ που με σωστές επιλογές να μη χάσουμε χρήματα. Δηλαδή κάπου στα πέντε εκατομμύρια. Κάπου εκεί το υπολογίζουμε».
-Έχετε πει ότι θα γίνουν 7-10 μεταγραφές. Υπάρχει η σκέψη να πάτε σε λεγόμενα μεγάλα ονόματα για τα στάνταρ του Παναιτωλικού, να γίνει υπέρβαση;
«Όντως αυτόν τον αριθμό μεταγραφών στοχεύουμε, αλλά αυτά αλλάζουν μερικές φορές. Μπορεί να είναι και περισσότερες ή λιγότερες, αναλόγως με κάποιους άλλους παράγοντες. Στο παρελθόν έχουμε βιώσει την εμπειρία με τα μεγάλα ονόματα, αλλά στο τέλος τίποτα. Μπορεί στην αρχή να γινόταν μια διαφήμιση, να ερχόταν κάποιος κόσμος να τους δει, αλλά από αποτέλεσμα μηδέν. Όχι, δεν ακολουθούμε πλέον αυτή τη λογική, ψάχνουμε να βρούμε κάτι ουσιαστικό. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου να κάνουμε ένα μπαμ στην αγορά. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε το μπαμ στον αγωνιστικό χώρο».
-Υπάρχει ο προπονητής, υπάρχει το τμήμα σκάουτινγκ που λειτουργεί μόνιμα και οπωσδήποτε η διοίκηση. Ποιος αποφασίζει για το ρόστερ;
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει συνεργασία όλων αυτών των ανθρώπων. Υπάρχει ο Μάκης Μπελεβώνης, που είναι ο κύριος ρυθμιστής και έχει και τον τελευταίο λόγο πριν το συζητήσουμε μαζί. Βλέπουμε, παρακολουθούμε, δεχόμαστε προτάσεις, συλλέγουμε πληροφορίες, αυτό είναι μια διαδικασία που συμβαίνει συνεχώς. Στην πραγματικότητα οι προτάσεις είναι απ' όλους, ακούγονται υπέρ και κατά και συζητιούνται όλα. Οπωσδήποτε ο προπονητής έχει τον μεγαλύτερο λόγο, μπορεί να πει ότι ο τάδε παίκτης δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε, να τον αφήσουμε και αν δεν βρούμε κάτι άλλο, να επανέλθουμε. Κάπως έτσι γίνεται η συνεννόηση».
-Κι όταν δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων;
«Συνήθως υπάρχει. Σίγουρα ο προπονητής έχει αγωνιστικά τον τελευταίο λόγο. Εκτός βέβαια κι αν τίθεται οικονομικό θέμα, αν δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τα χρήματα που απαιτούνται».
-Η εύκολη παραμονή είναι σίγουρα η βασική επιδίωξη στη Σούπερ Λίγκα. Ωστόσο, η κεκτημένη ταχύτητα θα μπορούσε, πιστεύετε, να φέρει κάτι παραπάνω;
«Θα εξαρτηθεί από χίλια δυο πράγματα. Υπάρχουν ομάδες που βάζουν στόχους μια χρονιά, αλλά τους πηγαίνουν όλα μα όλα ανάποδα, με δύο χαζά αποτελέσματα, δύο αδικίες, και αντί να βρεθούν ψηλά, συμβαίνει το αντίθετο. Εμείς θα είμαστε σε εγρήγορση για να αποφύγουμε τις κακοτοπιές και αφού εξασφαλίσουμε την παραμονή μας, που πρέπει να το πετύχουμε, αυτό θα είναι νίκη. Με την απειρία που έχουμε, εκεί είναι το σημαντικό και μετά ό,τι βγει. Μην ξεχνάμε ότι θα εξαρτηθεί και από την πορεία των άλλων. Αν τυχόν υπάρξουν οικονομικά προβλήματα, ίσως καταφέρουμε κάτι παραπάνω».
-Μακροπρόθεσμα, πού φτάνουν οι φιλοδοξίες για τον Παναιτωλικό;
«Θέλει προσεκτικά βήματα. Βήμα-βήμα. Βέβαια, όσο πιο ψηλά, τόσο καλύτερα».
-Δηλώσατε πως θα θέλατε να φιλοξενηθούν φίλαθλοι άλλων ομάδων στο Αγρίνιο. Ωστόσο, οι δικοί σας φίλαθλοι έχουν ενστάσεις, διότι οπαδοί συγκεκριμένων ομάδων δημιουργούν εκτεταμένα επεισόδια και καταστροφές. Πώς θα το χειριστείτε;
«Εμείς κάθε φορά θα κάνουμε εκτίμηση κι αν διαπιστώσουμε πως απειλούνται έκτροπα, απλούστατα δεν θα έρχονται. Θα εξετάζουμε το ποιόν της ομάδας και των φιλάθλων της. Δεν έχουμε λόγους να ρισκάρουμε, τα εισιτήρια θα εξαντλούνται και από τους δικούς μας φιλάθλους».
Πηγή : www.onsports.gr

Θετικά μηνύματα από Μπαϊκαρά

Θετικά μηνύματα από Μπαϊκαρά
Παίκτης του Παναιτωλικού και την επόμενη περίοδο θα πρέπει να θεωρείται ο Ντενίζ Μπαϊκαρά.
Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός έχει δεχθεί πρόταση ανανέωσης από τη διοίκηση των Αγρινιωτών και έλαβε μερικές μέρες διορία για να εξετάσει τα δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση του παίκτη θα είναι θετική.
Με την ολοκλήρωση της ανανέωσης του Ντενίζ Μπαϊκαρά, τα «καναρίνια» θα στρέψουν την προσοχή τους στην ενίσχυση του ρόστερ. Ήδη έχουν γίνει πολλές επαφές με μεταγραφικούς στόχους.
Πηγή : www.onsports.gr