Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

"Εν κρυπτώ" η EΠΟ άλλαξε την προκήρυξη της Σούπερ Λίγκας

"Εν κρυπτώ" η EΠΟ άλλαξε την προκήρυξη της Σούπερ Λίγκας

Στις 15 Μαΐου θα συζητηθεί η προσφυγή του Παναιτωλικού στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ για την απόφαση που πήραν να μην υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν θα έχουν πάρει την αδειοδότηση.

Η πλευρά του Παναιτωλικού θα βασιζόταν στο ότι στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας υπήρχε διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο υποβιβασμός θα ήταν η ποινή για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτούνταν, όπως συνέβαινε και πέρυσι.

Όμως, όπως κατέστη γνωστό, στη συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιου, με τον πρόεδρο του Παναιτωλικού, Φ. Κωστούλα, και όπως συζητήθηκε στο τελευταίο Δ.Σ της Λίγκας, η ΕΠΟ δεν ενέκρινε τη συγκεκριμένη διάταξη του καταστατικού της Σούπερ Λίγκας, χωρίς ωστόσο όπως προκύπτει από πηγές προσκείμενες στον Παναιτωλικό αλλά και από όσα ειπώθηκαν στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας την περασμένη Δευτέρα, να έχει ενημερώσει αρμοδίως κι επισήμως τη Σούπερ Λίγκα η οποία το έμαθε αργοπορημένα και προφορικά.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που η προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν «ανέβηκε» στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας.

Παρά την αρνητική για τον Παναιτωλικό εξέλιξη, η προσφυγή που έχει καταθέσει δεν θα αποσυρθεί αφού υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να απαντηθούν, όπως για παράδειγμα α) σε ποιο Δ.Σ της ΕΠΟ ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση, β) σε ποια πρακτικά περιλαμβάνεται και γ) πότε ενημερώθηκε εγγράφως η Σούπερ Λίγκα για την απόφαση της ΕΠΟ.

Όπως εκτιμούν άνθρωποι του ποδοσφαίρου, η ΕΠΟ ενήργησε με αυτόν τον τρόπο αφενός για να αποδυναμώσει το βασικό επιχείρημα του Παναιτωλικού και αφετέρου για να αποφευχθεί η ποινή του υποβιβασμού, που θα δημιουργούσε προς αυτήν πιέσεις, τις οποίες όπως έδειξε η περσινή περίοδος δε μπορεί η Ομοσπονδία να αντέξει.

Ωστόσο, και η πλειοψηφία των εταίρων στη Σούπερ Λίγκα όταν αντιλήφθηκε ότι αρκετές και ανάμεσα σε αυτές μεγάλες ομάδες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την αδειοδότηση, έσπευσε ν’ αλλάξει την αρχική απόφαση και αντί του υποβιβασμού να βάλει την ποινή της απαγόρευσης μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ.

Πηγή : www.tokoskino.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου