Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-1

 

Ο Παναιτωλικός κράταγε για 86' την νίκη, όμως τότε η πίεση του ΠΑΟΚ καρποφόρησε και ο Τσιρίλο «έσωσε» τον βαθμό για την ομάδα του (1-1). Πιο δύσκολη η παραμονή για τους Αγρινιώτες!

Ο αγώνας στο Αγρίνιο ήταν ιδιαίτερα σημαντικός και για τους δύο. Ο γηπεδούχος Παναιτωλικός ήθελε τη νίκη για να μπορέσει να ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού και να βάλει βάσεις για την σωτηρία. Ο φιλοξενούμενος ΠΑΟΚ για να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία του Ατρόμητου στην Λιβαδειά και να ανέβει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τελικά κανένας από τους δύο δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει τη νίκη, με το 1-1 να αφήνει στεναχωρημένους περισσότερο τους Αγρινιώτες, όχι γιατί η σωτηρία έγινε ακόμα πιο δύσκολη, αλλά γιατί έτσι όπως πήγε το ματς, θα μπορούσαν να κερδίσουν. Ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, έχασαν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά σε ένα πεντάλεπτο ολιγωρίας είδαν τους αντιπάλους τους να σκοράρουν και να παίρνουν τον βαθμό.

Ένας βαθμός που για τον ΠΑΟΚ είναι μια χαρά, μιας και η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι παρέμεινε έναν βαθμό πίσω από τον Ατρόμητο. Όσον αφορά τους γηπεδούχους έφτασαν στους 25 βαθμούς και με δεδομένο το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που έχουν, η σωτηρία έγινε ακόμα πιο δύσκολη.

Καλύτερα τα... καναρίνια στο πρώτο

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς. Πέτυχαν ένα γκολ, έχασαν ευκαιρίες για περισσότερα, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει μένοντας πίσω, παρότι ο Γκαρσία είχε καταφέρει να κερδίσει τις περισσότερες μάχες στο κέντρο. Από τον Παναιτωλικό κορυφαίος σε αυτό το διάστημα ήταν ο Θεοδωρίδης που τόσο ως οργανωτής, όσο και ως εκτελεστής απειλούσε συνεχώς την εστία του Χαλκιά.

Συνδυασμός για Όσκαρ και 1-0

Μπορεί όπως είπαμε ο Παναιτωλικός να είχε τον έλεγχο, ωστόσο οι φάσεις ήταν λιγοστές και η πρώτη σημαντική έγινε και γκολ. Συγκεκριμένα στο 28' οι γηπεδούχοι έφυγαν στον αιφνιδιασμό, ο Άντι έκανε την σέντρα για τον Χαριστέα, αυτός γύρισε με το κεφάλι στον Θεοδωρίδη που με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ κάνοντας το 1-0.

Μετά το γκολ και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Παναιτωλικός έχασες δύο ευκαιρίες με σημαντικότερη αυτή του Χαριστέα στο 37', ενώ ο ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα δεν απείλησε σε κανένα σημείο.

Χάλια μέχρι το 70'

Στην επανάληψη το θέαμα μέχρι το 70' ήταν από κακό έως τραγικό. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν για πλάκα το μηδέν και προσπαθούσαν στον αιφνιδιασμό να απειλήσουν, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρότι ήταν πίσω στο σκορ δεν μπορούσαν να βγουν μπροστά και να προσπαθήσουν να φέρουν το ματς στα ίσια. Από το 69' όμως και μέχρι το τέλος, χωρίς να έγινε φυσικά ματσάρα, το επίπεδο ανέβηκε κατακόρυφα. Αρχικά ένα λεπτό πριν φτάσουμε στο 70' ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρία που δεν χάνεται, καθώς ο Αθανασιάδης αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής... κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να φτάσει μια ανάσα από το 2-0, αλλά ο Χαλκιάς νίκησε τον Χαριστέα κρατώντας μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του.

Η πίεση, η αλλαγή που δεν έγινε, το τραγικό λάθος και το 1-1

Όσο περνούσαν τα λεπτά, φαινόταν πως οι γηπεδούχοι θα μπορέσουν να κρατήσουν το μηδέν και να πάρουν την πολύτιμη νίκη. Δυστυχώς γι' αυτούς όμως ένα δίλεπτο που γύρισαν αδικαιολόγητα πίσω έφτανε για να έρθει η ισοφάριση. Ο Λεμονής ξεχάστηκε και δεν έκανε την τρίτη αλλαγή και στο 85' ο Τσιρίλο με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γκαρσία και αφού ο Τζενάμο δεν έκανε καν έξοδο, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα η μοναδική ευκαιρία ήταν αυτή που έχασε ο Καμαρά ο οποίος στις καθυστερήσεις ανάγκασε τον Χαλκιά να διώξει εντυπωσιακά το δυνατό σουτ που επιχείρησε.

MVP: Και μόνο που πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα κατάφερε να δώσει τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του φτάνει για να είναι ο πολυτιμότερος. Ο λόγος για τον Μπρούνο Τσιρίλο ο οποίος στο 85' πήρε παραμάζωμα την άμυνα του Παναιτωλικού και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Χαλκιάς με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις στάθηκε στο ύψος του και συνέβαλε τα μέγιστα στο να κατακτηθεί ο βαθμός από τον ΠΑΟΚ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Εντάξει είχε ατυχία καθώς υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά δεν γίνεται να έχεις φτάσει στο 85', να βλέπεις πως ο αντίπαλος πιέζει συνεχώς στα τελευταία λεπτά και να μην κάνεις την τρίτη αλλαγή σου. Ο Τάκης Λεμονής ολιγώρησε και η ομάδα του το πλήρωσε.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 1-1την γκάφα την έκαναν δύο παίκτες. Αρχικά ο Ονουάτσι που για ακόμα μία φορά ήταν τραγικός, έχασε την μπάλα εύκολα με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να κερδίσει κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο Τζενάμο δεν βγήκε καν ούτε στο ύψος της μικρής περιοχής του, δίνοντας την ευκαιρία στον Τσιρίλο να σκοράρει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν υπήρξε η μεγάλη φάση για τον Γιάχο που πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο Αγρίνιο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Τα λάθη πληρώνονται. Ο Παναιτωλικός ήθελε περισσότερο το ματς καθώς παλεύει για να σωθεί. Το έδειξε στο μεγαλύτερο μέρος του όπου σκόραρε πίεσε και έχασε ευκαιρίες. Ωστόσο εκεί που έπρεπε και μπορούσε να το καθαρίσει δεν τα κατάφερε και ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος για να ισοφαρίσει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως...

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τζενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ρότσα, Θεοδωρίδης, Χαριστέας, Ντολεζάι, Μητρόπουλος (91' Μουμίν), Σιόντης (73' Παλαιολόγος), Άντι (71' Ονουάτσι), Καμαρά.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (62' Παπάζογλου), Γκαρσία, Γεωργιάδης (69' Νιμανί), Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο (78' Σταφυλίδης), Φωτάκης, Λάζαρ, Αθανασιάδης.





Πηγή : www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου